Alekss: ↑
04.04.2026 19:38
Mercusys MR27BE за 60$ с этим тоже вполне справится на 100%
Скажу даже больше с этим вполне справиться даже:
22$ Netis NX10 (QoS+), MU-MIMO, 1GHz CPU, 128MB DDR,FLASH 16MB
Netis NX10от 999 до 1 924 грн..png
Гарно в них виходить тільки справлятись з відвалами вайфай, а коли в приміщенні буде декілька користувачів чи пристроїв.... Проходили.
denizen: ↑
03.04.2026 17:41
вже давно стало зрозуміло, що, роутер, це не та річ, яку треба брати на майбутне.
Чому? Я колись брав на майбутне з портом більше 100 мегабіт. Стався в нагоді такий запас.
Отправлено спустя 3 минуты 46 секунд:
MSiAventador: ↑
04.04.2026 14:17
Середнє споживання 10Вт це ОК. Коли обирав роутер теж глянув на цей TUF BE9400 але якось забагато наворотів , вистачило TUF BE3600.
В останньому 2 речі напружують (гадаю в TUF BE9400 те саме ): старт веб оболонки з попередження необхідності доустановки в броузер "сертифікату АСУС" і 2-3 хвилинне перезавантаження всього роутера при закріпленні ІР за новим девайсом мережі.
Сертифікати не просив, а що за перезавантаження роутера? Скільки пристроїв не добавляв, ніяких перезавантажень.
Після додавання нового пристрою його можно "закріпіти" за постійним ІР адресом , для швидкого підключення і може ще чого, наприклад стабільного конекту через 2 ретранслятора Wi-Fi в своїй мережі.
А я сьогодні насправді уже замовив собі цей роутер. Як виявилось у нього точно те ж залізо, що й в Ubiquiti U7 Pro. Тільки форма антен відрізняється, але варіант від Асуса мені подобається більше. Залишається лише питання софта. Зараз виробники кінцевих девайсів рідко лізуть в SDK від виробників чіпів. Зазвичай просто чіпляють зверху свої софтові фішки типу юайки, і все. А дрова не чіпають. Тому BE9400 має бути еквівалентний U7 Pro, тільки дешевший на 1500 грн.
Що стосується причини покупки, то віднедавна я живу на верхньому поверсі будинку і над моєю головою лише рубероїд, утеплювач і дерево. А поруч високий пагорб, на якому схоже стоять якісь військові радари. Принаймні весь 5 ГГц діапазон засраний якимось випромінюванням, яке в декілька разів потужніше за те, що видає мій роутер. Дуже часто пінги до мого роутера скачуть до 100 мс, а інколи вафля взагалі відвалюється. Якщо постаратись, то можна знайти відносно чистий канал, але це буде лише 20 МГц. 6 ГГц діапазон виглядає набагато чистішим, тому я покладаю на нього великі надії.
Alekss: ↑
04.04.2026 19:38
Mercusys MR27BE за 60$ с этим тоже вполне справится на 100%
Скажу даже больше с этим вполне справиться даже:
22$ Netis NX10 (QoS+), MU-MIMO, 1GHz CPU, 128MB DDR,FLASH 16MB
Netis NX10от 999 до 1 924 грн..png
Гарно в них виходить тільки справлятись з відвалами вайфай, а коли в приміщенні буде декілька користувачів чи пристроїв.... Проходили.
Не треба розказувати кул сторі.
Если у вас что либо отваливается, то это не значит что миллион проданных устройств ведут себя так же. Поменяйте по гарантии, или закачайте новую прошивку. Или интернет-провайдера. Писать про отвалы хорошо для тролинга, а не аргументированного диалога.