Ілон Маск показав ШІ-чип Tesla AI5 для систем автономного водіння і роботів

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Devijack
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Ілон Маск показав ШІ-чип Tesla AI5 для систем автономного водіння і роботів

Чому він так виглядає наче ГТА VI можно пограти.
big_bang
Member

Повідомлення

я сподіваюсь, що це ARM ?
бо, якщо ні - будуть проблеми !
Scoffer
Member

Повідомлення

big_bang
Попередники були на ARM. HW4 аж 20 ядер.
Особливістю чипа з новини буде підтримка INT2 обчислень. Так і до INT1 недовго :D
CrypteX
Member

Повідомлення

> Ілон Маск оголосив

Значит там где-то процентов 30 оно на самом деле делает от его заявлений))
tornadox
Member

Повідомлення

Скільки сайнбенч попугаїв в однопотоці?
Вже краще ніж М5? Теслу сам буде заряджати? А Юри мак заряджає його зарядні станції від М4 :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
yurius_r
Member

Повідомлення

Зазвичай такі чипи оснащені HBM
Я не бачів чіпів для авто із HBM. Ця пам'ять дуже тендітна, щоб її використовувати в такому оточенні.
avebael
Member

Повідомлення

Я так зрозумів, це hw-3. Уже їде досить добре, краще ніж водій з однорічним стажем.

В hw-4 майже всі тупняки виправлен, відгуки дуже хороші. Я б її взяв, якби була потреба в авто. Дуже ціквво що буде в hw-5, і навіщо їй стільки пам'яті.
Scoffer
Member

Повідомлення

avebael: 16.04.2026 09:43Уже їде досить добре, краще ніж водій з однорічним стажем.
А знаєш хто ще краще водить якщо сам не вмієш/не любиш/не хочеш? Таксист :rotate:
Kib
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.04.2026 09:59
avebael: 16.04.2026 09:43Уже їде досить добре, краще ніж водій з однорічним стажем.
А знаєш хто ще краще водить якщо сам не вмієш/не любиш/не хочеш? Таксист :rotate:
Таксист це універсальний стандарт, з чіткою планкою досвіду, адекватності та знання дорожніх правил? Чи рандомний чел, якого ти навіть обрати не можеш, тільки назву яка буде приліплена на машину?
Scoffer
Member

Повідомлення

Kib: 16.04.2026 10:10Таксист це універсальний стандарт, з чіткою планкою досвіду, адекватності та знання дорожніх правил? Чи рандомний чел, якого ти навіть обрати не можеш, тільки назву яка буде приліплена на машину?
А шо шішечка вже є сталим чітко прописаним алгоритмом, а не набором рандомної поведінки аж до газ в підлогу перед деревом, в чому конкретно тесла і була помічена?
Я американських правил дорожного руху звісно не знаю, але у мене чомусь є великі сумніви щодо того що там написано що перед деревами треба прискорюватись.
Kib
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.04.2026 10:17
Kib: 16.04.2026 10:10Таксист це універсальний стандарт, з чіткою планкою досвіду, адекватності та знання дорожніх правил? Чи рандомний чел, якого ти навіть обрати не можеш, тільки назву яка буде приліплена на машину?
А шо шішечка вже є сталим чітко прописаним алгоритмом, а не набором рандомної поведінки аж до газ в підлогу перед деревом, в чому конкретно тесла і була помічена?
Звісно ні, більше того будь яка шішечка не буде на 100% ефективна до поки не буде оперувати серед таких же шішечок на дорозі. Але воно рухається в цьому напрямку і буде постійно вдосконалюватись. Людей які прагнуть і ще й роблять щось регулярно для постійного вдосконалення одиниці і щось мені підказує що їх відсоток серед таксистів менше середнього по палаті.
Scoffer
Member

Повідомлення

Kib: 16.04.2026 10:26Звісно ні, більше того будь яка шішечка не буде на 100% ефективна
І крапка. Ніяких доки. ШІ це не сталий алгоритм. Він за визначенням не може на 100% керуватись якимись там правилами. Це прямо протирічить логіці його роботи.
Там де ситуація дозволяє керуватись правилами і є розуміння що ними керуються строго всі учасники руху, наприклад на рельсовому транспорті чи в авіації, там все давно автоматизовано і без ШІ. Чи й не складність якби все обмежувалось ПДР, боти в нфс вже скільки років успішно їздять?

Відправлено через 8 хвилин 27 секунд:
А всі ці робоводії рано чи пізно обвалять разок-інший дорожній рух в масштабах країни, як недавно вже зробили в китаї де цілі міста застрягли в хаосі, так їх одразу і заборонять.
avebael
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.04.2026 10:40
Kib: 16.04.2026 10:26Звісно ні, більше того будь яка шішечка не буде на 100% ефективна
І крапка. Ніяких доки. ШІ це не сталий алгоритм. Він за визначенням не може на 100% керуватись якимись там правилами. Це прямо протирічить логіці його роботи.
Там де ситуація дозволяє керуватись правилами і є розуміння що ними керуються строго всі учасники руху, наприклад на рельсовому транспорті чи в авіації, там все давно автоматизовано і без ШІ. Чи й не складність якби все обмежувалось ПДР, боти в нфс вже скільки років успішно їздять?

Відправлено через 8 хвилин 27 секунд:
А всі ці робоводії рано чи пізно обвалять разок-інший дорожній рух в масштабах країни, як недавно вже зробили в китаї де цілі міста застрягли в хаосі, так їх одразу і заборонять.
100 років назад це звучало б так:

"всі ці автомобілі рано чи пізно обвалять рух і логістику через поломки, так їх і заборонять. надійніше гужового транспорту нема нічого"
Відповісти