yuriy_dd: ↑
11.04.2026 22:01
є ноут на Intel Core i7-6500U - просто працює на ньому Він-7 - останій раз перегрузив ще напевне перед війною
І шо? До відключень Uptime по півроку у мене було нормою, ящик гудить собі в нежитловому приміщенні, кабелі переферії прокинуті в хату, красота, в хаті тихо - система працює. Перезавантажувався тільки при update, бо окрім софта та бібліотек треба на нове ядро перейти. Дуже рідко бувало що вінду треба було завантажити. Оце ще тоді перезавантажувався.
Зараз таких uptime немає, бо перебої зі світлом, та в вінду за solidworks частіше лажу і в kompas-3d.
я не просто так "нове" в лапках написав. Останнє реально нове залізо у мене було в 2004р, далі тільки БЖ та накопичувачі були нові
Це халява. БЖ+мать+цпу+охолодження = 2200грн, пам'яті набрав на 2800грн
Звісно на OLX.
Але я розумів ризик, тим паче що це брендове залізо, а я знаю оці всі приколи з мамками від workstation, як дуже специфічні корпуси, не сумісні з ATX, так і всякі нестандартні роз'єми живлення та іншого.
Напротивагу тоді в 5тис.грн з олх можна було взяти "бомж-мамку"+ryzen 5 5500, пам'ять та охолодження в цей прайс не входили, і загалом збірка виходила за рамки існуючого бюджету 5000 грн на все.
Це до того, що мене особисто абсолютно не хвилює споживання, хоч 1кВт, байдуже.
Цікавлюсь альтернативами.
Інакше як би мене занесло з Windows XP в світ ОС *nix-сімейства, з якого перепробував майже все. Або побавитися з PowerPC, навіть якось на ebay майже купив SGI Workstation, та що з останніх на MIPS процах, R8000 наче, забув вже. Вчасно зупинився, припер тоді інтерфейс Terratec Producer Phase 88 замість SGI
waryag: ↑
11.04.2026 22:20
Не маємо.
Це ксеон, а значить, частота 2,6/3,5 замість чогось типу 3,8/5,0 у х86 мейнстриму. І пам'ять багатоканальна, але з меншою частотою і більшими затримками. І трохи інша структура кешу. В результаті, дорогий зіон сильно поступатиметься в однопотоці мейнстримному і7.
Ну я писав відносно папуг що вибив конкретно мій Xeon, звісно що мейнстріймовий і7 виб'є більше і різниця з М4 буде вже не така суттєва.
waryag: ↑
11.04.2026 22:20
Далі, однопотік сайнбенчу це такий собі несмішний жарт.
По-перше, який сенс вимірбювати однопотік в навантаженні, що практично ідеально масштабується в багатопотоці?
Юра ж каже що це основне, стовп мірозданія. Багатопотік то фігня.