Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

AntonyKandaurov: 24.04.2026 07:11 Побайтовий парсер тексту зараз закипить :lamer:
насправді що кумедно, це те що людина на яку я посилався (Даніель Лемір) є одним з головних розробників чи не найшвидшого в світі JSON парсера (simdjson). і це можна легко перевірити, знайти open source код, і також знайти які великі компанії використовують його. на відміну від досягнень нашого форумного воїна, перевірити які практично неможливо, а на слово йому вірити це себе не поважати :D

p.s. до речі його улюблений ібей також використовує софт який розробив Лемір :rotate:
denon312
Member

LVladislavchik: 24.04.2026 10:31Декілька разів наголошував що працюю в добре освітленому приміщенні і ти декілька разів наголошував що працюєш в підвалі :rotate:
Схоже у вас цікава дискусія була, успішний програміст з 30 роками комерційного досвіду - а працює в підвалі з поганим освітленням? :rotate:
Зате хлопці які просто мають звичайний комфортний ПК без компромісів для ігор чи роботи - невдахи над якими він "сміється"? :rotate:
пахне розладами
AntonyKandaurov
Member

denon312: 24.04.2026 14:32успішний програмістпогроміст-парсер з 30 роками комерційного досвіду
AntonyKandaurov
Member

denon312: 24.04.2026 14:32пахне розладами
Типовий кукаретик-ретроград. От ніо классний а екранний сканер відбитка не классний. І багато іншого такого що тупо не стикається із тезами, вони тупо суперечать одна одній. Як і той факт що ейр на зарядці працює повільніше, це каже той що п'ятиватткою заряджає, ну просто :facepalm:, інших слів немає. І це два таких більш яскравих приклада, якщо покопирсатись більш ретельно то можна ще лулзів накопати.
denon312
Member

AntonyKandaurov: 24.04.2026 15:06Типовий кукаретик-ретроград.
Адекватна людина розуміє коли стає посміховиськом і відповідно діє. Людина з розладами ігнорує і включає захисну реакцію.
сюди можна приходити просто щоб познущатись з фанатів х86 :lol: :lol:
Пише людине яка живе на форумах, вступає в кожну суперечку, витрачає години для пошуку сумнівних відео на ютубі щоб хоч якось довести свою зацикленість на темі циферок на форумі де авдиторія в більшості цікавиться апгрейдом, оверклокінгом та іграми.
0F
Member

AntonyKandaurov: 24.04.2026 15:06 Типовий кукаретик-ретроград.
Заради справедливості, PHP в будь-якому випадку викликає незворотні порушення мозку, а коли мова ще й про розробку потрібної 3.5 окупантам CRM, то нічого дивного, що цей гіперразуміст в своїй уяві читає по 1 байту з пам'яті. Ну типу, достатньо просто розуміти як влаштована DRAM, щоб розуміти, що читання з неї по 1 байту неможливе.
artko
Member

0F: 24.04.2026 15:13Ну типу, достатньо просто розуміти як влаштована DRAM, щоб розуміти, що читання з неї по 1 байту неможливе.
ну чому. колись я читав по одному байту за раз з RAM. але це був ще zx-spectrum :) там шина 100% по одному байту вичитувала. і такі комп'ютери нікуди не ділися, ентузіасти досі займаються. може і у Юрія такий? :)
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 24.04.2026 10:31Декілька разів наголошував що працюю в добре освітленому приміщенні і ти декілька разів наголошував що працюєш в підвалі
я ж написав що працюю в нормально освітленому приміщені - як дома
хоча зараз довелось працювати де дуже яскраво, так відразу отримав погіршення зору - і довелось окуляри купувати
не працюйте в сильно освітлених - а то я 30+ років працював і по 18 год за монітором і все добре було, а тут трохи де світло - і відразу проблеми
LVladislavchik: 24.04.2026 10:31 То які я там твої конфіденційні данні розголосив, яких нема у відкритому доступі? :rotate:
будь яка інформація отримана від мене під час нашої розмови. Про це була вимога від мене і ви погодились
yuriy_dd
Member

orange_deer: 24.04.2026 14:27(simdjson). і це можна легко перевірити, знайти open source код, і також знайти які великі компанії використовують його
до речі я знаю про цей парсер. Очевидне питання - чому Хром його не використовує? Чому зробили свій?
yuriy_dd
Member

Intel готує відповідь MacBook Neo: засвітився перший ноутбук з Wildcat Lake

Ноутбук з Intel Core Series 3 працює у чотирьох енергетичних режимах: базовий PL1 — 17 Вт, підвищений PL1 Max — 22 Вт, короткочасний PL2 — 35 Вт, а також “тихий” режим з вимкненим вентилятором зі споживанням на рівні 11 Вт. Для бюджетного сегмента це доволі серйозні показники. Для порівняння, MacBook Neo зазвичай працює в межах 3-5 Вт і рідко перевищує 10 Вт

https://itc.ua/ua/novini/intel-vidpovid ... dcat-lake/

робимо ставки? хто буде скорішим - ніо чи новий Інтел?
пс: правда добре що є конкуренція? фанати х86 - раді що завдяки М1 - Інтел та АМД так почали ворушитись?
orange_deer
Member

yuriy_dd: 24.04.2026 16:10
orange_deer: 24.04.2026 14:27(simdjson). і це можна легко перевірити, знайти open source код, і також знайти які великі компанії використовують його
до речі я знаю про цей парсер. Очевидне питання - чому Хром його не використовує? Чому зробили свій?
очевидно що вони проконсультувались з вами і з вашою допомогою зробили швидший побайтовий парсер. в мільйон разів швидше. без вас би цього не було :laugh:

p.s. захочете, знайдете інші проєкти цього ж розробника які інтегровані у Chromium ;)
yuriy_dd
Member

