Новини
Останні статті і огляди
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
Бумик
Member
Це як назвати?Щось вже пробито?
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/blok ... %7Corganic
Блок живлення АТ напівіржавий - майже 5к.
-
spoglyadach
Member
Пошукаю як буду вдома, десь в мене була ця ламєля але отой куток що вставляється був загублений папєрєдніком, але ж якщо треба саме рама то мабуть не проблема?
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Так там нержавіючий секртифікат 77,99% а вам що нашару подавай, купуйте дешманську бронзуБумик: ↑ 05.04.2026 20:14 Це як назвати?Щось вже пробито?
-
KingpinUA
Member
spoglyadach: ↑ 05.04.2026 21:02 Пошукаю як буду вдома, десь в мене була ця ламєля але отой куток що вставляється був загублений папєрєдніком, але ж якщо треба саме рама то мабуть не проблема?
Був би дуже вдячний, той куток залишився цілий.
-
mklm
Member
не пам'ятаю де, можливо тут хтось шукав раму з цими радіаторами
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/igro ... 0hgTC.html
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/igro ... 0hgTC.html
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
mklm
Я вже помінявся, радіатори на планки пам'яті)
Я вже помінявся, радіатори на планки пам'яті)
-
Бумик
Member
Як вам такий ПК? Характеристики тут писати не буду,він у мене у профілі третій,кому цікаво,то дивіться.Трохи виникає бажання продати його (за винятком флапіка 5,25,дуже довго я його шукав,щоб продавати),але сумніваюсь,що хтось запропонує адекватну ціну за таке залізо.
- спойлер
-
Бумик
Member
Хто експеріментував з Селеронами (Туалатінами)?(Або навіть з Пеньками 3) ?Наскільки теоретично межа частоти?
Чим цікаві ці Селерони.Тим,що мають частоту шини 100 мГц,на відміну від Туалатінів Пентіумів,у яких вона 133 мГц.То на мамці з шиною 133 мГц можна оверклокнути проц,піднявши частоту до цієї зазначеної.
Наприклад.на мамці Asus TUSL2 - C встановив Селерон 1000 ,підняв частоту шини з 100 до 133 мГц та й маємо проц з частотою 1333 мГц.Проходить тести та все таке.Навіть напруга на проці стокова,
Але хтось скаже-той так можна Копермайна погнати.Але у Селеронів Копермайн кеш 128 кБ,то вже мінус.А Пентіум Копермайн,то в нього шина вже 133,якщо його розганяти,то треба частоту шини на мамці розганяти.Але ж,тоді синхронно підіймаються частоти ПСІ та АЖП,що не є добре.Я спробував Пенька 800 ЕВ погнати,встановив шину 167 ,частота проца піднялась до 1002 мГц.Гнати далі не бачу сенсу,то на ПСІ та АЖП девайсах велика вірогідність спіймати ступор по частоті.Бо нажаль,мамка не вміє асінхрон робити.Чи просто фіксувати частоти ПСІ та АЖП на стокових.
Так от,з чого почав,тим й хочу закінчити.Є ідея купити Селерона 1200 ,то на частоті шини 133 у проца має стати частота 1596. Чи буде він робити?Бо подивився різні відео на Ютубах про Пеньки треті,кажуть,що межа майже 1500 мГц ,далі навряд чи (це на повітряному охолодженні,про азот та воду уту не будемо,бо бачив там розганяли й до 2,16 Ггц,мабуть на азоті
).
Чим цікаві ці Селерони.Тим,що мають частоту шини 100 мГц,на відміну від Туалатінів Пентіумів,у яких вона 133 мГц.То на мамці з шиною 133 мГц можна оверклокнути проц,піднявши частоту до цієї зазначеної.
Наприклад.на мамці Asus TUSL2 - C встановив Селерон 1000 ,підняв частоту шини з 100 до 133 мГц та й маємо проц з частотою 1333 мГц.Проходить тести та все таке.Навіть напруга на проці стокова,
Але хтось скаже-той так можна Копермайна погнати.Але у Селеронів Копермайн кеш 128 кБ,то вже мінус.А Пентіум Копермайн,то в нього шина вже 133,якщо його розганяти,то треба частоту шини на мамці розганяти.Але ж,тоді синхронно підіймаються частоти ПСІ та АЖП,що не є добре.Я спробував Пенька 800 ЕВ погнати,встановив шину 167 ,частота проца піднялась до 1002 мГц.Гнати далі не бачу сенсу,то на ПСІ та АЖП девайсах велика вірогідність спіймати ступор по частоті.Бо нажаль,мамка не вміє асінхрон робити.Чи просто фіксувати частоти ПСІ та АЖП на стокових.
