AMD може розробляти революційний ігровий рушій на основі ШІ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 18.05.2026 12:22
Не хочу я в таке майбутнє. Хочу щоб все робили люди.
А в людей спитав? Переважно вони нічого робити не хочуть.
AlexWest
Member

Повідомлення

А воно в тебе хоче. Молодь потроху розучується говорити і втримувати увагу. Без ШІ скоро нічого нікуди не поїде.
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 18.05.2026 12:24
Вже і АІ не хоче. Генерив ним листа у податкову, кажу оцей документ інакше називається. Так той гiвнюк мені і каже: от заміни в листі назву на отаку…

Я чуть не випав :laugh: :lol:
MqM
Member

Повідомлення

AlexWest: 18.05.2026 10:32 Предлагаю обсудить AMD може розробляти революційний ігровий рушій на основі ШІ
Доволі очевидне майбунє, бо вже майже впираємось в межу транзисторів.
Точніше в межу в чіпах на основі кремнію. Тут треба змінювати самий матеріал, а всякі оптимізуючі технології не сильно допоможуть
kabostebeztak
Member

Повідомлення

AlexWest: 18.05.2026 12:26
А воно в тебе хоче. Молодь потроху розучується говорити і втримувати увагу. Без ШІ скоро нічого нікуди не поїде.
Я і є "молодь", до речі

Відправлено через 36 секунд:
Ну тоді отримуй шкоду екології і погано виконану роботу
dead_rat
Member

Повідомлення

MqM: 18.05.2026 12:36
AlexWest: 18.05.2026 10:32 Предлагаю обсудить AMD може розробляти революційний ігровий рушій на основі ШІ
Доволі очевидне майбунє, бо вже майже впираємось в межу транзисторів.
Точніше в межу в чіпах на основі кремнію. Тут треба змінювати самий матеріал, а всякі оптимізуючі технології не сильно допоможуть
На що міняти будемо? Кремній по таблиці Менделеєва - номер 14, менший розмір атому лише у С(карбон/вуглець). Чи потренуємося різати атоми навпіл?
MqM
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 18.05.2026 10:48 Фактично безальтернативний напрямок розвитку індустрії.
Класичний рендеринг давно вже впирається в технічні обмеження, більшість сучасних ігор виглядає не красивіше ніж найкращі представники 10-річної давнини.
Цікаво як будуть перевзуватися фанати "святого нативу", "збереження художнього задуму" та "не хочу грати в ШІ слоп", коли абсолютно всі ігри будуть в тій чи іншій мірі виводитись з ШІ обробкою.
Безальтернативний розвиток, це якщо мислити телеграфами не намагаючись винайти смартфон.
І якщо будуть застосовані нові матеріали для чіпів (про які вже не один рік говориться) то це зробить революцію.
https://24tv.ua/tech/kremniy-germaniyev ... i_n3063422 Які можливості дала лише модифікація чіпів ;)

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
dead_rat: 18.05.2026 10:57
fantomrulezz: 18.05.2026 10:48 Фактично безальтернативний напрямок розвитку індустрії.
Класичний рендеринг давно вже впирається в технічні обмеження, більшість сучасних ігор виглядає не красивіше ніж найкращі представники 10-річної давнини.
Цікаво як будуть перевзуватися фанати "святого нативу", "збереження художнього задуму" та "не хочу грати в ШІ слоп", коли абсолютно всі ігри будуть в тій чи іншій мірі виводитись з ШІ обробкою.

Сильно сумніваюся, що та графіка взагалі потрібна. На неї фапають лише 40 річні діди на форумі. А всі діти ~12-15 років що я знаю, гамають у щось не графоністе типу Майнкрафта і кайфують
Часом не ті самі діти потім кажуть, що не будуть грати ігри з 90х чи нульових бо їм графіка очі виїдає?)

