Разница визуальная мизер, а зависаний больше. Может версия такая попалась.
Новини
Останні статті і огляди
Офіційно: Metro 2039 представлять цього четверга
-
Alexsandr
Member
-
Afit
Member
Первые разы когда я замечал что чего то не хватает были после повторных прохождений первых двух частей уже на RX470 (до этого были 9800GT и GTX660). Я не разбирался ещё так хорошо в железе и всё не мог понять, куда делись те эффекты реагирование дымки на движения персонажа. Точно помнил что он клубился, когда я щёл по подземельям за Хантером (или Мельником). Дым был, но он не реагировал. От стен не отлетало много осколков от выстрела и т д. Потом в Мафиа 2 тоже заметил, что больше с канализации не идёт тёплый воздух с искажениями. Небыло больше обилие стекляных осколков при гангстерских престрелках через окна. Ещё помню взаимодействие со снегом были. Не спорю, может много кто этого не видит или считат не важным, но я это очень хорошо замечаюAlexsandr: ↑ 13.04.2026 22:54Разница визуальная мизер, а зависаний больше. Может версия такая попалась.
-
Inqizitor2022
Member
Метро Исход был шедевром, который затоптал Киберпанк 2077 и Сталкер 2 просто в хлам. Поэтому мне главное, чтобы авторы не облажались, ибо Исходом они задрали планку настолько высоко, можно даже сказать - чудовищно высоко даже в мировом масштабе, что неясно, как они смогут повторить.
Ибо предыдущие до Исхода части Метро были ну такое себе, проходняк.
Это как Юбисофт сделал Фар Край 5 в качестве лебединой песни, а потом сделал про девок аддон и убогую 6 часть.
Это как Юбисофт сделал Фар Край 5 в качестве лебединой песни, а потом сделал про девок аддон и убогую 6 часть.
-
AlexWest
Member
Inqizitor2022, де він "затоптал Сталкер 2 вхлам"? Чи прости господи Кіберпанк? Графічно? Технічно? Так у ньому досі багів вистачає; гра може намертво зависнути.
По геймплею це просто хороша гра, не більше.
Сюжетно сильно, емоційно, але не так глибоко й багатошарово, як Сталкер 2. Кіберпанк не грав, але там, кажуть, сюжет взагалі імба.
Моя думка: Exodus душніша за попередні частини, бо лінійність в сюжетних іграх завжди спрацьовує ліпше, ніж біганина туди-сюди.
По геймплею це просто хороша гра, не більше.
Сюжетно сильно, емоційно, але не так глибоко й багатошарово, як Сталкер 2. Кіберпанк не грав, але там, кажуть, сюжет взагалі імба.
Моя думка: Exodus душніша за попередні частини, бо лінійність в сюжетних іграх завжди спрацьовує ліпше, ніж біганина туди-сюди.
-
Tetronga
Member
Потужно!
Цікаво чи це буде знову сюжет про Артема чи буде новий гг 
-
AlexWest
Member
Tetronga, Артем не зміг спокійно жити, знаючи як живеться решті людей під москвою. І він рушає туди, назад через усю рассию. Якось так, думаю. Зробити про нову країну їм Глуховський не дасть. Інакше я дуже здивуюся.
-
Kullerok
Member
Поржал спасибоInqizitor2022: ↑ 14.04.2026 02:55 Метро Исход был шедевром, который затоптал Киберпанк 2077 и Сталкер 2 просто в хлам. Поэтому мне главное, чтобы авторы не облажались, ибо Исходом они задрали планку настолько высоко, можно даже сказать - чудовищно высоко даже в мировом масштабе, что неясно, как они смогут повторить.![]()
Это как Юбисофт сделал Фар Край 5 в качестве лебединой песни, а потом сделал про девок аддон и убогую 6 часть.![]()
-
Inqizitor2022
Member
Сталкер 2 - безыдейная поделка, сделанная для фанатов серии. Я - не фанат, поэтому рассматривал игру как любую другую и в сравнении с Метро исход - в Сталкере нет интересного геймплея, сюжета, все локации одинаково унылы, все челленджи сделаны искусственно, типа телепорта по локациям за плату. Выглядит всё как сделанное на коленке.AlexWest: ↑ 14.04.2026 07:00 Сюжетно сильно, емоційно, але не так глибоко й багатошарово, як Сталкер 2. Кіберпанк не грав, але там, кажуть, сюжет взагалі імба.
Киберпанк (играл в версию 1.3) - сделанная абсолютно как попало поделка для того, чтобы скормить инвесторам хоть что-то, абсолютно бессмысленная бродилка с 15 хорошими квестами на всю игру, унылым сюжетом, безобразной оружейной системой и тд. Такая себе помесь Деус Экс и ГТА на минималках с тучей багов, хотя ожидали все как минимум новый Ведьмак или даже Фоллаут. Я бы не сказал, что игра совсем плохая, но ожидание-реальность были другие. А Метро Исход все думали будет как Метро 2033 убогостью, а получили ААА продукт с вау эффектом.
