Виробники SSD та HDD переходять на довгострокові контракти з великими клієнтами

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erkins007
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Виробники SSD та HDD переходять на довгострокові контракти з великими клієнтами

Цены на ссд вообще в космос улетели с 5к до 20. Даже никому не нужные харды подорожали больше чем вдвое.
Striker
Member

Повідомлення

erkins007
Мій Samsung 990 PRO 2ТB злетів з 7.5к (пощастило взяти за 6.8к) до ~17к зараз. Не в 4 рази, трохи більше х2. Але все одно дорого, зараз би вже не купував.
alexeygalas
Member

Повідомлення

erkins007: 05.05.2026 13:03Даже никому не нужные харды
Ну це кому як. Я довбані WD Blue 2.5 2ТБ 3 шт чекав майже 3 місяці поки їх привезли з Польщі

P.S. Харди завжди будуть потрібні, щоб ти свої фоточки на Google Disk міг тримати десь
Striker
Member

Повідомлення

Глянув заради цікавості свої звичайні Kingston A400 480GB, то на них дійсно ціна майже 4х, але це за 3 роки.
alexeygalas: 05.05.2026 13:54Харди завжди будуть потрібні, щоб ти свої фоточки на Google Disk міг тримати десь
І мабуть тим, хто працює з відеомонтажем/записом, де великі обсяги запису на диск. Ніякий SSD довго не витримає по 100 Гб запису кожного дня. Хоча, я може помиляюсь, бо заявлено умовно по 650 Гб кожного дня впродовж 5 років до вичерпання ресурсу SSD NVMe.
Mozdev
Member

Повідомлення

О, а колись були суперечки що колись настане день, що ССД будуть дешевше за ХДД, і ХДД будуть непотрібні, а тепер, от оно як вийшло :gigi:
Востаннє редагувалось 05.05.2026 14:24 користувачем Mozdev, всього редагувалось 2 разів.
Hiden
Member

Повідомлення

Striker: 05.05.2026 13:53Мій Samsung 990 PRO 2ТB злетів з 7.5к (пощастило взяти за 6.8к) до ~17к зараз. Не в 4 рази, трохи більше х2. Але все одно дорого, зараз би вже не купував.
брал в 23 году за 1400 грн. Samsung M.2 2280 500GB 980
сейчас он стоит от 8230 грн. :gigi:
Востаннє редагувалось 05.05.2026 14:33 користувачем Hiden, всього редагувалось 2 разів.
werneo
Member

Повідомлення

Настане день, коли воно все схлопнеться. Куплю "Київський" торт відомого виробника (не вказую, щоб не травмувати неврівноважених), і заточу його в одне :)
Mozdev
Member

Повідомлення

Як на мене їх треба штрафувати і розмір штрафу 101% від річного о'бєма обороту, може тоді перестануть займатись відвертим шахрайством.
Filabatya
Member

Повідомлення

Взяв 1 і 3 грудня 25р 2тб 990про по 8.6 і 8.9 відповідно через моно в кліку, зараз 2х. Ви свої мацьопки на пів тера не вказуйте, це самий невигідний розмір, будь-коли :gigi:
werneo
Оце ви Потужний :eek:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Striker: 05.05.2026 14:03І мабуть тим, хто працює з відеомонтажем/записом, де великі обсяги запису на диск. Ніякий SSD довго не витримає по 100 Гб запису кожного дня. Хоча, я може помиляюсь, бо заявлено умовно по 650 Гб кожного дня впродовж 5 років до вичерпання ресурсу SSD NVMe.
Ну і просто NAS сервер. Ніякий SSD по к-ті перезаписів не зрівняється
Afit
Member

