Відеокарта GeForce RTX 3060 12GB повернеться до продажу цього літа

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erkins007
Member

Повідомлення

byaka: 02.05.2026 19:17Нова модель
Ее можно вообще в пример не брать, она вышла таким тиражом, что ее даже не все обзорщики получили.
У 3080 потребительской 10гб
Ektalion
Member

Повідомлення

Buldozer.: 02.05.2026 19:11 И зачем эти карты по цене 20+ тыс сейчас новые ? Доставка налоги,таможня ж не бесплатная. да и естон такая ... шляпа... покупал я как-то 1660супер. Умерло 3 карты из 15ти на руках почти
Містер заперечував наявність нових, а зараз тихенько мовчить. Я навів приклад нормально магазину. Плюс там є знижки, промокоди і тд. Ціна може бути далеко не 20к грн і не завжди можна потрапити на розмитнення - це і так усім відомо.
Shineloot
Member

Повідомлення

Даже не знаю сколько она должна стоить, если:

Зображення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Buldozer.: 02.05.2026 19:11 Только 6800 стоит 12.500-13.500 (адекват цены на них на сейчас почем продаються) где-то,все же на 20% больше да и это амд.... с большим потреблением и температурой :rolleyes:
Ну тут зараз буде моя суб'єктивна думка але маючи на руках 12-14к грн я навіть не почну дивитись в сторону нових карт це раз, а якщо брати до уваги сектор б/в то знову ж таки не буду дивитись в сторону RTX3060 чи 3070, бо є вищезгадана RX 6800/6800XT. Історії про драйвери, їх стабільність і тому подібне залишим на совісті оповідачів цих самих історій і користувачів із рівнем дошкільнят.
Якщо коштів на руках трохи більше, ~16-18к грн то можна подивитись в сторону RX6900XT або RTX3080Ti. В мене товариш у вас до речі брав RTX3080Ti ASUS TUF і жодних проблем немає.
Моя логіка проста, якщо є кошти на нову потужну карту береш її і не паришся. Якщо коштів обмаль, хочеться щось дешево і сердито, не страшно дивитись в сторону б/в тоді або у вас або у інших довірених продавців з форуму береться карта і знову ж закривається питання.
Стосовно споживання 6800, - це щось орієнтовно 250W, на сьогоднішній день це не якась дуже фантастична цифра, взагалі не проблема.
Buldozer.
Member

Повідомлення

Ektalion: 02.05.2026 22:59
Buldozer.: 02.05.2026 19:11 И зачем эти карты по цене 20+ тыс сейчас новые ? Доставка налоги,таможня ж не бесплатная. да и естон такая ... шляпа... покупал я как-то 1660супер. Умерло 3 карты из 15ти на руках почти
Містер заперечував наявність нових, а зараз тихенько мовчить. Я навів приклад нормально магазину. Плюс там є знижки, промокоди і тд. Ціна може бути далеко не 20к грн і не завжди можна потрапити на розмитнення - це і так усім відомо.
Тем не менее на сегодня цена не китайской восстановленной естон (а они такие в 70% случаев, да) оюысных хфх без гарантии стоит 20 тыс + доставка и растаможка.

Теоритические ухищрения в виде отсутствия растаможки и купоны (на ебей?) Мы не считаем. Могут быть, а могут и нет.

Понятно что у кого-то осталось энное кол-во новых карт (новых ли?) , но цена тысячи в 24-25 теоритическая убивает всю затею.
Mozdev
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 03.05.2026 02:37
Buldozer.: 02.05.2026 19:11 Только 6800 стоит 12.500-13.500 (адекват цены на них на сейчас почем продаються) где-то,все же на 20% больше да и это амд.... с большим потреблением и температурой :rolleyes:
Ну тут зараз буде моя суб'єктивна думка але маючи на руках 12-14к грн я навіть не почну дивитись в сторону нових карт це раз, а якщо брати до уваги сектор б/в то знову ж таки не буду дивитись в сторону RTX3060 чи 3070, бо є вищезгадана RX 6800/6800XT. Історії про драйвери, їх стабільність і тому подібне залишим на совісті оповідачів цих самих історій і користувачів із рівнем дошкільнят.
Якщо коштів на руках трохи більше, ~16-18к грн то можна подивитись в сторону RX6900XT або RTX3080Ti. В мене товариш у вас до речі брав RTX3080Ti ASUS TUF і жодних проблем немає.
Моя логіка проста, якщо є кошти на нову потужну карту береш її і не паришся. Якщо коштів обмаль, хочеться щось дешево і сердито, не страшно дивитись в сторону б/в тоді або у вас або у інших довірених продавців з форуму береться карта і знову ж закривається питання.
Стосовно споживання 6800, - це щось орієнтовно 250W, на сьогоднішній день це не якась дуже фантастична цифра, взагалі не проблема.
Ну ось, наприклад у мене є зараз 150$(6500 грн) які я можу витратити на відеокарту, ціль грати у більш менш сучасні грайки (dlss,fsr) dx12,vulkan у FHD(1080p) на Лінукс, або на крайній випадок він10, яку карту порадите, чи треба більше грошей? Я вже більш-менш для себе вирішив що брати і скільки для цього потрібно грошей, але інша думка теж важлива.
WWQ
Member

