Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 04.04.2026 16:56Ти взагалі маєш розуміння що таке сервер?
звичайно що маю, буквально дослівно вам повторю офіційне визначення з вікі: Головною ознакою серверу - є здатність машини чи програми переважну кількість часу працювати автономно, без втручання людини, реагуючи на зовнішні події відповідно до встановленого програмного забезпечення

я вірю що очевидні речі - ви сприймаєте в штики, як наприклад що ейр від батареї працює швидше, ніж від розетки. Але це правда.
Просто ви маєте усвідомити свій брак знань, і якщо маєте бажання вчитись - то питайте
beeeeeeee: 04.04.2026 18:46Шо за детский сад
бісяться в загончику
denon312: 04.04.2026 21:21ти не уважний, подивися
я думаю на цьому мені вже точно стало не цікаво з вами спілкуватись, wellcome в загончик заблокованих мною
kabostebeztak
Member

Повідомлення

beeeeeeee: 04.04.2026 21:41
denon312: 04.04.2026 21:21а я ведь предупреждал
Ну вот, не слушали пророка, а он говорил. Будете ещё все на маках сидеть и вспоминать как не верили Юре.
макбук про 2015 рахується?
я на нього хочу перейти зі свого 2010 17 дюймів, в якому завести батарею так і не вдалось.
щось не те з материнкою, чинити 200 євро, купити 2015 - десь 100.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

розумію що нечесно порівнювати інтегрований ГПУ проти дискретки, і мало би бути порівняння проти інтегрованих ГПУ від Інтел чи АМД, але є що є:

kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.04.2026 21:56
denon312: 04.04.2026 21:21ти не уважний, подивися
я думаю на цьому мені вже точно стало не цікаво з вами спілкуватись, wellcome в загончик заблокованих мною
wellcum
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.04.2026 21:56
RoMiLiUs: 04.04.2026 16:56Ти взагалі маєш розуміння що таке сервер?
звичайно що маю, буквально дослівно вам повторю офіційне визначення з вікі: Головною ознакою серверу - є здатність машини чи програми переважну кількість часу працювати автономно, без втручання людини, реагуючи на зовнішні події відповідно до встановленого програмного забезпечення
Піду підключусь на свій сервер Mikrotik ax3 :lol:
Хоча, моє старе лайно на хасвелі, де крутиться декілька пайтон ботів на парсинг сайтів і "nas" також називаю сервером
yuriy_dd
Member

Повідомлення

ще один тест - щось оглядачі почали від батареї тестувати:

orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.04.2026 16:50 Вас заставляють купувати АРМ? Спокійно користуйтесь х86
Вас хтось заставляє кожного дня проповідувати "фанатам х86" про неймовірні переваги ARM? чи у вас є набридливий знайомий який постійно переконує що за х86 майбутнє і гівно ваш ARM? то для чого ви на цьому форумі?)
Вас тут гівном поливають щодня, а ви це за дві щоки наминаєте, так ще й добавки просите. Визнайте, ви тут, бо вам просто бракує уваги. Інакше б ви не вели дискусію "один проти всіх" протягом 160 сторінок, а просто пішли б кудись, де до вашої думки прислухаються. Хоча не знаю чи такі люди є, якщо чесно.
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.04.2026 16:50 Невже ви думаєте що користувачі відмовляться від макбуків - через мізерну к-ть користувачів типу вас?
Так ніби це я тут вже 160 сторінок всіх переконую переходити з макбуків на х86 :rotate:
А взагалі так, таких як я мізерна кількість, ще є мізерна кількість інженерів що працюють з AutoCAD/Solidworks/etc, ще є мізерна кількість людей що займаються аеродинамікою, ще є мізерна кількість програмістів що використовують не адаптовані під ARM бібліотеки, мізерна кількість дизайнерів, VFX artists, які встановлюють Workstations on x86, і звичайно люди які грають в ігри (але на них не зважаємо бо вони просто дурницями займаються). І так от крапля до краплі, і виходить 85% ринку все ще використовує x86. Так кого тут мізерна кількість, не підкажете?)

