Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

Grava: 18.05.2026 09:46Треба було брати там де було, якщо потрібно. На відміну від єпла, інші виробники мають набагато більший вибір різноманітних моделей і завжди можна обрати те що тобі підходить.
Був власником Dell Latitude D620 - там вже був тоді датчик яскравості. Десь 2006 рік був, дід в 2026 відкрив для себе це і радіє :)
isusik63: 18.05.2026 01:01Да всем нам наплевать что обзоршики говорят
це не обзорщики а зливні бачки які просто генерують хайп контент, дідо в руках ніколи не тримав ні рейзера ні алієнвера, максимум це беушний мак на пенсії. :)
LVladislavchik: 18.05.2026 10:13Ти прям дуже відстала людина,
ну так у відгуках люди прямо про це писали, любить застарілих технологій :)
Alex Saraphin: 17.05.2026 22:56 а чому відгуки на гугл картах кажуть зворотнє?
кинь скріншот :)
dext: 17.05.2026 19:31 в той час ваші закрити, одноразові, яблучні поробки - виключно для того, що яблуко дозволило запускати, тож ніколи не були повноцінним десктопом і не будуть :dontknow:
взагалі в дуже цікавий час живемо, десь була стаття що Mythos повністю зламав Mac OS і розробники їздили фізично в офіс що передати цю інформацію в Епл щоб несталося витіків інформації. :)
Команда Calif за п’ять днів розробила експлойт, використовуючи інструменти Mythos від Anthropic. Фахівці з американської компанії Calif оголосили про новий метод обходу системи захисту MacOS, який був виявлений під час тестування ранньої версії штучного інтелекту Mythos від Anthropic. Вони зазначили, що така атака дозволяє отримати підвищені привілеї в системі та потенційно захопити контроль над комп’ютером Apple, повідомляє The Wall Street Journal. Проблеми були виявлені у квітні під час тестування програмного забезпечення Mythos. Дослідники стверджують, що їм вдалося об’єднати дві вразливості в MacOS із кількома техніками пошкодження пам’яті, що дозволило отримати доступ до частин системи, які повинні бути ізольованими від користувача. У поєднанні з іншими атаками, так званий експлойт ескалації привілеїв може дати змогу зловмисникам повністю захопити контроль над пристроєм. Особливу увагу дослідників привернуло те, що атаку вдалося реалізувати проти MacOS, яка вважається однією з найскладніших цілей для злому в індустрії. Фахівці Calif настільки серйозно поставилися до свого відкриття, що особисто приїхали з Пало-Альто до штаб-квартири Apple у Купертіно, щоб передати компанії 55-сторінковий звіт із описом виявлених вразливостей. Вони зазначили, що деталі атаки будуть оприлюднені лише після того, як Apple випустить необхідні оновлення безпеки.
Ще цікава новина
A researcher known as "Nightmare-Eclipse" recently released YellowKey, a security vulnerability that allegedly enables a full bypass of BitLocker's full-volume encryption. The researcher described YellowKey as one of the most "insane" flaws they have ever encountered and has also accused Microsoft of potentially embedding a legitimate backdoor in BitLocker's data protection system.

According to the researcher, YellowKey appears unusual for a previously unknown security bug. Nightmare-Eclipse explained that the flaw can be reproduced by copying an attached "FsTx" folder to a USB drive formatted with a Windows-compatible file system such as NTFS, FAT32, or exFAT.
Як на мене дуже "вдалий" час купляти повністю розпаяні поробки з закритою ОС і завантажувачем. B-)