Отправлено спустя 6 минут 2 секунды:
Соцопитування та спостереження по форуму ніяк не релевантні до геймдев індустрії з творчими людьми, які живуть творчістю
AlexWest
Member

Повідомлення

Ще покоління-два відеокарт, і кремній скаже астанавітєсь. ШІ - це поки основний видимий вихід із ситуації. Хоча нейрослоп колись важко буде відрізнити від реальності. Це настільки очевидно, що навіть страшно.
DDt
Member

Повідомлення

dead_rat: 18.05.2026 10:57Як пояснити, що по якості картинки сьогоднішній Марвел за всі гроші світу програє Володарю Перснів 2001-2003?
Шо там ВК, вспомни Терминатор 2, до сих пор выглядит бомбезно, особенно на какомнить 8К

*старческий бубнёж*
Sanьka
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 18.05.2026 10:48Цікаво як будуть перевзуватися фанати "святого нативу", "збереження художнього задуму" та "не хочу грати в ШІ слоп", коли абсолютно всі ігри будуть в тій чи іншій мірі виводитись з ШІ обробкою.
А чого перевзуватись?
Будуть грати або в нове ші лайно, або не будуть грати.
dead_rat: 18.05.2026 10:57Так само як і в кіно. Як пояснити, що по якості картинки сьогоднішній Марвел за всі гроші світу програє Володарю Перснів 2001-2003? Та навіть не Володарю Перснів, а собі ж в версії 2007 року з Айронменом чи першими Месниками.
І не просто програє, а візульно виглядає як АІ слоп.
Саме так. Але фантомрульозу подобається, він споживає слоп з захватом :gigi:
Востаннє редагувалось 18.05.2026 12:59 користувачем Sanьka, всього редагувалось 1 раз.
MqM
Member

Повідомлення

dead_rat: 18.05.2026 12:41
MqM: 18.05.2026 12:36

На що міняти будемо? Кремній по таблиці Менделеєва - номер 14, менший розмір атому лише у С(карбон/вуглець). Чи потренуємося різати атоми навпіл?
http://budni.lv/nauka/statja/kremnievaa ... -3770.html

«Новинка основана на дисульфиде молибдена — материале, обладающем толщиной всего в несколько атомных слоев. Это ключевое отличие от кремниевых аналогов, поскольку ультратонкая структура позволяет добиться значительно более эффективной передачи электрических сигналов и, как следствие, минимизировать проблемы, свойственные современным чипам: перегрев и утечку энергии»
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, та давно, ще й знущатись любить. Недавно мені знайшов джеміні інструкцію специфічну, швидше ніж самому ритись. Не працює, пишу запит. А він у відповідь розширену, кажу тут не було такого пункту раніше. Отримую: я припустив, що ти здатен запам'ятати послідовність :facepalm:
Послідовність того, що не знав і мало хто використовує
А замість посилань чи відео пише пошукай в ютуб або напиші в гуглі/ютубі такий запит.

kabostebeztak: 18.05.2026 12:40Ну тоді отримуй шкоду екології і погано виконану роботу
:facepalm:
Сідай 2, вернись і перечитай ще раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

MqM: 18.05.2026 12:58
http://budni.lv/nauka/statja/kremnievaa ... -3770.html

«Новинка основана на дисульфиде молибдена — материале, обладающем толщиной всего в несколько атомных слоев. Это ключевое отличие от кремниевых аналогов, поскольку ультратонкая структура позволяет добиться значительно более эффективной передачи электрических сигналов и, как следствие, минимизировать проблемы, свойственные современным чипам: перегрев и утечку энергии»
Статєйок з розряду «журналіст покусав вченого» в нас достатньо. А давай по логіці. Кремній не ідіоти обирали - він розповсюджений і практично найменший напівпровідник - я ж написав, номер 14 по таблиці.

З чого б іншим, більшим за розміром атомам давати сильний прорив? Кремній же теж вже буквально атомними слоями міряємо
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Sanьka: 18.05.2026 12:57А чого перевзуватись?
Будуть грати або в нове ші лайно, або не будуть грати.
Ну десь отак приблизно будуть перевзуватись :lol:

