Новини
Останні статті і огляди
Навантаження на процесор після щомісячного оновлення 12.05.2026
-
Afit
Member
Так як диспетчер завдань в мене за звичкою майже завжди відкритий, то я помітив ось таку "пилку" на графіку (зазвичай нижні потоки тільки) навантаження на ЦП (на скріні). При чому при активній взаємодії цього немає, але коли в простої чи перегляді відео/прослуховуванні музики в фоні, починається така картина. Відразу скажу це не оптимізація дисків. Вони на нулі. В процесах нічого нового не видно. Може це вже ті покращення, що мають пришвидшити вінду бустять проц безперервно?
До обнови вчорашньої такого не було
-
Rucha
Member
Process Explorer-ом досліди, що споживає проц в часі.
-
0kie
Member
Afit
Открой вкладку "процессы", выбери "процессор" и смотри.
Не вижу ничего странного, что иногда "пила" появляется. Обычное поведение Винды. Из "магазина" всё обновил?
Почему частота высокая? Выбрал профиль "высокой производительности"?
Не вижу ничего странного, что иногда "пила" появляется. Обычное поведение Винды. Из "магазина" всё обновил?
-
Afit
Member
До вчерашнего дня вообще небыло нагрузки в простое. Вернее 0-2% всегда, но размазано было по потокам и на графике это отображалось ровными полосками. А теперь скачки. Частота стандартная, для сбалансированого профиля AMD. Она там от 4,3 до 4,8 всегда0kie: ↑ 13.05.2026 20:59 Afit
Відправлено через 4 хвилини 57 секунд:
Ось так виглядає вікно в Process Explorer. Чи мені треба якесь інше вікно відкрити?Rucha: ↑ 13.05.2026 20:23 Process Explorer-ом досліди, що споживає проц в часі.
-
0kie
Member
Afit
Мои показания под катом. Всегда так было.
Мои показания под катом. Всегда так было.
- спойлер
-
Artem_K
Member
Для цікавості простой під час 100% мінімального стану ЦПУ та 20%.
- спойлер
-
Abracadabra
Member
Походу щось там намутили, дивитись може пройде, щось у фоні крутить чи антивірус когось рішає
, або чекати наступного оновлення може попустить
- спойлер
- 10, іноді хоче перейти на 11 але поки сидимо тихо й мирно, та в свій час так ловив обнову після якої довелось робити перевстановлення ОС.
-
Rucha
Member
Відкрийте System Information та чекайте коли буде спалах по CPU. Потім мишею наведіть на спалах та побачите який процес його спричинив.Afit: ↑ 13.05.2026 21:38 Ось так виглядає вікно в Process Explorer. Чи мені треба якесь інше вікно відкрити?
-
Ekz0rcyst
Member
Я взагалі нічого критичного на графіку не спостерігаю. Мінімальне фонове навантаження. Ігнорується і все.
-
Afit
Member
Дякую RuchaRucha: ↑ 13.05.2026 23:40Відкрийте System Information та чекайте коли буде спалах по CPU. Потім мишею наведіть на спалах та побачите який процес його спричинив.Afit: ↑ 13.05.2026 21:38 Ось так виглядає вікно в Process Explorer. Чи мені треба якесь інше вікно відкрити?
Так, взагалі ні на що не впливає і не відчувається, але муляє очіEkz0rcyst: ↑ 14.05.2026 00:14 Я взагалі нічого критичного на графіку не спостерігаю. Мінімальне фонове навантаження. Ігнорується і все.