Новини
Останні статті і огляди
EIZO FlexScan EV2750 - досвід експлуатації та взаємодії з підтримкою
-
akorotche
Junior
Вітаю, спільнота!
Заздалегідь перепрошую, за "лонгрід".
Хочу поділитись досвідом володіння монітором EIZO FlexScan EV2750 (дата купівлі: березень 2019). Напрацювання всього 7600 годин при заявленому виробником ресурсі підсвічування в 30000 годин. Домашнє дбайливе використання у житловому приміщенні, відсутність хімічних впливів, відсутність потрапляння прямих сонячних променів, відсутність ударів чи падінь. Термін офіційної гарантії вичерпано.
Монітори EIZO позиціонуються як преміальне рішення з упором на якість, довговічність та надійність – саме тому він і був обраний. На сьогодні монітор залишається актуальним для моїх робочих завдань.
ПРОБЛЕМА.
Нещодавно, у процесі стандартного прибирання та протирання монітора мікрофіброю, від верхнього лівого кута відвалився шматок пластику.
Після детального вивчення було виявлено тріщини на двох інших кутах рамки монітора. Рамка монітора моделі FlexScan EV2750 представляє єдине ціле з усією задньою кришкою монітора.
При цьому монітор залишається повністю працездатним.
Фактично пристрій втрачає товарний вигляд і цілісність за збереження функціональності.
ЗВЕРНЕННЯ НА ПІДТРИМКУ EIZO (Швеція).
Я звернувся на підтримку EIZO з описом проблеми та фотографіями.
У ході тривалого листування суть відповідей мала таку хронологію:
- визнання такого дефекту не нормальним;
- визнання того, що з таким дефектом вони раніше не стикалися і цей (зареєстрований) кейс буде передано відділу якості до Японії;
- визнання того, що навіть при відправці монітора до Швеції заміна деталі є вкрай ризиковою навіть для компетенції шведського сервісу і є небезпека пошкодження не тільки нової рамки, а й LCD-панелі під час заміни рамки;
- вказано на наявність деталі кришки на складі та пропозиція передати деталь безкоштовно через партнера, компанію MTI;
- зміна риторики, вказівка на те, що отримавши деталь я зможу замінити її самостійно в домашніх умовах, заміна не являє собою нічого складного, інструкції із заміни будуть надані, у шведському сервісі такі заміни проводяться щодня;
- відмова попередньо надати інструкції із заміни, для попереднього ознайомлення та оцінки складності та ризиків, аргумент - ми не надаємо сервісні документації третім особам;
- пропозиція замінити деталь не самостійно, а у сервісі партнера, компанія MTI, безкоштовно;
КОНТАКТ З ДИРЕКТОРОМ СЕРВІСНОГО ЦЕНТРУ КОМПАНІЇ MTI (Україна).
- деталі ніде немає і бути не може, модель знята з виробництва;
- тріщини є "цитата: зафіксовані зміни стану пластику розглядаються як наслідок природного старіння матеріалів в процесі тривалої експлуатації, а не як виробничий дефект.";
- відсутність конструктивних аргументів та фактів заяви про "природне старіння матеріалу";
- компанія може замінити деталь, якщо нам її надішлють шведи;
- заміна платна;
- гарантія на виконані роботи 1 місяць;
- відповідальність за будь-які пошкодження під час заміни, включаючи LCD-панель, компанія не несе;
- будь-яке втручання в конструкцію монітора з наявними тріщинами корпусу та вичерпаним строком служби пластику несе певні технологічні ризики;
- під час прийому пристрою у сервіс складається акт прийому у якому фіксується лише зовнішній стан, зовнішні дефекти та комплектація пристрою; діагностика LCD-панелі проводиться під час сервісного обслуговування без присутності клієнта;
Фактично сервіс MTI знімає з себе будь-які зобов'язання та гарантії. З наданих умов випливає, що ризики можливих пошкоджень фактично залишаються за клієнтом.
Враховуючи все вищесказане, ні взаємодія, ні обговорення цієї компанії не становить жодного інтересу.
ПОВЕРНЕННЯ ДО ДІАЛОГУ З ПІДТРИМКОЮ EIZO (Швеція).
