Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.05.2026 21:40 Коли купуєте елементи - то вони так і заряджені. А виробник краще знає
Вийди звідси і йди лупитись в ясна з русаками на своєму улюбленому ixbt. Мені для цього пошуковик не треба, але ти можеш витратити 5 хвилин, щоб дізнатись, що в Li-Ion/Li-Pol АКБ є передбачені умови ТРИВАЛОГО зберігання, в яких зазвичай заряд АКБ повинен бути на рівні 50-60% в відносних значеннях.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 11.05.2026 21:59щоб дізнатись, що в Li-Ion/Li-Pol АКБ є передбачені умови ТРИВАЛОГО зберігання, в яких зазвичай заряд АКБ повинен бути на рівні 50-60% в відносних значеннях
що 2 голоси в голові - один каже 50-60, а другий -
0F: 11.05.2026 18:02Сучасному АКБ з нормальним BMS ніяк не пошкоджить постійне знаходження на зарядці при 100% ємності
і як це у вас виходить?
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.05.2026 22:24 і як це у вас виходить?
Як в тебе виходить бути таким тупим біосміттям і досі в розшуку ТЦК? Ти ж ідеальний кандидат для служби в армії, тому що буквально не бачиш те, що написано, і ти буквально ігнорував би керівні настанови. Відчуваєш різницю між "постійно тримати пристрій, ЩО ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ, на 100% рівні заряду" і "для ТРИВАЛОГО ЗБЕРІГАННЯ рекомендується рівень заряду 50-60%", ти, галава? Знову ж таки, я от згадав, ти як, готовий застосувати свій досвід євангелізму ARM в ЗСУ?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

:lol: :lol:
спойлер
зрозуміло чого мінімальної яскравості вистачає бо ухилесс ховається від тцк. Дуже добра кукурудза дає хороший затінок
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 11.05.2026 22:37тому що буквально не бачиш те, що написано, і ти буквально ігнорував би керівні настанови. Відчуваєш різницю між "постійно тримати пристрій, ЩО ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ, на 100% рівні заряду"
я чудово бачу що написано
і тримати на 100% - це дуже погано для батареї. Саме тому і придумали не заряджати до 100
хіба іноді - щоб якщо більше ніж 1S - то щоб збалансувалось (бо балансується коли майже заряджене)

але ви (хоч як і багато інших в цій темі) маєте дуже обмежені знання буквально в кожній сфері, але вважаєте що пряме експерти
0F: 11.05.2026 18:02ніяк не пошкоджить постійне знаходження на зарядці при 100% ємності
до прикладу візьмемо це - якщо ви праві, то чому придумали режим не заряджати до 100% ?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

0F
Воно тупе, сліпе і ненавчаєме. Він не розуміє на 100% заряджений акумулятор який валяється десь в шафці і акум який завжди висить на дроті і контроллер батареї коливає заряд з 60% до 80 % і назад але для інформативності пише 100%. Тож мої тези що Юра сліпошар - в котрий раз підтверджуються.

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
пише що зайнятий і немає часу. Ага зате постити купу постів на кацапському хоботі час має
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.05.2026 22:52 і тримати на 100% - це дуже погано для батареї.
ОК. Немає жодного бажання щось доводити бомжу-ухилянту з б/в сміттям за 400 баксів з їбею, який лупиться в ясна з русаками. Як трохи переосмислиш свої життєві установки, тоді може і побалакаємо. Можеш бути вільний, твої дружки-русаки на хоботі вже зачекались твоєї експертної експертизи.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 11.05.2026 23:55з б/в сміттям за 400 баксів з їбею
ви про що? якщо про маки - то я купив 4 шт, і всі нові. Може ви заздрите? Може знову є бажання грошима мірятись?
0F: 11.05.2026 23:55тоді може і побалакаємо
заблокуйте мене і не ходіть в цю тему. Тув вас я ображу, обнулю. Зробіть собі окрему тему і там собі плачтесь яке суворе життя фаната х86. Далі буде лише гірше.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.05.2026 00:44Тув вас я ображу, обнулю.
ой як страшно, ти ж тільки блокувати за "образи" вмієш. Моя порада тобі - на хоботі у тебе краще виходить лупитись в ясна з кацапчиками тож йшов би туди. Не так страшні кацапські воші як свої українські гниди.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.05.2026 11:07бачили моє питання про розкладку української клавіатури на макбуку? про симоволи "\" та "/"?
Товстолобе, це гуглиться за декілька хвилин, як і пофіксити скрол колесом миші і ще купу різних штук, а в часи ШІ це взагалі справа 1 хвилини і маєш декілька методів як це пофіксити з аналізом який кращий в яких ситуаціях :rotate:
yuriy_dd: 12.05.2026 00:44Тув вас я ображу, обнулю.
Поки все що ти зміг обнулити це gateway :rotate:
Дивлячись які дитячі питання по пердолінгу смартфонів ти задаєш на 4pda, то слабо віриться що ти великий інтелектуал :rotate:
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.05.2026 14:46
isusik63: 11.05.2026 12:07Вам аргументов навели "выше крыши"
про які аргументи ви ведете мову? може знову про ігри? чи про те що 7зіп типу трохи швидший?
а з всіма іншими аргументами що робити?
особливо про той ріст що показав АРМ у серверах - нагадаю за 2-3 роки +20% і зараз глобально вже продається більше серверів на АРМ ніж на х86.
щось про це зможете сказати?
isusik63: 11.05.2026 12:07и не называйте пользователей фанатами
фанати - люди які не можуть адекватно оцінити переваги одного та іншого. Ви можете?
В третий раз говорю , листайте назад и освежайте память , если с этим у вас проблема .
Какие сервера, зачем мне они высрались , вы в каждом ответе лепите херню которая смысла не имеет к вопросу/ответу .
Повторяюсь , пользователям нужна мультизадачности , её нет , тогда в таких пользователей эпл идёт лесом .
"У человека в семье 3е детей и 3е взрослых , ему не всрался купе 5 местный , он купит миневен 7 местный , или бусик 9 местный .
И ему насрать на все циферки в характеристиках (и у вас он автоматически станет фанатом а не пользователем из за нужды)"
Так понятней?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 12.05.2026 10:11це гуглиться за декілька хвилин
не можу загуглити, прошу підказати як ви це змогли легко вирішити?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

