Бренд Galax, відомий за оверклокерськими відеокартами, залишає ПК-бізнес

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Бренд Galax, відомий за оверклокерськими відеокартами, залишає ПК-бізнес

Мінус ще одні бракороби. Ринок очищається і це чудово.
leif
Member

Повідомлення

таке було дебільне це переіменування з Galaxy в Galax :facepalm:

старий бренд, пам'ятаю його ще з початку нульових, хоча навіщо він існував в останні роки окрім серії HOF (на якій, очевидно, прибуткову бізнес-модель не побудуєш) я не дуже розумів. помянєм.
big_bang
Member

Повідомлення

їх корона завжди виділялася на загальному фоні
freemannew
Member

Повідомлення

HOF це легенда, шкода
Paladin
Member

Повідомлення

HOF rip :rip:
KimRomik
Member

Повідомлення

а вина всьому підняття цін і небажання Nvidia клепати більше чіпів для геймерів, внаслідок чого люди стали рідше купувати компоненти і от вендори банкрутіют

пора Nvidia знизити свої хижацькі апетити
yariksom
Member

Повідомлення

Ну і скатертиною по сраці, ми всі заплачемо, і виробники, і споживачі, коли в один прекрасний ранок виробництво всього опиниться в руках китайців
zalizo_org
Member

Повідомлення

Так виглядала єдина моя карта від тої компанії - Galaxy GeForce 6600 GT 128MB DDR3. Причому люди зараз мріють про шеститисячну серію, а в мене вона була ще 20 років тому 😎

Зображення

Унікальність в тому, що це перша моя карта з підсвіткою. Купив здається 2005-го року.

Відправлено через 4 хвилини 44 секунди:
leif: 29.04.2026 11:01таке було дебільне це переіменування з Galaxy в Galax
Ну так в них варіантів по суті не було. Вони хотіли продаватися під єдиним брендом по всьому світу, а там Samsung зі своїм зареєстованим найменуванням Galaxy. От і довелося щось змінювати.

Відправлено через 6 хвилин 19 секунд:
leif: 29.04.2026 11:01старий бренд, пам'ятаю його ще з початку нульових, хоча навіщо він існував в останні роки окрім серії HOF
В них ще саббренд був KFA2, наприклад. Крім того, Galax були першими, хто створив чисто біло відеокарту (текстоліт був теж білим), а також першими хто влупив екранчик на відеокарту.
leif
Member

Повідомлення

zalizo_org: 29.04.2026 12:44Вони хотіли продаватися під єдиним брендом по всьому світу, а там Samsung зі своїм зареєстованим найменуванням Galaxy. От і довелося щось змінювати.
так, я добре пам'ятаю ту історію, але все ж таки забирання однієї літери з назви вважаю не найкращим варіантом в цій ситуації. ну, уявіть переіменування ASUS в ASU чи, я не знаю, Укрзалізниця в Укрзалізниц :D :spy:

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
zalizo_org: 29.04.2026 12:50В них ще саббренд був KFA2, наприклад.
пам'ятаю, звичайно, але не згадаю в чому взагалі була суть його існування? на азійських ринках і "Galax" було зайнято?
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

zalizo_org: 29.04.2026 12:50 Так виглядала єдина моя карта від тої компанії - Galaxy GeForce 6600 GT 128MB DDR3. Причому люди зараз мріють про шеститисячну серію, а в мене вона була ще 20 років тому 😎

Зображення
Унікальність в тому, що це перша моя карта з підсвіткою. Купив здається 2005-го року.

Відправлено через 4 хвилини 44 секунди:
leif: 29.04.2026 11:01таке було дебільне це переіменування з Galaxy в Galax
Ну так в них варіантів по суті не було. Вони хотіли продаватися під єдиним брендом по всьому світу, а там Samsung зі своїм зареєстованим найменуванням Galaxy. От і довелося щось змінювати.