- згадка про «права користувача» без конкретики, як вони реалізуються в даній ситуації;
- ігнорування мого твердження, що я як користувач маю законне право на пристрій, який не руйнується сам по собі в умовах нормальної експлуатації, право на пристрій, що відповідає заявленому рівню якості, право на ефективне рішення;
- пряма відмова від заміни всього пристрою на новий аналогічний або відповідний за параметрами;
- повне ігнорування моїх аргументів проти заміни деталі в MTI з наданням листування з директором MTI як доказової бази;
- ігнорування моєї пропозиції передачі пристрою в шведський сервіс на діагностику та заміну запчастини, з відповідними гарантіями та зобов'язаннями, включаючи покриття логістичних витрат стороною, що приймає;
- відділ якості не зацікавлений у подальшому аналізі пристрою;
- офіційного технічного висновку чи пояснення причин дефекту не надано;
- повторні пропозиції передати запчастину до MTI;
- відсутність альтернативних пропозицій щодо врегулювання ситуації, що склалася;
ПІДСУМОК.
На даний момент ситуація виглядає так:
пристрій преміального сегмента демонструє передчасну та незрозумілу деградацію матеріалів;
виробник не надає технічного пояснення;
офіційний сервіс демонструє суперечливу позицію;
повноцінного вирішення проблеми не пропонується;
ремонт – на розсуд користувача, з ризиками та без гарантій результату.
Окремо зазначу, що через стан корпусу монітор суттєво втрачає ліквідність на вторинному ринку, незважаючи на повну працездатність.
СПОСТЕРЕЖЕННЯ.
Паралельно з листуваннями було проведено опитування низки продавців моніторів EIZO на вторинному ринку щодо аналогічних дефектів. У моніторів схожої серії, з напрацюваннями 25+ тисяч годин, у моніторів з пожовклим пластиком, що постарів - такого дефекту виявлено не було.
Додатково, останнім часом, в ході експлуатації став з'являтися такий артефакт - при холодному запуску монітора, у його верхній частині екрана, стали з'являтися горизонтальні смуги, що швидко миготять. По всій довжині екрана шириною приблизно 2-3см. Високочастотне миготіння плавно зникає через 1-2 хвилини після вмикання екрана. Смуги мають характер виключно високочастотного миготіння, без заливки кольору. Цей артефакт не регулярний, можна сказати - рідкісний. За можливості якісно зафіксувати його на відео, ролик буде залитий на YouTube, посилання буде додано в коментарях. Чи пов'язаний артефакт з наявністю відпавшого фрагменту рамки - я не знаю.
ВИСНОВОК.
Якщо ви розглядаєте покупку EIZO через репутацію, надійність, заявлену Японську якість — цей досвід може бути корисним для розуміння того, як компанія поводиться в спірних ситуаціях.
У ході листування зі шведським сервісом, додатково, через форму зворотного зв'язку на офіційному японському сайті компанії EIZO, було відправлено запит з проханням передачі мого кейсу фахівцям контролю якості та не гарантійних випадків, із зазначенням номера кейсу та коротким описом ситуації, що склалася.
Наступного дня, менеджером шведського сервісу було написано наступне: "We received an e-mail from our HQ and can see that you have submitted the information to them your self. In their reply to us they urge us to continue to communicate with the customer since this is a local repair topic in our region. EIZO HQ will not respond to your e-mail.".
Не приховуватиму, я дуже розраховував на пряму відповідь з боку Японії і на залучення в мій нетиповий кейс.
По суті, шведський сервіс пропонує потенційно ризикований ремонт без чітких зобов'язань за результатом, передавши запчастину, фактично вони закривають кейс малою кров'ю та перекладають усі подальші ризики виключно на користувача/клієнта.
Чи нормально це для бренду такого рівня – вирішуйте самі.
ПИТАННЯ ДО СПІЛЬНОТИ:
- Чи стикався хтось із подібною деградацією корпусу біля моніторів EIZO чи інших брендів?
- Чи можна вважати таку поведінку матеріалів нормальною при дбайливій експлуатації?
- Чи має хтось досвід подібного ремонту і наскільки він безпечний для LCD-панелі?
- Наскільки, на вашу думку, коректна та виправдана позиція виробника у подібних ситуаціях?
Додатково буду вдячний за рекомендації авторитетних міжнародних ресурсів, на яких є сенс розмістити публікацію мого досвіду.
Дякую!
Заздалегідь перепрошую, за "лонгрід".
Хочу поділитись досвідом володіння монітором EIZO FlexScan EV2750 (дата купівлі: березень 2019). Напрацювання всього 7600 годин при заявленому виробником ресурсі підсвічування в 30000 годин. Домашнє дбайливе використання у житловому приміщенні, відсутність хімічних впливів, відсутність потрапляння прямих сонячних променів, відсутність ударів чи падінь. Термін офіційної гарантії вичерпано.
Монітори EIZO позиціонуються як преміальне рішення з упором на якість, довговічність та надійність – саме тому він і був обраний. На сьогодні монітор залишається актуальним для моїх робочих завдань.
ПРОБЛЕМА.
Нещодавно, у процесі стандартного прибирання та протирання монітора мікрофіброю, від верхнього лівого кута відвалився шматок пластику.
Після детального вивчення було виявлено тріщини на двох інших кутах рамки монітора. Рамка монітора моделі FlexScan EV2750 представляє єдине ціле з усією задньою кришкою монітора.
При цьому монітор залишається повністю працездатним.
Фактично пристрій втрачає товарний вигляд і цілісність за збереження функціональності.
ЗВЕРНЕННЯ НА ПІДТРИМКУ EIZO (Швеція).
Я звернувся на підтримку EIZO з описом проблеми та фотографіями.
У ході тривалого листування суть відповідей мала таку хронологію:
- визнання такого дефекту не нормальним;
- визнання того, що з таким дефектом вони раніше не стикалися і цей (зареєстрований) кейс буде передано відділу якості до Японії;
- визнання того, що навіть при відправці монітора до Швеції заміна деталі є вкрай ризиковою навіть для компетенції шведського сервісу і є небезпека пошкодження не тільки нової рамки, а й LCD-панелі під час заміни рамки;
- вказано на наявність деталі кришки на складі та пропозиція передати деталь безкоштовно через партнера, компанію MTI;
- зміна риторики, вказівка на те, що отримавши деталь я зможу замінити її самостійно в домашніх умовах, заміна не являє собою нічого складного, інструкції із заміни будуть надані, у шведському сервісі такі заміни проводяться щодня;
- відмова попередньо надати інструкції із заміни, для попереднього ознайомлення та оцінки складності та ризиків, аргумент - ми не надаємо сервісні документації третім особам;
- пропозиція замінити деталь не самостійно, а у сервісі партнера, компанія MTI, безкоштовно;
КОНТАКТ З ДИРЕКТОРОМ СЕРВІСНОГО ЦЕНТРУ КОМПАНІЇ MTI (Україна).
- деталі ніде немає і бути не може, модель знята з виробництва;
- тріщини є "цитата: зафіксовані зміни стану пластику розглядаються як наслідок природного старіння матеріалів в процесі тривалої експлуатації, а не як виробничий дефект.";
- відсутність конструктивних аргументів та фактів заяви про "природне старіння матеріалу";
- компанія може замінити деталь, якщо нам її надішлють шведи;
- заміна платна;
- гарантія на виконані роботи 1 місяць;
- відповідальність за будь-які пошкодження під час заміни, включаючи LCD-панель, компанія не несе;
- будь-яке втручання в конструкцію монітора з наявними тріщинами корпусу та вичерпаним строком служби пластику несе певні технологічні ризики;
- під час прийому пристрою у сервіс складається акт прийому у якому фіксується лише зовнішній стан, зовнішні дефекти та комплектація пристрою; діагностика LCD-панелі проводиться під час сервісного обслуговування без присутності клієнта;
Фактично сервіс MTI знімає з себе будь-які зобов'язання та гарантії. З наданих умов випливає, що ризики можливих пошкоджень фактично залишаються за клієнтом.
Враховуючи все вищесказане, ні взаємодія, ні обговорення цієї компанії не становить жодного інтересу.
ПОВЕРНЕННЯ ДО ДІАЛОГУ З ПІДТРИМКОЮ EIZO (Швеція).
