Проблеми з режимом сну

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
vladka767
Member

Повідомлення

Всіх вітаю!
Є проблемка з роботою режиму сну на ПК, коротко конфіг :
спойлер
asrock b650m pro rs
7500f
g.skill ddr5 32gb 2x16gb 6000mhz trident z5 neo rgb
rx 6800 xt nitro+
win11 pro стоїть на Kingston A400 420 gb
Саме проблема : перевожу ПК в сон, через деякий час він просинається сам (ніхто його не чіпає), також коли вимикають а потім вмикають світло в мене звітяться планки пам`яті (вони в мене зазвичай свтіться саме в режимі сну).
Якщо хтось знає можливі причини та способи усунення буду вдячний!
Donate
Member

Повідомлення

vladka767: 07.04.2026 14:44 Всіх вітаю!
Є проблемка з роботою режиму сну на ПК, коротко конфіг :
спойлер
asrock b650m pro rs
7500f
g.skill ddr5 32gb 2x16gb 6000mhz trident z5 neo rgb
rx 6800 xt nitro+
win11 pro стоїть на Kingston A400 420 gb
Саме проблема : перевожу ПК в сон, через деякий час він просинається сам (ніхто його не чіпає), також коли вимикають а потім вмикають світло в мене звітяться планки пам`яті (вони в мене зазвичай свтіться саме в режимі сну).
В налаштуваннях бiocу ввiмкни S4/S5 напевно миша виводить :laugh:
https://www.asus.com/support/faq/1042220

https://www.asrock.com/support/faq.ru.asp?id=444
FirstTDM
Member

Повідомлення

vladka767: 07.04.2026 14:44через деякий час він просинається сам (ніхто його не чіпає)
Время от времени такое возникает на разных компах под Win 11 PRO в зависимости от комбинации железа, USB периферии, драйверов и обнов винды... где-то удалось победить, где-то просто подождали новые обновы винды и новые дрова на видяху... старые Logitech G-Hab еще могут мешать... много вариантов...
denizen
Member

Повідомлення

скоріше за все це миша
Soulwatcher
Member

Повідомлення

Если не учитывать темы с прогаром и бп, то почему-то все проблемы у райзенов. Причём на первой странице несколько 7500ф
Какой-то проклятый камень..
Может ли быть, что какая-то программа обращается к интернету за обновами или чем-то ещё, и в итоге она и выводит ПК из сна?
waryag
Member

Повідомлення

Soulwatcher
На Интел собирать не модно. И львиная часть ам5 сборок как раз на дешёвом, но вполне эффективном 7500ф.
Ektalion
Member

Повідомлення

vladka767: 07.04.2026 14:44 Саме проблема : перевожу ПК в сон, через деякий час він просинається сам (ніхто його не чіпає), також коли вимикають а потім вмикають світло в мене звітяться планки пам`яті (вони в мене зазвичай свтіться саме в режимі сну).
Віндовс таким чином нагадує, що потрібно поставити плановий апдейт і пробуджує ПК. Потрібно відкласти апдейт на тиждень і тд.
Donate: 07.04.2026 14:54 напевно миша виводить :laugh:
Давно не актуально.
Rucha
Member

Повідомлення

Аби цього позбутися треба перевести режим сну з S0 (modern standby) в S3 (Suspend to RAM). Але в сучасних компах/ноутах S3 реалізації може взагалі не бути. Ну і ще MS рекомендує перевстановлення віндов після зміни режиму в BIOS ("Switching between S3 and Modern Standby cannot be done by changing a setting in the BIOS. Switching the power model is not supported in Windows without a complete OS re-install."), але в мене перехід від S0 на S3 пройшов гладко без перевстановлення.
vladka767
Member

Повідомлення

Ну шо проблема була в вейк он лан.
Просто я колись грався і дав дозвол по езернету будуити ПК, після відключення все норм стало, всім дякую за поради)
FirstTDM
Member

Повідомлення

vladka767: 13.04.2026 08:43Ну шо проблема була в вейк он лан.
Просто я колись грався і дав дозвол по езернету будуити ПК, після відключення все норм стало, всім дякую за поради)
Каноничное решение :up: Хорошо, что так просто удалось победить проблему.
Відповісти