Співробітники Epic Games Store визнають, що користувачі приходять у магазин тільки за безплатними іграми

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
tornadox
Member

Повідомлення

Цілком очікувано, хоча публічне визнання цього самими співробітниками натякає на серйозні проблеми в компанії. Я давно помітив, що роздачі AAA-проєктів в EGS - це часто лише маркетинговий гачок: нам дають базову гру, щоб ми потім витратили гроші на DLC.

Для себе вирішив, що вигідніше ігнорувати такі "подарунки" й купувати повні видання (Complete чи GOTY Edition) у Steam під час розпродажів. До того ж останнім часом якість роздач помітно впала - переважно один "інді-лоукост"
Afit
Member

Повідомлення

А я покупаю там новые франшизы, а новые части старых, те что уже приобретены в Steem, продолжаю там и колекционировать. Например Метро, Сталкер, Дум. А вот Киберпанк 2077 было приятно купить на старте с купоном 30%. К тому же после покупки возращается кешбек и следующая игра гривен на 200 дешевле. Так у меня там ARC Raiders, Alien: Rogue Incursion Evolved Edition, Мафия дефинити.

Відправлено через 29 секунд:
username_1: 14.04.2026 11:34 В их же магазинет даже отзывов нет, а не то, что сообществ, где можно спросить о проблеме или предложить что-то.
Это главный весомый недостаток
Filabatya
Member

Повідомлення

Теж там купив кп2077, рдр2, всі алани через ці 30% кешбеку і вийшло дешевше ніж в стім на розпродажі.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Все просто как для меня. Все игры купленные в магазине имеют привязку к магазину. Если закроется, все, поиграть нельзя, даже если оффланй игра. Значить тратить нужно минимум или лучше бесплатно.
erkins007
Member

Повідомлення

Ничего удивительного. У них же магазин для разработчиков, а не для игроков. Магазин для игроков это Стим, там игроки и покупают все.
KimRomik
Member

Повідомлення

Я вже заслужений ветеран цих безплатних роздач :D Надобавляв всяку кучу на свій аккаунт, але ні в що не грав, ну крім GTA5
waryag
Member

Повідомлення

tornadox: 14.04.2026 11:46Цілком очікувано, хоча публічне визнання цього самими співробітниками натякає на серйозні проблеми в компанії.
Колишніми співробітниками. І проблеми серйозні - фортнайт почав просідати.
tornadox
Member

Повідомлення

waryag
їх конверсія в магазині зараз в районі 15%, решта 85% просто приходять за "безкоштовними" іграми і нічого не купують. Може бути що це їхня очікувана конверсія.
VladimirV
Member

Повідомлення

Роздавали в Епіку багато нормальних ігор. Звичайно серед безлічі простих непримітних інді ігор, але роздавали ігри рівня Alan wake 1, Nioh, Assasins Creed/Watch Dogs, Hitman, TESO, Outer worlds, Plague Tale, KCD, Deus Ex, Control, Guardians of the galaxy, Batman Arkham Knight, Calisto protocol, FM2024, Hogwarts legacy, Deadloop, Civilisation VI, Wonderlands та ще безліч усього, просто сенс все це переписувати. Як поставив Епік з їх роздачами + Стім, взагалі більше нічого не піратив з торентів. Нуль сенсу. Я не так часто граю, того що дають, а також те, що можна купити за "3 копійки" з кешбеком (на рівні зайти кави попити/морозива/ сигарет/пива - кому що). Зайшов і в Епік і в Стім на розпродаж, глянув де дешевше вийде, там і взяв :dontknow: Що за фанатизм до платформи і на чому базується :dontknow:
У Епіку іноді працює кешбек, зараз нажаль 5%, зовсім недавно зимою дуже довго був 20% кешбек. Ним ти просто оплачуєш наступні покупки.
У Стімі більше всього для любителів соц. платформ, це однозначно - чати, ринки, відгуки, стріми. Для любителів соціальних мереж підходить.
leks
Junior

Повідомлення

Хай летішопс прикрутять і буде щастя.
Polaris
Member

Повідомлення

Я останні 3 гри в них купляв, бо в них кешбек 20%
Vladys77
Member

Повідомлення

EvhenS: 14.04.2026 09:33 я у них хотів на новорічному розпродажі КСD2 купити, але в Стімі виявилось на 200гр дешевше.
А я в них купив KCD2, бо з бонусами Epic вийшле дешевше ніж з більшою знижкою в Steam.
Delfin4ick
Member

Повідомлення

Купив в Epic Skull and Bones, коли той ще був ексклюзивом, тепер не заходжу ні в Skull and Bones, ні в Epic :)
Vladys77
Member

Повідомлення

Наявність конкуренції завжди добре. Мені всі ті соціальні приколи і форуму в Steam нафіг не впали. Якщо мені потрібно щось спитати по грі - є Gemini, він всі форуми перешерстить і знайде за мене відповідь.

А більшість ігор в мене якраз на Epic Games, бо в них з кешбеком майже завжди дешевше. Щвісно є там речі трохи недокручені. Так їх треба вдосконалювати.

Ще Game Pass головне щоб не загнувся. Бо є розпіарені ігри. На Game Pass спробував - я в таке не гратиму. А аби купив то гроші пропали б, аби прийшлось через силу грати.
Filabatya
Member

Повідомлення

є рефаунд в стімі до 2 тижнів, але грати треба не більше 2 годин)
MessiaH
Member

Повідомлення

username_1: 14.04.2026 11:34 В их же магазинет даже отзывов нет, а не то, что сообществ, где можно спросить о проблеме или предложить что-то.
Самое интересное, что само приложение из магазина регулярно обновляется, но что они там меняют я не знаю если честно. Самый гемор там с поиском установленных игр после переустановки винды. До сих пор приходится делать это обманом
leif
Member

Повідомлення

Співробітники Epic Games Store визнають, що користувачі приходять у магазин тільки за безплатними іграми
не зовсім так. вони сказали, що часто (frequently в першоджерелі) користувачі приходять забрати роздачу, повертаючись потім на стім. тобто у частини користувачів є такий патерн поведінки (і його цілком можна зрозуміти, звісно). заголовок же новини чиста желтуха, звучить ніби буквально всі користувачі приходять тільки роздачу забрати. хто ж тоді на епік сторі зробив: "player spending on non-Epic games reached $400 million" (дані за 25 рік)?
За даними Bloomberg, Epic Games Store досяг показника в 78 мільйонів активних користувачів на місяць. Steam збирає таку кількість користувачів за два-три дні.
тут вже остапа зовсім понесло :laugh: адже "Steam reached approximately 147 million monthly active users (MAU) in 2025". тобто ситуація 78млн vs 147млн, а викручено все аж до "Steam збирає таку кількість користувачів за два-три дні." :lol:
Cirax
Member

Повідомлення

Тысяч на 15 у них скупился в общей сложности.
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Майстерні нема.
Відгуків гравців нема.
Досягнень нема.
Пошук по каталогу схожий на мазохізм.
Техпідтримка... та нема її.
Одне лише питання - що ці олігофрени робили останні роки для того щоб конкурувати зі Стімом?
Reinmar
Member

Повідомлення

не знаю кто тут хейтит за раздачи, если раздавали то,что было в желаемом в стиме - то забрал и прошел. Спасибо за гта 5 и несколько еще топовых игр, сэкономил условные пару тысяч гривен. Конечно еще десяток игр попроще просто лежат, но в планах когда-то пройти. И купил у них одну игру - Алан Вейк 2
Відповісти