Навантаження на процесор після щомісячного оновлення 12.05.2026

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Afit
Member

Повідомлення

Так як диспетчер завдань в мене за звичкою майже завжди відкритий, то я помітив ось таку "пилку" на графіку (зазвичай нижні потоки тільки) навантаження на ЦП (на скріні). При чому при активній взаємодії цього немає, але коли в простої чи перегляді відео/прослуховуванні музики в фоні, починається така картина. Відразу скажу це не оптимізація дисків. Вони на нулі. В процесах нічого нового не видно. Може це вже ті покращення, що мають пришвидшити вінду бустять проц безперервно? :think: До обнови вчорашньої такого не було
Вкладення
Снимок экрана 2026-05-13 201023.png
Rucha
Member

Повідомлення

Process Explorer-ом досліди, що споживає проц в часі.
0kie
Member

Повідомлення

Afit
Открой вкладку "процессы", выбери "процессор" и смотри.
Не вижу ничего странного, что иногда "пила" появляется. Обычное поведение Винды. Из "магазина" всё обновил?

Почему частота высокая? Выбрал профиль "высокой производительности"?
Afit
Member

Повідомлення

0kie: 13.05.2026 20:59 Afit
Открой вкладку "процессы", выбери "процессор" и смотри.
Не вижу ничего странного, что иногда "пила" появляется. Обычное поведение Винды. Из "магазина" всё обновил?

Почему частота высокая? Выбрал профиль "высокой производительности"?
До вчерашнего дня вообще небыло нагрузки в простое. Вернее 0-2% всегда, но размазано было по потокам и на графике это отображалось ровными полосками. А теперь скачки. Частота стандартная, для сбалансированого профиля AMD. Она там от 4,3 до 4,8 всегда

Відправлено через 4 хвилини 57 секунд:
Rucha: 13.05.2026 20:23 Process Explorer-ом досліди, що споживає проц в часі.
Ось так виглядає вікно в Process Explorer. Чи мені треба якесь інше вікно відкрити?
Вкладення
Снимок экрана 2026-05-13 213712.png
0kie
Member

Повідомлення

Afit
Мои показания под катом. Всегда так было.
спойлер
Снимок экрана 2026-05-13 220408.png
Снимок экрана 2026-05-13 220532.png
Artem_K
Member

Повідомлення

Для цікавості простой під час 100% мінімального стану ЦПУ та 20%.
спойлер
Без імені 2.jpg
Без імені.jpg
Abracadabra
Member

Повідомлення

Походу щось там намутили, дивитись може пройде, щось у фоні крутить чи антивірус когось рішає :gigi: , або чекати наступного оновлення може попустить

спойлер
10, іноді хоче перейти на 11 але поки сидимо тихо й мирно, та в свій час так ловив обнову після якої довелось робити перевстановлення ОС.
1.jpg
Rucha
Member

Повідомлення

Afit: 13.05.2026 21:38 Ось так виглядає вікно в Process Explorer. Чи мені треба якесь інше вікно відкрити?
Відкрийте System Information та чекайте коли буде спалах по CPU. Потім мишею наведіть на спалах та побачите який процес його спричинив.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Я взагалі нічого критичного на графіку не спостерігаю. Мінімальне фонове навантаження. Ігнорується і все.
Afit
Member

Повідомлення

Rucha: 13.05.2026 23:40
Afit: 13.05.2026 21:38 Ось так виглядає вікно в Process Explorer. Чи мені треба якесь інше вікно відкрити?
Відкрийте System Information та чекайте коли буде спалах по CPU. Потім мишею наведіть на спалах та побачите який процес його спричинив.
Дякую Rucha :up: 🫱🏼🫲🏼 Справді по ділу допоміг. Це був сам диспетчер завдань. Його закрив і графік на System Information став як раніше у самому диспетчері завдань.Не знаю що вони з обновою змінили в ньому, але раніше так точно не було. При чому поки ти взаємодієш з ПК, таких піків не має, а як тільки починає в простої працювати, тоді й почінає стрибати. Що вони йому там накрутили я не знаю
Снимок экрана 2026-05-14 010625.png
Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Ekz0rcyst: 14.05.2026 00:14 Я взагалі нічого критичного на графіку не спостерігаю. Мінімальне фонове навантаження. Ігнорується і все.
Так, взагалі ні на що не впливає і не відчувається, але муляє очі :D
Відповісти