Повідомлення

Mozdev
За 150уе можно взять очень хорошую бутылочку чего-то и скоротать вечер - другой, а видеокарту я бы за такую цену не брал, будет одно расстройство в современных тайтлах даже в fhd...
byaka
Member

Повідомлення

Mozdev: 03.05.2026 12:15
Ekz0rcyst: 03.05.2026 02:37
Ну ось, наприклад у мене є зараз 150$(6500 грн) які я можу витратити на відеокарту, ціль грати у більш менш сучасні грайки (dlss,fsr) dx12,vulkan у FHD(1080p) на Лінукс, або на крайній випадок він10, яку карту порадите, чи треба більше грошей? Я вже більш-менш для себе вирішив що брати і скільки для цього потрібно грошей, але інша думка теж важлива.
RX5700XT(RX6700XT якщо знайдете за 6500) ->Лiнyкс
RTX2070SUPER ->Вiндовс
Mozdev
Member

Повідомлення

WWQ: 03.05.2026 13:08 Mozdev
За 150уе можно взять очень хорошую бутылочку чего-то и скоротать вечер - другой, а видеокарту я бы за такую цену не брал, будет одно расстройство в современных тайтлах даже в fhd...
Я теж так думаю тому відкладу десь 12-15к грн, і щось таки придбаю, а пляшка доброго віскі в мене є але вона чекатиме на свій час...
byaka
Member

Повідомлення

За 150$ можно взяти Nintendo Switch i грати в Зельду i Вiдьмака де забажаєш ;)
dead_rat
Member

Повідомлення

byaka: 03.05.2026 13:55
Відьмак на свічі це крайня стадія мазохизму. Вже краше купіть читалку і читайте Відьмака
byaka
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.05.2026 14:05
byaka: 03.05.2026 13:55
Відьмак на свічі це крайня стадія мазохизму. Вже краше купіть читалку і читайте Відьмака
На Лайтi все дуже навiть непогано вигядає
dead_rat
Member

Повідомлення

byaka: 03.05.2026 14:14
dead_rat: 03.05.2026 14:05
Якби я сам не пробував, то міг би ще повірити. А так, це ближче до запуску Дума на осцилографі - як ачівка прикольно, але грати у задоволення абсолютно неможливо.
byaka
Member

Повідомлення

dead_rat: 03.05.2026 14:22
byaka: 03.05.2026 14:14
Якби я сам не пробував, то міг би ще повірити. А так, це ближче до запуску Дума на осцилографі - як ачівка прикольно, але грати у задоволення абсолютно неможливо.
Я Wolfenstein:Youngblood проходив на свiчi, а там картинка ще гiрша, але якщо гра цiкава то це не велика проблема.
В мене зараз на пк восстановлено бiля 5 iгор з чудовою картинкою, променями i я не можу себе примусити в них грати ось де проблема...
Mozdev
Member

Повідомлення

Мене от цікавлять Baldur`s Gate 3, Enshrouded, Path of Exile 2, Neverwinter Nights 2: Enhanced Edition, DOOM: The Dark Ages, Stellaris...
VladimirV
Member

