але є у них дещо спільне
через 5 років обидва полетять на смітник і нікому не будуть потрібні
але є у них дещо спільне
вітаю!denon312: ↑ 09.04.2026 21:26 Уривки з життя "Їжачка"
Трамвайна ностальгія
Сідає їжачок у п’ятий трамвай, заплющує очі, і від кожної вибоїни на рейках йому вчувається звук підключення USB-кабеля. Трамвай смикається - їжачок шепоче: "О, Poco F5 на зв’язку, зараз я йому ядро перешию". Пасажири дивляться на нього як на дивного, а він на них - як на нулів без знань. Бо вони їдуть просто на роботу, а він - у черзі за прогресом.
Похід за "Мрією"
Заходить їжачок в магазин Ябко, де на п’єдесталі сяє MacBook NEO. Облизується так, що консультанти починають витирати вітрину кожні п'ять хвилин. Він підходить, кладе руку на тачпад і зверхньо кидає продавцю: "А ви знаєте, що в Postgres кешування планів працює не так, як ви думаєте?". Продавець мовчить, бо не знає, що таке Postgres, а їжачок задоволений - знову переміг інтелектом! Потім поправляє в кишені свій Poco і гордо йде на зупинку трамвая, бо MacBook NEO купують лише ті, у кого "немає знань", а справжні профі просто ходять на нього дивитися.
Нічні батли
Ніч. Синє світло екрана висвітлює обличчя їжачка. Він на форумі знову доводить, що 20 терабайтів запису на добу - це норма для справжнього програміста. "Ви всі нулі! - клацає він клавішами. - Ви не бачите прогресу!". Потім іде на кухню, п'є чай і вірить, що десь в Купертіно Тім Кук особисто ставить йому "лайк" за відданість, не знаючи, що навіть сервери Епл не витримали б такої кількості його маячні.
тобто ще один доказ що МС всі сили на підтримку АРМ?В Microsoft заявили про відсутність наявних проблем або помилок у Windows 11.
Ба більше, у версії ОС 26H1, випущеній спеціально для пристроїв під керуванням Snapdragon X2, проблем взагалі не було
denon312: ↑ 09.04.2026 21:26 Уривки з життя "Їжачка"
Трамвайна ностальгія
Сідає їжачок у п’ятий трамвай, заплющує очі, і від кожної вибоїни на рейках йому вчувається звук підключення USB-кабеля. Трамвай смикається - їжачок шепоче: "О, Poco F5 на зв’язку, зараз я йому ядро перешию". Пасажири дивляться на нього як на дивного, а він на них - як на нулів без знань. Бо вони їдуть просто на роботу, а він - у черзі за прогресом.
Похід за "Мрією"
Заходить їжачок в
мама я в телевізоріPolario457: ↑ 09.04.2026 22:26 Пан Їжачок провів ребрендинг для дистанціювання від поганої репутації. Він тепер має нік у вигляді емоджи ☣ , який, напевно на його думку, важко буде пошуком знайти. Це знак біологічної небезпеки в Юнікоді U+2623. Така собі мутація Їжачка у Biohazard з Бандерштадту.
- спойлер
- mdusvj.jpg
ydhek.jpg
буде смішно якщо його погрози повернуться проти нього самого
максимално недологий аргумент: по-перше, мова про програмну підтримку, яка на PC на порядки краща, по-друге сокет це пропрієтарна механіка, ніким не стандартизована механіка, але яка дозволяє становлювати різнці ЦП, на відміну від одноразових АРМ-поробокkabostebeztak: ↑ 05.04.2026 21:43 інтелу ніщо не заважало випускати новий сокет або чіпсет на 1 чи 2 покоління
жодна архітектура не винувата в тому як її використовують виробники
ні, не підтримує, бо vendor-блоби до камери/періферії не оновлюються роками, виправлень безпеки немає і не буде, на відміну від x86yuriy_dd: ↑ 06.04.2026 00:57 ще раз - поховав вендор, але конкретно телефон про який ви так кажете - підтримує сучасну версію Андроїду - тобто саме по собі залізо підтримує
ваші колеги таке називають коричневими слідами на ваших штанах
про однопотік - я наводив результати свого 1360p, де недосяжність?про це вже говорили - і я також підтримую - що це екран. І по результатам тесту - він себе проявив дуже погано - просто подивіться уважно тест
але сам по собі результат дуже добрий, тепер фанати х86 - можуть знову почати казати що висока автономність це добре
але з одно-потоком так не вийде - не зможе наздогнати
так само що цей же ноут програв по швидкості 2-4 рази споживаючи в 2 рази більше - це ви хочете обговорити? чи такі не приємні факти ви як завжи ігноруватимете?