Але дідо з села таким не цікавиться, бо це не хайп, краще дивитися як обливають лайном дорогі лептопи які дідо ніколи собі не позволить :)
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 18.05.2026 12:47у мене до порівняння є HP ProBook 4 G1i 16 (ціна десь до 40к грн), автономність 6 год - при чому я майже нічого не робив, він був просто включений і я іноді на ньому щось дивився.
Казочки розказуєш, там батерейка 56вт, проц по ходу core ultra 5 225u, синкпад е16 г3 з таким же процом на notebookcheck показує 13 годин вебсерфінгу при 150 нітах, правда, там батерейка 64вт, на 14% більша як в тебе в пробуці, ти ж нас учиш математиці за 5 клас, вистачить розуму щоб перемножити і отримати 11,3 години? Можна навіть до 10 годин заокруглити, але в цей результат я повірю, а то в тебе щось пробук на новому поколінні в простої живе стільки ж як в мене XPS старий жив під помірним навантаженням, дивина та й годі :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 12:47це залежить виключно від виробників софта і к-ті користувачів. Хороше залізо вже є
Дурачьок, то значить кількість користувачів арм все ж досі доволі низька? :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 12:47а те що всі смарти на АРМ - то можна сказати що без АРМ - у нас би не було таких смартів як є зараз? А були би пічки, з аком в рюкзаку
Дурачьок, х86 в телефонах програла не тому що автономінсть була низька, а тому що сумісність з існуючим софтом була низька :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 12:47точно я згадав - "Adaptive Brightness" - в мене точно в якомусь було, що воно постійно мерехтіло то вгору то вниз, і я шукав як це лайно відключити
так ось - у макбуці працює коректно, відключати бажання нема
Дурачьок, воно колірну температуру міняє і на хпс працювало як і на ейрі, а на хуавеї навіть більше мені сподобалося, бо в холодні тони рідко кидало, а мак та хпс може доволі сильно в холодні тоні кинути :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 12:47так це самий дешевий
Але ж для тебе це неважливо, робимо висновок що в тебе просто "карт нема" і ти почав відхилятися від теми прогресу арм :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 12:47ну довести щось мені не можете, знань у вас доволі мало, але думаєте що образами ви стаєте розумнішим.
То ж правда :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 12:47мій макбук ейр в роботі найбільше було 42 градуси. На голі ноги не поставиш - він дуже холодний.
Дурачьок, в підвалі просто прохолодно :rotate: По факту як ти кажеш що регулярно сотні вкладок в роботі, то мав би знати що штук 5-10 одночасно відкриваєш і воно вже починає грітися вище температури тіла, а на ютубі з мінімальною яскравістю ясно що холодний буде :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 12:47це образа. Ви не можете без них?
Це не образа, це факт, як я можу без фактів? Ми ж тут серйозні дискусії ведемо і покладаємося тільки на факти, але ти такий факт що покладатися не можна :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 12:47але я хочу знати до того як куплю. Хоча я вже знаю що це за лайно - так що все одно, на віндовс краще самому вручну.
Товстолобий ти наш, біля кожної моделі на хотлайні чи ек є партнамбер, копіюєш, відкриваєш сайт виробника і вбиваєш, тобі не обов'язково купувати ноутбук щоб пересвідчитися чи є в ньому автояскравість :rotate:

Відправлено через 5 хвилин 37 секунд:
denon312: 18.05.2026 13:46Десь 2006 рік був, дід в 2026 відкрив для себе це і радіє
Можливо він навпаки все ж дуже розумний, змайстрував ручку як в людей в чорному і стер собі пам'ять випадково, тепер для нього все як вперше :rotate: Пропоную створити для нього комфортні умови та погоджуватися з ним у всьому щоб процес одужання був максимально швидким :rotate:
yuriy_dd
Member

Grava: 18.05.2026 12:59Якщо робота не навантажує проц то нічого дивного
ну чому не навантажує? просто М проц - швидкий та енерго-ефективний - швидко зробив та спати
Grava: 18.05.2026 12:59В мене більшість моїх ноутбуків працювали у пасиві 99% часу
чудово - значить автономність мала бути висока, є графік? або просто цифри?
Grava: 18.05.2026 12:59Але мене цікавить саме поведінка під навантаженням.
якщо у вас 99% часу ноут без навантаження, то чому цікавить під? щоб довести що ейр нагріється і затротлить?

Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
це знову образа, бачу не можете без них. В мене дуже просте рішення - ще раз, я вас блокую, там у вас буде клуб.
LVladislavchik: 18.05.2026 13:59Казочки розказуєш, там батерейка 56вт, проц по ходу core ultra 5 225u
думаю що так - не впевнений про букву в кінці
LVladislavchik: 18.05.2026 13:59х86 в телефонах програла не тому що автономінсть була низька, а тому що сумісність з існуючим софтом була низька
ну є дані що Інтел втратила 17 млрд на цьому, але питання не сумісності. х86 зараз також не може дати швидкість без охолодження