Так от,з чого почав,тим й хочу закінчити.Є ідея купити Селерона 1200 ,то на частоті шини 133 у проца має стати частота 1596. Чи буде він робити?Бо подивився різні відео на Ютубах про Пеньки треті,кажуть,що межа майже 1500 мГц ,далі навряд чи (це на повітряному охолодженні,про азот та воду уту не будемо,бо бачив там розганяли й до 2,16 Ггц,мабуть на азоті
-
offece-trader
Member
А есть вообще любители старых маков ? А то достался по случаю г5 оно имеет смысл пытаться его завести или от него только корпус всем нужен ?
-
ApostolCV
Member
Бумик, стосовно туалеронів. Як ви і казали в ідеалі шукаємо B0 ревізію яка методом пінауту їде 133 без танців з вольтажем. Далі з підняттям напруги до 1.55 -1.6В дотягуємо до FSB 150.
На виході дуже добрий проц під ігри, краще розкрита пам'ять (і пофіг що CL3) і не понівечене AGP .
Для проектів 2002_2003 - Ок.
Але , це стеля.
На виході дуже добрий проц під ігри, краще розкрита пам'ять (і пофіг що CL3) і не понівечене AGP .
Але , це стеля.
-
radical
Member
вони дуже різні по своєму потенціалу, часто треба багато проців перебрати, щоб знайти хороший екземплярApostolCV: ↑ 18.04.2026 12:12 Бумик, стосовно туалеронів. Як ви і казали в ідеалі шукаємо B0 ревізію яка методом пінауту їде 133 без танців з вольтажем. Далі з підняттям напруги до 1.55 -1.6В дотягуємо до FSB 150.
Але , це стеля.
наприклад, у мене є 1100 А1 який йде 1600 і пара 1200 B1, які на 133 шину не хочуть.
хороші екземпляри tВ1 до 1700+ йдуть без особливого насилля
хороша SDRAM йде 200+, сам перевіряв на i845, 177 на двієчках, так що вона тут точно не тримає
а плата с правильними частотами AGP/PCI на 166 і DDR це ECS P6S5AT, але її фіг знайдеш, я лише одного разу бачив її на барахолці зі зламаним сокетом, зате її сестер-близнючок на
S462 як болота.
ну й стосовно проєктів 2002_2003 - скільки туалатін не гони, у торобреда з бартоном все одно товще!
-
ghfijhg
Junior
Якщо намагатись користуватись, то ось тут багато цікавого ---- https://forums.macrumors.com/forums/powerpc-macs.145/offece-trader: ↑ 18.04.2026 01:48 А есть вообще любители старых маков ? А то достался по случаю г5 оно имеет смысл пытаться его завести или от него только корпус всем нужен ?
-
ApostolCV
Member
radical, стосовно проців і пам'яті ви влучно зловили мою думку.
Саме плата і співвідношення FSB/AGP/PCI є краєугольним каменем.
Intel vs AMD - питання "фломастерів"
IМХО Socket A = сучасний AM4 ( хто зрозумів той зрозумів).
Саме плата і співвідношення FSB/AGP/PCI є краєугольним каменем.
IМХО Socket A = сучасний AM4 ( хто зрозумів той зрозумів).
-
moonlight49
Member
Цікаво звичайно. Ще краще якщо огляд на youtube зробите. Взагалі все що не x86 а також до mmx епоха дуже цікава.offece-trader: ↑ 18.04.2026 01:48 А есть вообще любители старых маков ? А то достался по случаю г5 оно имеет смысл пытаться его завести или от него только корпус всем нужен ?
-
Бумик
Member
ApostolCV
radical
Дякую за інформацію.
Спробую видавити з цього Тулерону 1000 максимум,хоча вже добре,що він їде на 1333 . Встановлю більш ефективний охлад,щоб підняти напругу на проці.Та й спробую,поїде воно хоча б на 150-160 МГц по шині.Може ще знадобиться пам'ять перебирати.
radical
Дякую за інформацію.
Спробую видавити з цього Тулерону 1000 максимум,хоча вже добре,що він їде на 1333 . Встановлю більш ефективний охлад,щоб підняти напругу на проці.Та й спробую,поїде воно хоча б на 150-160 МГц по шині.Може ще знадобиться пам'ять перебирати.
-
radical
Member
1000А будь-який на 133 шині їде. У мене є А1, він на 150 легко працює.Бумик: ↑ 18.04.2026 14:07 Спробую видавити з цього Тулерону 1000 максимум,хоча вже добре,що він їде на 1333 . Встановлю більш ефективний охлад,щоб підняти напругу на проці.Та й спробую,поїде воно хоча б на 150-160 МГц по шині.Може ще знадобиться пам'ять перебирати.
А пам'ять можна просто як 133:100 для початку поставити, щоб вона не лімітувала розгін.