- згадка про «права користувача» без конкретики, як вони реалізуються в даній ситуації;
- ігнорування мого твердження, що я як користувач маю законне право на пристрій, який не руйнується сам по собі в умовах нормальної експлуатації, право на пристрій, що відповідає заявленому рівню якості, право на ефективне рішення;
- пряма відмова від заміни всього пристрою на новий аналогічний або відповідний за параметрами;
- повне ігнорування моїх аргументів проти заміни деталі в MTI з наданням листування з директором MTI як доказової бази;
- ігнорування моєї пропозиції передачі пристрою в шведський сервіс на діагностику та заміну запчастини, з відповідними гарантіями та зобов'язаннями, включаючи покриття логістичних витрат стороною, що приймає;
- відділ якості не зацікавлений у подальшому аналізі пристрою;
- офіційного технічного висновку чи пояснення причин дефекту не надано;
- повторні пропозиції передати запчастину до MTI;
- відсутність альтернативних пропозицій щодо врегулювання ситуації, що склалася;
ПІДСУМОК.
На даний момент ситуація виглядає так:
пристрій преміального сегмента демонструє передчасну та незрозумілу деградацію матеріалів;
виробник не надає технічного пояснення;
офіційний сервіс демонструє суперечливу позицію;
повноцінного вирішення проблеми не пропонується;
ремонт – на розсуд користувача, з ризиками та без гарантій результату.
Окремо зазначу, що через стан корпусу монітор суттєво втрачає ліквідність на вторинному ринку, незважаючи на повну працездатність.
СПОСТЕРЕЖЕННЯ.
Паралельно з листуваннями було проведено опитування низки продавців моніторів EIZO на вторинному ринку щодо аналогічних дефектів. У моніторів схожої серії, з напрацюваннями 25+ тисяч годин, у моніторів з пожовклим пластиком, що постарів - такого дефекту виявлено не було.
Додатково, останнім часом, в ході експлуатації став з'являтися такий артефакт - при холодному запуску монітора, у його верхній частині екрана, стали з'являтися горизонтальні смуги, що швидко миготять. По всій довжині екрана шириною приблизно 2-3см. Високочастотне миготіння плавно зникає через 1-2 хвилини після вмикання екрана. Смуги мають характер виключно високочастотного миготіння, без заливки кольору. Цей артефакт не регулярний, можна сказати - рідкісний. За можливості якісно зафіксувати його на відео, ролик буде залитий на YouTube, посилання буде додано в коментарях. Чи пов'язаний артефакт з наявністю відпавшого фрагменту рамки - я не знаю.
ВИСНОВОК.
Якщо ви розглядаєте покупку EIZO через репутацію, надійність, заявлену Японську якість — цей досвід може бути корисним для розуміння того, як компанія поводиться в спірних ситуаціях.
У ході листування зі шведським сервісом, додатково, через форму зворотного зв'язку на офіційному японському сайті компанії EIZO, було відправлено запит з проханням передачі мого кейсу фахівцям контролю якості та не гарантійних випадків, із зазначенням номера кейсу та коротким описом ситуації, що склалася.
Наступного дня, менеджером шведського сервісу було написано наступне: "We received an e-mail from our HQ and can see that you have submitted the information to them your self. In their reply to us they urge us to continue to communicate with the customer since this is a local repair topic in our region. EIZO HQ will not respond to your e-mail.".
Не приховуватиму, я дуже розраховував на пряму відповідь з боку Японії і на залучення в мій нетиповий кейс.
По суті, шведський сервіс пропонує потенційно ризикований ремонт без чітких зобов'язань за результатом, передавши запчастину, фактично вони закривають кейс малою кров'ю та перекладають усі подальші ризики виключно на користувача/клієнта.
Чи нормально це для бренду такого рівня – вирішуйте самі.
ПИТАННЯ ДО СПІЛЬНОТИ:
- Чи стикався хтось із подібною деградацією корпусу біля моніторів EIZO чи інших брендів?
- Чи можна вважати таку поведінку матеріалів нормальною при дбайливій експлуатації?
- Чи має хтось досвід подібного ремонту і наскільки він безпечний для LCD-панелі?
- Наскільки, на вашу думку, коректна та виправдана позиція виробника у подібних ситуаціях?
Додатково буду вдячний за рекомендації авторитетних міжнародних ресурсів, на яких є сенс розмістити публікацію мого досвіду.
Дякую!
-
beeeeeeee
Member
Как мне кажется, в наше время уже нельзя верить во всю эту премиальность. Капитализм достиг своего апогея и ему интересна только прибыль. Идёт экономия на сотрудниках, материалах, тестировщиках и т.д. И выбора нет. Остаётся только взять ту деталь, пускай заменят и больше не покупать у них ничего. Но, не факт, что с другим производителем не вылезут другие косяки и придётся скакать на третьего.
