На ноутбуці Lenovo T470s. model 20HG, у котрому був системний диск Samsung MZ-VLW2560 256GB SSD NVMe M.2. виникла проблема. Проблема полягала у тому, що з часом ноутбук почав дуже повільно завантаживатися, програми дуже повільно запускатися і взагалі дуже повільно працювати. Зі свого усунення цієї проблеми по досвіду з попередньоми трьома ноутбуками, котрі раніш так себе поводили і котрі при тому усі мали системний HDD, вдалося тоді усунути заміною несправних HDD на справні (переінсталяція Віндоус не допомогала), я вирішів, що й цього разу помирає головний накопичувач і заміною на новий та справний цю проблему я можу вирішити посередством заміни попереднього накопичувача Samsung MZ-VLW2560 256GB SSD NVMe M.2 на новий та справний. Для цього я придбав
Western Digital SSD NVMe M.2
Номер моделі у виробника: WDS500G3B0C
Назва моделі: SN570
Обсяг: 500 ГБ.
Після заміни та встановлення одинадцятої вінди все жваво та добре запрацювало. Я не дуже часто користувався цим ноутбуком до останнього часу, але з місяця півтора постійно працью на ньому і ось вже з тижень він почав шаленно гальмувати, що значе, що гальма спричиняються чимось іншим. Але чим?
Зазделегідь дякую за науку та поради
Новини
Останні статті і огляди
Lenovo T470s. model 20HG - знов почав гальмувати
-
Truchmann
Member
-
Ekz0rcyst
Member
Truchmann
В чому проявляються "гальма"? Повільно завантажується ОС порівнюючи із часом після встановлення? Чи запуск програм сповільнився? Чи можливо робота в конкретних програмах змінилась? Яких? В журналі подій якісь попередження або помилки що стосуються системи є?
В чому проявляються "гальма"? Повільно завантажується ОС порівнюючи із часом після встановлення? Чи запуск програм сповільнився? Чи можливо робота в конкретних програмах змінилась? Яких? В журналі подій якісь попередження або помилки що стосуються системи є?
-
waryag
Member
Truchmann
Що показує моніторинг?
Такі проблеми можуть бути викликані несправним БЖ.
Що показує моніторинг?
Такі проблеми можуть бути викликані несправним БЖ.
-
Ekz0rcyst
Member
waryag
Згоден. В диспетчері завдань гляньте яка частота CPU. Ноути від Dell, HP, Lenovo не люблять "не рідні" БЖ і можуть робити на мінімально можливій частоті, ~600-900MHz, звідси можуть бути і гальма. Ну як мінімум варто глянути цей момент.
Згоден. В диспетчері завдань гляньте яка частота CPU. Ноути від Dell, HP, Lenovo не люблять "не рідні" БЖ і можуть робити на мінімально можливій частоті, ~600-900MHz, звідси можуть бути і гальма. Ну як мінімум варто глянути цей момент.