Статистика Steam: близько 13,4% геймерів використовують відеоадаптери GeForce RTX 50-ї серії

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 04.05.2026 10:02 Конечно больше - большинство из них это пираты и те кто сидят на геймпасс подписке. Стим таких не видит :gigi:
Что мешает пирату иметь стим и запускать через него свои игры? (для поддержки геймпада, например). :rotate:
Kullerok
Member

Повідомлення

Entar: 04.05.2026 16:03
XXXshadyXXX: 04.05.2026 10:02
Конечно больше - большинство из них это пираты и те кто сидят на геймпасс подписке. Стим таких не видит :gigi:
Геймпасс? Точно нет. Они обычно доказывают что "подписка это кидалово потому-что ты не владеешь игрой". :D И про заговоры злых корпораций которые хотят "пересадить всех на подписку всего"

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Vlaad13: 04.05.2026 15:05 А колись були інші ціни?
Тут хоча б далі не росли
Я скільки живу стільки дивуюсь таким людям як ви - які думають що колись відяхи стануть безкоштовно роздавати :laugh:
Взагалі були, більшу частину 2025 року, а також з середини 2022 на 4000 серію
Ну были и хорошо кто подсуитился маладец. Но увы на этом всё. Лавочку прикрыли хочешь играть хорошо плати денюшку. Не хочеш платить сиди индюшатину играй. Дешёвых видеокарт уже не будет. Чёт долго стадия принятия/ отрицания у людей идёт :gigi: :gigi: :gigi:
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

byaka: 04.05.2026 12:55
Plush_Dragon: 04.05.2026 12:43 І оце розробники ігор дивляться на ті бідолашні 0,18%, та думають чи є сенс для них щось робити. Хіба що сама Ліза грошей занесе та покриє збитки.
Iншими словами:власники вiдеокарт амд не чекайте на хорошу оптимiзацiю iгор,це не вигiдно розробникам
Та ну, на архітектурі Ryzen + RDNA дуже багато пристроїв працює, не Steam'мом єдиним. От має восени GTA 6 вийти, під що вона, в першу чергу, буде оптимізована? 😁
От в Intel карт, так, важка ситуація, деякі ігри он виходять взагалі без підтримки, на релізі.
А дехто, тут на форумі, ще на якісь китайські відеокарти надії покладає. 🤦
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Entar: 04.05.2026 16:03Геймпасс? Точно нет. Они обычно доказывают что "подписка это кидалово потому-что ты не владеешь игрой". И про заговоры злых корпораций которые хотят "пересадить всех на подписку всего"
Ну значит только бесплатные раздачи с EGS :gigi:

Отправлено спустя 15 минут 50 секунд:
Volodymyr1985: 04.05.2026 17:05Та ну, на архітектурі Ryzen + RDNA дуже багато пристроїв працює, не Steam'мом єдиним. От має восени GTA 6 вийти, під що вона, в першу чергу, буде оптимізована?
Не правильно мыслишь, одно дело оптимизировать под 4 устройства(консоли) игру такой компании как Рокстар. Другое дело под миллион комбинаций на пк и каких видеокарт больше на пк? Правильно... Хотя сейчас оптимизация в играх шо под нвидиа шо под амд по "аксиоме эскобара" . Называется включи дегенератор и апскейлер и радуйся что игра хоть запустилась в 60 фпс :rotate:
pelia
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 04.05.2026 10:02
big_bang: 04.05.2026 09:33щось мені слабо віриться, шо всього 2,37% за червоними картами сидять.
Конечно больше - большинство из них это пираты и те кто сидят на геймпасс подписке. Стим таких не видит :gigi:
Ну, це образливо. Моя бібліотека стіма наповнена сотнями тайтлів за реальні гроші. Але проблема ось у чому: я ніби ні разу не зловив опитування на 6700хт, так само не ловив його на 9070хт, а ось випадково на ноуті з встройкою стім заранив і отримав опитування.
Саме тому кажуть так: "Існує брехня, велика брехня і статистика"
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

pelia: 04.05.2026 17:36Ну, це образливо. Моя бібліотека стіма наповнена сотнями тайтлів за реальні гроші. Але проблема ось у чому: я ніби ні разу не зловив опитування на 6700хт, так само не ловив його на 9070хт, а ось випадково на ноуті з встройкою стім заранив і отримав опитування.
Саме тому кажуть так: "Існує брехня, велика брехня і статистика"
Та я же рофлю и сам сижу на АМД сетапе)))
Kirakishou
Member

