Новини
Останні статті і огляди
SSD. Налаштування, оптимизація, вирішення проблем
-
Allex...
Member
Востаннє редагувалось 16.12.2010 03:42 користувачем almazmusic, всього редагувалось 1 раз.
-
QFlash
Member
Shpoker
Може прошити його. Але прошивок нема на офсайті. Kingston
Відправлено через 27 хвилин 42 секунди:
Shpoker
Це їхня програма таке видає:
Може прошити його. Але прошивок нема на офсайті. Kingston
Відправлено через 27 хвилин 42 секунди:
Shpoker
Це їхня програма таке видає:
- спойлер
-
Shpoker
Member
QFlash
программа выдаёт тот-же смарт, толку с него. Не трогай, но наблюдай дальше, шо еще сказать (кроме как smartctl -a /dev/nvmXXX с под бутявого линукса)
программа выдаёт тот-же смарт, толку с него. Не трогай, но наблюдай дальше, шо еще сказать (кроме как smartctl -a /dev/nvmXXX с под бутявого линукса)
-
QFlash
Member
Shpoker
Працює не чіпай. Так, є таке правило.
Працює не чіпай. Так, є таке правило.
-
Shpoker
Member
QFlash
слушай, а в их проге, что за вкладка events?
слушай, а в их проге, что за вкладка events?
-
QFlash
Member
Shpoker
Хрин його знає. Ось скрин:
Shpoker
Я поставив файл підкачки на NVMe, оскільки брак опери 8G, купляти оперу по crazy цінам в наші темні часи - ну на...
Може через то, така поведінка.
Але якось ігри плавніше ідуть. Здохне то здохне, у нього нарантія є на рік вроді, хоча там по гарантії хрин тобі щось повернуть в наші темні часи.
Хрин його знає. Ось скрин:
- спойлер
Shpoker
Я поставив файл підкачки на NVMe, оскільки брак опери 8G, купляти оперу по crazy цінам в наші темні часи - ну на...
Може через то, така поведінка.
Але якось ігри плавніше ідуть. Здохне то здохне, у нього нарантія є на рік вроді, хоча там по гарантії хрин тобі щось повернуть в наші темні часи.
-
Robostyle
Member
Ктонить натыкался на карманы НВМе реально тонкие и узкие, чтобы 2280 впритык влезал и по размеру один-в-один как флешка?
-
Shpoker
Member
нет, не из-за этого. короче, пока не поймешь что в журнале - поглядывай (может там наркоманы из вд просто пишут ОК при каждой загрузке, кто знает. был бы у меня хоть один такой диск - проверил бы)QFlash: ↑ 16.04.2026 20:28Може через то, така поведінка.
-
7mindfields
Member
Robostyle: ↑ 16.04.2026 23:09 Ктонить натыкался на карманы НВМе реально тонкие и узкие, чтобы 2280 впритык влезал и по размеру один-в-один как флешка?
-
QFlash
Member
Shpoker
Тут нарив трохи інфо:
Подивився тут
Буду далі копати.
PS/ Модулі мікропрограми UEFI ще скорше пообновляв, але NVMe.dxe я не рухав, та і кажуть не треба.
Ще до кучі інфо https://www.techpowerup.com/ssd-specs/? ... 0SNV2S250G
Kingston пише, що ніяких драйверів до їх NVMe не потрібно. Типу стандартні Win11 робочі.
Тут нарив трохи інфо:
Подивився тут
- спойлер
- спойлер
- спойлер
Буду далі копати.
PS/ Модулі мікропрограми UEFI ще скорше пообновляв, але NVMe.dxe я не рухав, та і кажуть не треба.
Ще до кучі інфо https://www.techpowerup.com/ssd-specs/? ... 0SNV2S250G
Kingston пише, що ніяких драйверів до їх NVMe не потрібно. Типу стандартні Win11 робочі.
-
QFlash
Member
Оновлення інформації.
Ще знайшов для модулів UEFI оновлення дискових контролерів до версії 18.х.х.хххх, ці контролери для проців 11-12Th і відповідно Z490 і Z590 чипаків.
У мене стояли 17.х.х.хххх в мікропрограмі, для Z370 чипаків.
У мене Z270 чипак, мікропрограма від Z370 чипака, оскільки мамки Z370PD3 і Z270PD3 клони. По "boardviewer" дивився.
Пробував ставити для Win11 дрова Intel RST driver v19.5.1.1040 - хрин, не ставляться, каже іди подалі.
Я тоді в мікропрограму загнав 19.х.х.хххх - хрин, ПК відмовляється стартувати оскільки вони ідуть для 12-14Th проців і відповідно до Z690 і Z790 чипаків.
Добре що у мене система DUAL-BIOS, яка дозволяє легко відновити ПК, що став шлакоблоком
А так все працює чудово. В біосі навіть дає можливість створити RAID з SSD та HDD.
Так шо якось так.
Ще знайшов для модулів UEFI оновлення дискових контролерів до версії 18.х.х.хххх, ці контролери для проців 11-12Th і відповідно Z490 і Z590 чипаків.
У мене стояли 17.х.х.хххх в мікропрограмі, для Z370 чипаків.
- спойлер
У мене Z270 чипак, мікропрограма від Z370 чипака, оскільки мамки Z370PD3 і Z270PD3 клони. По "boardviewer" дивився.
