Клава дуже гарна
- Keychron K10 HE Special Edition

Как владелец "в том числе" Q3HE - выбор приветствую. Мне нравится их модель поведения на рынке. Где то у них получается, где то нет, где то достаточно странные решения, как например полностью керамическая клавиатура, но в целом они молодцы.RoMiLiUs: ↑ 08.05.2026 13:40Клава дуже гарна
7mindfields: ↑ 07.05.2026 23:52(leif вже мабуть частину виробничих ліній встиг викупити)
7mindfields: ↑ 07.05.2026 23:528) cherry mx2a black (знову якісь діди закупились)
Все просто - відповідно словникового запасу.leif: ↑ 08.05.2026 21:48 прикол, що коли я їх познімав, під ними були ще давніші наскельні малюнки написи кирилічних літер олівцем![]()
правда чомусь не на всіх клавішах. чому так -- назавжди залишиться таємницею
Вже тижня три пройшло як я перебрався з Ducky One 2 TKL на EVO80 PP Plate. Пребілд на 110% коштує своїх грошей, навіть якщо не планувати міняти світчі чи кейкапи. В дискорд каналі Ticktype є скарги, що починає миготіти підсвітка з часом та прошивка ламає 2.4ghz/bt, але на моєму екземплярі все ок. Для мене є два мінусі:kolesnukm: ↑ 05.05.2026 17:27 Вітаю, що можете порекомендувати на першу механічну клавіатуру? Спочатку дивися на Nuphy Air2-3 чи Halo 2, подивися пару оглядів де всі рекомендують Reiny75, EVO75-80 чи Crush 80, це не кажучи про мільйони інших, одна із вимог це Bluetooth для переключення між 2 пристроями. Бюджет думаю 50-150$
Вот тут я не совсем понял. То что находится под Капсом (в Neo серии как минимум все тоже самое) - это банально подача питания на плату ОТ БАТАРЕЙ. И отключать его надо в крайне редких случаях, а именно - обесточить полностью плату перед чем то важным, режим смены прошивки, просто глюкнул 2.4 режим. Так редко, но у меня бывает. Из спячки не так вышел например.Holdyfolds: ↑ 10.05.2026 14:11перемикач off/2.4-bt знаходиться під капс локом. не скажу, що ця клавіатура буде гуляти далі мого стола, але було б непогано ставлячи раз в місяць клавіатуру на зарядку не тільки перемикати режим на провідний, а ще й вирубати перемикачем безпровідне підключення, не тримаючи під рукою пулер
Так, все вірно. Я просто може дав невдалий приклад вимкнення живлення від батареї.StTechnik: ↑ 10.05.2026 16:12 По всех других случаях - тупо вставил кабель и переключил на проводной режим (в Нео это Fn+`). И тем уже более не стоит этот переключатель дергать просто ради зарядки.
і який зібрали конфіг в classic tkl?Holdyfolds: ↑ 10.05.2026 14:11 По друге одразу можна вибрати кейкапи\світчі\стаби\смазку високої якості. З мінусів кінцева цена вийшла по ціні пребілда EVO80 в Україні)
Holdyfolds: ↑ 10.05.2026 14:11 клавіатуру мрії
Да не нужно ее там выключать особо. Если с целью с экономить заряд - можно просто на провод переключить не вставляя его самого. Ну там перевезти например. Или еще какой нить пример.Holdyfolds: ↑ 10.05.2026 17:44Я просто може дав невдалий приклад вимкнення живлення від батареї.
Holdyfolds: ↑ 10.05.2026 14:11Своїй жінці до речі зібрав на тижні кастом на базі NovelKeys Classic-TKL. Взагалі не можу порівняти з моїм пребілдом EVO80, бо це інша ліга. По перше було приємно власноруч зібрати свій перший кастом. По друге одразу можна вибрати кейкапи\світчі\стаби\смазку високої якості. З мінусів кінцева цена вийшла по ціні пребілда EVO80 в Україні) Але в результаті отримав клавіатуру мрії в пластиковому корпусі з вагою в 1кг
конфіг:leif: ↑ 10.05.2026 18:03 і який зібрали конфіг в classic tkl?
доволі нестандартний підхід після досвіду з ево80 збирати пластиковий інжекшнд молд борд, як ви кажете за ~200 баксів, але справа, звісно, особиста)
Ну бо не усіх цікавлять алюмінієві клавіатури з важким ботомом 2.2+ кг. Там он під вашим коментарем взагалі порекомендували взяти мідну цеглу на 4кг. Моя жінка не фанат кирпича на столі, тому вимогою була клавіатура до 1 кг. З тих що мені сподобались були Classic-TKL та Transition Lite. Інші масмаркет бренди одразу відпали, бо налаштування через VIA це кіллер фіча. Ось так і вийшла клавіатура мрії, бо максимально легка і максимально проста.leif: ↑ 10.05.2026 18:03 і при цьомуHoldyfolds: ↑ 10.05.2026 14:11 клавіатуру мрії![]()
щось я, мабуть, не до кінця зрозумів, що тут відбулось![]()
Я вище пояснив) Мене влаштовує і EVO80, а вимоги до іншої клавіатури були дуже специфічні.StTechnik: ↑ 10.05.2026 18:08Я это пропустил. Наверно и хорошо.