isusik63
У вас хороша аналогія але цьому Юрію ви таким чином нічого не доведете :) він впертий баран який тільки свій кейс розтягує на всіх, тож тунельне сліпошаре бачення ви не зможете перемогти. Ну а спічі про амазони, гугл, нвідія етц це лише аби додати авторитетності своїй думці що є совок галімий ( наверху ж не дурні сидять егеж, їм там видніше ). Як мама казала в дитинстві "всі стрибнуть і ти стрибнеш?"
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.05.2026 12:16не можу загуглити, прошу підказати як ви це змогли легко вирішити?
А шо таке? Знань нема? Чи товстолобість заважає? Це ж елементарна задачка :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 12.05.2026 13:02А шо таке? Знань нема? Чи товстолобість заважає? Це ж елементарна задачка
чи я відрізняюсь від фанатів - я спокійно можу казати про переваги та недоліки АРМ чи МакОС
і так - це проблема що по замовчуванню у МакОС нема правильної української розкладки
для звичайних користувачів - ця проблема легко не вирішується
ви сказали що це робите в пару хв
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Фанат яблука заскиглив, чи це мені ввижається ? :rotate:
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.05.2026 23:25 це ви собі так думаєте
пане "найрозумніший", це працює і в іншу сторону: наприклад ваші заміри споживання ваших же яблучних поробок можна помножити на нуль за тією ж самою логікою, чи не так? :rotate:
а тепер давайти оновлення вашого проца і М4/М5?
у мене немає в наявності сучасних інтелів, чому ви постійно намагаєтесь змінити тему та порівнювати ЦП різних поколінь?
від вас вже кілька місяців просять надати відповідь на питання: чому вчетрверо більше каналів та вдвічі більша ПЗ RAM не допомогла "емейзінгу" M2 перемогти 1360p?
знаєте як ОС навантаження по ядрам розкидає? зможете зробити історію по логічним ядрам та проаналізувати коли проц загружений скажімо на 20%?
в залежності від налаштувань політики: безпосередньо у windows таких політик багато (p only, e only, приорітет p, приорітет e, авто та ін.)
так, в іграї дуже погано, але мені все одно
тобто ви принципово ігноруєте 95% use-case? чудово, тепер доведіть що ви не маргінал
А макбуки продовжують купувати і бавитись на консолях
канонічний приклад множення e-waste
тема про АРМ, відповідно АРМ у нових серверах було 30% пару років тому, зараз більше 50%, поясните чому? вам не боязко за х86 в серверах?
де можна купити ARM 1) десктопи 2) сервери 3) офіційно в України 4) з гарантією та підтримкою
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 12.05.2026 11:14Повторяюсь , пользователям нужна мультизадачности , её нет , тогда в таких пользователей эпл идёт лесом
це ви тролите чи дійсно вірите що багато-потоку на Епл АРМ - нема?
dext: 12.05.2026 17:12це працює і в іншу сторону: наприклад ваші заміри споживання ваших же яблучних поробок можна помножити на нуль за тією ж самою логікою, чи не так?
саме так. Якщо ви мене зловили на навмисному шахраювання з тестами. Якщо хтось повторив тест і отримав інші результати.
dext: 12.05.2026 17:12від вас вже кілька місяців просять надати відповідь на питання: чому вчетрверо більше каналів та вдвічі більша ПЗ RAM не допомогла "емейзінгу" M2 перемогти 1360p?
я вже багато разів вам довів - що це не правда. Незалежних тестів які би доводили ваші слова - ви не надали.
dext: 12.05.2026 17:12 знаєте як ОС навантаження по ядрам розкидає? зможете зробити історію по логічним ядрам та проаналізувати коли проц загружений скажімо на 20%?
в залежності від налаштувань політики: безпосередньо у windows таких політик багато (p only, e only, приорітет p, приорітет e, авто та ін.)
до речі - хороше уточнення. Розглянемо простий випадок (який я і мав на увазі) - всі ядра Р з НТ
dext: 12.05.2026 17:12 так, в іграї дуже погано, але мені все одно
тобто ви принципово ігноруєте 95% use-case? чудово, тепер доведіть що ви не маргінал
саме так і робить Епл. То хто маргінал - Епл чи покупці?
dext: 12.05.2026 17:12 тема про АРМ, відповідно АРМ у нових серверах було 30% пару років тому, зараз більше 50%, поясните чому? вам не боязко за х86 в серверах?
де можна купити ARM 1) десктопи 2) сервери 3) офіційно в України 4) з гарантією та підтримкою
десктопи - можете купити легко - до прикладу мак міні чи мак студіо, навіть офіційно
сервери - я не знаю де вони купують, я АРМ беру в оренду. Ви можете зробити аналогічно. Маєте докази що вам дійсно потрібен великий сервер на АРМ? які задачі?
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.05.2026 00:44 Тув вас я ображу, обнулю.
Ти, як я бачу, у вагінерів на хоботі сленгу піднабрався, зможеш довести до логічного завершення, щеня?
yuriy_dd: 11.05.2026 11:07 бачили моє питання про розкладку української клавіатури на макбуку? про симоволи "\" та "/"?
Записуємо. 49-річний калібрований ухилянт в розшуку ТЦК, так би мовити похапе тімлід, без знань фізики рівня базової шкільної програми, за свій "30-річний досвід в айті" не зміг вивчити власний інструмент, неперевершеність якого доводить, і дізнатись про розкладку Ukrainian - PC в макос, яка присутня безвідносно білда ОС (x86/ARM).

