Apple розпродала запаси базової версії MacBook Neo й тепер поспіхом нарощує виробництво

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
DDt
Member

Повідомлення

Grey_ukr: 13.04.2026 15:16Элит буки - это кусок какашки с отпадающими кнопками. Батареей, которая под небольшой нагрузкой сливается за 3 часа и шумными кулерами, которые орут уже от того, что ты открыл тимс и аутлук.
у меня на работе сотрудникам раздавали некоторое количество таких элитбуков, только на прошлом поколении, ничего из описанного за пол года с ними не произошло
waryag
Member

Повідомлення

Creature4O: 13.04.2026 14:58 згідно інформації з гуглу, єпл наштампувала біля 100 Мільйонів чипів А18 загалом. Тому я дуже сумніваюсь, що все прямо розпродали і вигрібли усі запаси. Більше того, довіряти усим оцим статтям, аналітика, та маркетологам - це взагаллі :facepalm:
Маркетологи епла не дарма їдять свій хліб. Терміново купуй, поки не закінчилися завезли нових партій чи модифікацій!
Grey_ukr
Member

Повідомлення

DDt: 13.04.2026 21:07
Grey_ukr: 13.04.2026 15:16Элит буки - это кусок какашки с отпадающими кнопками. Батареей, которая под небольшой нагрузкой сливается за 3 часа и шумными кулерами, которые орут уже от того, что ты открыл тимс и аутлук.
у меня на работе сотрудникам раздавали некоторое количество таких элитбуков, только на прошлом поколении, ничего из описанного за пол года с ними не произошло
Я за ними работаю 6 лет.
Как и вся фирма.
Эти болезни через одного.
FastBullet
Member

Повідомлення

tablestikus: 13.04.2026 16:38 FastBullet
Ну все ж цільова аудіторія і ринки в нео - не Україна )
А чим ми гірші за інших )?

Отправлено спустя 6 минут 23 секунды:
beeeeeeee: 13.04.2026 19:16
Bloodfallen: 13.04.2026 13:47Ось що значить випустили імбу
спойлер
Зображення
Creature4O: 13.04.2026 14:58я дуже сумніваюсь, що все прямо розпродали і вигрібли усі запаси.
Вполне может быть. Что делать, если не покупают? Написать, что гребут как горячие пирожки и сразу все захотят себе.
Хотя, не удивлюсь, если действительно разгребли. Сейчас кризис, да и без него люди любят сэкономить.
Но, уже сейчас 8 Гб мало, а что будет через год, когда они выпустят новую ось?
Я б чекав на друге пришестя 🤣🤣🤣тобто на 12 Гб ОЗУ. Щодо софтовоі підтримки, то там здається 5 років , чого наприклад не скажешь вже про той же М1 :(
Наприклад, ютуб гарно їде навіть на айфоні XR де 3 Гб рами. Та й жили ми якось коли вінда була 32 бітна і не мало сенсу мати більш як 4 Гб ОЗУ )
Хоча звісно , повторюся, краще почекати на Нео 2
tablestikus
Member

Повідомлення

FastBullet: 13.04.2026 22:46
tablestikus: 13.04.2026 16:38 FastBullet
Ну все ж цільова аудіторія і ринки в нео - не Україна )
Хочемо все топове і подешевше)
Nehrk
Member

Повідомлення

Ну вот теперь надо поднапрячься чутка и mac mini или там meow какой-то на a18pro лол с 12гб ОЗУ как айфон 17про и большинство NUC можно в помойку отправлять ;) :gigi:
VovaII
Member

Повідомлення

FastBullet
У нас зарплатня значно менша.

FastBullet
Я б чекав на друге пришестя 🤣🤣🤣тобто на 12 Гб ОЗУ
Там відяха слабша буде. Для ютубу і 8 достатньо.
FastBullet
Member

Повідомлення

VovaII: 14.04.2026 00:07 FastBullet
У нас зарплатня значно менша.

FastBullet
Я б чекав на друге пришестя 🤣🤣🤣тобто на 12 Гб ОЗУ
Там відяха слабша буде. Для ютубу і 8 достатньо.
1. Я думаю в нас не набагато меньше зарплатня ніж в Індії )) а там точно великий ринок
2. Слабша ніж де ? Як на мене в цих машинках найголовніше це battery life

Отправлено спустя 4 минуты 37 секунд:
tablestikus: 13.04.2026 23:07
FastBullet: 13.04.2026 22:46

Хочемо все топове і подешевше)
Це не має сенсу . Бо топових речей в світі ПК не існує, бо ті ж маки виходять кожен рік і тому , як на мене, треба орієнтуватися на ціна/якість або на дисконти та життєвий цикл продукта
erkins007
Member