Тут не про "Intel vs AMD" взагалі, а про "витиснути максимум з ретро-платформи".ApostolCV: ↑ 18.04.2026 13:54 Саме плата і співвідношення FSB/AGP/PCI є краєугольним каменем.
У моєму розумінні, це платформа, що ще нативно підтримує ISA та AGP 3.3V/univers
І 462 сокет тут явно перспективніший 370/slot1 по усім параметрам.
-
offece-trader
Member
Оно без дисков сейчас, без клавы и мыши. Внешне все красивое и целое, но включать не пробовал еще.moonlight49: ↑ 18.04.2026 13:57Цікаво звичайно. Ще краще якщо огляд на youtube зробите. Взагалі все що не x86 а також до mmx епоха дуже цікава.offece-trader: ↑ 18.04.2026 01:48 А есть вообще любители старых маков ? А то достался по случаю г5 оно имеет смысл пытаться его завести или от него только корпус всем нужен ?
-
ghfijhg
Junior
Мишоклави звичайні USB підуть. Диски SATA, Якщо є DVD привід, то перевірити простіше всього, стартонувши з Linux лайв-CD, наприклад Ubuntu, ті що для PowerPC, Для завантаження з CD/DVD при старті затискаєте на клавіатурі клавішу " C ". Ну це якщо він взагалі живий.offece-trader: ↑ 18.04.2026 16:38Оно без дисков сейчас, без клавы и мыши. Внешне все красивое и целое, но включать не пробовал еще.moonlight49: ↑ 18.04.2026 13:57
Цікаво звичайно. Ще краще якщо огляд на youtube зробите. Взагалі все що не x86 а також до mmx епоха дуже цікава.
Впринципі і так можна ввімкнути, якщо комп живий, то без дисків, після старту, виведе на екран значок папки зі знаком питання.
-
offece-trader
Member
Внешне внутри все красивое и чистое, даже прозрачные крышки, надеюсь что живое. Там стоит сейчас 2 х 512 ддр400, есть свободные места еще, туда обычная память ставиться или ецц ? Если оно вдруг окажется живое, можно ли туда поставить родную для этой железки макос ? Можно ли как то загрузится с флешки или только двд писать ?ghfijhg: ↑ 18.04.2026 17:43Мишоклави звичайні USB підуть. Диски SATA, Якщо є DVD привід, то перевірити простіше всього, стартонувши з Linux лайв-CD, наприклад Ubuntu, ті що для PowerPC, Для завантаження з CD/DVD при старті затискаєте на клавіатурі клавішу " C ". Ну це якщо він взагалі живий.offece-trader: ↑ 18.04.2026 16:38
Оно без дисков сейчас, без клавы и мыши. Внешне все красивое и целое, но включать не пробовал еще.
Впринципі і так можна ввімкнути, якщо комп живий, то без дисків, після старту, виведе на екран значок папки зі знаком питання.
понимает ли оно сата ссд или только хдд ?
-
Бумик
Member
Встановив шину на 150 мГц ,все відмінно.Принаймні,Вінда робить,марк 2001 неодноразово проходить на відмінно.Напругу на проц не чіпав.Взагалі,напруги не підіймав ніде.Бумик: ↑ 18.04.2026 14:07 Спробую видавити з цього Тулерону 1000 максимум,хоча вже добре,що він їде на 1333 . Встановлю більш ефективний охлад,щоб підняти напругу на проці.Та й спробую,поїде воно хоча б на 150-160 МГц по шині.Може ще знадобиться пам'ять перебирати.
Память ставив як на 100( фактично 112 мГц ),та на 133 (фактично 150 мГц ) .
Тобто,память відмінно робить на 150 мГц.Плашки ставив,які під руку трапились.Солянка з трьох плашок - одна на 128 мБ,та дві по 64 мБ.
Але, є одне але.При піднятті частоти шини більш,ніж 133 мГц,швідкість АЖП слоту з *4х* падає до *2х*.Але принаймні,у маркі 01 різниця в межах погрішності,тестував на шині 133 як з * AGP х 4 * ,так і з *AGP х2*.
Згодом встановлю декілька ігор та *поганяю * в них цей оверклок.
А ось підсумок профіту при розгоні.
проц 1333 мГц, шина 133 мГц , память 100 мГЦ . Марк 01 - 5227папуг.
проц 1500 мГц, шина 150 мГц , память 150 мГц . Марк 01 - 5763 папуги.
Відправлено через 52 хвилини 8 секунд:
Але більш доречніше було зрівняти результати тестів з процом системою по стоку,та при розгоні.
проц 1000 мГц,шина 100,память 100
- спойлер
- спойлер
- спойлер
-
radical
Member
Бумик
мммм... а чого ви на FX5200 тестуєте, та ще на майкрософтівських драйверах?
мммм... а чого ви на FX5200 тестуєте, та ще на майкрософтівських драйверах?