щось не ловлю вашу логіку - маки мають саму швидку память, мають самий швидкий одно і часто багато потік серез конкурентів з х86
чому мак має бути ледь живим інвалідом? це у ваших мріях таке?
dext: ↑
18.04.2026 23:56 ну наприклад Андроїд і екосистема програм - не дуже на х86
екосистема на x86 на поядки (десятичні) краща за будь-що, з точки зору сумісності
я про екосистему на Андроїді
18.04.2026 23:56я наводив результати мого 1360P, який був релізнутий у часи M2
1) чому ви відмовляєтесь його порівнювати з M2?
чому відмовляюсь - ось - М2 багато де швидший, і в 1.5-2 рази енерго-ефективніший
https://nanoreview.net/en/cpu-compare/i ... s-apple-m2
так давайте порівнювати сучасне на зараз, таким чином ми побачимо прогрес. Наприклад ваш - з сучасними х86
18.04.2026 23:56 останій тест - самий свіжий інтел проц - програє в 2-4 рази, споживаючи в 2 рази більше. Які ви робите висновки?
бо це маячнія: останні ноути на x86 - працюють в рази довше за емейзінг
так, і я був першим хто про це написав. Але це досягнення лише для програвання відео завдяки монітору не найкращої якості. В програмах він гірший. Вам нагадати ще раз тест - де х86 навіть відео на веб сторінці не міг показувати нормально?
18.04.2026 23:56 проблема в тупиковості х86 архітектури - яка маю дуже складні команди - які проц під час виконання мусить постійно розбивати на простіші

ARM теж має складні команди
так. Але в основному інструкція АРМ - це одна µop, в той час як у х86 - це >1
набір інструкцій х86 - суттєво більший ніж АРМ - в рази
команди АРМ - фіксованої довжини, декодер може їх декодувати в паралель, в той час як у х86 - вони різної довжини. Ви собі уявляєте як зробити декодер? де щоб приступити до декодування наступної інструкції, треба закінчити попередню? величезна к-ть транзистроного бюджету х86 йде на те що у АРМ в принципі нема
але ваших мізків вистачає лише на те щоб сказати що у АРМ також є складні команди
я бачив тести - у 395 - постійно проблеми
Demedik: ↑
19.04.2026 00:43Для остальных 4 канальная память не нужна. Обычный пользователь заметит что-то только если будет играться на встройке... все остальное он просто не заметит.
але звичайні програми виграють від швидкої памяті і багатьох каналів. Я давав тут код який навіть в одно-потік може завантажити в паралель багато каналів (всі). Але рівень місцевих не дає їх зрозуміти що цей код робить.