Ну а этот пост им репутацию не сломает. Так как его прочитает мало народу, из тех, кто прочитает большая часть подумают что с ними такого не случится или модель старая, в новой такого не будет и купят у них без проблем.
Ну а этот пост им репутацию не сломает. Так как его прочитает мало народу, из тех, кто прочитает большая часть подумают что с ними такого не случится или модель старая, в новой такого не будет и купят у них без проблем.
-
akorotche
Junior
К сожалению замена детали не представляется возможной, из-за высокого риска повреждения устройства в процессе замены, что было подтверждено как шведским сервисом, так и локальным сервисом MTI. То есть согласившись на замену корпуса/крышки, есть риск полностью потерять работоспособность устройства без какой-либо компенсации.beeeeeeee: ↑ 04.04.2026 13:16 Как мне кажется, в наше время уже нельзя верить во всю эту премиальность. Капитализм достиг своего апогея и ему интересна только прибыль. Корпорации рулят везде. Идёт экономия на сотрудниках, материалах, тестировщиках и т.д. И выбора нет. Остаётся только взять ту деталь, пускай заменят и больше не покупать у них ничего. Но, не факт, что с другим производителем не вылезут другие косяки и придётся скакать на третьего.
Хочу уточнить: цель моей публикации — не портить репутацию бренда, а поделиться личным опытом эксплуатации и взаимодействия с сервисом, чтобы сообщество понимало, с какими ситуациями можно столкнуться.
Продукция компании EIZO по-прежнему остаётся высококлассной. Просто мне не повезло оказаться в проценте владельцев устройств с таким странным и видимо редким браком.
Огорчает тот факт, что компания не борется за преданного клиента и поклонника бренда, даже в таких редких случаях.
-
beeeeeeee
Member
А чем это поможет? Не захотят покупать их продукцию? Или найдут решение этой проблемы?akorotche: ↑ 04.04.2026 13:35чтобы сообщество понимало, с какими ситуациями можно столкнуться
У меня было подобное с одним инструментом. Ну я продал за копейки то барахло и купил другого бренда. Да и всё. Нас никто не защитит и никому мы не нужны со своими проблемами.
Ну остаётся купить у них модель поновее, вдруг она не подвержена такому.akorotche: ↑ 04.04.2026 13:35Продукция компании EIZO по-прежнему остаётся высококлассной.
akorotche: ↑ 04.04.2026 13:35компания не борется за преданного клиента и поклонника бренда
Как мне кажется, там скорее всего так: акционерам важна прибыль, они ставят во главе компании человека, который им обеспечивает хорошие показатели. Тот назначает глав подразделений которые тоже должны у себя их обеспечить (показатели). А как они действуют - никого не волнует. Если прибыль проседает, начинают менять управленцев.akorotche: ↑ 04.04.2026 13:35компания не борется
Ну может это и не так и там вековые традиции, передающиеся из поколения в поколение и прочие увлекательные истории. Я не знаю.
-
StTechnik
Member
Призываем дух heidfeld как последнего самурая и апологета всего ипонского качества, не вот этой вот китайшины.
Ситуация конечно не радостная. Я по своему опыту с подобным не сталкивался, но в хваленом NEC у меня в свое время просто с ничего угол матрицы начал показывать зеленое пятно. Вот просто так. Ни с каким сервисом я не контактировал, т.к. не хотел тратить на это время. Просто купил на тот момент Dell и жил он у меня прекрасно (сейчас живет у сына) пока я не купил "дешовую галимую китайщину" в виде OLED от MSI, чему собственно несказанно рад.
Ситуация конечно не радостная. Я по своему опыту с подобным не сталкивался, но в хваленом NEC у меня в свое время просто с ничего угол матрицы начал показывать зеленое пятно. Вот просто так. Ни с каким сервисом я не контактировал, т.к. не хотел тратить на это время. Просто купил на тот момент Dell и жил он у меня прекрасно (сейчас живет у сына) пока я не купил "дешовую галимую китайщину" в виде OLED от MSI, чему собственно несказанно рад.
-
walkman3000
Member
akorotche
чому був обраний саме eizo? для чого потрібен був монітор?