Я думаю, на цьому тему можна закривати.
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 12.05.2026 18:38
isusik63: 12.05.2026 11:14Повторяюсь , пользователям нужна мультизадачности , её нет , тогда в таких пользователей эпл идёт лесом
це ви тролите чи дійсно вірите що багато-потоку на Епл АРМ - нема?
dext: 12.05.2026 17:12це працює і в іншу сторону: наприклад ваші заміри споживання ваших же яблучних поробок можна помножити на нуль за тією ж самою логікою, чи не так?
саме так. Якщо ви мене зловили на навмисному шахраювання з тестами. Якщо хтось повторив тест і отримав інші результати.
dext: 12.05.2026 17:12від вас вже кілька місяців просять надати відповідь на питання: чому вчетрверо більше каналів та вдвічі більша ПЗ RAM не допомогла "емейзінгу" M2 перемогти 1360p?
я вже багато разів вам довів - що це не правда. Незалежних тестів які би доводили ваші слова - ви не надали.
dext: 12.05.2026 17:12 знаєте як ОС навантаження по ядрам розкидає? зможете зробити історію по логічним ядрам та проаналізувати коли проц загружений скажімо на 20%?
до речі - хороше уточнення. Розглянемо простий випадок (який я і мав на увазі) - всі ядра Р з НТ
dext: 12.05.2026 17:12 так, в іграї дуже погано, але мені все одно
саме так і робить Епл. То хто маргінал - Епл чи покупці?
dext: 12.05.2026 17:12 тема про АРМ, відповідно АРМ у нових серверах було 30% пару років тому, зараз більше 50%, поясните чому? вам не боязко за х86 в серверах?
десктопи - можете купити легко - до прикладу мак міні чи мак студіо, навіть офіційно
сервери - я не знаю де вони купують, я АРМ беру в оренду. Ви можете зробити аналогічно. Маєте докази що вам дійсно потрібен великий сервер на АРМ? які задачі?
Прочитайте осознано мой пост с верху , я ж привел пример про минивен и купе . Мультизадачности в пользовании, разнообразном софте ( и в старом-привычном и да и игры тоже), я одно поток/много поток не упоминал даже.
Если эпл покрывает нужды человека , я только за.
Но если человек например играет (отдыхает) на выходных и МакБук не подходит ему , глупо его называть фанатом х64 , просто пользователь со своими задачами.

И да , Юрий вас че то несёт с "обнулением" осторожней надо быть , люди могут огорчиться и найти вас , я б на вашем место был бы осторожен с высказываниями .

Обнулить это кацапский сленг , вам за это ой как напихать могут .
Відповісти