Повідомлення

MqM: 04.05.2026 13:30Так ми ж не про такі ігри
А, зрозумів, ваші ігри – не ігри. Типова історія. Вибачте.
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 04.05.2026 17:35
Entar: 04.05.2026 16:03Геймпасс? Точно нет. Они обычно доказывают что "подписка это кидалово потому-что ты не владеешь игрой". И про заговоры злых корпораций которые хотят "пересадить всех на подписку всего"
Ну значит только бесплатные раздачи с EGS :gigi:

Отправлено спустя 15 минут 50 секунд:
Volodymyr1985: 04.05.2026 17:05Та ну, на архітектурі Ryzen + RDNA дуже багато пристроїв працює, не Steam'мом єдиним. От має восени GTA 6 вийти, під що вона, в першу чергу, буде оптимізована?
Не правильно мыслишь, одно дело оптимизировать под 4 устройства(консоли) игру такой компании как Рокстар. Другое дело под миллион комбинаций на пк и каких видеокарт больше на пк? Правильно... Хотя сейчас оптимизация в играх шо под нвидиа шо под амд по "аксиоме эскобара" . Называется включи дегенератор и апскейлер и радуйся что игра хоть запустилась в 60 фпс :rotate:
Власне, вони і так тепер все через жоп... ШІ, тобто, оптимізують 😁
І які мільйони комбінацій? Оптимізують під загальну архітектуру та й усе. А потім ти вже в себе в налаштуваннях гри ''оптимізуєш'' повзунки під своє залізо. :gigi:
erkins007
Member

Повідомлення

Оптимизация под консоли слабо связанна с оптимизацией под ПК. Вспомните бога войны и его проблемы с АМД на релизе. Хотя это порт с консоли.
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

erkins007: 04.05.2026 18:44
Оптимизация под консоли слабо связанна с оптимизацией под ПК. Вспомните бога войны и его проблемы с АМД на релизе. Хотя это порт с консоли.
Ага, були проблеми з портами з PS4 в AMD, які тоді зекономили на драйверах для DirectX 11 під RDNA, це правда. Але з 2019, чи якого там, всі ігри уже створювались під RDNA, тому зараз таких проблем не повинно бути, я сподіваюся :gigi:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Volodymyr1985: 04.05.2026 19:19не повинно бути, я сподіваюся
UE5 скажет Hold my beer :gigi: Одно дело на консолях этот UE5 работает с динамич разрешением + fsr\pssr и у тебя по факту нет выбора настроек, только 2 режима, но все же хоть что то на подобие оптимизации под конкретное железо. А на пк охохо...
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 04.05.2026 19:36
Volodymyr1985: 04.05.2026 19:19не повинно бути, я сподіваюся
UE5 скажет Hold my beer :gigi: Одно дело на консолях этот UE5 работает с динамич разрешением + fsr\pssr и у тебя по факту нет выбора настроек, только 2 режима, но все же хоть что то на подобие оптимизации под конкретное железо. А на пк охохо...
Я так і кажу, на ПК охохо скільки налаштувань для оптимізації :gigi:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Volodymyr1985: 04.05.2026 20:04Я так і кажу, на ПК охохо скільки налаштувань для оптимізації
Ты имеешь ввиду оптимизации в плане покупки RTX 5090 для UE5 ? :lol:
kairo
Member

Повідомлення

Volodymyr1985: 04.05.2026 17:05От має восени GTA 6 вийти, під що вона, в першу чергу, буде оптимізована? 😁
Під консолі. Та й взагалі, молитись на одну гру, яка ще невідомо коли вийде на ПК.
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 04.05.2026 20:21
Volodymyr1985: 04.05.2026 20:04Я так і кажу, на ПК охохо скільки налаштувань для оптимізації
Ты имеешь ввиду оптимизации в плане покупки RTX 5090 для UE5 ? :lol:
Мене влаштовує і 9060XT. Сталкер 2 в 2к Епік, все ок навіть з UE5 :gigi:

