После DSP-катка или "типа без DSP-катка" ?vdemeshko: ↑ 15.05.2026 17:15
та вон Генелик все играют ровно двухполосные )) или вот две полосы ))
- спойлер
- Screenshot_536.png
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор акустики
-
MSiAventador
Member
-
Radio Bay
Member
Там цифровой кросовер, как и в Эдиках, только от Дженелекvdemeshko: ↑ 15.05.2026 17:15та вон Генелик все играют ровно двухполосные
Это сложная тема почему есть "мониторы для музыки" и нет. Вот Дженелы, Нойманы, Алауды играют, а КРК нет. Это опыт людей, которые слушают музыкуvdemeshko: ↑ 15.05.2026 17:15тут больше про психоаккустику скорее - мониторам это не нужно так как они для работы со звуком в первуб очередь + еще в ближнем поле
Ото, мабуть, мені і крючить харю навіть з Ют, й одразуScoffer: ↑ 15.05.2026 16:51 але з 3-5кГц є малееесенька проблема в вигляді максимальної чутливості слуху
Не забывай, я слушаю на Дженалах, но через "фильтр" R2R и гибридной лампы (совковый ташкентский "Фотон" сейчас, на Sylvalia жаба давит, но крута).vdemeshko: ↑ 15.05.2026 16:30но теперь понятно почему тебе они звучат приятней чем MA
-
vdemeshko
Member
MSiAventador
там же цифровой кроссовер как и в Дженеликах вроде как и дсп всроенное - там написано что в режиме FLAT стоит DSP
там же цифровой кроссовер как и в Дженеликах вроде как и дсп всроенное - там написано что в режиме FLAT стоит DSP
-
MSiAventador
Member
Т.е. можно поставить любіе динамики с мусорника и настройкой ДСП нарисовать ровную АЧХ .vdemeshko: ↑ 15.05.2026 23:34 MSiAventador
Умрите от зависти Вилсон Аудио!
-
Radio Bay
Member
Там с ДСП по-разному ,бывает цап, а бываетvdemeshko: ↑ 15.05.2026 23:34там же цифровой кроссовер как и в Дженеликах вроде как и дсп всроенное
- спойлер
-

vdemeshko: ↑ 15.05.2026 23:34как и в Дженеликах
- Вообще, на такой фабрике невозможно делать плохие колонки )
-

-
QFlash
Member
Amplifier головне, АС підбираються під нього.
-
MSiAventador
Member
-
Z440_User
Member
MSiAventador трошки не згоден. Можливо з "цифровим" класом D воно і так, але з класичними "А", "В", "АВ" відсоток для підсилювача має бути більшим.
Наприклад туга важка акустика яку пісилювач не може нормально розкачати, або контролювати, або все разом, і пофігу що АС може бути студійного моніторного рівня.
Або комбінація дуже легкої акустики і дурного підсилювача, який її просто не відчуває в навантаженні.
А ще в графіку немає приміщення. Що, не може бути такого бінго що якийсь лютий Hi-End потрапить в геть мертву кімнату і що б ти там не робив - ну не грає воно і все?
Наприклад туга важка акустика яку пісилювач не може нормально розкачати, або контролювати, або все разом, і пофігу що АС може бути студійного моніторного рівня.
Або комбінація дуже легкої акустики і дурного підсилювача, який її просто не відчуває в навантаженні.
А ще в графіку немає приміщення. Що, не може бути такого бінго що якийсь лютий Hi-End потрапить в геть мертву кімнату і що б ти там не робив - ну не грає воно і все?
-
MSiAventador
Member
Z440_User
Я врахував зоопарк підсилювачів в 9%, а обробку кімнати врахував в 75% акустики.
Я врахував зоопарк підсилювачів в 9%, а обробку кімнати врахував в 75% акустики.
-
Scoffer
Member
Z440_User
У підсилювачів окрім потужності і спотворень є ще дві ключові характеристики: це вихідний опір, котрий має бути максимально наближений до нуля, і швидкість наростання вихідної напруги. З останнім проблеми переважно у всяхких вінтажних пристроїв і самопалів на розсипухі. Більш-менш адекватний сучасний інтегральний підсилювач дає 50+В/мкс і 0Ом незалежно від класу, і орудує будь-якою АС. А це дуже і дуже середня техніка.
Після досягнення цих цільових величин треба просто заспокоїтись і апати далі АС. Від АС приріст буде більше.
У підсилювачів окрім потужності і спотворень є ще дві ключові характеристики: це вихідний опір, котрий має бути максимально наближений до нуля, і швидкість наростання вихідної напруги. З останнім проблеми переважно у всяхких вінтажних пристроїв і самопалів на розсипухі. Більш-менш адекватний сучасний інтегральний підсилювач дає 50+В/мкс і 0Ом незалежно від класу, і орудує будь-якою АС. А це дуже і дуже середня техніка.
