Новости
Последние статьи и обзоры
Нову частину Metro можуть анонсувати наступного тижня
-
Earanak
Member
Поражаюсь тому что это обсуждение идет в адекватном русле. А не как тут бывает в 9 из 10 случаев ))
-
taras_cs
Member
Ви мені нагадали одну історію на цю тему.GreenMile: ↑ 11.04.2026 11:21зараз просто в тренді "відміняти" все, що було створено колись в інших реаліях і хайпувати на цьому. Це тупо, бо Україна була в складі срср, як би прикро нам зараз не було, то що тепер: відмінити історію, чи переписати її, що Україна ніколи не... Класичний "1984" і міністерство правди якесь виходить
Якось в кінці 30-х років один росіянин поїхав по роботі до дружньої нацистської Німеччини, а там він отримав докази, що німці планують напасти на СРСР. Він повернувся до совку та все розказав товаришу майору,а той його посадив до в'язниці, "за дискредитацію російської армії", бо ж про союзників погано не можна.
Потім німці напали і чувачка дістали з в'язниці, щоб він воював у складі "Шторм-Z" за совок, а коли війна закінчилася, його кинули назад до в'язниці, досиджувати свій строк за дискредитацію союзників Сраліна.
Мораль не пишу, бо і так все зрозуміло.
-
Enjthesilence
Member
В серії ігор «метро» кацапи показані з «правильної» сторони, тупі мавпи, червоні, нацики, канібали і зле «НАТО», повно алюзій і антивоєнних меседжів, досі памʼятаю як горіли дупи рускіх від ачівки «декомунізація». Впевненний, що повномасштабна внесла корективи в сценарій і історію Артема закінчать правильноerazel: ↑ 11.04.2026 10:08З цим ніхто не сперечається, але зараз ми саме серію Метро обговорюємо, її слабкі і сильні сторони в контексті нашого сьогодення. Тому й кажу що дивно якось робити гру де єдина позитивна сторона сюжету в тому що можна стріляти по москалях.konb999: ↑ 11.04.2026 10:05 Якщо цікаво постріляти по маскалям, я знаю де це можна зробити! На ЛБЗ! І ніхто не заважає! Такі патріотичні захисники саме зараз державі потрібні!
Последний раз редактировалось Enjthesilence 11.04.2026 12:03, всего редактировалось 1 раз.
-
taras_cs
Member
О, а порадьте книги з глибоким сюжетом, бо американські фантасти мене не вразили, наприклад, Саймак, в якого всі книги закінчуються однаково - ГГ дістає з кишені штучку, яка розв'язує всі проблеми в книзі. Читати таке не цікавоIronWithin: ↑ 11.04.2026 11:38прочитав більше сотні книг, і фантастики і фентезі, і історичних і купу ще усякого, "Важко бути богом" в цьому переліку, і абсолютно точно скажу що вона абсолютно посередня(а на мою думку і слабше) якщо порівнювати з американськими, британськими фантастами, якщо порівняти сюжет і посили цієї книги навіть з сюжетом/посилом відповідно гри, то я скажу що вона й їй програє, так що для кожного своє, комусь і Донцова - геній письменник.
-
bes
Member
не люблю серию метро но покупаю их игры потому что это игра от немногочисленной украинской ААА студийerazel: ↑ 11.04.2026 10:13 то що має "продати" Метро українцям?
-
Dremjke
Member
Новость ни о чем. Какой-то там инсайдер что-то ляпнул на основе того, что ляпнул другой инсайдер.
-
vsx
Member
Желязны почитай, из современных Стивенсонtaras_cs: ↑ 11.04.2026 12:02О, а порадьте книги з глибоким сюжетом, бо американські фантасти мене не вразили, наприклад, Саймак, в якого всі книги закінчуються однаково - ГГ дістає з кишені штучку, яка розв'язує всі проблеми в книзі. Читати таке не цікавоIronWithin: ↑ 11.04.2026 11:38прочитав більше сотні книг, і фантастики і фентезі, і історичних і купу ще усякого, "Важко бути богом" в цьому переліку, і абсолютно точно скажу що вона абсолютно посередня(а на мою думку і слабше) якщо порівнювати з американськими, британськими фантастами, якщо порівняти сюжет і посили цієї книги навіть з сюжетом/посилом відповідно гри, то я скажу що вона й їй програє, так що для кожного своє, комусь і Донцова - геній письменник.
