Партнери Qualcomm готуються до старту продажів ноутбуків на платформі Snapdragon X2

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Polyaan
Ніша для віндових арм ноутів тільки з'являється, тому поки пропозицій мало. Якщо вам треба саме вилизаний пропрієтарний арм ноут то вам до епла, а якщо на вінді то ось вам анонсували, а брати чи не брати - питання вже до вас.
IronWithin
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 08.04.2026 07:57 Polyaan
Ніша для віндових арм ноутів тільки з'являється, тому поки пропозицій мало. Якщо вам треба саме вилизаний пропрієтарний арм ноут то вам до епла, а якщо на вінді то ось вам анонсували, а брати чи не брати - питання вже до вас.
Тільки зʼявляється? Вибачте а скільки їм часу треба щоб реально зʼявитися, років 30? Нагадаю, хвальком перед продажем ще першої партії заявляли про 30% ринку до 2030 року, і нічого близько навіть до реальності такого не буде, ви теж такий же прогнозист?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yurius_r: 07.04.2026 20:03 За такі гроші вони були не потрібні навіть із OLED. Це якийсь дивний overprice. Якщо ці буки будуть сильно до 1000, а із OLED тіпа +150$ то ок. Їм треба орієнтуватися на ціну MacBook Neo.
їм треба більше озп ніж в нео, бажано зі слотами під апгрейд/ремонт, нормальні м2 ссд, батарейка щоб також само легко мінялась і підтримка ос окрім вінслопу (тобто лінукс)

тобто переваги системи на х86
і за менше грошей ніж нео чи навіть якісь х86 машини

без того про що я тут написав (окрім ціни може) ні про що окрім х86 і слухати не хочу
без цього це одноразове вендор локнуте лайно

Відправлено через 13 хвилин 27 секунд:
Почитав статтю
асус виглядає добре
якщо туди дозволять ставити лінукс і хоча би не заважатимуть розробникам драйверів то воно переживе будь який макбук

едіт: але знову ж таки можна не гадати і просто взяти ноутбук на х86 який просто працюватиме в будь яких задачах, умовах та ос
Востаннє редагувалось 08.04.2026 09:59 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
IronWithin
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 08.04.2026 09:43
yurius_r: 07.04.2026 20:03 За такі гроші вони були не потрібні навіть із OLED. Це якийсь дивний overprice. Якщо ці буки будуть сильно до 1000, а із OLED тіпа +150$ то ок. Їм треба орієнтуватися на ціну MacBook Neo.
їм треба більше озп ніж в нео, бажано зі слотами під апгрейд/ремонт, нормальні м2 ссд, батарейка щоб також само легко мінялась і підтримка ос окрім вінслопу (тобто лінукс)

без того про що я тут написав (окрім ціни може) ні про що окрім х86 і слухати не хочу
Рід занять:
школяр

Я тебе розчарую але для того щоб критикувати вінду або боготворити лінуху, треба про них хоч щось знати :laugh:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

IronWithin: 08.04.2026 09:56
kabostebeztak: 08.04.2026 09:43

Рід занять:
школяр

Я тебе розчарую але для того щоб критикувати вінду або боготворити лінуху, треба про них хоч щось знати :laugh:
федора мені в глотку слоп машину не запихує

але тут я кажу про лінукс як спосіб подовження життя старої, але все юзабельної машини. тобто, закінчується підтримка вінслопу - переходиш на лінукс і користуєшся тим же самим комп'ютером ще років 10. як зараз з інтел маками.
yurius_r
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 08.04.2026 09:56їм треба більше озп ніж в нео, бажано зі слотами під апгрейд/ремонт, нормальні м2 ссд, батарейка щоб також само легко мінялась і підтримка ос окрім вінслопу (тобто лінукс)
Я не проти. m.2 SSD там часто є. Asus з новинки точно їх мають. Батарея на вигляд теж не важко там міняється. З Linux все погано ще у попереднього покоління і там все робиться без участі Квалком, тож біль і страждання. В цьому поколінні там ще кінь не валявся, добре як до нового року щось буде.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yurius_r: 08.04.2026 10:35
kabostebeztak: 08.04.2026 09:56їм треба більше озп ніж в нео, бажано зі слотами під апгрейд/ремонт, нормальні м2 ссд, батарейка щоб також само легко мінялась і підтримка ос окрім вінслопу (тобто лінукс)
Я не проти. m.2 SSD там часто є. Asus з новинки точно їх мають. Батарея на вигляд теж не важко там міняється. З Linux все погано ще у попереднього покоління і там все робиться без участі Квалком, тож біль і страждання. В цьому поколінні там ще кінь не валявся, добре як до нового року щось буде.
згоден
будемо сподіватись
просто нащо воно треба, якщо через 5 років підтримку припинять хоча девайсу ще жить і жить
Барбарис
Member

