Статистика Steam: за підсумками березня GeForce RTX 3060 повернула титул «народної» відеокарти

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vpupkin
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Статистика Steam: за підсумками березня GeForce RTX 3060 повернула титул «народної» відеокарти

Як спиратись на цю статистику якщо вона ніяк не показує що з тим залізом роблять?
Ostin
Member

Повідомлення

Vpupkin
Яка різниця? Вона є в користувачів, і це показує статистику володіння певним GPU серед користувачів. Які ще треба результати?
Хочуть грають, хочуть не грають. Статистика про користувачів, які користуються стімом. Хочуть торгують лише.
Soulwatcher
Member

Повідомлення

Не понятно только - как??? На розетке лежит парочка по завышенной цене (из новых), дороже чем 5050 на ~50 уе. И откуда их взяли?
И непонятно по 3050 - нет деления на 6/8 гб :laugh:
kyon
Member

Повідомлення

Я прям илита со своей 5070Ти, 1.47% и выше нет ни одной карты мощнее 😲
а хотя они там не отсортированы по популярности, а набросаны рандомно, но все равно основная масса карт слабее моей
VladimirV
Member

Повідомлення

З такими різкими коливаннями (5070 лютий - топ карта, а березень -6,55% користувачів викинуло карту) - каже про те, що вона нерепрезентативна.
яка не відображає об'єктивно характеристики всієї групи (генеральної сукупності) через неправильний відбір
Так само як і 3060 давно програла топ 4060 згідно стім попередніх виборок (аж на 5 місці була типу в минулому місяці)
+
Зображення
Дурня це все виходить. Побавитись та посперечатись на форумах і понаводити докази, які по факту і близько не точні.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Ostin
Ну типу розробники мають на це опиратися, але скільки власників 3060 грають у сюжетні ігри, а скільки тіко у овергляди з танками і може раз на рік у шось синглове? Я знаю людей у яких ноути з дискреткою і вони дуже рідко у щось там грають, вони частина статистики, але іх активність як гравців майже 0, а ті у кого залізо більш дороге більш активні гравці. От і виходить, що у натовпу багато слабкого заліза що простоює, а топове залізо може й частіше для іграшок юзає, виходить що залізо є, а скільки ігор купили ці власники заліза невідомо. Може люди з 5090 витрачають на іграшки в стімі більше грошей ніж люди з 3060, а не тільки в доту катають.
Soulwatcher
Member

Повідомлення

Ostin: 02.04.2026 15:00 Vpupkin
Яка різниця? Вона є в користувачів, і це показує статистику володіння певним GPU серед користувачів. Які ще треба результати?
Хочуть грають, хочуть не грають. Статистика про користувачів, які користуються стімом. Хочуть торгують лише.
Тут ещё проблема в том, что вот, например, есть у кого 3060, он отметился в стиме, затем продал свою и купил новую. Тот, кто купил - тоже отметился своим аккаунтом, и его так же зафиксировали как владельца 3060. Одна карта, а в статистике участвует дважды. Я не думаю, что стим собирает данные о серийниках, иначе тогда проще запросить серийники проданных карт с компаний реализаторов и просто вбить в статистику.
Есть ли у кого-то данные о том, как ведётся эта статистика стима? Нету. Отсюда и непонятно как карта, которой в наличии почти нет, да ещё и дороже 5050, в 2026 году внезапно вырвалась в топ.
Ерунда какая-то, фантастическая
VladimirV
Member

Повідомлення

Єдине, що могло так сильно змінити статистику відеокарт і звідки повилазили такі мінуси:
це те, що до лютого включно, рахували в одну групу 5070+ 5070 Laptop, 4060+4060 Laptop, 5060+5060 Laptop. І їх показувало багато.
А з березня ці карти як окремі продукти, тому і 3060 повернулась в топ, навіть з від'ємним приростом.
Ostin
Member