OpenAI додає в Codex функцію, яка слідкує за діями користувача на екрані
Скористатись нею можуть лише передплатників ChatGPT Pro на macOS
https://highload.tech/uk/openai-dodaye- ... na-ekrani/

Windows знову в прольоті :weep: :weep:
yuriy_dd
Member

orange_deer: 24.04.2026 17:13Очевидне питання - чому Хром його не використовує? Чому зробили свій?
очевидно що вони проконсультувались з вами і з вашою допомогою зробили швидший побайтовий парсер
ви не даєте відповіді на конкретне питання. Код хроміум є у вільному доступі

що там з читанням з памяті? навіщо у АРМ так багато але вузьких каналів? для чого така оптимізація?
пс: спитайте у свого спеца, він ж все знає
yuriy_dd
Member

Відчули покращення? Microsoft заявляє про підвищення продуктивності Windows 11
компанія хоче пришвидшити роботу провідника файлів під час перемикання між різними завданнями та робочими процесами, а також внести інші покращення. Покращення провідника одне з ключових
користувачі віндовс і фанати х86 - у захваті, прямо у екстазі від нових покращень

https://itc.ua/ua/novini/vidchuly-pokra ... indows-11/

пс: якщо що у Він 7 - все дуже швидко
orange_deer
Member

yuriy_dd: 24.04.2026 17:57 що там з читанням з памяті? навіщо у АРМ так багато але вузьких каналів? для чого така оптимізація?
навчіться читати, а потім мені щось пишіть:
orange_deer: 23.04.2026 23:21 хочете продовжити розмову? посилайтесь у відповіді на джерела рівня: а) наукові статті; б) блоги програмістів/науковців у яких є хоча б MS in Computer Science або PhD в будь-якій математичній/інженерній спеціальності. або замість цього лінкедін/CV що підтверджує 10+ років робочого досвіду, або ж гітхаб з 300+ комітів на рік
на підтвердження своїх слів я надав достатньо посилань. те що ви не вмієте їх читати не моя проблема. наведете джерела які підтверджують що сучасні ARM процесори читають дані з RAM у кеш по 1 байту а не рядками кешу (у стандартних сценаріях користування) - тоді можливо продовжимо розмову.
а поки свої "конкретні питання" будете задавати дітям, дружині чи ще комусь хто здатний терпіти вашу вперту дурість ;)
waryag
Member

yuriy_dd: 24.04.2026 16:07я ж написав що працюю в нормально освітленому приміщені - як дома
І в нормально освітленому приміщенні тобі достатньо 1% яскравості, незалежно від часу? (чи скільки ти там ставив у тесті на рантайм, мотивуючи, що тобі достатньо?) :rotate:
yuriy_dd
Member

orange_deer: 24.04.2026 18:21на підтвердження своїх слів я надав достатньо посилань. те що ви не вмієте їх читати не моя проблема
я не зобовязаний читати всю маячню на яку ви даєте посилання. Особливо автора який хвалиться що ChatGPT йому написав простий код, чи статті з 2018 року
orange_deer: 24.04.2026 18:21наведете джерела які підтверджують що сучасні ARM процесори читають дані з RAM у кеш по 1 байту а не рядками кешу
для перевірки вашої адекватності - канал памяті (чи контролер) на 16 біт - скільки він читає за раз?
може хтось з фанатів х86 - зможе допомогти колезі, який спіткнувся і впав на такому простому питанні. Допоможіть, не проходьте поруч.
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 24.04.2026 16:07будь яка інформація отримана від мене під час нашої розмови. Про це була вимога від мене і ви погодились
А можеш написати нормально що конкретно я розголосив? :rotate:
yuriy_dd
Member

waryag: 24.04.2026 18:41І в нормально освітленому приміщенні тобі достатньо 1% яскравості, незалежно від часу? (чи скільки ти там ставив у тесті на рантайм, мотивуючи, що тобі достатньо?)
якісь ви як малі діти
1 - тест автономності - яскравість яка достатня для перегляду в повністю темному середовищі
2 - тест що я викладав скріни де мало сідало (щось типу 6 год 15%) - нормальне домашнє освітлення

запишіть десь собі

пс - а коли був тест автономності Інтел що показав 43 год - всі ж відразу повірили, ніхто не перепитував чи піддавав сумніву.
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 24.04.2026 20:38 А можеш написати нормально що конкретно я розголосив? :rotate:
шукайте в темі, будь що про що я казав
Ответить