у мене на кондюках за $$$$ mitsu heavy пожовтів пластик на жабрах і шо
-
StTechnik
Member
Присоединяюсь к вопросу. Потому что сам по себе монитор может и неплохой, и матрица типа ок, но как для дома - странный выбор. Как по мне - его минусы это цена и дизайн. Плюс я на фото вижу белый цвет - а при таком качестве пластика - желтеет он первым. Вообще подобная история с пластиком возникает от 1. его не очень качества. 2. Подвержения перепадам температур. Он как бы "пересыхает" и становится очень ломким.walkman3000: ↑ 04.04.2026 15:07чому був обраний саме eizo?
Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
Мы такие моники в свое время брали для КТ, из за того что Сименс типа их рекомендовал и предлагал. + они белые, что показано для медицинских учреждений.
-
Graveworm
Member
На цьому можна було спинитисяakorotche: ↑ 04.04.2026 12:20Термін офіційної гарантії вичерпано
Обіцяне виробником девайс відпрацював без жодних зауважень, решта - не його проблеми, з якого переляку вони мають йти на зустріч? Там же не пожиттєва гарантія заявленаakorotche: ↑ 04.04.2026 12:20я як користувач маю законне право на пристрій, який не руйнується сам по собі в умовах нормальної експлуатації, право на пристрій, що відповідає заявленому рівню якості, право на ефективне рішення;
-
Mike88
Member
"японська якість", "преміальний сегмент"
якщо виробник трохи порушив техпроцес лиття (або хімічний склад) пластику, може вийти як з цим старезним ноутбуком
якщо виробник трохи порушив техпроцес лиття (або хімічний склад) пластику, може вийти як з цим старезним ноутбуком
-
Sharkoff
Member
У мене монітор Eizo з 2014 року. EW2336w модель. Окрім пожовтілого пластику та трохи вʼїдання в його пилу, нічого не змінилося.
-
Hotspur
Member
КОНТАКТ З ДИРЕКТОРОМ СЕРВІСНОГО ЦЕНТРУ КОМПАНІЇ MTI (Україна) - це тупі брехливі скоти які підробляють документи і ні за що не відповідають
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
зроби публікацію на реддіті обов'язково з фото і англійською мовою. і Ютуб з фото і детальним правильним описом проблеми також англійською. тоді тебе перестануть сприймати за дуракаakorotche: ↑ 04.04.2026 12:20Додатково буду вдячний за рекомендації авторитетних міжнародних ресурсів, на яких є сенс розмістити публікацію мого досвіду.
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
на англійській на ютубі зламає якщо будуть переглядиbeeeeeeee: ↑ 04.04.2026 13:16Ну а этот пост им репутацию не сломает.
-
beeeeeeee
Member
Ну мне самому интересно как забугорная публика отреагирует. Может и поддержат его, а может, как у нас любят, скажут: это твои проблемы, а контора великолепная, качество у них отменное и ни у кого из них такого не было.Hotspur: ↑ 04.04.2026 16:02на англійській на ютубі зламає якщо будуть перегляди
-
akorotche
Junior
Для роботи з фото, з 3D та іншим цифровим образотворчим мистецтвом.walkman3000: ↑ 04.04.2026 15:07 akorotche
Додатково уточнюю, на моєму моніторі пластик не пожовтів. Якщо і є деградація кольору, то вона настільки мінімальна, що важко вловима.
Та якби й пожовтів, та й чорт із ним. Від білого пластику я бачу лише тонку рамку на фасаді монітора.
До него использовал "24 NEC Myltisync на IPS, точную модель не вспомню. Он был толстый, с ламповой подсветкой, грелся прилично.StTechnik: ↑ 04.04.2026 15:23 Присоединяюсь к вопросу. Потому что сам по себе монитор может и неплохой, и матрица типа ок, но как для дома - странный выбор. Как по мне - его минусы это цена и дизайн. Плюс я на фото вижу белый цвет - а при таком качестве пластика - желтеет он первым. Вообще подобная история с пластиком возникает от 1. его не очень качества. 2. Подвержения перепадам температур. Он как бы "пересыхает" и становится очень ломким.
Мы такие моники в свое время брали для КТ, из за того что Сименс типа их рекомендовал и предлагал. + они белые, что показано для медицинских учреждений.
К нему парой позже стал Eizo, тоже "24 но уже на LED подсветке. Оба товарища были 1920х1080. Оба были не дешёвым решением, но и не самым дорогим.
Позже, стал вопрос об апгрейде и переходе на один монитор "27 с разрешением 2560х1440.
