AMD відзначить 10-річний ювілей платформи AM4 випуском Ryzen 7 5800X3D 10th Anniversary Edition

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Барбарис: 16.04.2026 21:004) фактично лише плати на х570 підтримують х16 для карти, 4 слота пам'яті та 2 або більше ссд(NVMe).
:facepalm:
Барбарис: 16.04.2026 21:002) перші плати та проци не актуальні;
Попри певні нюанси, більшість плат дозволяє ставити відносно свіжі проци 5000 серії, тоді як їх ровесникам від інтел доводиться обмежуватися відверто застарілими оверпрайс топами або китайськими мутантами.
Agoris
Member

Повідомлення

Друзі, як думаєте, чи варто буде свій 5600х міняти на цей 5800х3д? Якщо у мене рх9060хт 16гб і 32 гб ОЗП? :shuffle:
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Dr_Werdenhoff: 16.04.2026 19:26 Та камон, давайте вже 5950X3D2! :laugh:
Могут выпустить, но не хотят. Был бы универсальный вариант для всего. Лучше же 6-8 ядерные обрубки с кэшем игрунам сливать. Скоро 4 ядерные х3д будут клепать с индексом рузен 3. 9950Х3Д2 еле еле рожали.
waryag
Member

Повідомлення

Agoris: 17.04.2026 08:28Друзі, як думаєте, чи варто буде свій 5600х міняти на цей 5800х3д? Якщо у мене рх9060хт 16гб і 32 гб ОЗП? :shuffle:
Якщо система систематично впирається в процесор і хочеться більше фпс - чому ні?

Але дивитися на ціни.
Я взяв 5700х3д тільки тому, що китайці зливали його за 120 баксів. Інакше перезібрав би систему на АМ5. Навряд чи така халява ще буде.
Kib
Member

Повідомлення

Sanya94: 16.04.2026 17:52 Головне щоб це не була якась обмежена партія, яку так само фіг купиш через обмежену кількість та оверпрайс. А так, це буде справжній гейм ченджер на ринку.
Яка б вона велика не була, ціна буде накручена в будь якому разі. А так то могли накинути 100 Мгц по верхній планці частот, як для такої версії. Опосередковано це до речі свідчить про те що партія буде не велика, напевно дістали із загашника пару тисяч проців.
Striker
Member

Повідомлення

Барбарис: 17.04.2026 06:04Чого ж тоді мого 5700х не вистачало для 9070хт?
Де саме не вистачало?
waryag
Member

Повідомлення

Kib: 17.04.2026 09:18Опосередковано це до речі свідчить про те що партія буде не велика, напевно дістали із загашника пару тисяч проців.
Я думаю, що навпаки. Складські запаси давно вигребли в нуль, так що довелося зупиняти виробництво 5700х3д і клепати 6-ядерники.

Тож є досить великі шанси, що лінію перезапустили.
Але викидати купу процесорів на ринок не будуть, щоб не обвалити ціни: спочатку цю лімітку, потім звичайні 5800х3д, а далі молодші серії.
Reinmar
Member

Повідомлення

Спочатку зрадів,а потім чекнув його найнижчю середню ціну по хотлайну, коли був у продажу - побачив 13000. Тобто на нову обмежену партію буде напевно і побільше. Чи треба таке?
Барбарис
Member

Повідомлення

waryag, :facepalm:
Розуміння прочитаного не завезли? Проци стануть, але багато чим доводиться жертвувати і часто це не прийнятно. Тому актуальність ам4 така сама як і сучасників від інтел.
І дуже зрчуно обирати часткові випадки для аргументації :lol: :lol: :lol:
Деякі комплектації для деяких людей прийнятні, але це не робить абсолютно всі такими. Чи я маю міняти декілька нвме на сата або хдд, щоб продовжити користуватися ам4? Не бачу сенсу.

Striker, наприклад, в іграх. Неочікувано, але найбільше у Wreckfest. Нвме/pci ссд відбирали лінії у карти.
Так само 3600х нормально тримався з 1080ті, з 6900хт теж не у всюди задовольняв. 5700х вільно себе з нею почував. Можна підібрати конфігурації, які працюють, але це саме можна й на інтелі зробити.
Lorichic
Member

Повідомлення

Барбарис: 17.04.2026 10:01Проци стануть, але багато чим доводиться жертвувати і часто це не прийнятно
Чем жертвовать?, разницы в играх из-за PCI-E 3.0 vs 4.0 нет, во всяком случае с видяхой класса 6900xt и процессором 5800x3d, ну да, как правило только один разьём м.2, вот и всё, если комп для игр вообще пофиг
спойлер
waryag
Member

Повідомлення

Барбарис: 17.04.2026 10:07Розуміння прочитаного не завезли? Проци стануть, але багато чим доводиться жертвувати і часто це не прийнятно. Тому актуальність ам4 така сама як і сучасників від інтел.
Багато чим - це курвою і РВО? :facepalm:

Так, оперативка може гнатися дещо гірше, ніж на нових чипсетах, і версія РСІе обмежена 3, але у старих інтелів ті ж самі проблеми, з розгоном часто навіть гірше - на молодших чипсетах його немає.
Lorichic
Member