Відправлено через 6 хвилин 19 секунд:
leif: 29.04.2026 11:01старий бренд, пам'ятаю його ще з початку нульових, хоча навіщо він існував в останні роки окрім серії HOF
В них ще саббренд був KFA2, наприклад. Крім того, Galax були першими, хто створив чисто біло відеокарту (текстоліт був теж білим), а також першими хто влупив екранчик на відеокарту.
А я купував такий (або дуже схожий) кулер. Здається від Revoltec. Ставив його на 9800.
Олег963
Member

Повідомлення

О то в мене одна з останіх KFA2 trx5080 тей же бренд для Європи.
leif
Member

Повідомлення

Олег963: 29.04.2026 13:17KFA2 trx5080 тей же бренд для Європи.
тю, я думав навпаки) накрутили
zalizo_org
Member

Повідомлення

leif: 29.04.2026 12:55в чому взагалі була суть його існування?
там яраз проблеми з торговими марками не дозволяли продавати в Європі Galaxy, тому вони поширювали свою продукцію під брендом KFA2, а сам цей бренд з'явився від парнерства Galax з якоюсь японською компанією (як вона називалася не пригадую, суть в тому що під цією назвою продукти продавалися на японському ринку, а потім, коли вирішили продаватися в Європі то придумали той бренд KFA2, де К - це перша буква з назви тої японської компанії/бренда, F=for A=all, що типу як той японський бренд, але для всіх - по факту в центральну та західну Європу). До Львова продукція KFA2 завозилася переважно з Німеччини, а Galaxy (потім Galax) - з США і Азії.
waryag
Member

Повідомлення

leif: 29.04.2026 12:55так, я добре пам'ятаю ту історію, але все ж таки забирання однієї літери з назви вважаю не найкращим варіантом в цій ситуації. ну, уявіть переіменування ASUS в ASU чи, я не знаю
Нічого, що асус з'явився в результаті розділення Pegasus на Pegatron і Asus? :lol:
leif
Member

Повідомлення

waryag: 29.04.2026 13:39Нічого, що асус з'явився в результаті розділення Pegasus на Pegatron і Asus?
ха)) точно. але це ж не одну літеру забрати. якби galaxy переіменували в Gal(y)a і то б краще звучало
Mozdev
Member

Повідомлення

Перший пішов далі буде...
waryag
Member

Повідомлення

leif: 29.04.2026 13:42 ха)) точно. але це ж не одну літеру забрати. якби galaxy переіменували в Gal(y)a і то б краще звучало
Galax, мабуть, найкраще, що можна придумати з galaxy. В Україні навіть є такий бренд побутової хімії (хоча є і просто Гала).

Цікаво, чи він має зв'язок з виробником відях? :laugh:
leif
Member

Повідомлення

waryag: 29.04.2026 13:47Galax, мабуть, найкраще, що можна придумати з galaxy.
нема питань, тобі може подобатись, я можу одночасно вважати, що це поганий неймнінг хоч в розрізі ребрендингу, хоч як.
waryag: 29.04.2026 13:47В Україні навіть є такий бренд побутової хімії (хоча є і просто Гала).

Цікаво, чи він має зв'язок з виробником відях?
GALАХ це насправді не palit а підрозділ GALA побутова хімія, можливо також компанії GALKA що виробляє каву.

всєй правди ми нє узнаєм, як то кажуть :laugh: :lol:
Yalg
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 29.04.2026 10:56Мінус ще одні бракороби. Ринок очищається і це чудово.
Так ничего не изменилось же, просто Palit продолжит заниматься и выпускать тоже самое, только без суб компаний, напрямую.
kak_tak
Member

Повідомлення

wccftech как обычно, новость раздувает в 10 раз, уже похоронить успели, а по правде ничего не поменяется, просто управление компании теперь за palit: https://videocardz.com/newz/palit-relea ... re-to-stay
Відповісти