-
AlexWest
Member
Метро про росію, бо сценарії до гри пише Глуховський, який любить свою країну і, схоже, не розглядає альтернатив. Та й невідомо що там з правами на франшизу (спитайте в GPT). Може, 4A не могли б робити про київське метро, якби й хотіли.
Щодо гри: розглядаю її як антивоєнне послання в альтернативній реальності, тому зайвого дискомфорту при грі немає. Чудова серія насправді.Але знову в расєю не повернуся - вистачило. Якщо в іншій країні - ок.
Щодо гри: розглядаю її як антивоєнне послання в альтернативній реальності, тому зайвого дискомфорту при грі немає. Чудова серія насправді.Але знову в расєю не повернуся - вистачило. Якщо в іншій країні - ок.
-
Sanьka
Member
Також пограв би у продовження за Сема. У США ж є метроEaranak: ↑ 11.04.2026 10:15если там будет история Сэма, мне интересно увидеть нашел ли он родителей,
-
taras_cs
Member
Глуховський про війну
- спойлер
-
Sanьka
Member
Гарна укр озвучка, види які +/- близькі нашому оку, для багатьох це часи їхньої молодості, ну і види зруйнованої рашки для потужних ПК патріотів.erazel: ↑ 11.04.2026 10:08Тому й кажу що дивно якось робити гру де єдина позитивна сторона сюжету в тому що можна стріляти по москалях.
-
mult
Member
Мені ексодус не дуже сподобався своєю концепцією навязування, як саме грати гравцю.
Я маю на увазі дії гравця.
Вроді і свобода вибору є, але якщо хочеш щоб той чи інший персонаж не вмер, проходь відповідну локу по стелсу, або нікого не вбивай.
Є клоки де взагалі проходяться тільки по стелсу.
Гра ніби підштовхує грати як хочуть розробники а не ти.
Мені таке не дуже подобається.
Українська озвучка в грі це чудово, хоч трохи згладжує російщину
Вроді і свобода вибору є, але якщо хочеш щоб той чи інший персонаж не вмер, проходь відповідну локу по стелсу, або нікого не вбивай.
-
IronWithin
Member
Гарі Гаррісон(Стальная Крыса, Билл - Герой галактики), Терри Пратчетт(цикл Стража, стража) но у него сложно, там нужно и другие книги читать дабы понять прям всё на 100%, но там почти всё могу порекомендовать, серии книг по вахе ( Ересь Хоруса) но это на любителя, "Тёмный эльф" Роберта Сальваторе но только первые пару книг, и то на очень большого любителя) (слегка скучновато, но интересно), из классики мне роман Дон Кихот в своё время доставлял, правда сейчас не уверен что остался бы при том же мнении, но на разок пойдёт))taras_cs: ↑ 11.04.2026 12:02О, а порадьте книги з глибоким сюжетом, бо американські фантасти мене не вразили, наприклад, Саймак, в якого всі книги закінчуються однаково - ГГ дістає з кишені штучку, яка розв'язує всі проблеми в книзі. Читати таке не цікавоIronWithin: ↑ 11.04.2026 11:38прочитав більше сотні книг, і фантастики і фентезі, і історичних і купу ще усякого, "Важко бути богом" в цьому переліку, і абсолютно точно скажу що вона абсолютно посередня(а на мою думку і слабше) якщо порівнювати з американськими, британськими фантастами, якщо порівняти сюжет і посили цієї книги навіть з сюжетом/посилом відповідно гри, то я скажу що вона й їй програє, так що для кожного своє, комусь і Донцова - геній письменник.
На первое время хватит)
-
KimRomik
Member
ти б хотів перенести події Метро в Київ чи на якусь європейську країну? та ні, краще хай буде в країнах СНД які перетврились в радіоактивну пустелюerazel: ↑ 11.04.2026 09:58Зараз би грати гру про москалів. Ні, звісно , цікаво постріляти по них і подивитися як у них все після ядерного удару. Але всеодно якесь неприємне відчуття, ніби на копрофілів дивишся. Недавно пройшов Metro Exodus, ну якось воно так.... ну не знаю, дискомфортно чи що, всі ці Альоші, пісні "'этот поезд в огне", оці от посконні селяни, піонери.... Я розумію що то типу як "клюква", але мішає насолоджуватися самою грою.
-
zalizo_org
Member
Колись були новини - "Вийшла нова частина Х"
Потім - "З'явився трейлер Х. Дата виходу YYYY"
Відносно недавно - "Анонсовано нову частину Х"
А тепер докотилися до новин "Нову частину Х можуть анонсувати наступного тижня".
