Ну якщо генератор кадрів DLSS 3 покоління Ampere не підтримує, а апскейл DLSS 4,5 не витягує по продуктивності, то апскейл DLSS 4 і офіційно підтримує, і витягує, що дало відяхам 2000 і 3000 серії нове життя.shnok: ↑ 21.04.2026 01:19 Ну ну, краще придбати 3070 по ціні 12000-13000 тисяч, 6 річну без dlss 4/4.5, яка пережила 2 майнінг бума
А відяху з 8 Гб купувати для синглів, а не для компететів ігор, то вже я став би в дуже безвихідному випадку. Бо вважаю краще постраждати від низького FPS, аніж нарватися на ризик необхідності використовувати текстури низької якості, особливо якщо гра сама втиху знижує якість текстур нижче плінтуса через нестачу VRAM, як це вміє робити nVidia, навіть не повідомляючи юзера, але сильно шакалячи зображення.
Відправлено через 11 хвилин 15 секунд:
Бляха, через цю примусову "фічу" nVidia, краще не ризикувати купувати RTX 5070 Ti/5080 з 16 Гб для свого 8K. А то я виставлю і буду сподіватися, що текстури в мене стоять на ультра, а насправді через нестачу VRAM відяха видасть мило і я навіть не підозрюватиму, що це не картинка у грі посередня, а просто відясі не вистачає VRAM.Kassatka: ↑ 21.04.2026 01:31особливо якщо гра сама втиху знижує якість текстур нижче плінтуса через нестачу VRAM, як це вміє робити nVidia, навіть не повідомляючи юзера, але сильно шакалячи зображення.
Відправлено через 15 хвилин 23 секунди:
Якщо відясі не вистачає VRAM, то або гра має не запускатись/попереджати, або ж як моя нинішня RX 6800 завантажувати рівень у кілька раз довше часу та працювати зі слайдшоу у 1-2 FPS, щоб видно було, що з такими налаштуваннями не тягне. Це принаймні чесно. А не втиху підло милити текстури, ніяк не попереджаючи. Цього я найбільше боюсь у відеокарт nVidia, тому вважаю за ліпше не допускати ситуації з нестачею VRAM, а значить не купувати відях, де VRAM малувато для цільового резолюшена.