Новини
Останні статті і огляди
Китайські перекупники в паніці через падіння цін на пам’ять
-
Hotspur
Member
Купив попкорна 
-
KimRomik
Member
якщо придивитися, то там в основному однорангові пам"яті без радіаторів, ймовірно якась частина з них ECC, тому вони панікують скоріш через падіння попиту з боку дата центрів
для звичайних користувачів ціни скоріш залишаться високими, на жаль
Отправлено спустя 8 минут 47 секунд:
Упс. Я здається повірив в фото від ШІ?
для звичайних користувачів ціни скоріш залишаться високими, на жаль
Отправлено спустя 8 минут 47 секунд:
Упс. Я здається повірив в фото від ШІ?
-
Kullerok
Member
Надеюсь парочка перекупов таки выйдут в окно 
-
Charger
Member
Kullerok
Головне щоб не наших, з цього хворума. Перекуп буває раптом і потрібний, т.я. в нього (неї) завжди є те що потрібно + переживає за своє реноме, тож більш-менш безпечно купувати
Головне щоб не наших, з цього хворума. Перекуп буває раптом і потрібний, т.я. в нього (неї) завжди є те що потрібно + переживає за своє реноме, тож більш-менш безпечно купувати
-
CnC_General
Member
бувають перекупи з етичною поведінкою. купив, перепродав з невеликою націнкою (дорога, доставка, обслуговування....)
а бувають іншого типу. спеціально викупити, щоб перепродати втридорога. (чорні археологи, патентні тролі тощо)
а бувають іншого типу. спеціально викупити, щоб перепродати втридорога. (чорні археологи, патентні тролі тощо)
-
Grey_ukr
Member
А это падение цен на память с нами в одной комнате?
-
Bukakanga
Member
ну, цена на 6000-е ддр5 комплекты у нас снизилась с 20-21к до 17к. Так что как бы да - снижение есть.Grey_ukr: ↑ 02.04.2026 21:22 А это падение цен на память с нами в одной комнате?
-
KimRomik
Member
зниження є тому що зрозуміли що з такими цінами ніяк не продаш, товар тупо стає неліквіднимBukakanga: ↑ 03.04.2026 00:49ну, цена на 6000-е ддр5 комплекты у нас снизилась с 20-21к до 17к. Так что как бы да - снижение есть.Grey_ukr: ↑ 02.04.2026 21:22 А это падение цен на память с нами в одной комнате?
але до цін середини 2025 року ми точно не повернемось
-
EvhenS
Member
А вони думали по 900$ фізособам те все продати? Щазззз.
-
Charger
Member
EvhenS
Не думаю, що вони щось там думали, всі попали в тренд оверпрайса і тут логіка вимикається, залишається тупа жадібність і мандраж перед ймовірним збагаченням.
+ ніхто не може прогнозувати ринок в період паніки. Тут або пан, або пропав, або ждун)
Не думаю, що вони щось там думали, всі попали в тренд оверпрайса і тут логіка вимикається, залишається тупа жадібність і мандраж перед ймовірним збагаченням.
+ ніхто не може прогнозувати ринок в період паніки. Тут або пан, або пропав, або ждун)
-
Donate
Member
Вони можуть бути ще нижчими. Нам навідомо скільки там баригани нахапали...KimRomik: ↑ 03.04.2026 01:19зниження є тому що зрозуміли що з такими цінами ніяк не продаш, товар тупо стає неліквіднимBukakanga: ↑ 03.04.2026 00:49
ну, цена на 6000-е ддр5 комплекты у нас снизилась с 20-21к до 17к. Так что как бы да - снижение есть.
Може бути така ситуація що ОЗУ стане деякий час непотрібна бо у конторок немає ЦОДів куди її пхати, а її потрібно виробляти тому вона піде на ринки + перекупи які можливо нахапали більше потрібного теж будуть зливати
-
Filabatya
Member
Як ліферні акуми літом на олх, коли є світло
перед тим з свинцевими був такий же ж двіж 
-
kabostebeztak
Member
Всі зараз згадують майнінг?Donate: ↑ 03.04.2026 10:59Вони можуть бути ще нижчими. Нам навідомо скільки там баригани нахапали...KimRomik: ↑ 03.04.2026 01:19 зниження є тому що зрозуміли що з такими цінами ніяк не продаш, товар тупо стає неліквідним
Може бути така ситуація що ОЗУ стане деякий час непотрібна бо у конторок немає ЦОДів куди її пхати, а її потрібно виробляти тому вона піде на ринки + перекупи які можливо нахапали більше потрібного теж будуть зливати![]()
Поверніть мені мій 2017
або 2018
-
KimRomik
Member
частину пам"яті продадуть трохи дешевше втихую комусь, іншу частину утилізують, частину перепаяють на якусь технікуDonate: ↑ 03.04.2026 10:59Вони можуть бути ще нижчими. Нам навідомо скільки там баригани нахапали...KimRomik: ↑ 03.04.2026 01:19 зниження є тому що зрозуміли що з такими цінами ніяк не продаш, товар тупо стає неліквідним
Може бути така ситуація що ОЗУ стане деякий час непотрібна бо у конторок немає ЦОДів куди її пхати, а її потрібно виробляти тому вона піде на ринки + перекупи які можливо нахапали більше потрібного теж будуть зливати![]()
все аби ціни не демпінгувались
-
Ostin
Member
Актуальна споживча пам'ять DDR5 буде падати не дуже охоче, тож розраховувати швидкий спад навряд чи варто. Але з часом все можливо. Всяке застаріле типу DDR4 і нижче впаде +\- до колишніх цін чи трохи вище. Бо її багато накупляли ліві люди, яким вона не була потрібна, а виключно для перепродажу. Тож як тільки з'явиться шанс пролетіти з наваром, вона вся піде на +\- ціні закупки, щоб не зайти в мінус.
Ну і зараз варто чекати новин про "аналітиків" та "керівників компаній", які прогнозують зростання цін на 100500%
Це вже було неодноразово) Схема працююча, як швейцарський годинник)
Ну і зараз варто чекати новин про "аналітиків" та "керівників компаній", які прогнозують зростання цін на 100500%
-
zaqik
Member
Планки памяти размером с туфлю 42 размера, нуда нуда 
-
doc-oc
Member
Так это не предприниматель, а выродок и гнойный прыщ на теле человечества
Яйца бы ему ещё долой, пусть сушёные на шее носит
Яйца бы ему ещё долой, пусть сушёные на шее носит