Вы очень правы, особенно мне нравятся индивиды, которые после 24.02 перешли на мову и резко стали патриотами. Один вопрос, если мову любили раньше, что мешало вам на ней говорить? Потому что в ином случае, это просто дешевая показуха.Tetronga: ↑ 17.04.2026 07:54В ЗСУ служать десятки тисяч російськомовних солдатів і ніколи це не було проблемою, але турбопатріоти Львову ліпше знають кому і на якій мові говорити, так
Новости
Последние статьи и обзоры
Відбувся анонс Metro 2039. Розробники розкрили перші подробиці та показали ігровий процес
-
Firebrand
Member
-
Filabatya
Member
Firebrand
Якщо б хоча б малих дітей перевчать, то вже чудовий результат. Немає мови немає нації.
Якщо б хоча б малих дітей перевчать, то вже чудовий результат. Немає мови немає нації.
-
Striker
Member
Firebrand
Та пішов ти на..й. Ми перейшли виключно на українську мову в сім'ї і побуті, дитина моя буде україномовною, а не недоруською. Тебе ватана забув запитати.
Та пішов ти на..й. Ми перейшли виключно на українську мову в сім'ї і побуті, дитина моя буде україномовною, а не недоруською. Тебе ватана забув запитати.
-
Reinmar
Member
Firebrand
Это рофл какой-то? Может тогда войны не было? Так-то глобальные изменения у людей произошли, что изменило подходы ко многому. Тупые аналогии " а вот раньше не делали". Раньше после туалета не вытирались, так что теперь напишешь "что вы стали чистюлями,начали в 21 веке мыть, что мешало делать это пару тысяч лет назад?"
Это рофл какой-то? Может тогда войны не было? Так-то глобальные изменения у людей произошли, что изменило подходы ко многому. Тупые аналогии " а вот раньше не делали". Раньше после туалета не вытирались, так что теперь напишешь "что вы стали чистюлями,начали в 21 веке мыть, что мешало делать это пару тысяч лет назад?"
Последний раз редактировалось Reinmar 17.04.2026 12:19, всего редактировалось 1 раз.
-
Striker
Member
А твої недорозвинуті діточки будуть слухати руський реп.
-
vsx
Member
Как ты вообще в Украине живешь с таким мышлением? Тебя ведь повсюду окружают те же самые совковые панельки и дороги построенные еще при союзе. И жд такая же как в игре. Ну и в конце концов как ты в метро ездишь?Kyro: ↑ 17.04.2026 10:54 Игру не жду. Исход проходил у конце уже как-то на силу, этот совковый "вайб" с тельняшками и балалайками уже под горлом стоял. Может если русского не будет то игра зайдет. не знаю. Кому сильно русский надо играйте в атомик фарт.
-
Kib
Member
Reinmar: ↑ 17.04.2026 12:18Это рофл какой-то? Может тогда войны не было? Так-то глобальные изменения у людей произошли, что изменило подходы ко многому. Тупые аналогии " а вот раньше не делали". Раньше после туалета не вытирались, так что теперь напишешь "что вы стали чистюлями,начали в 21 веке мыть, что мешало делать это пару тысяч лет назад?"
Так людям які хочуть виїхати назавжди з концтабору так і кажуть, "що ж ти раніше не виїхав?", те що ситуація змінилась їх не колише.
-
MAKKACIN
Member
Оце роботи модератору є тут 
-
Ostin
Member
Ні. Це вибір сторони замість "какая разніца".Firebrand: ↑ 17.04.2026 12:00просто дешевая показуха
-
AlexWest
Member
Вони вже робили інше – Metro Exodus. Нащо новий всесвіт? Просто змістити події на кількасот кілометрів нижче від москви.unique-neon: ↑ 17.04.2026 11:40В такому випадку треба робити іншу гру в новому всесвіті, як ви вище писали бояться. Та і чи Глуховський зміг би в інший жанр (не претензія, просто ж треба по іншому відчувати світ, щоб по іншому писати, ну принаймні так думаю)AlexWest: ↑ 17.04.2026 11:29
Так робити про тоталітаризм необов'язково. На цю тему Метро вже й так багато сказала. Є купа варіантів і потенціалу. Ексодус взяла хороший напрямок. Ото сьогодні тільки роздивився в трейлері, що в грі може з'явитися злий аналог чорних. Це вже цікаво. Але чого саме там, бляха? Все одно ж не про Артема вже. Те московське Метро і так вже показали вздовж і впоперек. Банально набридло, відходячи навіть від політики.
Все таки Глуховський там багато вирішує. Чи то вони самі соромляться про київське метро робити?
Я розумію, що стріляти в українців і дивитись на розвалений Київ не дуже хочеться. Але світ великий, варіантів багато.
Последний раз редактировалось AlexWest 17.04.2026 12:32, всего редактировалось 1 раз.
-
Ostin
Member
Як це відміняє беззаперечний факт, що рузька мова таки дійсно нафіг не вперлась?Kib: ↑ 17.04.2026 11:46Нову силу будують на "одвічно страждальному народові, трагедії, драмі, голодоморі, знищенні української мови, все через рашистів", раптом рашистів не стане, де фундамент для сили брати не відомо![]()
Бо залишається тільки одна ненависть один одного
Проблеми в суспільстві, безперечно, є. І їх багато. Від менталітету до корупції. Але рузька мова тут до чого?) Забули, проїхали, немає її. При будь-якій новій силі, новому вектору, новому напрямку.
-
Kib
Member
Ostin: ↑ 17.04.2026 12:31Як це відміняє беззаперечний факт, що рузька мова таки дійсно нафіг не вперлась?
Очевидно, що далеко не всім українцям, ой, пардон, малоросам, туди їх, мордою в болото хі хі
-
alumem
Member
Вам выкатывают законы о защите евреев с реальными сроками до 8 лет, чтобы вы лишний раз рот не открывали, при этом для защиты самих украинцев от беспредела подобных законов почему-то нет. Пока военным годами не могут поднять зарплаты, под шумок депутатов выводят из-под финмониторинга, чтобы банки их карточки вообще не проверяли и не спрашивали, откуда там миллионы. Пока вы работаете бесплатной массовкой и грызетесь между собой за мову, власть просто делает что хочет. Гои остаются гоями, пока тратят силы на срачи друг с другом вместо того, чтобы видеть, как их по факту имеют.
-
Ostin
Member
Kib
Кому потрібна - той може читати, говорити, писати. Заборони от прямо ніде немає.
А держава має мову. І нова сила буде грунтуватись на державній мові. Тут немає ні заперечень, ні примусу.
alumem
Згода. Тут взагалі немає про що говорити. Є державна мова, і є іноземні. Вчіть все, що вам до вподоби. А офіційною є лише одна.
P.S. Навіть на цьому форумі є можливість змінити мову на іноземну. Причому не англійську. Тож про які утиски ви тут плачете? Вам дають користуватись інформаційними засобами звичним говором, до якого ви звикли. Як на мене, навіть це вже зайве на сьогоднішній день. Але держава це дозволяє, то чому ні? Користуйтесь на здоров'я. Вам тільки те й роблять, що в дупцю зазирають, бо влада популістська і боїться за рейтинги. А ви знову про якісь утиски
Кому потрібна - той може читати, говорити, писати. Заборони от прямо ніде немає.
А держава має мову. І нова сила буде грунтуватись на державній мові. Тут немає ні заперечень, ні примусу.
alumem
Згода. Тут взагалі немає про що говорити. Є державна мова, і є іноземні. Вчіть все, що вам до вподоби. А офіційною є лише одна.
P.S. Навіть на цьому форумі є можливість змінити мову на іноземну. Причому не англійську. Тож про які утиски ви тут плачете? Вам дають користуватись інформаційними засобами звичним говором, до якого ви звикли. Як на мене, навіть це вже зайве на сьогоднішній день. Але держава це дозволяє, то чому ні? Користуйтесь на здоров'я. Вам тільки те й роблять, що в дупцю зазирають, бо влада популістська і боїться за рейтинги. А ви знову про якісь утиски
Последний раз редактировалось Ostin 17.04.2026 12:47, всего редактировалось 2 раза.
-
Alexsandr
Member
Они не понимают, что сейчас разделяй и властвуй. Язык это только один из вариантов разделять. И они старательно стараются доказать другим, что они выше, то нужно только так, а остальные так, ничто. Накапливая противоречия в стране. Они не решаются принятием закона. За то для себя любимы депутаты и подобные делают кучу всего, сколько инвалидов прокуроров? но надо что бы не отвлекался народ от грызни где-то там внизу и не лез у ним. И начинается, не та мова, ти не патріот, де твої пожертви...alumem: ↑ 17.04.2026 12:36 Вам выкатывают законы о защите евреев с реальными сроками до 8 лет, чтобы вы лишний раз рот не открывали, при этом для защиты самих украинцев от беспредела подобных законов почему-то нет. Пока военным годами не могут поднять зарплаты, под шумок депутатов выводят из-под финмониторинга, чтобы банки их карточки вообще не проверяли и не спрашивали, откуда там миллионы. Пока вы работаете бесплатной массовкой и грызетесь между собой за мову, власть просто делает что хочет. Гои остаются гоями, пока тратят силы на срачи друг с другом вместо того, чтобы видеть, как их по факту имеют.
