Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 29.04.2026 13:43щоб тему не прикрили
Ніхто тут нічого не прикриває, писати дурню та забруднювати тему усякими УМЧ не обов'язково.
Тут нікому це не цікаво

Z440_User: 29.04.2026 14:53П.С. Для мене завжди була проблема з корпусами

Розумію, коли естетичний початок не загублено. Сам не паяю, але були поробки.
Зараз з коробками легше, але вже не цікаво
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 29.04.2026 15:12
Z440_User: 29.04.2026 14:53П.С. Для мене завжди була проблема з корпусами

Розумію, коли естетичний початок не загублено. Сам не паяю, але були поробки.
Зараз з коробками легше, але вже не цікаво

О так, естетика для мене не на останньому місці.
При одночасній наявності більш технічно досконалого та висококласного катушечника "Идель-001" та першокласника "Илеть-110" (менше сервісних функцій та гірше якість), продано було саме "Идель-001", бо на мій смак він страшний як ядерна війна.

Хоча якби у мене була стійка "Фенікс-005" (яку я повністю так і не зібрав, а зібране розпродав), то під неї він стилістично підходить і може було б навпаки.

Топчик Олімп-005 не беру суто із-за того що люблю великі стрілочки на reel-to-reel машинах. А імпортне щось рівня Олімпу-005 або навіть "Илеть-110", то вже сильно круто по грошах, я не готовий стільки витрачати на іграшки.
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 29.04.2026 13:06Але якщо є можливість і колекція навушників то дійсно з деякими навушниками з деякими жанрами і форматами р2р звучить трохи приємніше
Я б запропонував порівняти їх відкритим звуком. Я розумію, що в тебе пріоритет — навушники, чисто для себе поцікавитися, якщо буде нагода.
konb999
Member

Повідомлення

Radio Bay: 29.04.2026 15:46
konb999: 29.04.2026 13:06Але якщо є можливість і колекція навушників то дійсно з деякими навушниками з деякими жанрами і форматами р2р звучить трохи приємніше
Я б запропонував порівняти їх відкритим звуком. Я розумію, що в тебе пріоритет — навушники, чисто для себе поцікавитися, якщо буде нагода.
Я бы сказал что приоритет этих устройств наушники. Я люблю и слушаю открытый звук. Просто если выводить например по коаксиалу на усилитель или на процессор в машине, то ЦАПы плеера в этом участия принимать не будут, плеер силами арм процессора будет передискретизировать сигнал в 192 на 24 и выдавать его в виде рсм по коксу, а дальше уже цапы процессора либо ресивера будуть приобразовывать в аналог и выводить аналог на усилительный тракт,- можно по линейному либо по линейному баллансу в режиме диррект на ресивер выкинуть я так и делал с м17 когда дома был, но сейчас в разездах. А когда мы сравниваем наушники мы сравниваем целостное законченное устройство - ЦАП, обвязку, питание, усилительный тракт.
А для открытого звука у меня есть и пс3 для сасд и зиду плеер который в нативе через hdmi выводит на рес все форматы вплоть до дсд и винилоая вертушка. В ресивере топовые ак 4499ех стоят цапы, соответственно цифру он вроде как тоже не плохо преобразовывает.
QFlash
Member

Повідомлення

WOW!!!
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 29.04.2026 16:09а дальше уже цапы процессора либо ресивера будуть приобразовывать в аналог и выводить аналог на усилительный тракт,- можно по линейному либо по линейному баллансу в режиме диррект на ресивер выкинуть я так и делал с м17 когда дома был, но сейчас в разездах. А когда мы сравниваем наушники мы сравниваем целостное законченное устройство - ЦАП, обвязку, питание, усилительный тракт.
Я понял, та ну нафиг этот огород, там от R2R один R останется.
Я имел виду аналоговым шнурком напрямую в дупу усилку, пива в бокал, волум на пульте.