Повідомлення

Ну а в мене ситуація така, що відкладено в $ більш ніж достатньо, на будь-яку карту. Я не беру кредитів, скоріше тактика фінансових подушок. Тому проблема точно не в грошах. Але я неможу знайти причину витратити їх. Та карта, що зараз у мене, куплена у знайомого фопа за 10ку, в кінці 22 року, самі карти зі стопки випуском dec. 2021 year. Вибрав на GA104 замість стандартної ga106.
Коротко про причини.
спойлер
1)Мені вже під 40, я не граю в компетітів ігри вже, раніше грав. Але грав(ю) в ММОРПГ (з 2005+ давно l2/l2c wow rift aion archeage gw2 teso bdo не дуже)
З останніх мморпг, що вийдуть і трохи можна залипнути, Aion2 на тайвані місяць через vpn-оптимізатор пограв, все грається на 3060 без проблем. Soulframe (зараз дали поки що дичина рідка) 75 к/с з рівним фреймом. Гра не вражає взагалі.
2) Поки немає активних сесій мморпг (чекаю Aion2 euro) закриваю гештальт по непройденим сінглам. Я іх проходжу на 100% щоб не повертатись, нема куда спішити Зараз стоїть хогвартс, десь на середині прогресу. До цього були КСД, до КСД були короткі сюжетки Плаги,Контроли,Метро,Сенуа, відкриті Асасіни,КП2077 і т.д. Все налаштовується під мій монітор без проблем, ще не було такого, щоб я закрив гру, бо вона не йде. Так, доводиться гратись з налаштуваннями, щоб вийти на цільові 60-75 к/с. Це не важко.
3) в мене монік такий, 2560х1080"75 https://www.displayspecifications.com/en/model/1d7fc17 Якщо міняти ВК то міняти і монік. Причому герцовка не приорітет, якщо я буду брати, то 43"+ діагональ, стіл і ніша дозволяє. Всі ці 27-32" лісом просто які би там не були "характеристики". Фізичний розмір картинки мені дасть точно більше вражень. Самий дешевий по хотлайну монік, на який би я хотів змінити назараз https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... 80uhsu-b2/ наприклад цей. Так матриця VA, але я не женусь за ОЛЕД. Все інше мене б влаштувало. Я люблю крупну картинку, особливо в мморпг, а не високу роздільну здатність на низкій діагоналі, де люди/моби в ммопрг бігають як крихітні мурахи. Коли я зроблю рішення, тоді і буду дивитись наявні моделі, але точно це буде 16:9 43-48".
4) Можливо колись момент настане, коли я буду впевнений що мені точно потрібна зміна моніку+карти і на це улетить десь під 2k$. Але заараз я просто фізично не відчуваю потреби. Ігри проходяться, все що треба = або dlss preset K увімкнути, або декілька налаштувань знизити і гра дає 75 кадрів. Проходиш, видаляєш, ставиш нову. Немає того, що може мене змусити витратити прямо зараз гроші. Я відчуваю що це дасть (особливо без зміни монітора) дуже мало, і тут тести фпсів з інтернету ні до чого. Тут скоріше змушуєш себе вже запускати ті ігри (потім втягуєшся). І діло не в грошах. Діло у віці. Я вже не той, хто ще на 8-біт грав в ігри від Дісней, потім затирав до дір на першому ПК Діаблу і 2Д ГТА з видом зверху. :-P
Востаннє редагувалось 03.05.2026 15:14 користувачем VladimirV, всього редагувалось 1 раз.
waryag
Member

Повідомлення

byaka: 03.05.2026 13:21RX5700XT(RX6700XT якщо знайдете за 6500) ->Лiнyкс
RTX2070SUPER ->Вiндовс
Для цих карт краще збільшити бюджет. І не 5700хт, а 6600хт.
Mozdev
Member

Повідомлення

В мене схожа ситуація, але зайвих грошей нема так вийшло, от пере-проходжу Neverwinter Nights:EE FHD.
byaka
Member

Повідомлення

waryag: 03.05.2026 15:12
byaka: 03.05.2026 13:21RX5700XT(RX6700XT якщо знайдете за 6500) ->Лiнyкс
RTX2070SUPER ->Вiндовс
Для цих карт краще збільшити бюджет. І не 5700хт, а 6600хт.
Я вже вказав на RX6700XT,а 6600xt як на мене це була невдала карта саме через 8GB i 128 шину пам'яті та PCI-Express 4.0 x8
waryag
Member

Повідомлення

byaka: 03.05.2026 15:15Я вже вказав на RX6700XT,а 6600xt як на мене це невдала карта саме через 8GB пам'яті
У 5700хт теж 8ГБ. В плюсах лише 16 ліній РСІе. 6600хт більш холодна, ефективна, надійна, матиме довшу підтримку, має базовий РТ.

В озвученому бюджеті складно взяти безпроблемну 6700хт.
Відповісти