DLSS Enabler додає багатокадрову генерацію 6X для GeForce RTX 40 без підтримки NVIDIA MFG

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
sapsan
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити DLSS Enabler додає багатокадрову генерацію 6X для GeForce RTX 40 без підтримки NVIDIA MFG

А якщо і сама нвідія використовує фср в своєму мфг ? :laugh:
FunnyBear
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити DLSS Enabler додає багатокадрову генерацію 6X для GeForce RTX 40 без підтримки NVIDIA MFG
Ми перестали грати в ігри. Ми граємо в бенчмарки.
Нам продають кількість кадрів, а не плавність картинки.
Різницю між 60 і 120 кадрами можна помітити, але вона не така суттєва в плавності, як між 40 і 60. Але нам продають генератори кадрів для бенчмарків, щоб вони нам показували 300 кадрів :-/
Krovatka
Member

Повідомлення

Моя 4090 чихнула от радости :rotate:
Artem_K
Member

Повідомлення

FunnyBear: 15.04.2026 10:33Але нам продають генератори кадрів для бенчмарків, щоб вони нам показували 300 кадрів
То наробили моніторів 240, 360, 540, 1060 Гц, тепер треба якось їх виправдати.
Krovatka
Member

Повідомлення

Artem_K: 15.04.2026 10:42 То наробили моніторів 240, 360, 540, 1060 Гц, тепер треба якось їх виправдати.
Я играю 99% в танки, при переходе на 4к 240 был уверен, что конфиг изи вывезет стабильные 240, а нет :gigi: карта долбится в сотку при 210-240 фпс, кушая 400+. Игра которая запускается на микроволновке уложила мой конфиг. Картош давай DLSS FSR MFG :gigi:

На 3440*1440 180Гц играл с локом фпс и выше 60% никогда не видел GPU, при потреблении до 220
Grava
Member

Повідомлення

FunnyBear: 15.04.2026 10:33Різницю між 60 і 120 кадрами можна помітити, але вона не така суттєва в плавності
Я помічав коли забував увімкнути 75гц на старому моніторі. Зараз в мене мон 180гц, коли фпс падає до 70-60, воно відчувається як 40 коли був 75гц монітор.
По темі: lossless scaling мав аналог ще до ртх50, можна вибрати скільки тобі тих кадрів потрібно, чи просто таргет фпс, і воно собі само думає скільки тобі кадрів малювати :-/
Геральт
Member

Повідомлення

Знову ентузіасти додають підтримку старих карт
Zealoth
Member

Повідомлення

Геральт: 15.04.2026 10:59 Знову ентузіасти додають підтримку старих карт
естественно, им же новые впаривать не надо :gigi:
denizen
Member

Повідомлення

Grava: 15.04.2026 10:49
FunnyBear: 15.04.2026 10:33Різницю між 60 і 120 кадрами можна помітити, але вона не така суттєва в плавності
Я помічав коли забував увімкнути 75гц на старому моніторі. Зараз в мене мон 180гц, коли фпс падає до 70-60, воно відчувається як 40 коли був 75гц монітор.
По темі: lossless scaling мав аналог ще до ртх50, можна вибрати скільки тобі тих кадрів потрібно, чи просто таргет фпс, і воно собі само думає скільки тобі кадрів малювати :-/
в lossless вище 2х якість суттево падає
kyon
Member

Повідомлення

Я ее не включаю на своей 5070ти, очень уж лаг увеличивается, по крайней мере в Silent Hill 2 который сейчас затираю до дыр, хотя сх2 и не чистый шутер но монстры любят уворачиваться, иногда выбешивают когда из дробовика в упор не можешь попасть, а он еще неторопливо перезаряжается, и это не только в сх2 так кстати, и тут лишний лаг совсем не нужен. Наделали ремейков типа RE4 и SH2 с хитросделанными зомбями\монстрами :gigi:
Востаннє редагувалось 15.04.2026 11:32 користувачем kyon, всього редагувалось 2 разів.
zalizo_org
Member

Повідомлення

Геральт: 15.04.2026 10:59 Знову ентузіасти додають підтримку старих карт
Додають у вигляді FSRFG, а це сам розумієш, як писав О генрі- пісок дуже посередня заміна овсу
AlienFighter
Member

Повідомлення

Grava
Вам пощастило з зором. Я з 100% зором взагалі не бачу різниці між 60 та 75Гц (мав такий монітор) в умовах, коли гра видає 75+ fps без генератора кадрів.
Хоча на цьому форумі можна зустріти супер людей, яким фрізять ігри, де менше 200 fps. Назавжди запам'ятав коментар одного з таких, який писав, що його одразу нудить від моніторів, які мають менше 240 Гц.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

AlienFighter
Краще 60-120 стабільних чим 30-340 ривками :teacher: :D
stoned
Member

Повідомлення

Нативний x2
Зображення
Зображення
Генномодифікований x6
Зображення
Зображення
Востаннє редагувалось 15.04.2026 12:38 користувачем stoned, всього редагувалось 1 раз.
IronWithin
Member

Повідомлення

FunnyBear: 15.04.2026 10:33 Пропоную обговорити DLSS Enabler додає багатокадрову генерацію 6X для GeForce RTX 40 без підтримки NVIDIA MFG
Різницю між 60 і 120 кадрами можна помітити, але вона не така суттєва в плавності, як між 40 і 60. Але нам продають генератори кадрів для бенчмарків, щоб вони нам показували 300 кадрів :-/
У вас є чи був хоч колись монітор 240 або вище щоб таке казати? В мене були всі, від 60 до 360, і я вам кажу що ви написали дурню, якщо гра зроблена не через дупу - кількість кадрів = плавність тієї самої картинки, за вище 360 не скажу, і не думаю що там вже є різниця сильно відчутна, але до 240 гарантую різницю побачить кожен не сліпий відразу!
Reinmar
Member