Повідомлення

waryag: 17.04.2026 10:15це курвою і РВО
В часть плат b350\x370 завезли curve optimizer, там где нет выручает PBO2 Tuner
Барбарис
Member

Повідомлення

waryag, лініями до проца та пристроями.
І рсіе3 для 9070хт вже помітно. І ні в старих інтелів не такі ж проблеми, бо сучасники 5700х3д/5800х3д для цього краще підходять. А старіші типу 12/11 тощо відповідають сучасникам від амд.
Плати ам4 лише з 4 покоління мають нормальні контролери, пам'ятаю як в мене трайденти на Хплаті(і на В також) завелись лише на 2133, бо не було підтримки. То це виправдовує сокет чи ні?
Але там коментатор весь сокет вважає актуальним та гнобить старіший 1151, ніби він ніщо. То цілком собі довгожитель, який роки потому продавався по завищених цінах бо був колись топом.
Я проти такого узагальнення.
Добре, що вони його не міняли та можна було поступово мігрувати до кращих версій, але це не робить всі пристрої на ньому чимось незвичайним.
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 17.04.2026 06:04 FastBullet, ага, якраз. Чого ж тоді мого 5700х не вистачало для 9070хт? ам4 сокет не актуальний весь, лише деякі його представники на останніх платах і то вони матимуть обмеження по лініях.
Що значить не вистачило? Не працює?

Бо 10700 інтел з звичайною 9070 працює. Так, хотілося б швидший проц, але норм.
waryag
Member

Повідомлення

Барбарис: 17.04.2026 10:27лініями до проца та пристроями.
Все там нормально з лініями, крім мобільної лінійки, обмеженої РСІе 3.0х8.
Барбарис: 17.04.2026 10:27І ні в старих інтелів не такі ж проблеми, бо сучасники 5700х3д/5800х3д для цього краще підходять. А старіші типу 12/11 тощо відповідають сучасникам від амд.
Сучасники старих дошок АМД - це 8-9 серії інтел.
Барбарис: 17.04.2026 10:27Плати ам4 лише з 4 покоління мають нормальні контролери, пам'ятаю як в мене трайденти на Хплаті(і на В також) завелись лише на 2133, бо не було підтримки. То це виправдовує сокет чи ні?
Контролер пам'яті знаходиться в процесорі :facepalm:
З релізу АМ4 АМД допрацювало біоси. А дошок, принципово дубових через помилки в топології, мало.
Artem_K
Member

Повідомлення

mycolaevich: 16.04.2026 17:16Скажу більше: для побавитись навіть 5600 достатньо в 95% випадків, навіть якщо продуктивнисть впреться в процесор це все ще буде більш ніж грабельно.
Наблюдаючи за власним і5-11700 - в важких пректах, за винятком кількох іграшок, впирається не в процесор, а у пам'ять. Тому да, з такими процесорами на системах DDR4, все грабельно, але Х3D покраще буде, бо дозволяє вирішити цю проблему.
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, погано працює, не вистачає ліній на все.

waryag, сучасники старих дошок, то сучасники дошок. Я ж конкретно писав про сучасників х3д проців. Навіщо такий примітив? Став не став :facepalm: , я знаю що контролер пам'яті в проці, от тільки це не змінює того факту, що з 36-им трайденти не завелись на жодній платі. І того, що їх не було в,списку підтримуваних платами. Зелені примітивні самсунги чи балістики, які були в списку гнались. І нові біоси не помогли.
До чого тут всі пошуки виправдань? Якщо тебе все влаштовує з усіма недоліками, не треба доводити що їх немає.
der_meister
Member

Повідомлення

тю, я думал будет хотя бы по техпроцессу отличаться от моего, меньше ээ, меньше тепла, даже мелькнула мысль продать свой 5800х3д, чтоб заменить на более энергоэффективный...
а ведь мой даже под хорошей водянкой греется под 80г
N3URO
Member

Повідомлення

der_meister
Цей проц дикий кипятільник, в мене під кастомом на 2 радіка і то грівся шо чорт

Для тих хто думаю шо цей проц йому надо, дам пару рекомендацій як власник:
1. Якщо у вас відяха не самого топового рівня то сенсу майже нуль, я ось собі заміну взяв 5700х на відік 5070 і горя не знаю.
2. Якщо грати на моніках 2к+ то рівень залежності від проца дуже падає, тести чітко показали шо там все впирається в відяху, звісно шо буст є але не настільки щоб так сильно бажати саме 5800х3д
doc-oc
Member

Повідомлення

Sanьka: 16.04.2026 17:08 Все залежить від розмірів партії.
Хотілось би більш менш розумну ціну :rolleyes:
Бо грейдитись на ддр5 зараз немає ніякого бажання.
Апгрейдиться на DDR5 надо было давным давно и цены нормальные в 100 баксов за 32Гб довольно долго держались и можно было спокойно и бюджетно переехать на АМ5/1700 :super:
За год до выхода DDR6 же думать об апгрейде смешно :laugh:
Да и непонятно всеобщее возбуждение от новости! По адекватной цене в пару сотен баксов, вам никто 5800X3D не продаст, а покупать это некро фуфло по цене дороже 7800X3D будут только приматы и обзорщики железа, чтоб засветить юбилейную коробочку в кадре :laugh:
Відповісти