Після досягнення цих цільових величин треба просто заспокоїтись і апати далі АС. Від АС приріст буде більше.
-
Radio Bay
Member
Математика і аудіо не працюють і ховай простирадла під спойлер, жестьMSiAventador: ↑ 16.05.2026 12:55Я врахував зоопарк підсилювачів в 9%, а обробку кімнати врахував в 75% акустики
Я так розумію, то і є панчScoffer: ↑ 16.05.2026 13:01швидкість наростання вихідної напруги
-
tablestikus
Member
А чому 220В лише 1%?MSiAventador: ↑ 16.05.2026 11:36Але це не точноQFlash: ↑ 16.05.2026 10:11 Amplifier головне, АС підбираються під нього.![]()
![]()
Спробуй послухати без 220В
-
Radio Bay
Member
Можу мережевый Furutech датиtablestikus: ↑ 16.05.2026 13:30Спробуй послухати без 220В
-
Z440_User
Member
У мене preamp+poweramp Optonica 9100, випуск 1981р. Правда це топ від Sharp'овського Hi-End відділення. Вони в цьому комплекті перевиконали план з використання MOSFET`ів та JFET`ів, ще й козирних та хитрих. Не дай боже щось гавкнеться, буде пічалька.Scoffer: ↑ 16.05.2026 13:01 Z440_User
ServiceManual на нього пише такі характеристики:
- спойлер
А далі окрім схеми та опису, є ще діаграми та графіки для налагодження.
В описі зазначено що Slew Rate має бути в межах 80–150 В/мкс.
Клас АВ, на полевіках, швидкий, пружний, потужний, дуууже музичний.
А ще чудово вміє контролювати АС.
Последний раз редактировалось Z440_User 16.05.2026 14:12, всего редактировалось 1 раз.
-
MSiAventador
Member
Живлення від акб враховано в 1% ДБЖ.
Відправлено через 3 хвилини 50 секунд:
У мне підсилювач WEILIANG AUDIO A1s (клон Musical Fidelity A1) в класі А використовує 2 швейцарський операційних підсилювача ONsemi MJL21193 (PNP Single Bipolar Transistor, 200W, 4MHz, 150оС) та ONsemi MJL21194 (NPN Single Bipolar Transistor, 200W, 4MHz, 150оС) на кожний канал.Z440_User: ↑ 16.05.2026 14:11У мене preamp+poweramp Optonica 9100, випуск 1981р. Правда це топ від Sharp'овського Hi-End відділення. Вони в цьому комплекті перевиконали план з використання MOSFET`ів та JFET`ів, ще й козирних та хитрих. Не дай боже щось гавкнеться, буде пічалька.Scoffer: ↑ 16.05.2026 13:01 Z440_User
ServiceManual на нього пише такі характеристики:
- спойлер
- Знімок_20260516_135949.png
А далі окрім схеми та опису, є ще діаграми та графіки для налагодження.
В описі зазначено що Slew Rate має бути в межах 80–150 В/мкс.
Клас АВ, на полевіках, швидкий, пружний, потужний, дуууже музичний.
А ще чудово вміє контролювати АС.
Нові транзистори грають набагато краще за оригінальні волохатих років.
Последний раз редактировалось MSiAventador 16.05.2026 14:17, всего редактировалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Одна зі складових. Інша важлива складова щоб сама АС ще мала низький груповий час затримки. Якщо у АС величина ГЧЗ 50мс, то ніякого панчу там не буде хоч який підсилювач не прикладай. Загальноприйнята величина для гарної АС <10мс піково на резонансі. На мій особистий смак менше 5. Люблю я барабани. Практично кожен ЗЯ може забезпечити необхідну швидкість реакції. З фазоінверторами варіанти є, але загалом все не так просто.Radio Bay: ↑ 16.05.2026 13:27Я так розумію, то і є панч
-
QFlash
Member
В Ampliefer також виставити струм спокою (одинаково по каналам) для відкриття синхронізації відкриття транзисторів, (по середині між АС на ударних почуєте характерні хлопки).
Відємна півхвиля повинна зрівнятись з позитивною півхвилею для складання, це про АВ підсилювачі.
АС тільки відтворить все гарно зроблене/
Я постійно прослуховую давно забуті композиції і це ніяк не напрягає.
Якщо Amplifier співає - всьо решта співає...
Відємна півхвиля повинна зрівнятись з позитивною півхвилею для складання, це про АВ підсилювачі.
АС тільки відтворить все гарно зроблене/
Я постійно прослуховую давно забуті композиції і це ніяк не напрягає.
Якщо Amplifier співає - всьо решта співає...
Последний раз редактировалось QFlash 16.05.2026 14:25, всего редактировалось 1 раз.
-
Filabatya
Member
З двигуном від порше запор карерою не стане 
-
QFlash
Member
Я зрозумів, запор запором. Вивчайте матчастину.Filabatya: ↑ 16.05.2026 14:24З двигуном від порше запор карерою не стане