Повідомлення

kabostebeztak, попереднє покоління на снапах залишилось без підтримки, наскільки я знаю. То брати нове за таку ціну та надіятись на ентузіастів - виглядає максимально нераціонально.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Барбарис: 08.04.2026 10:48 kabostebeztak, попереднє покоління на снапах залишилось без підтримки, наскільки я знаю. То брати нове за таку ціну та надіятись на ентузіастів - виглядає максимально нераціонально.
я по моєму казав про офіційну підтримку, що якщо їх не буде то воно помре під тиском зі сторони свободи х86 і вже існуючою диктатурою у фанатиків емейзінгу
Keyser Soze
Member

Повідомлення

del
Востаннє редагувалось 08.04.2026 12:19 користувачем Keyser Soze, всього редагувалось 1 раз.
dotenator
Junior

Повідомлення

Стільки негативних коментів ...
>>Этого шлака
>>Мертворождённый продукт

А можете пояснити аргументовано чому саме це шлак? Ігри не йдуть?
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Вчера компания Qualcomm представила потребителям серию чипов Snapdragon X2 Elite в сотрудничестве с крупными производителями оборудования, такими как ASUS и HP. Всего через день после публикации обзоров в некоторых СМИ компания ASUS повысила цены на свою продукцию через своего дистрибьютора-партнера, компанию Best Buy, что существенно повлияло на выводы некоторых обозревателей. Сообщается, что ASUS повысила цены на 100–350 долларов в зависимости от модели и конфигурации ноутбука, независимо от платформы. Это существенное изменение: например, увеличение цены на 350 долларов для модели стоимостью 1000 долларов, такой как Zenbook 14, означает увеличение заявленной цены устройства на треть.
:gigi: :lol: :lol: :lol: :up: :up: :up:
dotenator
Junior

Повідомлення

yurius_r: 07.04.2026 20:03 Їм треба орієнтуватися на ціну MacBook Neo.
З якого переляку?
Порівняйте ПСП, результати бенчмарків, кількість ОЗУ в обох. X2E цілком може бути основним інструментом для розробника наприклад, на Neo можна хіба що інет браузити.

Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
Hotspur: 07.04.2026 20:08
bes: 07.04.2026 15:55 потом в конце опять будут скидывать по 500 - 600 баксов ?
200. ця маячня нікому не треба без вінди
Так там же є вінда :shuffle:

Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
вони е ? :lol:
Не те щоб фанат ARM але ринок x86 ноутів останніми роками не демонструє нічого цікавого.
Дивлячись бенчмарки нових Macbook можна хоч якось для себе аргументувати апгрейд, в той же час x86 ноути - це така пічал :(
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

IronWithin
Деякий адепт пише що доля арм проців в ноутбучному сегменті вже дорівнює долі амд а зараз, на його думку, вже більше. Але це сугубо епл екосистема. Арм для вінди тільки тільки намагається щось показати, будемо дивитись що з цього вийде.

Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
IronWithin: 08.04.2026 08:40такий же прогнозист?
Справжній арм прогнозист в темі про прогрес арм проців, той вже з 2021 року захоплює ринок ноутів та пк, ось тільки софт доточать і х86 нікому не буде потрібен. Тож краще читати його аніж мене, я такий собі прогнозист.
yurius_r
Member

Повідомлення

dotenator: 08.04.2026 12:12Порівняйте ПСП
Вам якось із того ПСП яка користь? Кількість пам'яті так, це слабке місце. Хоча б 16ГБ треба
результати бенчмарків
Для чого вони? Якщо вже влазити в бенчі, то простіше взяти core ultra 300 чи щось із Ryzen
bes
Member

Повідомлення

dotenator: 08.04.2026 12:12 Дивлячись бенчмарки нових Macbook можна хоч якось для себе аргументувати апгрейд, в той же час x86 ноути - це така пічал :(
как просто думать что все так легко когда ты ничего не собираешься делать. Ты думаешь серьезно что смена другой ОС это просто выбор производительно и потребления железа? Удачи особенно когда столкнешься с ограничениями ОС или выбора софта который не факт что там есть под твои нужды или если есть то работает так же как под виндой :laugh:
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Polyaan: 07.04.2026 22:06 Вот реально, не фанат не x86 ноутов, но что могут для пользователя ноуты на арм не от яблока предложить , чего не сможет Mac Neo?
Простой пример, мне вот матери надо обновить ноут, только браузер, звонки онлайн и новости с видео. Не разу не пользовался маками, но подумываю о нео.
Чем арм на снепе лучше? Серьезно? Просто цена как то должна быть обоснована? Ведь так?
Подумай-спробуй Мамі дати замість ноутбука - планшет. Як показує практика - набагато зручніше, краще і простіше юай і робить все на ура.
А, ще і коштує 3 копійки.
beeeeeeee
Member

Повідомлення

IronWithin: 08.04.2026 08:40заявляли про 30% ринку
Да заявлять могут что угодно. Обычный маркетинг. Нам рассказывали какие крутые электромобили, но что-то их не спешат покупать и вот уже мы читаем новость:
спойлер
Зображення
dotenator
Junior

Повідомлення

yurius_r: 08.04.2026 13:12
dotenator: 08.04.2026 12:12Порівняйте ПСП
Вам якось із того ПСП яка користь? Кількість пам'яті так, це слабке місце. Хоча б 16ГБ треба
1. Відкриття та індексація проекту з кодом, компіляція, робота з базою, швидкість роботи code-assisted LLM - все це напряму залежить від ПСП. В цих дисциплінах що Apple silicone що X2EE мають перевагу навіть над актуальними десктопними процами.
2. >> Хоча б 16ГБ треба - Так в Asus A16 розпаяно 48 Гб, до чого тут це?
yurius_r: 08.04.2026 13:12
результати бенчмарків
Для чого вони? Якщо вже влазити в бенчі, то простіше взяти core ultra 300 чи щось із Ryzen
1. Ні. Що Ryzen що ultra300 будуть на третину повільніше навіть у шанованому тут CB2024:
Screenshot 2026-04-08 141701.png
2. По Geekbench дисципліні X2EE вже на рівні M4 Pro, а це дуже швидко.
3. Багато девів зараз вже користуються LLM для розробки. На більшості x86 залізі нормального асистента не запустити, обирати доводиться між M4/M5, Snapdragon'ом та Ryzen AI Max (Але він батарею жере як не в себе).

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
bes: 08.04.2026 13:18
dotenator: 08.04.2026 12:12 Дивлячись бенчмарки нових Macbook можна хоч якось для себе аргументувати апгрейд, в той же час x86 ноути - це така пічал :(
как просто думать что все так легко когда ты ничего не собираешься делать. Ты думаешь серьезно что смена другой ОС это просто выбор производительно и потребления железа? Удачи особенно когда столкнешься с ограничениями ОС или выбора софта который не факт что там есть под твои нужды или если есть то работает так же как под виндой :laugh:
Я б тут не писав якби не мав досвіду. Був у мене M1 Pro і я спробував весь наявний стек проекту перетягнути в macos. Приблизно половина потрібного софту не працювала або працювала криво. Тоді я дропнув цю ідею, але я не забув наскільки швидшим тоді відчувався ARM чип навіть порівняно з 14700k. З snapdragon думаю є шанс отримати краще з двох світів. Судячи з вижимки reddit має запрацювати весь потрібний софт.
PS. Нещодавно мав нагоду трохи поюзати ноут на Ryzen HX370 - І по батарейці, і по швидкості це такий сум :weep:

Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
beeeeeeee: 08.04.2026 13:31
Да заявлять могут что угодно. Обычный маркетинг. Нам рассказывали какие крутые электромобили, но что-то их не спешат покупать и вот уже мы читаем новость:
спойлер
Зображення
А ви персонально користувались електромобілем? Можете об'єктивно оцінити різницю з ДВС?
IronWithin
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 08.04.2026 13:31
спойлер
Зображення
Я б на вашем месте не читал первый попавшийся сайт
Відповісти