Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
yuriy_dd
Member
що таке прогресс - ось приклад - перехід з макбук про М1 Мах 32 Гб на ейр М5 24 Гб, і все працює скоріше (окрім відео експорту)
різниця в ціні - 3 рази
прошу подібне показати на х86 ринку, щоб довести що там є прогресс
пс: там ще мужик показує як макос з оперативкою працює, хоча і на дуже базовому рівні
різниця в ціні - 3 рази
пс: там ще мужик показує як макос з оперативкою працює, хоча і на дуже базовому рівні
-
kabostebeztak
Member
райзен 7 5700х3д і р5 7600хyuriy_dd: ↑ 07.04.2026 17:00 що таке прогресс - ось приклад - перехід з макбук про М1 Мах 32 Гб на ейр М5 24 Гб, і все працює скоріше (окрім відео експорту)
різниця в ціні - 3 рази
-
waryag
Member
Порівняй райзен 7 1800х з райзен 5 5600, або і7 8700к з і5 12400yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 17:00що таке прогресс - ось приклад - перехід з макбук про М1 Мах 32 Гб на ейр М5 24 Гб, і все працює скоріше (окрім відео експорту)
різниця в ціні - 3 рази
-
kabostebeztak
Member
5700х3д і 7600х кращий прикладwaryag: ↑ 07.04.2026 17:19Порівняй райзен 7 1800х з райзен 5 5600, або і7 8700к з і5 12400yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 17:00що таке прогресс - ось приклад - перехід з макбук про М1 Мах 32 Гб на ейр М5 24 Гб, і все працює скоріше (окрім відео експорту)
різниця в ціні - 3 рази
прошу подібне показати на х86 ринку, щоб довести що там є прогресс![]()
-
beeeeeeee
Member
Юра, каюсь, не тратил своё время на это, но хочу тебе сказать, ты сам посмотри на его канал. Это же типичный яблочный блогер, у него на канале всё про Эпл. Ну что он может нам сказать кроме эмейзинга? Мы же уже не дети и знаем как все эти обзоры пилятся. Тут тяжело верить в объективность обычных блогеров, которым больше не проплатят за рекламу и ничего не зашлют на обзор, если помоями польют, а что говорить за чисто эмейзинг блогеров?yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 17:00 там ще мужик показує
- спойлер
- У них какая-то мода в название канала добавлять Tech.

-
yuriy_dd
Member
прошу дати моделі ноутів - ціни на момент виходу знайду сам
-
yuriy_dd
Member
якраз огляд що я дав - це суцільні реальні задачі, без тестівbeeeeeeee: ↑ 07.04.2026 17:54Юра, каюсь, не тратил своё время на это, но хочу тебе сказать, ты сам посмотри на его канал
-
yuriy_dd
Member
перекличка - всі готові до Snapdragon X2 оглядів?
-
beeeeeeee
Member
Да, капитан.yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 21:19всі готові
-
yuriy_dd
Member
а ну завдання - знайти, проаналізувати, зробити висновки?
-
waryag
Member
При чому тут моделі ноутів? Розмова була про прогрес процесорів, і розділ форуму, як казав один Юрій - про процесори. І тут він навіть не збрехав!yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 21:16прошу дати моделі ноутів - ціни на момент виходу знайду сам
-
yuriy_dd
Member
я порівняв - топ проц з жовтень 2021 - М1 Мах та базовий М5 з жовтня 2025 - ще раз - топ з 2021 та база з 2025 - і база стала швидша за топ за 4 рокиwaryag: ↑ 07.04.2026 21:34При чому тут моделі ноутів? Розмова була про прогрес процесорів, і розділ форуму, як казав один Юрій - про процесори. І тут він навіть не збрехав!
при чому топ у 2021 - він був дійсно топ, нема ефекту низької бази
людина не купує лише проц - а для ноута взагалі не купує проц, тому я вказав що ціна на ноут впала в 3 рази
прошу подібне привести для х86
-
yuriy_dd
Member
ну накінець і у віндовс фанатів свято - зявився новий проц, який ну дуже класний:
пс: зачекався поки фанати х86 зможуть знайти, сам все знайшов, висновки дам можливість їм зробити самостійно, але ж ми всі знаємо що вони і без знань і ліниві - так що нічого не буде
пс: зачекався поки фанати х86 зможуть знайти, сам все знайшов, висновки дам можливість їм зробити самостійно, але ж ми всі знаємо що вони і без знань і ліниві - так що нічого не буде
-
beeeeeeee
Member
А шо там на скринах одни ноутбуки? Он шо не для десктопа?yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 21:51ну накінець і у віндовс фанатів свято - зявився новий проц, який ну дуже класний
-
yuriy_dd
Member
та тупий Квалком не хоче грошей заробитиbeeeeeeee: ↑ 07.04.2026 22:04Он шо не для десктопа?
-
waryag
Member
Ти під речовинами? Пишеш про порівняння процесорів - порівнюй процесори.yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 21:42я порівняв - топ проц з жовтень 2021 - М1 Мах та базовий М5 з жовтня 2025 - ще раз - топ з 2021 та база з 2025 - і база стала швидша за топ за 4 роки
при чому топ у 2021 - він був дійсно топ, нема ефекту низької бази
людина не купує лише проц - а для ноута взагалі не купує проц, тому я вказав що ціна на ноут впала в 3 рази
прошу подібне привести для х86
Чи ти настільки недалекий, що не знаєш, що для тієї ж АМД в приоритеті розвиток десктопних і серверних процесорів, які використовують спільні чиплети? А мобільні виходять пізніше, якщо взагалі виходять, і можуть використовувати застарілі архітектури.
-
yuriy_dd
Member
але я і порівнюю проци, але не можна порівняти проц для ноута, без ноутаwaryag: ↑ 07.04.2026 22:22Ти під речовинами? Пишеш про порівняння процесорів - порівнюй процесори.
також не можна купити окремо проц для ноута, а купується цілий ноут
я ж вже казав - прогресу нема, ви просто підтверджуєте цеwaryag: ↑ 07.04.2026 22:22що для тієї ж АМД в приоритеті розвиток десктопних і серверних процесорів, які використовують спільні чиплети? А мобільні виходять пізніше, якщо взагалі виходять, і можуть використовувати застарілі архітектури
-
waryag
Member
Для тебе занадто складний концепт, що прогрес процесорів АМД не завжди тотожний прогресу процесорів для ноутів від АМД, а ноути взагалі виробляються сторонніми фірмами і можуть мати косяки і особливості, незалежні від чипмейкера?yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 22:38але я і порівнюю проци, але не можна порівняти проц для ноута, без ноута
також не можна купити окремо проц для ноута, а купується цілий ноут
-
waryag
Member
Мавпочка нездатна порівняти райзен 1800х та райзен 5600, порівняти MSRP чи попросити зробити це ШІ? Це сумно.yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 22:38я ж вже казав - прогресу нема, ви просто підтверджуєте це
-
kabostebeztak
Member
Контр страйк 2 запускається навіть!yuriy_dd: ↑ 07.04.2026 21:51 ну накінець і у віндовс фанатів свято - зявився новий проц, який ну дуже класний: