Новини
Останні статті і огляди
Вибір роутера
-
QFlash
Member
Avenger80
Дякую. Зрозуміло.
Дякую. Зрозуміло.
-
Ekz0rcyst
Member
QFlash
Я вже раніше писав але хто б це читав написане..., продублюю:
"Те що там написано 300, то максимальна теоретична канальна швидкість бездротової мережі, цифра хіба для того аби на коробці надрукувати для збільшення продажів, одним словом маркетинг."
Здається ж вже все вирішили, - у вас 100-мегабітний роутер початкової ланки, його і сам виробник так позиціонує. Чого ви причепились до тих 300Mbps? Це ж локальна мережа, інтернет від цього швидшим не стане. У вашому випадку так точно.
Якщо у вас все чудово працює то можете і не міняти роутер, і користуватись тим чим є, звісно не буде всієї швидкості яку надає вам провайдер але якщо вистачає то які проблеми? Хоча особисто я вже давно замінив цей зламок і придбав новий сучасний роутер.
Я вже раніше писав але хто б це читав написане..., продублюю:
"Те що там написано 300, то максимальна теоретична канальна швидкість бездротової мережі, цифра хіба для того аби на коробці надрукувати для збільшення продажів, одним словом маркетинг."
Здається ж вже все вирішили, - у вас 100-мегабітний роутер початкової ланки, його і сам виробник так позиціонує. Чого ви причепились до тих 300Mbps? Це ж локальна мережа, інтернет від цього швидшим не стане. У вашому випадку так точно.
Якщо у вас все чудово працює то можете і не міняти роутер, і користуватись тим чим є, звісно не буде всієї швидкості яку надає вам провайдер але якщо вистачає то які проблеми? Хоча особисто я вже давно замінив цей зламок і придбав новий сучасний роутер.
-
Васильович
Member
Бо для людини "зі сторони" це дійсно може виглядати як введення в оману виробникомEkz0rcyst: ↑ 02.04.2026 10:40Чого ви причепились до тих 300Mbps?
От йому до лампочки локалка, треба тільки інтернет. На коробці роутера сказано 300 Мбіт, а інету більше сотні чомусь нема - явно виробник надурив
А ля китайські колонки з ватами в P.M.P.O
-
Scoffer
Member
Причому це напівдуплекс. Тобто в одну сторону лише 150 навіть якщо всі зорі на світі зійдуться.Ekz0rcyst: ↑ 02.04.2026 10:40Те що там написано 300, то максимальна теоретична канальна швидкість бездротової мережі
-
Crong
Member
Якщо зірки сходяться, то можна отримати більше ніж половину канальної.Scoffer: ↑ 02.04.2026 12:33Причому це напівдуплекс. Тобто в одну сторону лише 150 навіть якщо всі зорі на світі зійдуться.Ekz0rcyst: ↑ 02.04.2026 10:40Те що там написано 300, то максимальна теоретична канальна швидкість бездротової мережі
190Mbps на лінку 300Mbps 2.4Ghz 11n 40Mhz 2T2R

235Mbps на лінку 300Mbps 5Ghz 11n 40Mhz 2T2R

WAN+LAN ➜ Wi-Fi, або Download+Upload по Wi-Fi, в сумі буде більше 100Mbps.Avenger80: ↑ 01.04.2026 22:34Я, честно, не знаю, в каких сценариях в 100Мбитных роутерах может быть скорость выше их 94-95Мбит/c и для кого кого это в 100Мбитных роутерах - 300-450Мбит/c в 2,4Ггц
156Mbps по Wi-Fi 2.4Ghz 40Mhz 2T2R на TP-Link TL-WR842ND v2 з 100Mbps портами.