ДО анонсу FSR4 для 6xxx Санька віщав про "нінужни нам ваші якісні ШІ масштабування, хатім грать в святой натів в 15 фпс":
Sanьka: 06.02.2026 15:08Що я зрозумів - натив є натив. Якщо карта тягне в нативі то все ок. Якщо не тягне - зроби нижчі налаштування
А оте мильце яке то підтримується, то не підтримується, потім швидко стає не актуальним бо нове виходить ....
А в новині про анонс FSR4 для 6xxx Санька перевзувається в повітрі:
Sanьka: 14.05.2026 17:36 Нож мнє в пєчєнь - 6800хт вєчєн!
Дякую Лізі за 16ГБ 🤝
Подякуй дядьку Хуангу, що той сказав племінниці Лізі хоч трошки припинити сцяти в очі своїм фанатикам і хоча б з затримкою в 2 роки від анонсу викатити нарешті FSR4 для власників старих карт, а то якось прям зовсім невдобно вже було.
Нарешті власники 6xxx в 2027 році отримують аналог DLSS3, який власники навіть допотопних 2xxx карт родом з 2018 року, отримали ще в 2022.
Victor Butko
Member

Повідомлення

На фотонні інтегральні схеми (Photonic Integrated Circuits)
Sanьka
Member

Повідомлення

fantomrulezz Я дуже задоволений що ти запам'ятовуєш все що я пишу, завдяки цьому ти розвиваєшся
Але ти так ще не зрозумів різницю між краще і "обирати з того що є". Запамятовуй мою мудрість далі .
Востаннє редагувалось 18.05.2026 13:11 користувачем Sanьka, всього редагувалось 2 разів.
1234waltz
Member

Повідомлення

KimRomik: 18.05.2026 10:44 ігри як використовували 2 ядра на 100%, так і використовують, а решта відпочивають, хоча їх можна було ще й навантажити обробкою ШІ алгоритмів
Лол. Вже не пам'ятаю коли в останні раз грав у гру, що б утилізувала менше 4 ядер.
dead_rat
Member

Повідомлення

Victor Butko: 18.05.2026 13:09
На фотонні інтегральні схеми (Photonic Integrated Circuits)
Який напівпровідник має реагувати на фотони?

Так сталося, що в мене освіта по сонячним батареям - як раз задача поглитити фотони і виробити струм. І там все теж здебільшого на кремнії :(

Сонячна батарея(як і фотоелемент) це ж просто діод - така сама напівпровідникова фігня як і транзистори в проці. Просто більша
Dilfin
Member

Повідомлення

Ostin: 18.05.2026 11:13
dead_rat: 18.05.2026 10:57сумніваюся, що та графіка взагалі потрібна
Дивлячись у що грати. Є межа з обох боків. Наприклад, беремо якусь культову Готику 2 - і на сьогодні це вже щось з розряду "не грабельно" навіть на мій фанатський погляд людини, яка затерла гру в 2000-их. А беремо Готику 3 - і о чудо, воно гарне і в нього можна грати (у відриві від самої якості гри). Той самий відьмак 3 реалізації 2015 все ще виглядає круто і вимагає дитячих потужностей для обробки. А якась борда 4 чи щось на ue5 хоче утилізувати хх90 картку по повній, і їй мало, хоча графіки там насипано не сильно більше на людське око.
Тож оптимально десь в цьому коридорі зупинитись і робити просто цікаві ігри. Гравці, які справді люблять насамперед грати, а не бенчмарки, будуть цілком задоволені, якщо інші складові гри будуть виконані круто. А це інтерактивність, нелінійність, сюжетна різноманітність та цікаві геймплейні механіки.
Але тут думати треба при розробці...
На Unreal Engine 5 можна створити фотореалістичну графіку, яка буде йти на RTX 3080 на 30-50 кадрів в секунду і цілком грабельно, але кому це потрібно, якщо можна добавити повне трасування, забити на оптимізацію і 5090 буде витягувати тих самих 30-50 кадрів, зато буде продаватись.
Li
Member

Повідомлення

Megaclite: 18.05.2026 10:53 AMD і революційний - це два антоніми.
1. Набір команд AMD64(який використовує Intel і досі).
2. Перший побутовий (!) процесор х64 архітектури.
3. Перший побутовий двух ядерний процессор.
4. Перший побутовий ЦПУ з частотою 1ггц
5. Перший побутовий ГПУ з частотою 1ггц
6. Перше використання HBM пам'яті.
7. Процессори ZEN, з їх чиплетною структуроб.
8. Mantle - який став основою для dx12.
9. FSR -мило для всіх.
Це те, що пригадав. Жирним виділив самі важливи пункти, які, як я вважаю, і зробили ПК таким, яке вон зараз є.
Востаннє редагувалось 18.05.2026 13:27 користувачем Li, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти