Партнери Qualcomm готуються до старту продажів ноутбуків на платформі Snapdragon X2

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yurius_r
Member

Повідомлення

dotenator: 08.04.2026 14:491. Відкриття та індексація проекту з кодом, компіляція, робота з базою, швидкість роботи code-assisted LLM - все це напряму залежить від ПСП. В цих дисциплінах що Apple silicone що X2EE мають перевагу навіть над актуальними десктопними процами.
На додачу до твердження десь можу ознайомитися із цифрами по X2E? Потрібна ПСП - є AI MAX
Так в Asus A16 розпаяно 48 Гб, до чого тут це?
Тобто не разу не зачепила різниця між розмірами дисплеїв? Я порівнював Neo із Asus A14, а там 16GB
dotenator: 08.04.2026 14:49Ні. Що Ryzen що ultra300 будуть на третину повільніше навіть у шанованому тут CB2024:
Я бачу інші тести, але вам дуже подобаються тести із прогрівом. Знову ж є 395 MAX. Вам же все одно за ПСП звичайні камінці не підходять.
Багато девів зараз вже користуються LLM для розробки. На більшості x86 залізі нормального асистента не запустити
Вони з нами в одній кімнаті? Ті що користуються локальним LLM і розробляють? Знову AI Max.
beeeeeeee
Member

Повідомлення

IronWithin: 08.04.2026 15:07Я б на вашем месте не читал первый попавшийся сайт
Я не думаю, что FT это первый попавшийся сайт. Но, Вам виднее.
спойлер
Зображення

Зображення
dotenator
Junior

Повідомлення

yurius_r: 08.04.2026 15:17
dotenator: 08.04.2026 14:491. Відкриття та індексація проекту з кодом, компіляція, робота з базою, швидкість роботи code-assisted LLM - все це напряму залежить від ПСП. В цих дисциплінах що Apple silicone що X2EE мають перевагу навіть над актуальними десктопними процами.
На додачу до твердження десь можу ознайомитися із цифрами по X2E? Потрібна ПСП - є AI MAX
Огляд A16 на notebookcheck - https://www.notebookcheck.net/Asus-Zenb ... #c15902892
Там є заміри AIDA, можна додати AI Max і порівняти.
Так в Asus A16 розпаяно 48 Гб, до чого тут це?
Тобто не разу не зачепила різниця між розмірами дисплеїв? Я порівнював Neo із Asus A14, а там 16GB
Я бачу в огляді A14 - Memory 32 GB LPDDR5x-9523, Dual-Channel, onboard[/quote]
Чи Ви маєте на увазі якийсь інший ноут?
dotenator: 08.04.2026 14:49Ні. Що Ryzen що ultra300 будуть на третину повільніше навіть у шанованому тут CB2024:
Я бачу інші тести, але вам дуже подобаються тести із прогрівом. Знову ж є 395 MAX. Вам же все одно за ПСП звичайні камінці не підходять.
395 Max непоганий варіант особливо враховуючи опцію 128Gb, але хіба що в (mini)desktop виконанні. Бо споживання у нього в 2 рази вище ніж у X2EE, а отже гірший battery life, та рівень шуму. І наче цього було мало - ціни на них нещодавно сильно піднялись, на жаль. Але так, на самий крайній випадок доведеться розглядати його.
yurius_r: 08.04.2026 15:17Я бачу інші тести
Про які тести мова?
Багато девів зараз вже користуються LLM для розробки. На більшості x86 залізі нормального асистента не запустити
Вони з нами в одній кімнаті? Ті що користуються локальним LLM і розробляють? Знову AI Max.
Ні, не в одній - розкидані по світу. Приблизно половина нашої команди використовує локальні асистенти на додаток до великих моделей.
IronWithin
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 08.04.2026 15:22
IronWithin: 08.04.2026 15:07Я б на вашем месте не читал первый попавшийся сайт
Я не думаю, что FT это первый попавшийся сайт. Но, Вам виднее.
спойлер
Зображення

Зображення
Ну давайте противопоставим журналистов и экспертов отрасли https://www.iea.org/reports/global-ev-o ... industry-3
Я вам ещё отчёт BP могу скинуть, но я надеюсь у вас будет желание самому его скачать, я не утверждаю что фт или економист лжецы, но проплачивать аккаунт у них желания нет больше, делать громкие заголовки они обязаны, а вы обязаны читать и вникать, стагнация в реальности не есть спад на 30% в заголовках!
beeeeeeee
Member

Повідомлення

IronWithin: 08.04.2026 16:29Ну давайте противопоставим журналистов и экспертов отрасли
Ничего не понял. Там данные за 2024 год. Может это не тот отчёт?
Новость за март 2026, вообще-то.
https://www.evshift.com/424119/global-c ... cle-plans/
IronWithin
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 08.04.2026 16:46
IronWithin: 08.04.2026 16:29Ну давайте противопоставим журналистов и экспертов отрасли
Ничего не понял. Там данные за 2024 год. Может это не тот отчёт?
Новость за март 2026, вообще-то.
https://www.evshift.com/424119/global-c ... cle-plans/
Отчёты за год делаются по окончанию первого квартала следующего, это для экспертных или больших аналитических работ норма, им нужно много времени для обработки и анализа больших данных, ибо налоговые периоды и сдача отчётности в разных юрисдикциях не всегда сходятся по датах, а в реальности - никогда, то что вы скинули это любительский материал какой-то.
yurius_r
Member

Повідомлення

dotenator: 08.04.2026 16:29Чи Ви маєте на увазі якийсь інший ноут?
картинка із новини
спойлер
52070-snapdragon-x2-laptops-bestbuy-2.png
о споживання у нього в 2 рази вище ніж у X2EE, а отже гірший battery life, та рівень шуму
І можливості для AI із 128GB значно вищі
Про які тести мова?
google звичайно
Ні, не в одній - розкидані по світу. Приблизно половина нашої команди використовує локальні асистенти на додаток до великих моделей.
це якась дуже специфічна історія. Вони точно ведуть розробку на ноутах? Бо лише для розробки навіть без LLM непогано мати 32+ГБ. А із LLM це взагалі біда. І я все одно не бачу сенсу в локальному запуску LLM для розробки якщо мається на увазі розробка за допомогою AI, а не розробка самих LLM.
Відповісти