Если нравится ЭВО 80, но хочется чего то большего - логичнее НЕО 80(лучше Cu). Вот там плацдарм для творчества. Но цена по выше в полномкомплекте конечно. И да - она 4+ кг в сборе. Можно и бицуху подкачать.
Не. Уже понятно. Главное что бы супруге нравилось. Я своей пытаюсь ЕВО 80 купить гламурную по цвету, но она к кейрону своему привыкла - и ни в какую. Я даже капы пообещал оставить. Но нетЯ вище пояснив) Мене влаштовує і EVO80, а вимоги до іншої клавіатури були дуже специфічні.
звичайно, в такому випадку тільки пластикові розглядати, це сильно обмежуючий критерій вибору. зате можна в рамках невеликого бюджету поставити кейкапи по ціні бербоуну, хех) госпадє, скільки ж гмк наклєпали тих метрополісів, один час їх було навіть по 50 баксів продавали за базу, а досі лежать по 70 зараз, правда вже залишились лише міднайти. я собі міднайт взяв за 60$ там же на НК, за цю ціну відмінний сет, незважаючи на попсовість. головне щоб підходив під кейсHoldyfolds: ↑ 10.05.2026 18:56вимогою була клавіатура до 1 кг
Я встиг взяти за $62, потім вони підняли ціну до $70. Але кейкапи красиві, поки шайна немає)leif: ↑ 10.05.2026 20:08звичайно, в такому випадку тільки пластикові розглядати, це сильно обмежуючий критерій вибору. зате можна в рамках невеликого бюджету поставити кейкапи по ціні бербоуну, хех) госпадє, скільки ж гмк наклєпали тих метрополісів, один час їх було навіть по 50 баксів продавали за базу, а досі лежать по 70 зараз, правда вже залишились лише міднайти. я собі міднайт взяв за 60$ там же на НК, за цю ціну відмінний сет, незважаючи на попсовість. головне щоб підходив під кейсHoldyfolds: ↑ 10.05.2026 18:56вимогою була клавіатура до 1 кг![]()
Я її розумію) Моя до Ducky One 3 звикала більше року. І був ще період адаптації, щоб відчувати клавіатуру без кирилиці і орієнтуватися лише на латиницю та сліпий друк.StTechnik: ↑ 10.05.2026 19:39 HoldyfoldsНе. Уже понятно. Главное что бы супруге нравилось. Я своей пытаюсь ЕВО 80 купить гламурную по цвету, но она к кейрону своему привыкла - и ни в какую. Я даже капы пообещал оставить. Но нетЯ вище пояснив) Мене влаштовує і EVO80, а вимоги до іншої клавіатури були дуже специфічні.не хочет.
цілком очікувано лежить на митниці другий тиждень, розмитнення за кілька годин, як на НПшопінг, не відбулось. але я був готовий, тому просто чекаю, подивимось скільки ще це займе часуStTechnik: ↑ 12.05.2026 14:10экспириенсом по работе Мист Чина в плане доставки из Кореи
оновили матеріали, молди, я фіг знає що про нього можна сказати без очного знайомства. опис на юнікейс каже "It is reminiscent of the classic HMX clack, but there is something more to it".StTechnik: ↑ 12.05.2026 14:10 Хотел спросить твое субъективное мнение относительно нового свича HMX X 80 RETROS KD400.
По самому плохому сценарию они обязаны уместиться в 10 рабочих дней. Я на самом деле не стеснялся звонил им и подгонял. Оно даже практически срабатывало. Я подозреваю, что из за плотных слухов о вводе НДС и отмены 150 евро - сейчас у них там недетский поток. Поэтому наверно и связано с этим.leif: ↑ 12.05.2026 17:41цілком очікувано лежить на митниці другий тиждень
Ну вот они пишут там в другом обзоре (типа топ 5 линейных от HMX) - что там клаки более низкий... Но опять таки, чем что?leif: ↑ 12.05.2026 17:41що у порівнянні з твоїми клаудами має бути трохи більше хайпітч клак.
та я не так щоб дуже поспішав з цією посилкою, почекаю ще тиждень-півтора, потім вже буду саппорт смикати. хоча з іншого боку тут ще одне замовлення у геона назріло, хотілось би, звісно, спочатку перше отримати успішно перед тим як в друге влізати.StTechnik: ↑ 12.05.2026 18:39Я на самом деле не стеснялся звонил им и подгонял. Оно даже практически срабатывало.
наскільки я зрозумів це порівняння саме з кд200.StTechnik: ↑ 12.05.2026 18:39более низкий... Но опять таки, чем что?
судячи з ютуб тайпінгів вона не гучна, як для магнітної клавіатури, але це не сайлент в загальноприйнятому розумінні. особисто мені з сайлентами гратись прикольно було. я їх навіть не дуже часто, але використовую: gmmk pro з ТТС silent frozen v2 та nicepbt classic beige і жовту акко spr67 зі змащеними вручну haimu heartbeat та також nicepbt morse code капами. для різноманіття - те що треба, імхо.StTechnik: ↑ 12.05.2026 18:39которая по сути - и есть сайлент
так хіт вже кількох сезонів поспіль треба брати -- Type RStTechnik: ↑ 12.05.2026 18:39 Можно попробовать что то тактильное.. С хорошим звуком. Но надо понять что.
Тоже читал сегодня про него. Позиционируют как прям очень хороший.leif: ↑ 12.05.2026 19:54FIRECRACKER