Пробував ставити для Win11 дрова Intel RST driver v19.5.1.1040 - хрин, не ставляться, каже іди подалі.
Я тоді в мікропрограму загнав 19.х.х.хххх - хрин, ПК відмовляється стартувати оскільки вони ідуть для 12-14Th проців і відповідно до Z690 і Z790 чипаків.
Добре що у мене система DUAL-BIOS, яка дозволяє легко відновити ПК, що став шлакоблоком
А так все працює чудово. В біосі навіть дає можливість створити RAID з SSD та HDD.
Так шо якось так.
-
Alexsandr
Member
Бюджетник кингстон А серия (не помню точно данных), при старте может материнка закидывать в биос, там в имени диска PS3111 0Gb. Если перезапустть ПК на какой-то попытке даже загружается. есть замена секторов, но в целом жив. Но в журнале смарта есть интересные записи, типа контролер записал что диск ему неизвестен. Как раз похоже на нужное. Где-то отвал чипа или можно пробовать перепрошивать? Ясно что диску не очень хорошо, но можно ли агонию продлить?
-
Shpoker
Member
Alexsandr
Прошивай, этот кусок шоколада любит терять прошивку на ровном месте и потом вот так глючить
Прошивай, этот кусок шоколада любит терять прошивку на ровном месте и потом вот так глючить
-
Геральт
Member
А якщо двічі на день смикати? Ото ж бо.Shpoker: ↑ 15.04.2026 02:38 Нужно диск вытащить - отсоединяй питание и тащи. Не нужно - то и не трогай.
-
Shpoker
Member
Геральт
не понял в чем проблема. в биосе хотплаг активируй на этом канале что б "безопасное извлечение" появилось и данные не побить и дергай хоть каждую минуту. Сата нативно поддерживает горячее подключение, как юсб, зачем эти костыли?
не понял в чем проблема. в биосе хотплаг активируй на этом канале что б "безопасное извлечение" появилось и данные не побить и дергай хоть каждую минуту. Сата нативно поддерживает горячее подключение, как юсб, зачем эти костыли?
-
Геральт
Member
Shpoker
Та це банально не зручно. Крім того, що з тим гніздом буде через місяць такого смикання? Так би собі вивів на задню панель і все. Але мабуть простіше розірвати 5В першою ліпшою кнопкою з епіцентру.
Та це банально не зручно. Крім того, що з тим гніздом буде через місяць такого смикання? Так би собі вивів на задню панель і все. Але мабуть простіше розірвати 5В першою ліпшою кнопкою з епіцентру.
-
Shpoker
Member
а, так нужно тупо физически отключать но не дергать?Геральт: ↑ 20.04.2026 22:54Але мабуть простіше розірвати 5В першою ліпшою кнопкою з епіцентру.
получишь глюки, если сату-дата не выдергивать. оно будет видеть что что-то подключено и пытаться это устройство опрашивать, вылетая по таймауту (не думаю что сейчас это фатально, но во времена виндовс хп это со временем вешало системы).
-
Геральт
Member
Shpoker
Не на живо. Переключив зранку на диск Б, включив комп. Через якийсь час виключив, переключив на диск А. Ввечері повторити. Умовно. Але з 10ток разів на тиждень назбирається. Можна й смикати штекер, але 1)незручно, 2)зношується
Глюків не буде, випробувано (при вийнятому силовому, без вийнятого інформаційного)
Не на живо. Переключив зранку на диск Б, включив комп. Через якийсь час виключив, переключив на диск А. Ввечері повторити. Умовно. Але з 10ток разів на тиждень назбирається. Можна й смикати штекер, але 1)незручно, 2)зношується
Глюків не буде, випробувано (при вийнятому силовому, без вийнятого інформаційного)
-
Shpoker
Member
Геральт
А просто написать скрипт который будет в миг отключать один диск в диспетчере устройств и включать другой - это не то (подать сигнал остановки двигателя думаю тоже реально, венда ж это делает, если настроить в плане электропитания)? Нужно прямо физически отключать? Я пытаюсь осознать хоть какую-то суть этого действа, но не могу((
А просто написать скрипт который будет в миг отключать один диск в диспетчере устройств и включать другой - это не то (подать сигнал остановки двигателя думаю тоже реально, венда ж это делает, если настроить в плане электропитания)? Нужно прямо физически отключать? Я пытаюсь осознать хоть какую-то суть этого действа, но не могу((
-
Геральт
Member
Shpoker
Скрипт з під ОС буде працювати, а я хочу, щоб ОС одна одну не бачила ще на етапі завантаження
Так-то і літеру з диска можна знімати. Не то.
Скрипт з під ОС буде працювати, а я хочу, щоб ОС одна одну не бачила ще на етапі завантаження
Так-то і літеру з диска можна знімати. Не то.
-
Shpoker
Member
Геральт
ну раз глюков нет - то переключатель от лампочки за 10 грн (или из кладовки с совковых запасов) в разрез 12 вольт для 3,5 или 5в для 2,5 выглядит наиболее дешевым и гуманным решением
ну раз глюков нет - то переключатель от лампочки за 10 грн (или из кладовки с совковых запасов) в разрез 12 вольт для 3,5 или 5в для 2,5 выглядит наиболее дешевым и гуманным решением