На ColorEdge не хватало финансов.
Набиравшие популярность в то время "27 Dell IPS 2560х1440 имели кучу проблем. Коллеги выбирали в офисы без битых пикселов 1 из 5-6, тогда так можно было.
Вот, выбор тогда и пал на FlexScan EV2750. Для устройства модельного ряда тех лет, на мой взгляд, прекрасное решение. Да, дороже предполагаемых аналогов от того самого, например, Dell, но это нивелировалось японской сборкой и японским брендом.
На сегодняшнем рынке, конечно, это уже устаревшая модель по разрешению и другим характеристикам, но, опять же, пока еще покрывающая мои потребности.
На заході рішення поза гарантійними випадками це поширена практика і часто компанії йдуть на зустріч клієнту в індивідуальному порядку з огляду на унікальність випадку.Graveworm: ↑ 04.04.2026 15:36 Обіцяне виробником девайс відпрацював без жодних зауважень, решта - не його проблеми, з якого переляку вони мають йти на зустріч? Там же не пожиттєва гарантія заявлена
Я з таким стикався неодноразово, тому й став контактувати з офіціалами. Kill/Replace ніхто не скасовував.
-
Graveworm
Member
Такakorotche: ↑ 04.04.2026 16:18часто компанії йдуть на зустріч
Але це жодним чином не зобов'язання, тому дорікати за це якось...
-
Hotspur
Member
е гудвіл і багато чого поза межами ремонту і офіційних термінівakorotche: ↑ 04.04.2026 16:18На заході рішення поза гарантійними випадками це поширена практика і часто компанії йдуть на зустріч клієнту в індивідуальному порядку з огляду на унікальність випадку.
Я з таким стикався неодноразово, тому й став контактувати з офіціалами. Kill/Replace ніхто не скасовував.
Відправлено через 20 секунд:
теж правда
-
walkman3000
Member
у 2019 брати мон рівня делл/асус/лг з плашкою ейзо з 2015 ну це круто, а далі газонути на післягарантійку у надії на успіх.Hotspur: ↑ 04.04.2026 16:02зроби публікацію на реддіті обов'язково з фото і англійською мовою
-
akorotche
Junior
Маєте досвід комунікації або співпраці з ними?Hotspur: ↑ 04.04.2026 16:02 КОНТАКТ З ДИРЕКТОРОМ СЕРВІСНОГО ЦЕНТРУ КОМПАНІЇ MTI (Україна) - це тупі брехливі скоти які підробляють документи і ні за що не відповідають
Чесно кажучи, спілкування з керівником сервісу не визвало жодного приємного враження. Але, нажаль, це лише просто відображення рівня сервісу в нашій країні.
Дякую! Реддіт на черзі. А от Ютуб має дочекатись коли мені вдасться зняти на відео "мерехтіння" які раптово прорізались, а потім зникли.Hotspur: ↑ 04.04.2026 16:02 зроби публікацію на реддіті обов'язково з фото і англійською мовою. і Ютуб з фото і детальним правильним описом проблеми також англійською. тоді тебе перестануть сприймати за дурака
-
walkman3000
Member
сонце може висушити пластик, не обов'язково він буде жовтіти + зміни температуриakorotche: ↑ 04.04.2026 16:18Додатково уточнюю, на моєму моніторі пластик не пожовтів. Якщо і є деградація кольору, то вона настільки мінімальна, що важко вловима.
Та якби й пожовтів, та й чорт із ним. Від білого пластику я бачу лише тонку рамку на фасаді монітора.
-
Hotspur
Member
так. вони просто підробляють документи а коли в них питаєш де їх офіційні висновки тікають в уникають будь якої комунікації. офіційні документи мають право видавати лице спеціалісти або експерти. Яких працює 0 штук в компанії МТІakorotche: ↑ 04.04.2026 16:36Маєте досвід комунікації або співпраці з ними?
-
akorotche
Junior
Мій монітор був виготовлений в 2017 році, а придбаний у 2019. Гарантія розповсюджується з моменту вводу в експлуатацію, а точніше з моменту продажу.walkman3000: ↑ 04.04.2026 16:32 у 2019 брати мон рівня делл/асус/лг з плашкою ейзо з 2015 ну це круто, а далі газонути на післягарантійку у надії на успіх.
Офіційна гарантія від EIZO закінчилась у 2024 році.