Мне тоже. Да и виста нравилась.FarCry: ↑ 02.04.2026 16:12 мені більше подобався Windows Millenium ніж 98
Новини
Останні статті і огляди
Windows 11
-
beeeeeeee
Member
-
SergiusTheBest
Member
А звідки це ненависть до Millennium? Хороша система була в свій час.FarCry: ↑ 02.04.2026 16:12 мені більше подобався Windows Millenium ніж 98.
-
Scoffer
Member
Неймовірно, просто легендарно глючна вона була.SergiusTheBest: ↑ 02.04.2026 18:05А звідки це ненависть до Millennium?
-
VovaII
Member
В домені, на деяких ПК спостерігаю таку картину: приблизно в правій, нижній частині екрану, відображається текстом купа інформації про ПК. І назва, іще декілька речей. На вид наче "Екселівська" табличка, але без рамок. — Як таке увімкнути?
-
Alexsandr
Member
FarCry: ↑ 02.04.2026 16:12 0kie
Хотів вас рознести за любов до вісти... а потім згадав що мені більше подобався Windows Millenium ніж 98.
Millenium быда неплоха, но многие настройки слишком агрессивны для новинок. еще никто не в курсе был как работает, что отключать... Ты мог полдня ставить софт, настраивать, а потом одно зависание и автоматическ4и откатывала состояние до установки всего софта
-
beeeeeeee
Member
А что там такого было? Что-то не припомню. Вроде это была та же 98, только красивее. Ну и да, глючила чуть больше.Alexsandr: ↑ 03.04.2026 12:15Millenium быда неплоха, но многие настройки слишком агрессивны для новинок
-
Avenger80
Member
А я уже и не помню эту систему. Я как-то перескочил с Win98SE на XP и всё.beeeeeeee: ↑ 03.04.2026 12:34А что там такого было? Что-то не припомню. Вроде это была та же 98, только красивее. Ну и да, глючила чуть больше.
-
Alexsandr
Member
beeeeeeee: ↑ 03.04.2026 12:34 А что там такого было? Что-то не припомню. Вроде это была та же 98, только красивее. Ну и да, глючила чуть больше.
Нестабильная работа в целом, хотя и 98 не относилась к идеалам стабильности.
Отказ доступа к DOS, а некоторый софт это дело тогда все еще любил.
Нова модель драйверов, не отлажена еще была, отсюда много проблем со стабильностью и совместимостью с железом, старое железо все.
Режим восстановления - System Restore его не было в ХР. Вызывал кучу проблем и очень агрессивно был настроен, система могла решить восстанавливаться после любого синего экрана, с учетом предыдущих проблем реально можно было много чего потерять и делать наново. Почему не оставили восстановление на усмотрение пользователя большой вопрос.
-
Scoffer
Member
Там ввели функцію автоматичного рестора системи, котра дуже цікаво працювала аж до відновлення вірусів, котрі антивірус щойно грохнув. Ну а що, нічого віруси вбивати, корисна штука в хазяйстві.beeeeeeee: ↑ 03.04.2026 12:34А что там такого было?
Ну і в цілому стабільність системи була такою, що якщо бсод не зловився рази зо три на день - то це вже видатне досягнення.
Відправлено через 6 хвилин 54 секунди:
То були буремні часи в мс. Було в розробці чотири! вінди одночасно: CE, ME, і дві варіації на ядрі NT для десктопу і робочих станцій відповідно, котрі потім відмінили і напрацювання частково злили в XP. ME робилась "на відвали" просто щоб закрити релізний план в часі бо не встигали з NT.
-
QFlash
Member
Вітання!
Якось не звертав уваги на питання.
Вчора переставляв Win11.
Скоріше Win стояв на вінику HDD, який почав дохнути тому, просто переніс на новий SSD/ не хотів з нуля ставити.
Але система була трохи забагована, оскільки ще стояла на старій мамі 775. Тому переставляв з нуля.
Питання таке:
як у мене система активувалась, якщо я не вводив ключа продукту і віник на який ставив з нуля Win11 був попередню видалений по розділах, система при установці сама зробила розмітку з розділом відновлення.
Це що в мікропрограмі десь є ключ і дані попередньої активації, чи як?
Дякую.
Якось не звертав уваги на питання.
Вчора переставляв Win11.
Скоріше Win стояв на вінику HDD, який почав дохнути тому, просто переніс на новий SSD/ не хотів з нуля ставити.
Але система була трохи забагована, оскільки ще стояла на старій мамі 775. Тому переставляв з нуля.
Питання таке:
як у мене система активувалась, якщо я не вводив ключа продукту і віник на який ставив з нуля Win11 був попередню видалений по розділах, система при установці сама зробила розмітку з розділом відновлення.