-
vsx
Member
Глуховский сценарист, ему не принадлежат права на игруAlexWest: ↑ 14.04.2026 07:18 Зробити про нову країну їм Глуховський не дасть. Інакше я дуже здивуюся.
-
AlexWest
Member
vsx, без нього вони сюжет не напишуть. І що там з правами?
Отправлено спустя 7 минут 4 секунды:
Геймплей в Сталкер 2 як мінімум не гірший, ніж в Метро, а для мене кращий, бо розмаїття більше.
Історія Метро про інше – там треба не думати, а відчувати. Лору там майже нема, як такого, а в Сталкері він один із найбагатших серед відомих мені серій.
Ото тільки баги і великий поріг входження для нефанатів – єдине, за що дійсно можна посварити Сталкера.
Метро я теж люблю, але в расєюшку не повернуся. Зроблять про інші землі - зіграю.
І Метро 2033 не вбога, а найкраща частина серії, як по сюжету, так і по глибині, атмосфері.
Отправлено спустя 7 минут 4 секунды:
В плані ідей сюжет Сталкер 2 на голову вищий за Метро. Він глибокий, тому потребує занурення. Поверхнево його можна зацінити лише в Метро. А ви ще той пірнальник, я так зрозумів.Inqizitor2022: ↑ 14.04.2026 09:03Сталкер 2 - безыдейная поделка, сделанная для фанатов серии. Я - не фанат, поэтому рассматривал игру как любую другую и в сравнении с Метро исход - в Сталкере нет интересного геймплея, сюжета, все локации одинаково унылы, все челленджи сделаны искусственно, типа телепорта по локациям за плату. Выглядит всё как сделанное на коленке.AlexWest: ↑ 14.04.2026 07:00 Сюжетно сильно, емоційно, але не так глибоко й багатошарово, як Сталкер 2. Кіберпанк не грав, але там, кажуть, сюжет взагалі імба.
Киберпанк (играл в версию 1.3) - сделанная абсолютно как попало поделка для того, чтобы скормить инвесторам хоть что-то, абсолютно бессмысленная бродилка с 15 хорошими квестами на всю игру, унылым сюжетом, безобразной оружейной системой и тд. Такая себе помесь Деус Экс и ГТА на минималках с тучей багов, хотя ожидали все как минимум новый Ведьмак или даже Фоллаут. Я бы не сказал, что игра совсем плохая, но ожидание-реальность были другие. А Метро Исход все думали будет как Метро 2033 убогостью, а получили ААА продукт с вау эффектом.
Геймплей в Сталкер 2 як мінімум не гірший, ніж в Метро, а для мене кращий, бо розмаїття більше.
Історія Метро про інше – там треба не думати, а відчувати. Лору там майже нема, як такого, а в Сталкері він один із найбагатших серед відомих мені серій.
Ото тільки баги і великий поріг входження для нефанатів – єдине, за що дійсно можна посварити Сталкера.
Метро я теж люблю, але в расєюшку не повернуся. Зроблять про інші землі - зіграю.
І Метро 2033 не вбога, а найкраща частина серії, як по сюжету, так і по глибині, атмосфері.
-
Phos4
Member
AlexWest
Це найменша з проблем, на найвищій складності гра ніби як заточена під стелс бо ресурсів дуже мало, а стелс в грі зломаний просто повністю, вороги то не бачать тебе під носом то бачать рандомно через стіну спиною, я інколи витрачав годину часу щоб зробити нок-аут 5 ворогів на яких би мало піти 5 хвилин, і в грі ж типу є система моралі яка спонукає саме до такого проходження. В жодній іншій грі я не шукав в інеті стільки різних експлойтів щоб якось пройти повз баги розробників і в такому стані вона і по цей час. Тим не менше якщо закрити очі на технічний стан, гра дійсно прекрасна.Так у ньому досі багів вистачає; гра може намертво зависнути.
-
Геральт
Member
del
-
balao
Member
ага, сюжет сталкер 2 настолько хорош что разрабы запутались в своём же лореAlexWest: ↑ 14.04.2026 10:17 В плані ідей сюжет Сталкер 2 на голову вищий за Метро. Він глибокий, тому потребує занурення. Поверхнево його можна зацінити лише в Метро. А ви ще той пірнальник, я так зрозумів.