Відправлено через 6 хвилин 20 секунд:
але якщо у вас не вистчає знань - запитайте хоча би у ШІ. Вам допомогти запит побудувати?
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 18.05.2026 14:17х86 зараз також не може дати швидкість без охолодження
Ти не правий, бо що на хпс, що на хуавеї в мене хіба під час інтенсивного навантаження вмикався вентилятор, а так проц легко може пригати 30-90 градусів купу разів за хвилину і не вмикати вентилятор, +- як і в ейрі, а от якщо постійне навантаження то ейр вже здувається і тротлить, але ж ти вмієш тільки брехати що арм не гріється та не тротлить :rotate:
Grava
Member

yuriy_dd: 18.05.2026 14:17якщо у вас 99% часу ноут без навантаження, то чому цікавить під?
Я не писав що в мене ноути 99% часу без навантаження, не вигадуй.
щоб довести що ейр нагріється і затротлить?
Ні, навіщо це мені? Це факт, нічого доводити не треба.
Яка температура у приміщенні де працюєте? Бо судячи з оглядів у макбука температура у простої (це коли він просто стоїть і нічого не робить) 35-45 градусів.
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 18.05.2026 14:17але якщо у вас не вистчає знань - запитайте хоча би у ШІ. Вам допомогти запит побудувати?
А шо ж ти такий розумний запит не побудував щоб розкладку українську пофіксити на макбуці? Знань не вистачило? :rotate:
orange_deer
Member

yuriy_dd: 17.05.2026 22:05
Alex Saraphin: 17.05.2026 21:50 я про твою роботу в компанії redstone, світ тісний)
я не працюю в такій компанії, я навіть про неї не знаю
просто залишу це тут :rotate:
спойлер
redstone.png
і ось посилання на той самий відгук: https://maps.app.goo.gl/N5w2gtsN9gykMdjj6

чи це той самий Юрій Дудчак що і на форумі чи хтось інший точно не скажеш, але суто по сфері діяльності збігається досить добре.

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
denon312: 18.05.2026 13:46
Alex Saraphin: 17.05.2026 22:56 а чому відгуки на гугл картах кажуть зворотнє?
кинь скріншот :)
от щойно додав :D

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Alex Saraphin
а можна поцікавитись чого Юрій так соромиться роботи в цій компанії? :rotate:
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 18.05.2026 14:28Ти не правий, бо що на хпс, що на хуавеї в мене хіба під час інтенсивного навантаження вмикався вентилятор
в мене досить часто просто на робочому столі вмикається вентилятор, 99% що це сама Віндовс - або оновлення або Defender
LVladislavchik: 18.05.2026 14:28а от якщо постійне навантаження то ейр вже здувається і тротлить, але ж ти вмієш тільки брехати що арм не гріється та не тротлить
в мене нема завдань які би його розігріли. Лише бенчі можуть розігріти
Grava: 18.05.2026 14:28Яка температура у приміщенні де працюєте?
не знаю, комфортно в футболці та шортах
LVladislavchik: 18.05.2026 14:35А шо ж ти такий розумний запит не побудував щоб розкладку українську пофіксити на макбуці?
я не так зробив як ви. Розкладку не редагував - бо лінивий таке робити.
orange_deer: 18.05.2026 14:55 просто залишу це тут :rotate:
це не я
orange_deer: 18.05.2026 14:55 а можна поцікавитись чого Юрій так соромиться роботи в цій компанії? :rotate:
я не підтримую неправду, навіть якщо хтось про однофамільця сказав щось хороше

Відправлено через 1 годину 55 хвилин 35 секунд:
Перші конкуренти MacBook Neo вже вийшли з вдвічі більшим обсягом пам’яті
система охолодження дозволяє ноутбуку забезпечувати потужність 35 Вт, а в інтелектуальному режимі підтримувати її на рівні 28 Вт й не ревіти як трактор.
https://itc.ua/ua/novini/pershi-konkure ... -pam-yati/
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 18.05.2026 18:39в мене досить часто просто на робочому столі вмикається вентилятор, 99% що це сама Віндовс - або оновлення або Defender
Розібратися чому йде таке навантаження в простої що аж вертушка вмикається і ноут за 6 годин сідає :down: :down: :down:
Сказати що віндовс кривий та х86 не може в автономність :up: :up: :up:
Як говориться, хлопець не дурний (та ніби є знання), просто лінивий (маніпулятор) :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 18:39в мене нема завдань які би його розігріли. Лише бенчі можуть розігріти
Дуже дивно, сотні вкладок його нормально мають кочегарити, хоча нічого дивного, вперся в теплопакет і тротлить собі на всі гроші :rotate:
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 18.05.2026 20:16 Розібратися чому йде таке навантаження в простої що аж вертушка вмикається і ноут за 6 годин сідає :down: :down: :down:
на цьому ноуті - нічого не робив, як встало, так і користуюсь.
LVladislavchik: 18.05.2026 20:16Дуже дивно, сотні вкладок його нормально мають кочегарити
вкладка відкрилась - і все - вона вже майже нічого не робить, поки я в ній щось не клацну, чи не обновлю
0F
Member

