Я навпаки роблю емуляцію клавомиші для геймпаду, якщо гра не підтримує дуалінпут та потрібен нормальний aimKimRomik: ↑ 26.04.2026 14:58 а є ще така окрема категорія - коробочники
це ті, хто грає на клавомиші там, де можна тільки на геймпаді
робиться це через "коробку", куди ти підключаєш клавіатуру та мишку, а вона емулює геймпад (звісно попередньо ви повинні налаштувати бінд кнопок)
Новини
Останні статті і огляди
Valve готується до старту продажів оновленого Steam Controller. Розкрито ціну пристрою
-
decepticon4891
Junior
-
F1irSt
Junior
Ти забув одну головну річ, навіть зараз зі стімдеком трабли, хоча є т.з. екосистема з прапорцями доступності ігор. А знаєш в чому проблема? В тому, що умови для ігор там кончені,й дофіга ігор котрі мають повну підтримку цього, не мають прапорця з повною сумісністю, що відлякую народ. Валву треба міняти систему цю, бо тупо тисячі ігор люди не бачать в фул апрув списку під дек. Тому, навіть валв геймпад не гарантує 100% роботозданість на їх платформі, тому переплата цього не вартує, тим паче ти отримуєш максимально блювотний форм фактор, яким не зручно буде користуватись.Rex: ↑ 26.04.2026 16:01 Ну як на мене, то 100 дол - це не оверпрайс, нормальна ціна, особливо, якщо воно векосистемі Стім буде ідеально працювати - з Стімдеком, Стім машине, Стім Біг Пікчер на ПК. Більше питання до ергономіки девайса, бо кнопки дуже високо розташовані, як на мене. І напевно важкий він буде
Відправлено через 7 хвилин 2 секунди:
А шо з цінами? Чому китайщина за 5к продається? Чому ціна вище консольних? Хоча, до помийного еліта від коробки там ще далеко. Але ж не здивуюсь, якщо якість така сама лайнова як в еліті буде...Hagen: ↑ 26.04.2026 18:39Колись і я думав що на пк тільки клавомиш. Потім спробував геймпад на пк - і зрозумів наскільки вузько я мислив.Denverson: ↑ 26.04.2026 13:27 Взагалі не фанат, бо граю на ПК, але з точки зору раціональності - той же геймпад від Sony дешевше, зручніше та має ті самі функції та навіть трохи більше. Геймпади від Xbox не беру до уваги, бо не сподобались особисто - неякісно зроблені, що за активної гри чути як стіки вдаряються навіть в іншій кімнаті знаходячись.
Steam-геймпад це звичайно цікаве рішення, якщо вони таки доведуть до ладу свою консоль, щоб була одна еко система так би мовити, але ціна надто велика для продукту, який щойно виходить на ринок, та маловідомий з точки зору масового використання. Менеджмент в них щось не дуже, десь у хмарах літають, де Steam-периферія це найбажаніше в усьому світі, але в реальності - ні, не зайде, бо за такі гроші заради цікавості однієї мало хто придбає.
П.С. На пк як уже казали - варто брати не соньківській чи боксовий - а таки китайців. І краще або Вейдер або Апекс.
-
Firebrand
Member
ну да, такое ощущение,что его нельзя подключить к ПКDenverson: ↑ 26.04.2026 13:27Взагалі не фанат, бо граю на ПК
-
DuckRider
Member
Открыл. Работал хуже дш4, сломался быстрее дуалсенса, закрылbes: ↑ 26.04.2026 14:27 просто откройте для себя мир китайских геймпадов типа gamesir, flydigi, 8bitdo причем последний есть нативно в стиме. Там на магнитных стиках куча моделей от 50 баксов.
