Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Dimonchik
Member

Повідомлення

BorisBrejcha: 14.04.2026 16:06
Dimonchik: 14.04.2026 15:26 Доброго дня. Хто підкаже де в Україні придбати перевірений досвідом та нормальний "Онлайн ИБП с двойным преобразованием (On-line)".
є на роботі, все ок
--
https://kstar.com.ua/ups
Це джерела безперебійного живлення, що використовують принцип подвійного перетворення електричної енергії. Спочатку змінна напруга з мережі 220В перетворюється в постійну, а потім назад. Дані ДБЖ відрізняються дуже високою якістю вихідної напруги і відсутністю часу перемикання з роботи від мережі на роботу від акумуляторних батарей і назад.
Даний тип ДБЖ актуальний для споживачів яким необхідний особливо "чиста" мережа, без стрибків напруги, і для споживачів яким не підходять ДБЖ які мають 2-10мс затримку в перемиканні на АКБ і назад при аварійному відключенні електрики.
Сама ця фірма, чи ви перевіряли ці ДБЖ на адекватність показників (осцилограф і та т.п)
З повагою.
Z440_User
Member

Повідомлення

Hotspur, Кулон це line-interactive.
GreenMile
Member

Повідомлення

Dimonchik: 14.04.2026 15:26 Доброго дня. Хто підкаже де в Україні придбати перевірений досвідом та нормальний "Онлайн ИБП с двойным преобразованием (On-line)". В районі 10-13 тисяч грн. 1квт.
Із притомних найдешевших - Powercom Macan MAC-1000 (він має режим байпасу, до речі, який можна включити за необхідності). Але бюджет доведеться підняти.
Із таке собі, але брати можна - PowerWalker VFI 1000, але вони шумні.
Все інше або лайно повне, або значно дорожче.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Ruslanu4: 14.04.2026 12:26JK BMS LCD 2,5 дюйма
(...)
При попытке выключить через кнопку на дисплее ничего не происходит
Это те, которые на руль цепляются (такова задумка).
Они все без исключения выходят из строя, полгода - средний срок работы. Проблема с подогревом (лампой подсветки). Лечится покупкой нового :gigi:
На самом деле там есть какой-то режим, который хитро выставляется через комбинацию нажатий кнопки, но он нигде не документирован. Короче говоря, покупается сабж ненадолго и лишь туда, где нужен кабель 3 метра (идёт в комплекте).

Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
Dimonchik: 14.04.2026 15:26придбати перевірений досвідом та нормальний "Онлайн ИБП с двойным преобразованием (On-line)". В районі 10-13 тисяч грн. 1квт.
Вам туда:
Выбор ИБП/UPS
viewtopic.php?t=822
Hotspur
Member

Повідомлення

acm_fan: 15.04.2026 00:01Они все без исключения выходят из строя, полгода - средний срок работы. Проблема с подогревом (лампой подсветки). Лечится покупкой нового
:weep: :weep: :weep:
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

Dimonchik: 14.04.2026 19:55 Сама ця фірма, чи ви перевіряли ці ДБЖ на адекватність показників (осцилограф і та т.п)
у меня на работе в серверной стоят несколько ИБП (3kVa) этой фирмы.

никаких проблем вообще много лет.
серверы работают как часы.

Відправлено через 1 годину 5 хвилин 57 секунд:
и таки да, они онлайн
pelia
Member

Повідомлення

Всім привіт, так вже вийшло, що я живу буквально за декілька метрів від підстанції, котра живить майже усе місто і декілька сусідніх сіл. Будинок підключений до лінії власних потреб підстанції, і з цього випливає багато як плюсів, так і мінусів. Головна проблема полягає в тому, що ресовці вже просто задовбали робити свої перемикання, через які тухне ПК. Воно відбувається на долю секунди, але цього достатньо, щоб потушити пк, роутер та монітори. Це не щось заплановане, це завжди випадково: вони просто приїжджають і клацають, буває, що й по 7 разів на день. Я вже замінив один БЖ, котрий почав мені давати звуки як у зварюванні після цих скажених переключень і атак на енергетику. А літом вони взагалі планують підстанцію фарбувати, а значить, клацань буде ще більше.