Відправлено через 11 хвилин 43 секунди:
kairo: 04.05.2026 20:46
Volodymyr1985: 04.05.2026 17:05От має восени GTA 6 вийти, під що вона, в першу чергу, буде оптимізована? 😁
Під консолі. Та й взагалі, молитись на одну гру, яка ще невідомо коли вийде на ПК.
Мені абсолютно всеодно чи вийде вона взагалі на ПК. Використав як приклад, ото і усе :D
erkins007
Member

Повідомлення

Volodymyr1985: 04.05.2026 19:19Але з 2019, чи якого там, всі ігри уже створювались під RDNA, тому зараз таких проблем не повинно бути, я сподіваюся
Рагнарёк передает привет)
Как и VR игры, да и UE5 и игры с трассировкой пути.
В общем пока у АМД 4% рынка никто особо не будет ради нее стараться за просто так.
kawalot
Member

Повідомлення

big_bang: 04.05.2026 09:33 щось мені слабо віриться, шо всього 2,37% за червоними картами сидять.
Теж гадаю, що якось підозріло. З недавнім оновленням користувачі можуть додавати до відгуку характеристики свого пк, а я доволі часто читаю в стімі відгуки до ігор. Так от, карти від амд зовсім не рідкість там. Практично ніколи не траплялось такого, щоб на першій же сторінці відгуків хоча 1-2 рази не згадали карти амд. Звісно, карт від нвідіа значно більше, але точно не виглядає, що на 50 компів 47-49 з нвідіа і тільки 1 з амд. З мого погляду виглядає неначе з картами амд там відсотків 20 користувачів. Можливо, що справедливо дорікають стіму за статистику з Китаю, де купа ігрових клубів з компами зі встановленими картами нвідіа і що, як результат, залізо з одного і того ж пк декільком різним акаунтам приписують, і таким чином сильно завищують процент карт нвідіа
Nouriel
Member

Повідомлення

big_bang: 04.05.2026 09:33щось мені слабо віриться, шо всього 2,37% за червоними картами сидять.
так статистика стім ніколи не було обєктивною, візьми подивись повний список, там знайдеш карти 20 річної давнини які збільшують свою частку, чи як минулого разу в статистиці радеон 1650хт прибавив декька десяток відсотка :laugh:
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

erkins007: 04.05.2026 23:02
Volodymyr1985: 04.05.2026 19:19Але з 2019, чи якого там, всі ігри уже створювались під RDNA, тому зараз таких проблем не повинно бути, я сподіваюся
Рагнарёк передает привет)
Как и VR игры, да и UE5 и игры с трассировкой пути.
В общем пока у АМД 4% рынка никто особо не будет ради нее стараться за просто так.
А типу у Nvidia там все було без проблем, ага. :D Навіть люди з 5080 на Reddit жалілись на оптимізацію і драйвера. :D
А про трасування шляху теж весела історія, бо воно кладе на лопатки 80-90% статистики Steam, а не тільки карти від AMD. :laugh:
Недавно вийшло оце Crimson Desert, яке на картах Intel навіть не запускалось але після копняка під зад все запрацювало аж бігом. :gigi: Це до слова про ''никто не будет стараться''. :gigi:
erkins007
Member

Повідомлення

Volodymyr1985: 05.05.2026 02:07А про трасування шляху теж весела історія, бо воно кладе на лопатки 80-90% статистики Steam, а не тільки карти від AMD
Карты АМД показывают в несколько раз хуже показатели там. По этой причине им ПТ вообще недоступен в части новых игр.
Volodymyr1985: 05.05.2026 02:07Недавно вийшло оце Crimson Desert, яке на картах Intel навіть не запускалось
Это прекрасный пример что ради пары процентов никто стараться не будет.
Volodymyr1985: 05.05.2026 02:07все запрацювало аж бігом
Эм, игра стала запускаться, но при этом там половина моделей и текстур криво работает.
Відповісти