Це що в мікропрограмі десь є ключ і дані попередньої активації, чи як?
Дякую.
-
0kie
Member
10-ка и 11-я при правильной активации привязывают материнку с серверам активации (по ID или хрен их там разберёшь как) и при переустановке с нуля после подключения к интернету автоматически активируются. При условии, что ставится та же редакция, к которой осуществлена привязка. Никаких "зашитых в BIOS ключей" нет и быть не может.QFlash: ↑ 11.04.2026 10:30як у мене система активувалась
-
FirstTDM
Member
Лицензия Windows всегда привязывается либо к оборудованию компьютера (материнской плате), либо к учетной записи MicrosoftQFlash: ↑ 11.04.2026 10:30як у мене система активувалась, якщо я не вводив ключа продукту
-
QFlash
Member
FirstTDM
Тоді до материнки, я не створював ніякого облікового запису.
Редакція та сама, брав дистрибютив 25H2 з оффсайту Microsoft.
Тоді до материнки, я не створював ніякого облікового запису.
Редакція та сама, брав дистрибютив 25H2 з оффсайту Microsoft.
-
FirstTDM
Member
Оборудование (HWID): Цифровой ключ «запоминает» конфигурацию вашего железа на серверах Microsoft. При переустановке системы на том же ПК она активируется автоматически даже без ввода ключа.QFlash: ↑ 11.04.2026 11:02Тоді до материнки, я не створював ніякого облікового запису.
-
QFlash
Member
Вітання!
Помічена особливість на WIN11 26200.8117, а саме на Total Commander x64/
Що б я не робив з нього не відкриває файли зображення програмою FastStone Image Viewer, хоча з провідника WIN11 все відкриває.
Якщо з тотала відкрити з допомогою і вибір пограми, то всьо працює, але це бісить.
Саме після оновлення 26200.8117. До того всьо норм.
Ну як завжди щось схімічили.
Памятаю були проблеми з диспетчерем, який не закривався, потім пофіксили.
Немаю нічого проти 11, наскільки знаю її пиляють.
Звісно тотала переставляв один хир.
Помічена особливість на WIN11 26200.8117, а саме на Total Commander x64/
Що б я не робив з нього не відкриває файли зображення програмою FastStone Image Viewer, хоча з провідника WIN11 все відкриває.
Якщо з тотала відкрити з допомогою і вибір пограми, то всьо працює, але це бісить.
Саме після оновлення 26200.8117. До того всьо норм.
Ну як завжди щось схімічили.
Памятаю були проблеми з диспетчерем, який не закривався, потім пофіксили.
Немаю нічого проти 11, наскільки знаю її пиляють.
Звісно тотала переставляв один хир.
-
Dremjke
Member
QFlash
У себя проверил - всё окей.
Windows 11 PRO 26200.8117
Total Commander 11.51 Arto Kolehmainen
FastStone Image Viewer 8.3
У себя проверил - всё окей.
Windows 11 PRO 26200.8117
Total Commander 11.51 Arto Kolehmainen
FastStone Image Viewer 8.3
-
QFlash
Member
Dremjke
Total Commander 11.51 Arto Kolehmainen у Вас/
Дякую за підказку у мене 9 версія командира.
І оновлення прилетіло тілько шо 26200.8246
Буду пробувати.
Відправлено через 42 хвилини 27 секунд:
Dremjke
Встановив все ОК.
Total Commander 11.51 Arto Kolehmainen у Вас/
Дякую за підказку у мене 9 версія командира.
І оновлення прилетіло тілько шо 26200.8246
Буду пробувати.
Відправлено через 42 хвилини 27 секунд:
Dremjke
Встановив все ОК.
-
unique-neon
Member
Я думаю ті люди не тільки в нотпаді паролі тримаютьFarCry: ↑ 18.02.2026 17:25А в тих що залишаются люди як правило копіювали паролі
Так то мене помилками не закидувало.
Щодо копілота - та МС просто якесь люте зло. Купуєш в них ліцензію, а вони сунуть не питаючись то мотлох, то шпигунське по, та і просто це платне adware, а не ОС.
-
QFlash
Member
Вітання!
Якось призабув, як повернути перетаскування мишею файлів на панель задач та в командну строку?
В мене це працювало так: перетягував мишею на активну програму в панелі задач вона автоматом розгорталась і можна було вкласти.
Після перестановки Win11 25H2 не працює це.
Дякую.
Якось призабув, як повернути перетаскування мишею файлів на панель задач та в командну строку?
В мене це працювало так: перетягував мишею на активну програму в панелі задач вона автоматом розгорталась і можна було вкласти.
Після перестановки Win11 25H2 не працює це.
Дякую.