З таким підходом нас очікують новини недалекого майбутнього по типу "Наступного тижня може вийти слух про можливий анонс нової частини Х"
Потім - "З'явився трейлер Х. Дата виходу YYYY"
Відносно недавно - "Анонсовано нову частину Х"
А тепер докотилися до новин "Нову частину Х можуть анонсувати наступного тижня".
З таким підходом нас очікують новини недалекого майбутнього по типу "Наступного тижня може вийти слух про можливий анонс нової частини Х"
-
KimRomik
Member
ну в перших двох частинах більше лінійного сюжету, а в Ексодусі більш відкритий світmult: ↑ 11.04.2026 12:58 Мені ексодус не дуже сподобався своєю концепцією навязування, як саме грати гравцю.
-
IronWithin
Member
Это уже давно студия Мальты, с немногочисленными разработчиками из Украины, ну камонbes: ↑ 11.04.2026 12:04не люблю серию метро но покупаю их игры потому что это игра от немногочисленной украинской ААА студийerazel: ↑ 11.04.2026 10:13 то що має "продати" Метро українцям?
-
Afit
Member
Как раз Метро Исход и показывает/рассказывает кульминацию истории человека, который хотел и верил что можно жить по другому. Вдохновлял остальных к переменам для лучшей жизни. Пытался другим открыть глаза. Он чуть ли не единственный кто верил что жить по другому возможно.
Точно не знаю, но как по мне Глуховский интерпретировал это как попытка очеловечить обалваненых россиян, чтобы они наконец перестали быть пионерами в тех лагерях. Чтобы смотрели шире купола Москвы, созданого для обмана обывателей, мол нигде жизни нет и живите так как сказали. ГГ не пропогандирует совок, он наоборот хочет выйти за его рамки и тем самым стать проводником для других. А совок, орки как раз показан во всей красе. Сектанты, политика партии и как апогей бункер людоедов в ушанках, чтобы стереотип точно не пропустили)).
Проблема в том что и в Украине не хотят смотреть шире. Всё клишировано и о отменено без разбора. Даже если это противоречит конструктивной логике. Форма преобладает над содержанием. Иначе как объяснить хейт этой игры, в центре сути которой как раз и находится любовь к свободе, кем бы и где бы ты ни был
Точно не знаю, но как по мне Глуховский интерпретировал это как попытка очеловечить обалваненых россиян, чтобы они наконец перестали быть пионерами в тех лагерях. Чтобы смотрели шире купола Москвы, созданого для обмана обывателей, мол нигде жизни нет и живите так как сказали. ГГ не пропогандирует совок, он наоборот хочет выйти за его рамки и тем самым стать проводником для других. А совок, орки как раз показан во всей красе. Сектанты, политика партии и как апогей бункер людоедов в ушанках, чтобы стереотип точно не пропустили)).
Проблема в том что и в Украине не хотят смотреть шире. Всё клишировано и о отменено без разбора. Даже если это противоречит конструктивной логике. Форма преобладает над содержанием. Иначе как объяснить хейт этой игры, в центре сути которой как раз и находится любовь к свободе, кем бы и где бы ты ни был
Последний раз редактировалось Afit 11.04.2026 14:04, всего редактировалось 1 раз.
-
IronWithin
Member
Ну так це повністю лінійна гра, це було відомо ще навіть до її виходу, не розумію навіщо ви тоді взагалі в неї грали якщо вам в принципі таке не подобається... це ж вам не класичне рпг!mult: ↑ 11.04.2026 12:58 Мені ексодус не дуже сподобався своєю концепцією навязування, як саме грати гравцю.
-
Reinmar
Member
IronWithin
розробники там можуть бути хоч з Австралії (умовні Юбісофт яка студія? якщо є і в Канаді і в Китаї і в Україні підрозділи? все ж таки французська чи канадо-китайсько-українська?), важливо, хто керує і як позіціонують. Зайшов на сайт 4a games- домен юа, основна мова юа, написано, що офіс в Києві є, зайшов в соцмережі - є і постійні пости і про війну і про армію.
розробники там можуть бути хоч з Австралії (умовні Юбісофт яка студія? якщо є і в Канаді і в Китаї і в Україні підрозділи? все ж таки французська чи канадо-китайсько-українська?), важливо, хто керує і як позіціонують. Зайшов на сайт 4a games- домен юа, основна мова юа, написано, що офіс в Києві є, зайшов в соцмережі - є і постійні пости і про війну і про армію.