Тому давайте так, напишете мені, коли 60-70% ринку перейде на ARM. А також повідомте, коли у TOP500 суперкомп'ютерів 250–300 будуть використовувати суто ARM-процесори. От тоді можна буде відновити розмову. А наразі дискусія себе вичерпала.
Have fun good luck :)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.04.2026 21:56wellcome в загончик заблокованих мною
Правильно, блокуй всіх щоб ніхто не міг суперечити його величності. Абіженка
kabostebeztak
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 05.04.2026 00:43
yuriy_dd: 04.04.2026 21:56wellcome в загончик заблокованих мною
Правильно, блокуй всіх щоб ніхто не міг суперечити його величності. Абіженка
а як про маму хтось згадує у відповідь на хамство вічне - відразу сльози, погрози...
kabostebeztak
Member

Повідомлення

orange_deer: 05.04.2026 00:39
yuriy_dd: 04.04.2026 16:50 Невже ви думаєте що користувачі відмовляться від макбуків - через мізерну к-ть користувачів типу вас?
Так ніби це я тут вже 160 сторінок всіх переконую переходити з макбуків на х86 :rotate:
А взагалі так, таких як я мізерна кількість, ще є мізерна кількість інженерів що працюють з AutoCAD/Solidworks/etc, ще є мізерна кількість людей що займаються аеродинамікою, ще є мізерна кількість програмістів що використовують не адаптовані під ARM бібліотеки, мізерна кількість дизайнерів, VFX artists, які встановлюють Workstations on x86, і звичайно люди які грають в ігри (але на них не зважаємо бо вони просто дурницями займаються). І так от крапля до краплі, і виходить 85% ринку все ще використовує x86. Так кого тут мізерна кількість, не підкажете?)

Тому давайте так, напишете мені, коли 60-70% ринку перейде на ARM. А також повідомте, коли у TOP500 суперкомп'ютерів 250–300 будуть використовувати суто ARM-процесори. От тоді можна буде відновити розмову. А наразі дискусія себе вичерпала.
Have fun good luck :)
А ще лінукс на маки на арм і снапдрагони не ставиться.

Нагадаю хто топ 1 по суперкомп'ютерах:

El Capitan - HPE Cray EX255a, AMD 4th Gen EPYC 24C 1.8GHz, AMD Instinct MI300A, Slingshot-11, TOSS, HPE
DOE/NNSA/LLNL
United States

Їх точно не хвилюють якісь там гроші
denon312
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 05.04.2026 00:43 Правильно, блокуй всіх щоб ніхто не міг суперечити його величності. Абіженка
насправді, я здивований що лише зараз, мабуть якийсь гнійний черяк зачепив
на форумах герой - а на ділі лише набряк вени в важливій точці
orange_deer
Member

Повідомлення

denon312
kabostebeztak
AntonyKandaurov

Певно десь так Юрій бачить себе коли відправляє людей в бан, бо вони йому набридли (бо показали що форуми це його основна діяльність/регулярно доводять що він сам не розбирається в своїй аргументації)
andy_meme.jpg
denon312
Member

Повідомлення

orange_deer
ціль позбутися злоякісної пухлини
хай собі заведе бложик і там пише
orange_deer
Member

Повідомлення

denon312: 05.04.2026 01:51 orange_deer
ціль позбутися злоякісної пухлини
хай собі заведе бложик і там пише
мені здається для нього цей форум і є особистим блогом :D
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.04.2026 10:18
dext: 04.04.2026 00:44на x86 ви посто вставляєте нову батарейку CMOS і отримуєте повнісью робочу та актуальну систена на 1) Windows 11 2) Linux для 18-річної системи (Nehalem), де ваші mac/android поробки того часу?
щось ви дуже швидко злились з відповідальності за вашу фразу, дозволю її вам нагадати:
dext: 03.04.2026 23:32дешеві гаджети, які викидують за рік користування
як я і казав - ви не несете відповідальності за свої слова, і готові писати будь яку маячню, або швидко переводити тему
тому ще раз - попрошу пояснити що ви мали на увазі.
дитяча фанатська претензія, тому почнемо B-)
- Mi A2 Lite, куплений через 9 місяців після анонсу, оновлення перестали надходити за кілька місяців, життєвий цикл практично менше року, трохи більше ніж через рік (якраз після гарантії) почала заїдати кнопка живлення, за ~2 роки почав відшаровуватись екран, з середини
- Galaxy Ace 2, помер десь за тиждень до закінчення гарантії, тобто фактичний життєвий цикл менше року, дяка гарантії, замінили МП :shuffle:
- X96 Pro, взагалі немає прошивок новіше андроіда 7.0, немає робочого додатку ютуба

