Не думав, що прийдеться пояснювати на пальцях...
Я ж написав, що АМД не може конкурувати з такими компаніями, як інтел+Нвідіа. Інтел має 85000 працівників, Нвідіа 36 тисяч, а АМД лише 28 тисяч, при чому АМД до недавна одна розвивала різні напрямки, як наприклад процесори+відеокарти+встройка. Нвідіа процесори не виробляє, якщо мені не змінює пам'ять, а Інтел лише нещодавно почала виробляти встроєну графіку і відеокарти. Ну і АМД непогано виросла за останні роки насамперед завдяки таким клієнтам, як я, бо я за все своє життя не купив нічого від Інтел, чи Нвідіа і ніколи не куплю, я інвестую у АМД. Хоча, якщо дивитися на історію, то 15 років назад був момент, коли АМД могла зникнути, як компанія, як колись міг зникнути і ПК геймінг, але завдяки Валв ПК геймінг вижив і я теж вклав немало своїх грошей, часу у цю боротьбу за виживання. Так, я не завжди отримував найкраще, але я не хотів переплачувати за марку, понти і бути одним із ідіотів, які купують щось лише для того, аби іншим "щось довести". Я так само відношуся до всього. Я не купую телефони за 1000 євро, особливо Айфони, бо це маразм віддавати такі гроші за те, аби "бути модним". Мене і андроїд влаштовує за пів ціни. І ПК мене влаштовує замість консолів. Я не кажу, що ПК краще, що консолі гівно, але це мій вибір! Я за те, аби кожен міг грати на тій платформі, на якій він хоче грати і я проти всіх цих ексклюзивів і дебілізму навколо цього.
Відправлено через 9 хвилин 47 секунд:
Alexsandr: ↑
15.05.2026 22:11
Як би написати. Ігри були і будуть, якщо звісно не станеться армагедон. А ШІ може піти до інших, нові оптичні схеми, нові стартапи... і роль ЦП і відео знову знизиться, не буде нульова, просто знизиться. Технологія тільки розвивається і може вистрілити щось інше, щось що не потребує куда менше енергії.
Ви ж бачите, що ігрова індустрія теж пробуксовує. Ігри стають примітивніші, графон якийсь однаковий і це напевно через відсутність конкуренції рушіїв, все стає дорожчим, а якість нульова. Дуже мало якісних ігор... А на рахунок ринку заліза - на мій погляд ми досягли максимуму у залізі, ну майже досягли, тепер прийшов час за оптимізацією і різного роду апскейлерів та нових технологій.
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
vsx: ↑
15.05.2026 22:27
Shepard1985: ↑
15.05.2026 19:10
Особисто мені цікаво, чи вийде ФСР 4 на портативні пристрої? Якщо так, то це дуже гарна новина. Це дасть друге дихання для портативок.
Ну если через optiscaler доступно то почему нет? Надо только дождаться официальных драйверов. И на стимдеках и на всяких мини пк с Ryzen AI Max будет как сейчас есть 3.1
Меня вот другое интересует, когда выйдет FSR 4.5 или какой там они следующий готовят, будут ли они делать версию с int 8?
Як на мене ФСР 4.1 достатньо для комфортної гри. Все інше буде жерти більше ресурсів, а портативки і так в притул вже можуть вичавити із себе адекватну картинку. Наприклад, РЕ 7 навіть сьогодні не пограти на портативках останнього покоління з трасуванням променів, хоча грі вже десь 10 років! Якийсь абсурд!
Відправлено через 4 хвилини 45 секунд:
vmsolver: ↑
16.05.2026 09:38
15.05.2026 19:10і наразі в неї інші пріорітети. Ігрова індустрія більше не приносить доходів, тому для чого АМД вкладати гроші у те, що по факту збиткове?
Даже так? Надо лишь просто подождать и Радионы сами станут лучше?

Гениально!
Не маніпулюйте... Я мав на увазі, що зараз менше людей працюють на створення нового для геймінгу у АМД, адже більшість зайнята ШІ. Тому результату не буде. Буде такий результат, який ми бачимо. З 28 000 працівників більшість зараз займається ШІ, маленька частина підготовкою встройки для нових поколінь консолей. Ну а таким, як ви не вгодити все рівно, бо ви як несли до синьої мразоти і куртки гроші, так і далі будете носити. Як то кажуть горбатого....
Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
my4a4oc: ↑
16.05.2026 13:31
15.05.2026 19:10
У коментах якісь недолугі люди і декілька адекватів.
Ви хоча б для початку подивилися на те, скільки людей працює у АМД загалом і скільки у куртки+синіх покидьків?!
Ну АМД не може конкурувати з такими гігантами на рівні, бо компанія маленька по зрівнянню і наразі в неї інші пріорітети. Ігрова індустрія більше не приносить доходів, тому для чого АМД вкладати гроші у те, що по факту збиткове? Ну і ви ж самі тут (деякі...) визнаєте, що ви несете гроші до куртки, бо вам 5000 доларів за карту, то не гроші, але потім скиглите, що чому так дорого?! Дорого, бо ідіоти! Бо куртка може всіх нагнути, а інвестувати у АМД не хочеться, бо то треба чекати, маєш певний пердолінг.... Ну то купуйте зелену цвіль, а коли конкурентів не залишиться, то будете вбивати одне одного, як в радянські часи вбивали за джинсові штані та куртки!
Особисто мені цікаво, чи вийде ФСР 4 на портативні пристрої? Якщо так, то це дуже гарна новина. Це дасть друге дихання для портативок.
ой ну да, а з процами амд зараз не також робить? Чи це інше) Капиталізм завжди однаковий
За даними Стім сьогодні більшість все ще сидить на синіх процах і навіть сьогодні хворі на голову купують від синіх різний непотріб. Люди або дуже молоді і не пам'ятають, як свого часу Інтел чавила конкурентів плативши бабло компаніям, аби ті не дай бог вставили камінь від червоних у свої ноутбуки. Для мене така компанія померла в той самий день, коли згідно судового рішення виплатила якісь штрафи АМД за таку свою підлу діяльність. Смердюча конторка...