Повідомлення

FunnyBear: 15.04.2026 10:33Різницю між 60 і 120 кадрами можна помітити, але вона не така суттєва в плавності, як між 40 і 60.
Я сам так колись казав, більше 60 і не треба, потім зацінив монітор 120 а пізніше 180 і пограв на картах,які можуть тримати такі фпс і різниця є. Так,вона зменшується при кратному зростанні фпс,але я наприклад взагалі вже не можу грати в активні ігри, де немає 75+-. (Хоча знову ж,це теж від гри залежить,якщо це стратегія чи інтерактивне кіно або платформер, то 60 вистачає).Але в цілому по відчуттям 60 не ок після 120-150. Чи треба умовні 150-180-200+ усім для всіх ігор? Напевно що ні, хоча якщо якась прога подвоїть існуючі 75 в 150, то чому це мінус?
Геральт
Member

Повідомлення

Reinmar: 15.04.2026 12:29 то чому це мінус?
Бо чудес не буває. І подвоєння/потроєння відбувається коштом гіршої якості.
Dilfin
Member

Повідомлення

IronWithin: 15.04.2026 12:13
FunnyBear: 15.04.2026 10:33 Пропоную обговорити DLSS Enabler додає багатокадрову генерацію 6X для GeForce RTX 40 без підтримки NVIDIA MFG
У вас є чи був хоч колись монітор 240 або вище щоб таке казати? В мене були всі, від 60 до 360, і я вам кажу що ви написали дурню, якщо гра зроблена не через дупу - кількість кадрів = плавність тієї самої картинки, за вище 360 не скажу, і не думаю що там вже є різниця сильно відчутна, але до 240 гарантую різницю побачить кожен не сліпий відразу!
Колись грали і менше ніж на 24 кадрах і отримували неймовірний досвід, а тепер я зауважив, що якщо немає статерів, то комфортно грати і на 72 кадрах довший час, зараз в мене монітор 2к 165 герц і я б не сказав, що є вже аж такий ефект "Вау" між Full HD 72 кадри і 2к 165 кадрів в нативві, картинка і там і там плавна, без розривів і ривків, скоріше це самовнушення, що картинка набагато краща, мега чіткіша бо ми купили дорожчий монітор і маємо якось виправдати свою покупку, звичайно, що покращення є, але воно мінімальне, головне досвід в грі і емоції які вона викликає.

Відправлено через 9 хвилин 17 секунд:
Геральт: 15.04.2026 12:36
Reinmar: 15.04.2026 12:29 то чому це мінус?
Бо чудес не буває. І подвоєння/потроєння відбувається коштом гіршої якості.
О, як раз я Відьмака 3 грав на старому желізі в Full HD і 72 кадри в секунду і скажу чесно, з встановленим модом HD Reworked Project (HDRP) це був цікавий досвід, картинка була плавною і очі не втомлювались навіть через багато годин гри, зараз в мене монітор 2к на 165 Гц і я не відчував ще такого досвіду, ну може Subnautica ще зачепила, бо перегравав вже який раз, тому я підтверджую, що чудес не буває, навіть якщо буде 1000 в секунду, навіть умовно без мила, то це нічого не змінить.
myravei
Member

Повідомлення

Для мене суттєва різниця навіть між 120 та 144 фпс, а 60 з 120 це прям дуже велика різниця в плавності. В сюжетках останнім часом завжди ставлю лок71фпс в драйвері та х2 генерацію, щоб було максимально до мого S90D 144гц. Якби не було різниці, замітної, між 120 та 144, то ставив би лок 60 на х2 (120) в сюжетках. Проблема генерацій для мене в тому, що це все тільки для сюжеток ( а їх пройшов і забув ), а от в онлайн, в які 90 % часу граєшь, генерацію не включаю, тому що час відгуку зростає замітно. Якби не генерація то сиділи б ми на своїх 144+гц екранах грали б в 60-80фпс при 4к. Пріоритет же максимальним налаштуванням графіки ( якщо є 60фпс ), а потім фпс, от тут генерація і до речі для 4к геймінгу
Dilfin
Member

Повідомлення

myravei: 15.04.2026 12:58
Для мене суттєва різниця навіть між 120 та 144 фпс, а 60 з 120 це прям дуже велика різниця в плавності. В сюжетках останнім часом завжди ставлю лок71фпс в драйвері та х2 генерацію, щоб було максимально до мого S90D 144гц. Якби не було різниці, замітної, між 120 та 144, то ставив би лок 60 на х2 (120) в сюжетках. Проблема генерацій для мене в тому, що це все тільки для сюжеток ( а їх пройшов і забув ), а от в онлайн, в які 90 % часу граєшь, генерацію не включаю, тому що час відгуку зростає замітно. Якби не генерація то сиділи б ми на своїх 144+гц екранах грали б в 60-80фпс при 4к. Пріоритет же максимальним налаштуванням графіки ( якщо є 60фпс ), а потім фпс, от тут генерація і до речі для 4к геймінгу
Маркетинг Вас поглинув, ви вже в системі. або як колись казали, що Ви вже на глі.)
Відповісти