у підсумку фактично і практично - одноразові, дешеві поробки, без жодної підтримки :dontknow:

поточний смарт в конфігурації 12/512 RAM/UFS свого часу коштував дорожче ноута з дискретною ВК, тому не дешева, не однорічна, але все ж таки одноразова поробка :yes:

і для загально розвитку: 43 hours battery life: Dell XPS 14 2026 lasts almost 3x longer vs MacBook Air 15 M5 in web browsing test

як тільки Intel отримав доступ до нормальних тех. процесів - від "енерго-ефективності" ARM не залишилось нічого
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.04.2026 23:27ще один тест - щось оглядачі почали від батареї тестувати:
Чергова побрехенька від яблучних підсосів? Вже в заголовку "best of windows", а показують ноут :rotate:
waryag
Member

Повідомлення

orange_deer: 05.04.2026 00:23Інакше б ви не вели дискусію "один проти всіх" протягом 160 сторінок, а просто пішли б кудись, де до вашої думки прислухаються.
Так він і не веде дискусію. Він не намагається нічого довести, йому неможливо нічого довести. Ловлять на брехні, і буквальн она тій же сторінці він пише, що ні, а то була не брехня. Один і той же набір тез, з невеликими змінами і мінімальною реакцією на опонентів та бездумна копіпаста однотипних відео яблучних блогерів.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

orange_deer: 05.04.2026 01:45 denon312
kabostebeztak
AntonyKandaurov

Певно десь так Юрій бачить себе коли відправляє людей в бан, бо вони йому набридли (бо показали що форуми це його основна діяльність/регулярно доводять що він сам не розбирається в своїй аргументації)

andy_meme.jpg
ну і слава богу
весь форум заблокує і всьо, перемога
тільки адекватна дискусія тут буде
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 05.04.2026 00:23Вас хтось заставляє кожного дня проповідувати "фанатам х86" про неймовірні переваги ARM?
вас хтось заставляє сюди заходити, щоб насолодитись черговими програшами х86?
orange_deer: 05.04.2026 00:23Вас тут гівном поливають щодня, а ви це за дві щоки наминаєте, так ще й добавки просите
скоріше навпаки - по вашим аналогіям - це я поливаю лайном фанатів х86, а вони за дві щоки наминають, ще заходять і ще хочуть
при чому нічого в захист сказати не можуть
orange_deer: 05.04.2026 00:39Тому давайте так, напишете мені, коли 60-70% ринку перейде на ARM
доля АРМ в ноутах напевне вже більша ніж у АМД - ви так само негативно ставитесь до ноутів на АМД?
orange_deer: 05.04.2026 00:39А також повідомте, коли у TOP500 суперкомп'ютерів 250–300 будуть використовувати суто ARM-процесори
в більшості швидкодія забезпечується за рахунок ГПУ. І так досить довго першим був на АРМ - може замостійно пошукати який
до речі Нвідіа вже свої робить - і на чому? правильно вгадали - на АРМ - ще трішки за щоку
dext: 05.04.2026 06:56дитяча фанатська претензія, тому почнемо B-)
- Mi A2 Lite, куплений через 9 місяців після анонсу, оновлення перестали надходити за кілька місяців
я ж писав - що раніше була проблема з цим. Але зараз стало значно краще
і це не провина АРМ, а провина вендора
кастоми є навіть на Андроїд 16 - ще раз доводить що це вендор хоче щоб ви купили новий смарт. А ви ще й йому підігруєте.
dext: 05.04.2026 06:56і для загально розвитку: 43 hours battery life: Dell XPS 14 2026 lasts almost 3x longer vs MacBook Air 15 M5 in web browsing test
я про це написав ледве не тиждень тому, ви дуже відстаєте
Відповісти