доказ що фанати х86 - все що можуть - це переходити на особистості. на нормальних форумах за таке банятьbig_bang: ↑ 10.04.2026 08:50що далі ?
ну наприклад Андроїд і екосистема програм - не дуже на х86dext: ↑ 10.04.2026 13:30максимално недологий аргумент: по-перше, мова про програмну підтримку, яка на PC на порядки краща
вже доведено що це не проблема АРМ, а вендорівdext: ↑ 10.04.2026 13:30на відміну від одноразових АРМ-поробок
ви ж самі пишете про вендорів, до чого тут АРМ?dext: ↑ 10.04.2026 13:30бо vendor-блоби до камери/періферії не оновлюються роками
що саме ви маєте на увазі? порівняти ваш одно-потік з М5 чи прогрес х86 після виходу вашого?dext: ↑ 10.04.2026 13:30про однопотік - я наводив результати свого 1360p, де недосяжність?
останій тест - самий свіжий інтел проц - програє в 2-4 рази, споживаючи в 2 рази більше. Які ви робите висновки?dext: ↑ 10.04.2026 13:30 в енергоефективності так само: вона виключно на тех. процесах, варто іншим отримати доступ і жодних переваг АРМ/яблуко вже не має і мати не може
в контр страйку він програє в 2-4 рази?yuriy_dd: ↑ 10.04.2026 18:50останій тест - самий свіжий інтел проц - програє в 2-4 рази, споживаючи в 2 рази більше. Які ви робите висновки?dext: ↑ 10.04.2026 13:30 в енергоефективності так само: вона виключно на тех. процесах, варто іншим отримати доступ і жодних переваг АРМ/яблуко вже не має і мати не може
Ок, для цілісності контексту підтягну ваш скріншот:yuriy_dd: ↑ 10.04.2026 21:36 я недавно виклав результати тесту М4 мак міні в Cinebench 2026 - але ніхто з фанатів х86 - не виклав
питання - чому? може бояться що я їх буду гнобити за низькі результати?
Отже порівняємо прогрес:yuriy_dd: ↑ 08.04.2026 00:05 дійшли руки оновити систему (ха - нічого не заблокувалось як тут мріяли зловтішальники) і протестувати Cinebench 2026
одно-потік - 668, макс споживання 20 Вт
багато - 3,837, 36 Вт
ГПУ - 16,951, 27 Вт
- спойлер
дуже добре що нарешті хтось зробив тест самостійноZ440_User: ↑ 11.04.2026 14:15Отже маємо що за 9 років різниці у віці між виходами процесорів на ринок, ARM зміг на 196% обігнати х86_64 в святому однопотоці згідно показників вашого любимого Cinebench
тут ще потрібно порівнювати споживання - тому що енерго-ефективність це самий важливий фактор
Нажаль, в обладнанні до якого я маю доступ, це найсучасніший процyuriy_dd: ↑ 11.04.2026 14:34 чи зможете ви подібним чином показати на скільки обігніли найсучасніші х86 проци ваш проц за 9+ років?
Звісно що у технології 14нм техпроцесу воно вище за сучасних 7нм чи 3нм.yuriy_dd: ↑ 11.04.2026 14:34 тут ще потрібно порівнювати споживання
Абсолютно байдуже, в розетці енергії безліміт.yuriy_dd: ↑ 11.04.2026 14:34 тому що енерго-ефективність це самий важливий фактор
я пошукав результати самих швидких х86 проців:Z440_User: ↑ 11.04.2026 14:50 чи зможете ви подібним чином показати на скільки обігніли найсучасніші х86 проци ваш проц за 9+ років?
Нажаль, в обладнанні до якого я маю доступ, це найсучасніший проц
але за цю енергію потрібно платити, зарезервувати UPS та охолодження. Саме тому великі серверні провайдери переходять на АРМ - бо там краще співвідношення швидкість / споживанняZ440_User: ↑ 11.04.2026 14:50 Абсолютно байдуже, в розетці енергії безліміт.
А я серверний на десктопі, і шо?yuriy_dd: ↑ 11.04.2026 15:13 пс: ваш проц доволі старий, і я би його не розглядав навіть забезкоштовно. Я особисто використовую багатоядерні Райзен на серверах - саме так, десктопні проци на серверах.
Шо, серйозно?але за цю енергію потрібно платити
Я не великий провайдер, як і ви.Саме тому великі серверні провайдери переходять на АРМ - бо там краще співвідношення швидкість / споживання