І мені потрібен ДБЖ, який може закрити цю проблему, тримаючи в робочому стані системник, онушку та роутер з антеною на цю долю секунди, щоб воно ребуталось. Чи можете підсказати якесь недороге готове рішення, яке витримає ну хай 300вт на короткий проміжок часу і не здохне від цих клацань після 10 разів?
ADv
Member

Повідомлення

Если хочется тихо и не дорого, то Powercom BNT-1000AP, можно б\у, только батареи поставить свежие. Если надо подольше комп держать, тогда более мощные модели, но там уже будет вентилятор шуметь время от времени, зато и комп потянет подольше. Этого хватит с головой.
Вообще странно, что в наших реалиях до сих пор кто-то использует комп без UPS... :)
GreenMile
Member

Повідомлення

pelia: 16.04.2026 10:30І мені потрібен ДБЖ, який може закрити цю проблему, тримаючи в робочому стані системник, онушку та роутер з антеною на цю долю секунди, щоб воно ребуталось. Чи можете підсказати якесь недороге готове рішення, яке витримає ну хай 300вт на короткий проміжок часу і не здохне від цих клацань після 10 разів?
Це в тему вибору ДБЖ. Ну і треба озвучити, що для вас означає "недороге", бо ДБЖ - це в принципі недешеві пристрої.
Hotspur
Member

Повідомлення

pelia: 16.04.2026 10:30І мені потрібен ДБЖ, який може закрити цю проблему, тримаючи в робочому стані системник, онушку та роутер з антеною на цю долю секунди, щоб воно ребуталось. Чи можете підсказати якесь недороге готове рішення, яке витримає ну хай 300вт на короткий проміжок часу і не здохне від цих клацань після 10 разів?
-
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

pelia: 16.04.2026 10:30І мені потрібен ДБЖ
acm_fan: 15.04.2026 00:01Вам туда:
Выбор ИБП/UPS
viewtopic.php?t=822

Боги, это на три поста выше написано. Куда конфа катится? :(
1985god
Member

Повідомлення

pelia
Під ваші вимоги прямо от будь-який ups з новою батареєю ( заміните на нову ) :shuffle: на олх вагон і маленька тачка такого я своїх 3 штуки вже 3 роки не можу продати :shuffle: в цьому році один купили нижче собівартосі АРС так взагалі диво дивне , бо навіть тутв темі мені писали що це анахронізм, бо всі давно на зарядних станціях і ніхто ніколи типу не використовував :shuffle:

Відправлено через 4 хвилини 16 секунд:
Навіщо online ups ? line-interactive цілком достатньо ну просто пристойного бренду більш менш відомого
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/dzhe ... ro_listing по промокоду overclockers.ua знижка
Востаннє редагувалось 17.04.2026 00:09 користувачем 1985god, всього редагувалось 1 раз.
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 17.04.2026 00:00Навіщо online ups ? line-interactive цілком достатньо ну просто пристойного бренду більш менш відомого
++
Hotspur
Member

Повідомлення

цікава батарея
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

pelia: 16.04.2026 10:30 І мені потрібен ДБЖ, який може закрити цю проблему, тримаючи в робочому стані системник, онушку та роутер з антеною на цю долю секунди, щоб воно ребуталось. Чи можете підсказати якесь недороге готове рішення, яке витримає ну хай 300вт на короткий проміжок часу і не здохне від цих клацань після 10 разів?
На олх APC Smart UPS (модели от 700 до 1500 VA) по смешным ценам.
И сетевые карты к ним тоже.

Они все line-interactive
Hotspur
Member

Повідомлення

BorisBrejcha: 20.04.2026 18:51На олх APC Smart UPS (модели от 700 до 1500 VA) по смешным ценам.
++
Hotspur
Member

Повідомлення

цікаві фокуси
GreenMile
Member

Повідомлення

Hotspur: 27.04.2026 02:03 цікаві фокуси
Шось я не зроумів шо він там "хакнув": підключити додатковий АКБ на вхід сонячних панелей - це все проходили ще за царя Гороха, коли тільки ЗС такі з'явились. Я думав, він там як з Екофло, зробив так, щоб можна було розширити нерідною батарею... А так то ні про що.
Ну хіба що я дізнався, що у блюєтті є така станція, правда ціна так собі :)
1985god
Member

Повідомлення

Мало того його ще і нема в продажі , просять за нього щось порядка 5 800 злотих У Польщі.
https://www.kickstarter.com/projects/bl ... ref=7e5y06
Timedemo
Member

Повідомлення

Квітень повний офгрід. 15.5квт панелей.
спойлер
Зображення
Відповісти