в метро только в 2033 сюжет хороший, в ласт лайт повторили ошибку сталкера чистое небо (упор на войны группировок которые туда не лепятся) усугубив дело необходимостью превозмогать нуднейший стелс чтобы получить хорошую концовку, в исходе сюжет сопливо приторный, будто низкобюджетную мелодраму по телеку смотришь, крайний идиотизм в ключевых местах (как то что в новосибирске изобрели зелёнку от радиации а копеечных респираторов от фонящей пыли во всём городе не оказалось)
зато в дополнении "история сема" дело пошло на лад) весёлая длц, лучше самой игры
я играл в метро исход сразу в енхансед едишон с лучами, на меня вау эффект произвело, локации сделаны очень красиво
то что всё намертво прибито скриптами то уже дело второе, имхо сама атмосфера, визуал, оставленные шутки - сильные стороны исхода, а сюжет так, лишь бы был
-
StreetFIGHTER2000
Member
Ну незнаю, хто там вважає, що перше Метро 2033 було убогостю? Я так не вважаю. Мені вона здалася атмосферною. (дяденька, а дай пульку)) І не хотілося вже, щоб її сюжет виринав на поверхню. Чудова гра. Наступні частини також. Екскодус вже вже взагалі винирнув з підземки метро і поїхав потягом по країні. Кожна зупинка - сві окремий світ. Чекаю наступної частини з нетерпінням.
-
balao
Member
плюсую максимально, этот стелс к которому принуждают, слепые тупые враги и корявая система морали - зло, очень надеюсь что в следующем метро от этого избавятся, ну сколько можно тоPhos4: ↑ 14.04.2026 11:36 Це найменша з проблем, на найвищій складності гра ніби як заточена під стелс бо ресурсів дуже мало, а стелс в грі зломаний просто повністю, вороги то не бачать тебе під носом то бачать рандомно через стіну спиною, я інколи витрачав годину часу щоб зробити нок-аут 5 ворогів на яких би мало піти 5 хвилин, і в грі ж типу є система моралі яка спонукає саме до такого проходження. В жодній іншій грі я не шукав в інеті стільки різних експлойтів щоб якось пройти повз баги розробників і в такому стані вона і по цей час. Тим не менше якщо закрити очі на технічний стан, гра дійсно прекрасна.
-
longaro
Member
Ура . Все части как отдельные Шедевры , особенно вайб 2033-й , не Редукс .. Это прям имба , настоко чотко сделать ее , та еще и в 2010 году , это жесть . А Ost то какой там .. А интро .. А в Ексодусе в Меню . Уффф 
Востаннє редагувалось 14.04.2026 13:52 користувачем longaro, всього редагувалось 1 раз.
-
balao
Member
поиграй сейчас, баланс и боевую систему очень сильно перелопатилиInqizitor2022: ↑ 14.04.2026 09:03 Киберпанк (играл в версию 1.3) - сделанная абсолютно как попало поделка для того, чтобы скормить инвесторам хоть что-то, абсолютно бессмысленная бродилка с 15 хорошими квестами на всю игру, унылым сюжетом, безобразной оружейной системой и тд. Такая себе помесь Деус Экс и ГТА на минималках с тучей багов, хотя ожидали все как минимум новый Ведьмак или даже Фоллаут.
я первый раз прошёл на 1.6 и с большим удовольствием перепрошёл на 2 вместе с дополнением
-
AlexWest
Member
О, великі критики під'їхали.balao: ↑ 14.04.2026 13:38ага, сюжет сталкер 2 настолько хорош что разрабы запутались в своём же лореAlexWest: ↑ 14.04.2026 10:17 В плані ідей сюжет Сталкер 2 на голову вищий за Метро. Він глибокий, тому потребує занурення. Поверхнево його можна зацінити лише в Метро. А ви ще той пірнальник, я так зрозумів.
в метро только в 2033 сюжет хороший, в ласт лайт повторили ошибку сталкера чистое небо (упор на войны группировок которые туда не лепятся) усугубив дело необходимостью превозмогать нуднейший стелс чтобы получить хорошую концовку, в исходе сюжет сопливо приторный, будто низкобюджетную мелодраму по телеку смотришь, крайний идиотизм в ключевых местах (как то что в новосибирске изобрели зелёнку от радиации а копеечных респираторов от фонящей пыли во всём городе не оказалось)
зато в дополнении "история сема" дело пошло на лад) весёлая длц, лучше самой игры
я играл в метро исход сразу в енхансед едишон с лучами, на меня вау эффект произвело, локации сделаны очень красиво
то что всё намертво прибито скриптами то уже дело второе, имхо сама атмосфера, визуал, оставленные шутки - сильные стороны исхода, а сюжет так, лишь бы был
DLC про Сема найбільш зламане - баг на багові. Але й без цього воно мене піддушило, бо майже нічого нового не приносить.
-
erazel
Member
Краще б вони зробили як з Метро Ексодус - назвали гру Поїзд2042 де весь сюжет був би навколо поїздки на метро 
-
beeer
Member
Власне кажучи, мені було б мабуть все одно хто саме їх розбомбив. А от якби вони усі в кінці померли, включно із ГГ і другорядними персонажами, от це була б "імба" (як каже моя донька)KimRomik: ↑ 13.04.2026 18:25 Сподіваюсь, що в ході сюжету 4 частини виявиться, що країна, яка займала майже половину Євразії, сама себе розбомбила ЯЗ, що привело до початку сюжету в Метро 2033. Це було б найбільш лаконічне завершення саги.