спойлер
redstone.png
Зайшов на сайт цієї галери. Мабуть оптимізовували під ARM, тому що на 7735HS/32/WebGPU це простирадло з відсутністю смаку лагає як тварина в Brave 1.90.122. Пояснює тейки паціента про перевагу ARM, бо одоробло його виготовлення упирається в "швітий однопотік".
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 18.05.2026 20:40на цьому ноуті - нічого не робив, як встало, так і користуюсь.
Дуже не схоже на тебе, хоч би лінукс спробував поставити :rotate:
Ну то таке, зайшов заради цікавості на сайт контори з гугл карт, контора дислокується в Львові, просто цікаво, яка ймовірність зустріти в Львові ще одну людину з твоїми як мінімум ім'ям та прізвищем? :rotate:
pelia
Member

0F: 18.05.2026 21:14
спойлер
redstone.png
Зайшов на сайт цієї галери. Мабуть оптимізовували під ARM, тому що на 7735HS/32/WebGPU це простирадло з відсутністю смаку лагає як тварина в Brave 1.90.122. Пояснює тейки паціента про перевагу ARM, бо одоробло його виготовлення упирається в "швітий однопотік".
pagespeed, на диво, показує шо воно класно працює, але у мене за 5 секунд очі вилізли, якщо це дійсно контора в якій він працює, то дуже прикро, блін, ентерпрайзом і роками досвіду там навіть і не тягне
RoMiLiUs
Member

https://www.youtube.com/@ydudchak/videos якій красавєц-блохєр)))
І дуже дивно, що на drive2.ru є такий самий пасфайндер під тими самими номерами і під тим самим ніком)))

https://www.drive2.ru/r/nissan/pathfind ... 92390518/ Ну нада же)))
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 19.05.2026 01:49, всего редактировалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Дудчак, ну ти і клоуняра :rotate:
waryag
Member

orange_deer: 18.05.2026 14:55 а можна поцікавитись чого Юрій так соромиться роботи в цій компанії? :rotate:
Не соромиться, а сситься. І не без підстав. Одна справа погрожувати студенту розправою, інша - зловити обличчям наслідки.
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 18.05.2026 21:43яка ймовірність
а яка ймовірність в темі про АРМ - почути від фанатів х86 - про АРМ?