Почему говорю об этом, бывает в наушниках что-то там выслушиваешь, неоднозначно.
Открытым звуком - с первых нот

Будет возможность напрямую, было бы интересно

Відправлено через 11 хвилин 25 секунд:
Пример открытым звуком с первых нот: AudioGD D77 Full Upgrade vs Musician Pegasus.
Первый - классный девайс. В наушниках оба отличные, но, когда включаешь открытым звуком,
сразу понимаешь, что такое ритмичность, драйв и напор R2R.
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User: 29.04.2026 14:53Ні і не збираюсь.
Я переколупав майже весь радянський топ, значно менше колупав різношорстний імпорт (як рівня радіоконструкторів з Алі, так і більш-менш адекватні апарати), звісно це все слухалось і оцінювалась відносно наявного у мене сетапу і відповідно до почутого оновлювався цей сетап.

На даному етапі досягнуто балансу "кількість витрачених грошей = якість звуку = моральне задоволення від прослуховування".

Тож мені не цікаво що вони там пишуть. Я 20років тому закінчив бавитися із саморобними підсилювачами і не планую цим займатися.
П.С. Для мене завжди була проблема з корпусами
Цікаве питання.
Я просто слухаю... та обираю найкраще.

Відправлено через 10 хвилин 7 секунд:
Якщо вибрати якісні компоненти жодних проблем не буде.
Питання, де знайти нормальні радіодеталі.
Схемотехніка + знати куди копати. :super:

Не зовсім просік як воно працює, чим більше всякої х...ні пишеш тим більший рейтинг.
Читаю всяке лайно і бачу рейтинг автора на висоті.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 29.04.2026 17:06Я просто слухаю... та обираю найкраще

Обрав "Романтику" зі встрікою, вау, не Dynaudio Confidence із NAD Master, а "Романтику" зі встрійкою.
Ти сам себе ще не втомив? Закінчуй спамити
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
Nunquam errat, qui nihil agit
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 29.04.2026 17:06чим більше всякої х...ні пишеш тим більший рейтинг
Так, ти для цього пишеш? От чудовий перелік тем для цього, тут ліпше про звук в якому ти не шариш
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 29.04.2026 17:26Обрав "Романтику"
Це мій вибір.
В мене купа апаратів япана. І про це мовчу.
Обережно.
Востаннє редагувалось 29.04.2026 17:35 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 29.04.2026 17:31Це мій вибір
Маєш право, але тут не обговорюють фріків
Для рейтінгів → viewforum.php?f=14
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
В мене є вялерянка :lol:
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 29.04.2026 17:31Обережно

Запам'тай раз і на завжди, це аксіома - апарати не грають, грає тракт. Встрійка та Романтика - що не підключи - буде лайно. Крапка
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
В розумінні. Приїдеш до мене в гості?
Познайомлю з моєю коханою жінкою.
Вону у мене на висоті.
Стереосистем послухаєм, дась оцінку.
tablestikus
Member

Повідомлення

QFlash
будете мірятися пісюнами романтиками?
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 29.04.2026 17:41В розумінні
В сенсі, що я багато чого слухав у різних комбінаціях, і у лайно колонки, що не увімкни буде лайно.
Завдяки технічним і якісним обмеженням вони не можуть відпрацювати якісні показники інших, навіть найліпших компонентів — це теж аксіома. От коли ти викатиш тест Романтика проти Elac Debut B5.2, наприклад, тоді і поговоримо.

QFlash: 29.04.2026 17:41Стереосистем послухаєм, дась оцінку
Запиши на мобілу, всі послухаємо
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 29.04.2026 17:57Запиши на мобілу, всі послухаємо
А це проблема, іфони не пишуть, тра шукати щось ліпше
Sanьka
Member

Повідомлення

QFlash: 29.04.2026 17:41Приїдеш до мене в гості?
Познайомлю з моєю коханою жінкою.
А ти романтик :D
QFlash
Member

Повідомлення

tablestikus: 29.04.2026 17:54будете мірятися пісюнами романтиками?
Крутий чувак :lol:

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Sanьka: 29.04.2026 18:02А ти романтик
Звісно я романтик. Може трохи сліпий B-)
Відповісти