Повідомлення

Погоджуюсь в загальному, що цей рейтинг не несе відчутного сенсу нікому. Бо похибки в ньому мають бути дуже великі.
Але. Щодо розробників, які мають орієнтуватись на ринок, то скажу таке: якби вони хоч трішечки дивились в статистику - тормознутого лайна було б в рази менше. Вочевидь розробники дивляться свій рейтинг, де менше хх90 карт не буває :D
Vpupkin: 02.04.2026 15:13Може люди з 5090 витрачають на іграшки в стімі більше грошей ніж люди з 3060
Все норм) Всі нові іграшки робляться для власників 5090 :laugh:
Alligator
Member

Повідомлення

Soulwatcher: 02.04.2026 15:13
Ostin: 02.04.2026 15:00 Vpupkin
Тут ещё проблема в том, что вот, например, есть у кого 3060, он отметился в стиме, затем продал свою и купил новую. Тот, кто купил - тоже отметился своим аккаунтом, и его так же зафиксировали как владельца 3060. Одна карта, а в статистике участвует дважды. Я не думаю, что стим собирает данные о серийниках, иначе тогда проще запросить серийники проданных карт с компаний реализаторов и просто вбить в статистику.
Есть ли у кого-то данные о том, как ведётся эта статистика стима? Нету. Отсюда и непонятно как карта, которой в наличии почти нет, да ещё и дороже 5050, в 2026 году внезапно вырвалась в топ.
Ерунда какая-то, фантастическая
Продав 3060 - вставив нову умовну 5070 - у статистиці від тебе буде 5070, більше цікавить куди кожну десяту 5070 викунили з ПК опитаних у лютому :gigi:
Grava
Member

Повідомлення

Vpupkin: 02.04.2026 15:13Може люди з 5090 витрачають на іграшки в стімі більше грошей ніж люди з 3060
Ну купить власник 5090 за рік 10 ігр за 60$, а власник 3060 2. Ось тільки на 1 власника 5090 буде 100 власників 3060.
Vityok777
Member

Повідомлення

А хіба ця статистика не є вибирковою? Здається, це статистика не по всіх користувачах стім. Вони ж раз на місяць запитують: чи не бажаю я пройти survey? І в мене за весь час користування усього 2 рази так запитували.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Grava: 02.04.2026 15:39Ну купить власник 5090 за рік 10 ігр за 60$, а власник 3060 2. Ось тільки на 1 власника 5090 буде 100 власників 3060.
А скільки власників 3060 тупо задротять у безкоштовні помийки?
Soulwatcher
Member

Повідомлення

Alligator: 02.04.2026 15:33 Продав 3060 - вставив нову умовну 5070 - у статистиці від тебе буде 5070
Это если при покупке новой, тот пользователь снова передаст данные, обновит так сказать. А если нет, то получается как я описал.
Сам никогда не передавал данные, но стим запрашивал их
Entar
Member

Повідомлення

Vpupkin: 02.04.2026 15:44 А скільки власників 3060 тупо задротять у безкоштовні помийки?
А скільки власників 5090 купують їх просто для того щоб "пограти в бенчмарки, покрутити якісь нейронки, а взагалі дуже зайняті роботою люди в яких немає часу грати і тому ігри вони хіба що піратять" ?)
Grava
Member

Повідомлення

Vpupkin: 02.04.2026 15:44А скільки власників 3060 тупо задротять у безкоштовні помийки?
А скільки власників 5090 займаються тим самим?
Чи Ви вважаєте що від вк залежить у які ігри грає людина? Мені здається що від вк залежать лише налаштування графіки :rotate: а все інше від людини.
Creature4O
Member

Повідомлення

На тлі новин про повернення 3060 до магазинів, користувачам треба пояснити, що це - топ серед популярних відеокарт, щоб не гидували і не нехтували. Що ще купляти, якщо статистика "вказує"?! Маркетинг як він є...
byaka
Member

Повідомлення

NVIDIA GeForce GTX 1060 +0.78% :eek:
Ostin
Member

Повідомлення

Creature4O: 02.04.2026 16:06повернення 3060 до магазинів
Я ще не бачив :dontknow:
byaka
Member

Повідомлення