щось ніхто не дав скріни автономності своїх ноутів - бояться? соромно за результат? нема грошей на норм ноути? лінь? тупість?
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 19.05.2026 08:10не дав скріни
Бо людям не треба самостверджуватись по форумах, і кацапських також, щоб їх почали поважати.
А ось клоуни які розважають - нині в дефіциті, тож виставу дивитись полюбляють.
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 19.05.2026 08:10нема грошей на норм ноути? лінь? тупість?
А хіба це не особистості та образи? :rotate: В мене особисто нема часу тестувати в твоїх умовах, бо я ноут щодня юзаю для роботи, але твоя тупість не дає тобі це зрозуміти. А ще, дивлячись на тебе виникає певний дисонанс, відчуття ніби ти ейр 15 м4 купив тільки заради тестів та ютубчику, може ще для war robots :rotate: , бо ти й надалі користуєшся х86 віндовс ноутами, які ти називаєш лайном, то виходить що ти лайноїд? :rotate: Ну то ж посуди сам, ти нам тут ниєш про жахливий тачпад, жахливі екрани, відсутність трутона, автояскравості, жахливий звук, жахливий пластик та якість збірки, ніяку автономність і продовжуєш користуватися цим лайном :rotate: Ти ж спеціально купуєш лайно втридорога (як ти нам кажеш, слабо віриться, бо макбуки купуєш нові дешевше за б/в, десь тут щось не сходиться) щоб обмазатися ним з ніг до голови і кричати про прогрес арм процесорів :rotate:
yuriy_dd: 19.05.2026 08:10а яка ймовірність в темі про АРМ - почути від фанатів х86 - про АРМ?
Яка ймовірність в темі про арм коли арм не такий вже й успішний почути про truetone, автояскравість, тапади, епл, відсутність знань, лінь, тупість? Яка ймовірність в темі про арм почути що ти позбувся усіх х86 пристроїв і користуєшся тільки армом? :rotate: В тебе ж біполярка, то арм взагалі не має конкурентів, то визнаєш що в арму є проблеми, а в х86 є сильні сторони і тому ти ще досі жереш лайно :rotate:
yuriy_dd: 19.05.2026 08:10щось ніхто не дав скріни автономності своїх ноутів - бояться?
Що тобі дадуть мої скріни, якщо результати підтверджуються notebookcheck, який ти одобрюєш? Так само що нам дають твої скріни якщо ти паталогічний брехун та маніпулятор, а результати не збігаються з notebookcheck (який ти одобрюєш) і ми не можемо перевірити який рівень яскравості в тебе був встановлений протягом усього періоду тесту? :rotate:
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 19.05.2026 10:54 нема грошей на норм ноути? лінь? тупість?
А хіба це не особистості та образи?
використовувати ноут як є, і зробити скрін розряду - це не дуже важко, це пару секунд. Саме тому я запитую - що заважає це зробити
може у вас є інші ідеї?
LVladislavchik: 19.05.2026 10:54В мене особисто нема часу тестувати в твоїх умовах, бо я ноут щодня юзаю для роботи
тестуйте в своїх умовах. Я тестую у своїй роботі
LVladislavchik: 19.05.2026 10:54бо ти й надалі користуєшся х86 віндовс ноутами
саме так, як і всі тут користуються купою пристроїв на АРМ
LVladislavchik: 19.05.2026 10:54які ти називаєш лайном
ну в мене є можливість порівняти. У вас ніби теж. Чому не порівнюєте?
LVladislavchik: 19.05.2026 10:54і продовжуєш користуватися цим лайном
так, мушу
LVladislavchik: 19.05.2026 10:54Яка ймовірність в темі про арм коли арм не такий вже й успішний
о, хотілось би прочитати - де не успішний. І в чому там провина АРМ. Про ігри чи якийсь софт якого ще нема - я вже чув. Цікавить про те що є і достатньо оптимізоване
LVladislavchik: 19.05.2026 10:54а в х86 є сильні сторони
я бачу лише одну перевагу - це софт
LVladislavchik: 19.05.2026 10:54якщо ти паталогічний брехун
це треба довести
LVladislavchik: 19.05.2026 10:54який рівень яскравості в тебе був встановлений протягом усього періоду тесту?
я ж вже писав - коли тест на програвання ютюб і графік рівномірного розряду - там була перша поділка - зображення доволі яскраве - в повній темряві навіть могло би бути й менше, на М1 - точно було менше
коли працюю - автоматична, інакше в мене би очі боліли
що ще треба зробити?

пс: до речі - ви побачили що графік розряду рівномірний. Ви казали що в кінці сідає скоріше. Ще був тут один що стрибав і дав графік розряду батареї - як доказ що йде скоріше. На прості питання - що це за графік - злився, до якої напруги йде розряд - злився. Хоча пробував мене ображати що я типу чогось не знаю. Може ви знаєте?

Відправлено через 8 хвилин 7 секунд:
Ubuntu Architecture Variants - multiple processor architectures and introduces Architecture Variants to optimize software for specific hardware instruction sets

amd64v3 (x86-64-v3): Opt-in optimized packages for Intel Haswell (roughly 2013)

ви розумієе - що нове - це 2013. А без цього - ви уявляєте для якого старого лайно скомпільований ваш софт?
ось це і є проблемою х86 - що повино підтримуватись старе лайно

Відправлено через 7 хвилин 12 секунд:
тут хтось писав що використовує Генту, ось це правильний підхід - вижимає максимум з заліза - весь код скомпільований конкретно під його залізо
Ответить