Повідомлення

Striker: 05.05.2026 14:03 Глянув заради цікавості свої звичайні Kingston A400 480GB, то на них дійсно ціна майже 4х, але це за 3 роки.
alexeygalas: 05.05.2026 13:54Харди завжди будуть потрібні, щоб ти свої фоточки на Google Disk міг тримати десь
І мабуть тим, хто працює з відеомонтажем/записом, де великі обсяги запису на диск. Ніякий SSD довго не витримає по 100 Гб запису кожного дня. Хоча, я може помиляюсь, бо заявлено умовно по 650 Гб кожного дня впродовж 5 років до вичерпання ресурсу SSD NVMe.
HDD не те щоб про ресурс. Він про великий об'єм, за значно менші кошти
alexeygalas
Member

Повідомлення

Afit
І про довговічність зберігання. SSD потрібно регулярно заживлювати, щоб не втратити інформацію. А HDD записав і поклав на 8 років. Через 8 років запустив - всі файли на місці цілі і не ушкоджені (звичайно якщо не було значного електромагнітного впливу). SSD потрібно раз на 6-12 міс вмикати на декілька годин
hohlid19
Member

Повідомлення

alexeygalas
Этот бред с питанием ссд разбирали много раз, не надо его запитывать
MqM
Member

Повідомлення

erkins007: 05.05.2026 13:03 Предлагаю обсудить Виробники SSD та HDD переходять на довгострокові контракти з великими клієнтами

Цены на ссд вообще в космос улетели с 5к до 20. Даже никому не нужные харды подорожали больше чем вдвое.
«Нікому не потрібні харди» і це заявляє людина на спеціалізованому форумі по пк, де безліч людей має nas системи :weep:
artko
Member

Повідомлення

alexeygalas: 05.05.2026 15:05А HDD записав і поклав на 8 років
пам'ятаю, як узяв з полиці hdd, який там півроку пролежав, підключив до компа - а він задимився та вмер :) (головки, схоже, прикіпіли до поверхні та мотор не зміг розкрутитись). так, один раз бачив, але вистачило )
alexeygalas
Member

Повідомлення

hohlid19: 05.05.2026 15:07Этот бред с питанием ссд разбирали много раз
Після 2-3 років мертвого лежання биті файли і невірні контрольні суми. Зовсім не маячня. Це фізика.

Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
artko: 05.05.2026 15:11пам'ятаю, як узяв з полиці hdd, який там півроку пролежав, підключив до компа - а він задимився та вмер (головки, схоже, прикіпіли до поверхні та мотор не зміг розкрутитись). так, один раз бачив, але вистачило )
ну це вже питання до якості та класу. звичайно баракуди та блакитні wd будуть дешевші по матеріалах ніж ironwolf та RED. Ну і міг бути банально випадок конкретного екземпляру. Живий приклад - мій великий NAS - із партіїі 5 шт RED PRO 10TB один виявився бракований - почав сипати помилками по читанню через 3 тижні. причому на рівні контроллера диска (помилки одразу писались в smart)
werneo
Member

Повідомлення

Filabatya: 05.05.2026 14:22 Взяв 1 і 3 грудня 25р 2тб 990про по 8.6 і 8.9 відповідно через моно в кліку, зараз 2х. Ви свої мацьопки на пів тера не вказуйте, це самий невигідний розмір, будь-коли :gigi:
werneo
Оце ви Потужний :eek:
Мимо, я в іншому лагері.
hohlid19
Member

Повідомлення

alexeygalas
Важное уточнение лежания где. Если в коробке в шкафу, то 2-3 года спокойно пролежат.
erkins007
Member

Повідомлення

Striker: 05.05.2026 13:53 erkins007
Мій Samsung 990 PRO 2ТB злетів з 7.5к (пощастило взяти за 6.8к) до ~17к зараз. Не в 4 рази, трохи більше х2. Але все одно дорого, зараз би вже не купував.
Kingston kc3000 на 2тб. В 23 году брал три штуки по 4700.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Afit: 05.05.2026 15:01
HDD не те щоб про ресурс. Він про великий об'єм, за значно менші кошти
HDD это ресурс. бекабы на SSD долго делать не получится.

Отправлено спустя 29 секунд:
hohlid19: 05.05.2026 15:07 alexeygalas
Этот бред с питанием ссд разбирали много раз, не надо его запитывать
Это физика. У вас какая-то нова физика?
Відповісти