-
Ekz0rcyst
Member
Давненько я Windows 7 не зустрічав, хіба для потицяти у віртуалці або на ретросетапі. Omg та щей icq і skype... Ностальгія
Відправлено через 5 хвилин 59 секунд:
Відправлено через 5 хвилин 59 секунд:
))) Яким чином ви сумуєте WAN+LAN? Один інтерфейс дивиться в локалку, інший назовні щей NAT... Це ж не LACP із агрегацією інтерфейсів.Crong: ↑ 02.04.2026 13:39WAN+LAN ➜ Wi-Fi, або Download+Upload по Wi-Fi, в сумі буде більше 100Mbps.Avenger80: ↑ 01.04.2026 22:34Я, честно, не знаю, в каких сценариях в 100Мбитных роутерах может быть скорость выше их 94-95Мбит/c и для кого кого это в 100Мбитных роутерах - 300-450Мбит/c в 2,4Ггц
-
Crong
Member
Wi-Fi клієнт одночасно качає з і-нета через WAN, і читає/пише файли з/на ПК який в LAN.Ekz0rcyst: ↑ 02.04.2026 15:00))) Яким чином ви сумуєте WAN+LAN? Один інтерфейс дивиться в локалку, інший назовні щей NAT... Це ж не LACP із агрегацією інтерфейсів.
-
Ekz0rcyst
Member
Crong
Це все прекрасно і навіть трохи мило але швидкість не сумується )))
Це все прекрасно і навіть трохи мило але швидкість не сумується )))
-
Crong
Member
Ekz0rcyst
Я навіть не знаю що вам відповісти...
Я навіть не знаю що вам відповісти...
-
BorisBrejcha
Member
А чтобы не терять время пока едешь в поезде в Буковель надо иметьtablestikus: ↑ 31.03.2026 18:53 Можна тіки поспівчувати людям яким треба дамби баз даних влітку в Буковелі замість відпочинку.
Mudi 7 (GL-E5800) | 5G NR Tri-band Wi-Fi 7 Travel Router
2,5G LAN / WAN
со скидкой €372,35 если сейчас успеть сделать заказ https://store-eu.gl-inet.com/products/m ... KuEALw_wcB
-
vdemeshko
Member
BorisBrejcha
зачем ? Beryl 7 за 105$ (со скидками) имеет USB порт.. think about this(c) meme. хотя Вы наверно купите ведро микротиков микро-роутеров про запас на ebay
Отправлено спустя 35 минут 33 секунды:
в военное время значение синуса может достигать 4-х
со скидкой €372,35
зачем ? Beryl 7 за 105$ (со скидками) имеет USB порт.. think about this(c) meme. хотя Вы наверно купите ведро микротиков микро-роутеров про запас на ebay
Отправлено спустя 35 минут 33 секунды:
в военное время значение синуса может достигать 4-х
-
Avenger80
Member
Интересный сценарий, конечно, но для большинства важно именно вход WAN и передача потом на LAN или на wifi и наоборот... А тут какие-бы цифры не рисовали, обычный слесарь Вася упрётся в свои 94-95Мбит/c и будет с удивлёнными глазами смотреть и спрашивать - а мне же обещали 867Мбит/с по 5 Ггц, а в итоге будет получать 95Мбит и не больше, хоть тресни.Crong: ↑ 02.04.2026 15:21Wi-Fi клієнт одночасно качає з і-нета через WAN, і читає/пише файли з/на ПК який в LAN.
-
tablestikus
Member
Нащо ці навіміри - старлінк і турайа та ірідіум щоб завжди можна було дамп бази стягнути в любій точціBorisBrejcha: ↑ 02.04.2026 16:42А чтобы не терять время пока едешь в поезде в Буковель надо иметьtablestikus: ↑ 31.03.2026 18:53 Можна тіки поспівчувати людям яким треба дамби баз даних влітку в Буковелі замість відпочинку.
Mudi 7 (GL-E5800) | 5G NR Tri-band Wi-Fi 7 Travel Router
2,5G LAN / WAN
со скидкой €372,35 если сейчас успеть сделать заказ https://store-eu.gl-inet.com/products/m ... KuEALw_wcB
-
vdemeshko
Member
тут дом(офис) на колесах нужен еще к нему..tablestikus: ↑ 02.04.2026 18:07старлінк
-
BorisBrejcha
Member
да ну, Муди7 меньше и без рогов, и модем под капотом, в рюкзаке меньше места займет, учтите.vdemeshko: ↑ 02.04.2026 17:30 зачем ? Beryl 7 за 105$ (со скидками) имеет USB порт..
компактность стоит 327 евро
что такое 327 евро для софтвер инженера?
-
tablestikus
Member
міні можна на рюкзак прилаштувати)vdemeshko: ↑ 02.04.2026 20:27тут дом(офис) на колесах нужен еще к нему..tablestikus: ↑ 02.04.2026 18:07старлінк![]()
-
vdemeshko
Member
Зачем мне девайс с встроенным 5G которого официально пока нет - только у тестовом режиме и со своей батареей ? Просто потратить деньги ? И в рюкзаке уже есть повербанк - что именно он должен экономитьBorisBrejcha: ↑ 02.04.2026 21:25да ну, Муди7 меньше и без рогов, и модем под капотом, в рюкзаке меньше места займет, учтите.vdemeshko: ↑ 02.04.2026 17:30 зачем ? Beryl 7 за 105$ (со скидками) имеет USB порт..![]()
компактность стоит 327 евро
что такое 327 евро для софтвер инженера?![]()
Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:
Кстати я на мини поглядываю но у меня увы нет террасы открытой как у соседа - а так интересный вариант в целом
-
tablestikus
Member
Можна і на вікно якщо виходять на північvdemeshko: ↑ 02.04.2026 21:32Кстати я на мини поглядываю но у меня увы нет террасы открытой как у соседа - а так интересный вариант в целом![]()
-
vdemeshko
Member
у меня 25 этажей дом перед окнами и горизонт закрывает (я в нижней половине дома) + окна на південь. Сомневаюсь что есть смысл 
PS
баталии в теме про потребление прошли не даром - о какая подача идет в обзоре ))))
https://www.overclockers.ua/ru/net/asus ... ng-be9400/
жаль что он во всех диапазонах 2х2 - 5GHz можно было бы и 4x4 сделать как самый массовый
PS
баталии в теме про потребление прошли не даром - о какая подача идет в обзоре ))))
https://www.overclockers.ua/ru/net/asus ... ng-be9400/
жаль что он во всех диапазонах 2х2 - 5GHz можно было бы и 4x4 сделать как самый массовый
-
beeeeeeee
Member
А что это за вышки стоят в городах на каждом доме по много штук и в каждом селе по несколько?