Ребут пк

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

XaTaB2606: 11.04.2026 00:19
Alexsandr: 10.04.2026 23:59
Переход в режим экономии. Не самая редкая проблема. Включи в профиле высокую производительность, в биосе можно запретить сброс частоты кажется.
Пробував включати режим високої продуктивності, частоти не фіксував, але це все схоже на зворотній скачок напруги (overshoot і vrm проблемний на мою думку) спробую рано зафіксувати частоту
да, я думаю що це материнка щось не те робить
краші при переході від роботи до простою постійно стаються під час розгону від перепадів напруг, для боротьби з цим і існує load line calibration
так от, моя гіпотеза: у тебе проблема з материнкою. вона чомусь не може підібрати правильну напругу і тому все крашиться.

чи могло воно задирати напруги і деграднути контроллер пам'яті? скільки взагалі років мамці і процу?
QFlash
Member

Повідомлення

XaTaB2606
Тепловізором, по можливості, пробували дивитись. Може на мамі є що піджарене?
0kie
Member

Повідомлення

XaTaB2606: 10.04.2026 21:29якшо включити стрес тест все ок, тільки його зупиняєш одразу ребут
Материнку в дефолт, накатить новую оригинальную Винду, поставить драйверы с сайта материнки. Никаких драйвер-паков и прочей ереси. Наблюдать.
XaTaB2606
Junior

Повідомлення

upd: Материнку повернув швидко після дзвінка на гарячу лінію, тепер в пошуках материнки до 4100грн. Тему не закриваю, але маю надію що з новою мамкою все заживе. Якщо є поради в цьому бюджеті на мамку буду радий вислухати
lordep
Member

Повідомлення

XaTaB2606: 14.04.2026 13:14 upd: Материнку повернув швидко після дзвінка на гарячу лінію, тепер в пошуках материнки до 4100грн. Тему не закриваю, але маю надію що з новою мамкою все заживе. Якщо є поради в цьому бюджеті на мамку буду радий вислухати
Материнська плата ASROCK B650M-H/M.2+

Джерело: https://exe.ua/product/p682489/
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

lordep
Там кстати в новых ревизиях платы ухудшили питальник, смотрел обзор в ютубе, перегреваться стало и т.д. и т.п...
спойлер
lordep
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 14.04.2026 17:39 lordep
Там кстати в новых ревизиях платы ухудшили питальник, смотрел обзор в ютубе, перегреваться стало и т.д. и т.п...
спойлер
:( шкода, до 4100 грн вибір не великий, ще можливо поглянути на Материнська плата ASROCK A620AM Pro-A https://exe.ua/product/p907334/
0kie
Member

Повідомлення

XaTaB2606: 14.04.2026 13:14в пошуках материнки до 4100грн
Что ты рассчитываешь купить за эту сумму? Такое же унылое "Г", как и предыдущая? Удвой бюджет и возьми адекватную МП с правильными характеристиками, где не будет ни перегревов, ни проблем с питанием, а отсюда вытекает хорошая и стабильная работа всей системы.
Материнка - это база, фундамент всего строения. Долго простоит дом на сэкономленном фундаменте? ;)
XaTaB2606
Junior

Повідомлення

lordep: 14.04.2026 17:33
XaTaB2606: 14.04.2026 13:14 upd: Материнку повернув швидко після дзвінка на гарячу лінію, тепер в пошуках материнки до 4100грн. Тему не закриваю, але маю надію що з новою мамкою все заживе. Якщо є поради в цьому бюджеті на мамку буду радий вислухати
Материнська плата ASROCK B650M-H/M.2+

Джерело: https://exe.ua/product/p682489/
Взяв таку в старих ревізіях, оновив біос, не встиг налаштувати перший пуск вінди ребут)) скачав якось з горем пополам осст 2 години крутив стрес норм, виключаю і через пару секунд ребут, я вражений чесно кажучи :rolleyes:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

XaTaB2606
Ну тогда нужен другой процессор на пробу))) Больше проверять нечего
XaTaB2606
Junior

Повідомлення

XXXshadyXXX: 17.04.2026 22:34 XaTaB2606
Ну тогда нужен другой процессор на пробу))) Больше проверять нечего
Проблему знайдено, підкинув 7700x, годину осст+ годину серфу в інтернеті без проблем. Вертаю проц по гарантії
Відповісти