-
unique-neon
Member
Так інша ж гра виходить. Замінили тоталітаризм на щось інше, змістили по карті вниз, а це вже навіть на територію Сталкера тоді залазить. А якщо закинути в Штати, то і зусім нічого спільного з серією. Або і взагалі під тунелі в гранітних скелях Ірану яким будь-які катаклізми по коліна. Залишається тоді тільки геймплей від гри, шутер, трохи стелсу.AlexWest: ↑ 17.04.2026 12:29Вони вже робили інше – Metro Exodus. Нащо новий всесвіт? Просто змістити події на кількасот кілометрів нижче від москви.unique-neon: ↑ 17.04.2026 11:40
В такому випадку треба робити іншу гру в новому всесвіті, як ви вище писали бояться. Та і чи Глуховський зміг би в інший жанр (не претензія, просто ж треба по іншому відчувати світ, щоб по іншому писати, ну принаймні так думаю)
Я розумію, що стріляти в українців і дивитись на розвалений Київ не дуже хочеться. Але світ великий, варіантів багато.
Серія "Метро" вже розкручена, є своя фанбаза. Ну а з дійною коровою прощатись не хочеться. Тим більше що студія собі не належить.
-
GreenMile
Member
Я спробую один раз відповісти нормально на це питання.Firebrand: ↑ 17.04.2026 12:00Вы очень правы, особенно мне нравятся индивиды, которые после 24.02 перешли на мову и резко стали патриотами. Один вопрос, если мову любили раньше, что мешало вам на ней говорить? Потому что в ином случае, это просто дешевая показуха.Tetronga: ↑ 17.04.2026 07:54В ЗСУ служать десятки тисяч російськомовних солдатів і ніколи це не було проблемою, але турбопатріоти Львову ліпше знають кому і на якій мові говорити, так![]()
До 24.02.2022 російська мова не була явним інструментом війни, точніше, багатьом людям не було це очевидним. Відношення було приблизно таке: "ну це ж просто мова, совок, батьки розмовляли бла-бла-бла, а шо я, мене всі розуміють", спробуй комусь скажи, шо він неправий - одразу отримаєш тонну хейту і звинувачення різні, що "маі права ущємляют". Коли закон про мову вийшов в 2019 - скільки хворих на голову було, забули вже?
І лише після повномасштабного вторгнення, приправленого і обгрунтованого "захистом узьких, російськомовних від україномовних фашистів (ну розмовляти в Україні українською мовою - це ж фашизм, ага, не те, що кацапською в кацапії)" до людей почало доходити. І тут люди вже почали по різному реагувати, деякі стали агресивними, деякі ні, але в будь якому випадку , питання "что мешало вам на ней говорить" - тупе. Совок в голові заважав, кацапська пропаганда заважала з її наративами про одіннарод і що українці - це ті ж росіяни, окрім бандерівців, гроші: локалізацій ні товарів, ні ігор не було, бо всім вигідно заплатити лише за одну російську і потім продавати по всім постсовковим країнам, крім того багато бізнесу було пов1язанао на кацапію, бо там більше бабла і простіше, та не треба було вчити англійську.
-
Firebrand
Member
GreenMile
Отвечу вам коротко. По такой логике,нужно было бы тогда ,после второй мировой,запретить немецкий язык, потому что это язык,на котором говорили фашисты..Я спробую один раз відповісти нормально на це питання.
-
Sashr
Member
Ти відбитий. Наглухо. Іншого і не варто було очікувати від любителя рускава міра.Alexsandr: ↑ 17.04.2026 11:10Є і наші такі, не відстають. Винищують усе що не англомовне в першу чергу і українське в другу. і це в реальному часі, роблять спробу застивити битись між собою братів із-а того, що вони хотять щоб інші розмовляли лише на дозволеній їми мові, виправдовуючи рускій мір.Sashr: ↑ 17.04.2026 10:36 Саме цим зараз і займаються кацапи - винищують усе українське і примусом насаджують свинособачу мову. І це все в реальному часі, доки ти пишеш свої малоросійські гнилі пости виправдовуючи рускій мір.
-
GreenMile
Member
По-перше, до чого тут взагалі друга світова? Чому не перша світова? Чому не війна Червоної та Білої троянд?Firebrand: ↑ 17.04.2026 13:11 GreenMileОтвечу вам коротко. По такой логике,нужно было бы тогда ,после второй мировой,запретить немецкий язык, потому что это язык,на котором говорили фашисты..Я спробую один раз відповісти нормально на це питання.
По-друге, хто вам сказав, що після другої світової за німецьку не чморили? Взагалі-то вторгнення Гітлера в Польщу було під егідою захисту німецького населення і повернення німецьких земель. Нічого не нагадує, м?