-
Kullerok
Member
Какой вообще самый четкий пад для ПК? Что посоветуете
-
bes
Member
так напиши модель что за геймпадDuckRider: ↑ 26.04.2026 20:03Открыл. Работал хуже дш4, сломался быстрее дуалсенса, закрылbes: ↑ 26.04.2026 14:27 просто откройте для себя мир китайских геймпадов типа gamesir, flydigi, 8bitdo причем последний есть нативно в стиме. Там на магнитных стиках куча моделей от 50 баксов.![]()
-
decepticon4891
Junior
Так от потребностей же зависит. Если нужен аим близкий к КВМ (gyro aim) - то дш4/дсенс, если нет - то боксовский из актуальных, будет максимальная нативная совместимость с игорямиKullerok: ↑ 26.04.2026 20:07 Какой вообще самый четкий пад для ПК? Что посоветуете
-
DuckRider
Member
bes
Самый жирный тот момент - 8bitdo ultimate bt
Самый жирный тот момент - 8bitdo ultimate bt
-
Anton-Sumy
Junior
Бляха, чому така ціна? В ньому буде DDR5? Попередній наче продавали за $50.
-
vsx
Member
Если 100$ хотят за джойстик, я представляю сколько будет сам steam machine
не норм, я свой купил за 35$, вот это норм ценаMisanthrop: ↑ 26.04.2026 19:42 Якщо норм hall effect джойстики то цілком адекватна ціна за геймпад, що не буде дріфтити
-
Hagen
Junior
Можете глянути що профільні блогери говорять про геймпади. Дуже здивуєтесь. Бо для соньки - звісно рідні пади краще. А от для ПК і бокса - там топові китайці.F1irSt: ↑ 26.04.2026 19:59 А шо з цінами? Чому китайщина за 5к продається? Чому ціна вище консольних? Хоча, до помийного еліта від коробки там ще далеко. Але ж не здивуюсь, якщо якість така сама лайнова як в еліті буде...
І як власник Apex 5 від Flydigi - скажу що вони мають рацію.
П.С. 8bitdo - це якщо що середячок баксів за 40. Міряти не по ньому варто китайців.
-
Drongo
Junior
Не бачу самого головного - чи вони виправили "баг" з бт контроллерами, які залипають після сну і їх потрібно через меню видаляти і заново пейрити. (багато хто каже що це фішка, яка має "зникнути" з появою стім контроллера.
-
den888
Member
Xbox найкращий. Мені заходить в плані ергономіки, і плюс зарядка (два акумулятори ААА) і він працює тижнями, без підзарядок. Що б там не писали, що він ніби «хрустить» чи ще щось. В мене були ps3-ps5 і деякі Logitech. Ps5 більше хрустить. А батарея гівно, і не зйомна. Китайців не юзав, релігія не дозволяєKullerok: ↑ 26.04.2026 20:07 Какой вообще самый четкий пад для ПК? Что посоветуете
-
Graveworm
Member
Нормальна там ергономіка, стімдек, тільки без екрануRex: ↑ 26.04.2026 16:01питання до ергономіки
-
Tetronga
Member
А за що такі гроші? За іконку Стіма на корпусі?
Прогрів гоїв якийсь. Не здивуюсь, якщо воно відправиться кудись туди ж, куди дівся перший Стім контроллер
-
Yurius
Member
Flydigi Apex 5 ,або Apex 4Kullerok: ↑ 26.04.2026 20:07Какой вообще самый четкий пад для ПК? Что посоветуете
-
hohlid19
Member
Дуалсенс/боксовскийKullerok: ↑ 26.04.2026 20:07 Какой вообще самый четкий пад для ПК? Что посоветуете
-
powerpizza
Member
Имхо лучше dualsense и dsx в стиме за 200грн нет ничего лучше,идеальная настройка кастомизация и триггеры в любой игре
-
Unsecond
Member
И это огромный плюс, что можно ставить обычные АА аккумы, коих уже у каждого человека есть уймаwaryag: ↑ 26.04.2026 16:11. У иксбоксовского в комплекте нет аккума.
-
DuckRider
Member
Пользовался, честно говоря, это кривой мусор. Проще юзать как есть с поддержкой стимаpowerpizza: ↑ 27.04.2026 09:50 Имхо лучше dualsense и dsx в стиме за 200грн нет ничего лучше,идеальная настройка кастомизация и триггеры в любой игре