Повідомлення

Bloodfallen: 13.04.2026 13:47Хто ставить мінуси, чекаю від вас ноут краще за таку ж ціну і не з фольги
От сяоми линейка редми стоит 500$ глобально и 23к у нас - восьмиядерный 7735 с 680м у которой 3.4 тфлопса. 16гб оперативки. 512 Гб ссд, алюминий, зарядка по usb, полноценный HDMI и 3.5 порт. Батарейка держит 12 часов в работе и полноценный x86
Нео с 8 Гб и 256 памяти хорош только если вам нужен именно именно мак.
yurius_r
Member

Повідомлення

big_bang: 13.04.2026 13:53можна по різному ставитися до цього ноута, але проти статистики не попреш
А де можна глянуть ту статистику? Виглядає що в Apple була якась кількість чіпів від iPhone 16 Pro (я не вірю у відбраковку, скоріш за все дуже оптимістичний план щодо випуску iPhone) які не дешеві і їх вирішили таким чином утилізувати. Знову не вгадали із попитом, але в інший бік. Все це результат поганого планування, а не якісь там супер успіхи
big_bang
Member

Повідомлення

yurius_r: 14.04.2026 08:20 Все це результат поганого планування, а не якісь там супер успіхи
частково з вами згоден

Відправлено через 52 секунди:
beeeeeeee: 13.04.2026 19:16 Написать, что гребут как горячие пирожки и сразу все захотят себе.
от тут точно маркетологи попрацювали)

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
yurius_r: 14.04.2026 08:20 А де можна глянуть ту статистику?
я так зрозумів, що самі яблука про це говорили і більше немає інфи...
yurius_r
Member

Повідомлення

big_bang: 14.04.2026 08:25я так зрозумів, що самі яблука про це говорили і більше немає інфи...
Тоді звісно вірю (звичайно ж ні) :D !
waryag
Member

Повідомлення

yurius_r: 14.04.2026 08:20А де можна глянуть ту статистику? Виглядає що в Apple була якась кількість чіпів від iPhone 16 Pro (я не вірю у відбраковку, скоріш за все дуже оптимістичний план щодо випуску iPhone) які не дешеві і їх вирішили таким чином утилізувати. Знову не вгадали із попитом, але в інший бік. Все це результат поганого планування, а не якісь там супер успіхи
Це нормальне планування. Краще потім довипустити, ніж оптимістично планувати, а потім тримати на складах мільйони одиниць товару, нікому не потрібних. Колись це ледве не вбило АМД.
Kib
Member

Повідомлення

Поясніть мені одну річ про початкові макбуки. Як так, що більшість звертає увагу на мінімальний обсяг оперативної пам'яті, але не звертає уваги на 256Гб вільного місця, які після встановлення мінімального набору софту перетворюються в менш ніж 200Гб? Люди які користуються макбуками настільки звикли до використання хмарного сховища чи зовнішніх дисків, що їм на це пофіг?
big_bang
Member

Повідомлення

Kib: 14.04.2026 09:25 чи зовнішніх дисків, що їм на це пофіг?
там usb 2.0

так що або пофіг, або хмара
tablestikus
Member

Повідомлення

Kib: 14.04.2026 09:25 Поясніть мені одну річ про початкові макбуки. Як так, що більшість звертає увагу на мінімальний обсяг оперативної пам'яті, але не звертає уваги на 256Гб вільного місця, які після встановлення мінімального набору софту перетворюються в менш ніж 200Гб? Люди які користуються макбуками настільки звикли до використання хмарного сховища чи зовнішніх дисків, що їм на це пофіг?
А як користуються люди не макбуками з 256Гб ссд в комплекті на інших ноутах?
VovaII
Member

Повідомлення

FastBullet
1. Я думаю в нас не набагато меньше зарплатня ніж в Індії )) а там точно великий ринок
2. Слабша ніж де ? Як на мене в цих машинках найголовніше це battery life
1. Нехай(припустимо) зарплати у нас однакові, але населення там в 100(сто) разів більше. Відповідно і ринок в сто разів більше. — Таке будь-який маркетолох порахувати зможе.
2. Ніж у «папіредніка». У поточного 6 КЮ, а на наступний рік 5 КЮ.
yurius_r
Member

Повідомлення

waryag
Перша половина мого припущення де чіпів забагато як раз про цю саме ситуацію :)
Kib
Member

Повідомлення

big_bang: 14.04.2026 09:41
Kib: 14.04.2026 09:25 чи зовнішніх дисків, що їм на це пофіг?
там usb 2.0

так що або пофіг, або хмара
Про юсб 2.0 який всюди є надіюсь рофл :laugh: інтернету нема, в тих же подорожах нема і хмари. Та супер пупер продуктивність у відеоредакторах коли треба редагувати великі файли куди застосовується, якщо вонив хмарі чи на зовнішньому пристрої який треба тягати з собою в парі з ультра тонким/легким макбуком?
tablestikus
Member

Повідомлення

Kib
Навряд люди купляють нео для роботи у відеоредакторах.
Відповісти