Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Filabatya
Member

Повідомлення

Mantisus
то можна з торгом взяти б у 5070ті і дніще гігу нову за його ціну :gigi:
спойлер
більше 60 за цей горіла глес я не був готовий побачити :insane:
Mantisus
Junior

Повідомлення

Filabatya: 01.04.2026 01:49 то можна з торгом взяти б у 5070ті і дніще гігу нову за його ціну :gigi:
Та да, цінник...ну як цінник асус.

Доречі він стоїть тиж гроши що ї Gen 1 2024 року у офіціалов.

MSI можливо будуть дешевше, коли вийдуть чи через кілька місяців після релізу.
Melki
Member

Повідомлення

Mantisus: 01.04.2026 01:15Цікаво тестував вже хтось - ROG Swift OLED PG32UCDM
задавай вопросы
FirstTDM
Member

Повідомлення

Mantisus: 01.04.2026 01:15Цікаво тестував вже хтось - ROG Swift OLED PG32UCDM Gen3 (PG32UCDM3)?
Ох... как же Асус издевается над покупателями своей "уникальной" системой наименований мониторов :mad:

ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM - это достойная модель конца 2024 года на 3-м поколении QD-OLED... всё хорошо с этим монитором, кроме цены
ASUS ROG Swift OLED PG32UCDMZ - это нечто улучшенное... но по сути там прошивка новая + датчик Neo Proximity
ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM3 = ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM Gen 3 = PG32UCDM с матрицей (Gen 4) :rotate:

По сути там два основных улучшения (но реально там почти таже матрица, хоть и названа маркетологами QD-OLED Gen 4 / Tandem:

* пленка BlackShield - должна решить "проблему фиолета" при СИЛЬНОМ внешнем освещении прямо на экран монитора...
* DisplayPort 2.1 (UHBR20)

Ну и незначительные улучшения типа +8% яркости, меньше подвержен выгоранию, более устойчив к царапинам...

Имхо, на глаз никак не различить картинку на этих трёх мониторах (если их правильно настроить) - при равной цене, конечно, надо брать самый новый PG32UCDM3
Yurius
Member

Повідомлення

QD Oled 3rd gen на 240гц офіційно вже менше 20к...ну шо чекаємо по 15 десь восени мабуть.

https://hard.rozetka.com.ua/ua/gigabyte ... 570893017/
alumem
Member

Повідомлення

15к это уже как-то жирно даже
Filabatya
Member

Повідомлення

Тоді 5060 буде дорожча за цю гігу :lol:
mult
Member

Повідомлення

Yurius
4к оледи щось тільки не дуже дешевшають.
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Mantisus: 01.04.2026 01:15Бачу вже є в наявності у нас.
Покажіть де. Тільки не всякі click.ua, technodom і тп сіровозів.

UPD. Типу в Телемарті за 72к? Це 1650уе при рекомендованій 1300уе. Ну відносно ще терпимо.
Востаннє редагувалось 01.04.2026 19:13 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 2 разів.
Mantisus
Junior

Повідомлення

Melki: 01.04.2026 09:03 задавай вопросы
У Вас саме версія Пут 3? Бо цікаво, наскільки ті оновлення дійсно дають якийсь помітний ефект.

А по базовій, мені напевно цікаво тільки, наскільки використання Dolby Vision відчувається в медіаконтенті в порівнянні з просто HDR. Бо це напевно єдине що є у Asus та за що вони накручають ціни
FirstTDM: 01.04.2026 10:24 Ох... как же Асус издевается над покупателями своей "уникальной" системой наименований мониторов :mad:
Я думав це така фіча зараз у всіх. Бо моделі MSI цього року
MPG 322UR QD-OLED X24
MAG 321UP QD-OLED X24

Але наприклад MAG 321UPX QD-OLED, вже давно представлен на ринку :D

По остальному, зрозумив )
alumem
Member

Повідомлення

RoMiLiUs: 01.04.2026 19:09Тільки не всякі click.ua
RoMiLiUs: 01.04.2026 19:09тп сіровозів.
вотета ты быканул! У нас тут почитают клик. А ну, извинился быстро!
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Mantisus: 01.04.2026 19:09наскільки використання Dolby Vision відчувається в медіаконтенті в порівнянні з просто HDR
Все залежить від контенту і кінцевої реалізації цього самого DV в цьому самому контенті. Іноді є різниця, іноді з лупою не знайдеш.
Entar
Member

Повідомлення

mult: 01.04.2026 18:51 4к оледи щось тільки не дуже дешевшають.
А от я думаю, а чи воно треба? Якщо ми говоримо про 27". Що краще, взагалі, зображення на 2К моніторі з DLAA чи на 4К моніторі з длсс "перфоманс" чи який там треба для того щоб ту ж продуктивність дати?
Entar
Member

Повідомлення

alumem: 01.04.2026 19:21 вотета ты быканул! У нас тут почитают клик. А ну, извинился быстро!
Правильно ли я понимаю что это честный хороший годный серовоз и если что в нем телевизор дорогой брать не страшно?)
alumem
Member

Повідомлення

Entar
разве серовозы дают гарантию аналогичную как во всяких розетках/конфи и тд ?
Filabatya
Member

Повідомлення

Топовий сіровоз, 5% знижки потійно є за промо, що тут виставляють добрі люди :up:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Mantisus: 01.04.2026 19:09А по базовій, мені напевно цікаво тільки, наскільки використання Dolby Vision відчувається в медіаконтенті в порівнянні з просто HDR.
Dolby Vision - это только для кино/сериалов... может что-то есть на приставках - не буду спорить.

Dolby Vision использует динамические метаданные, а HDR10 статичные - т.е. на ТВ от 55" и больше картинка в DV с хорошим битрейтом BDremux будет "красивее и сочнее", чем в HDR.

Но мы же сейчас про мониторы 32" и тут разницы сильной не будет - включаем HDR в играх/фильмах и получаем шикарную картинку.
Melki
Member

Повідомлення

Mantisus: 01.04.2026 19:09У Вас саме версія Пут 3? Бо цікаво, наскільки ті оновлення дійсно дають якийсь помітний ефект.
PG32UCDMZ (не знаю за что отвечает Z в названии, при всем уважении к FirstTDM, его описание моделей вижу впервые)
ну если два рядом поставишь и точно будешь знать куда смотреть и сможешь увидеть, то наверное да, эффект будет
Mantisus: 01.04.2026 19:09наскільки використання Dolby Vision відчувається в медіаконтенті в порівнянні з просто HDR
не знаю, включено и HDR в винде и играх, и Dolby Vision светится при включении монитора - я кайфую, первое устройство вывода изображения (среди мониторов и телевизоров) к которому у меня нет претензий по качеству картинки, даже когда запускаю какой-то мусор в 720р
Mantisus: 01.04.2026 19:09єдине що є у Asus та за що вони накручають ціни
тех денег что он сейчас стоит в Украине, оно того не стоит. Я свой очень выгодно (я так считаю) урвал, в сухих цифрах вдвое дешевле и это официал
RoMiLiUs: 01.04.2026 19:09при рекомендованій 1300уе.
расскажи мне пожалуйста, где ты увидел РРП? я на сайте Асус не нашел
Entar: 01.04.2026 20:08в нем телевизор дорогой брать не страшно
:lol: :lol: :lol:
Filabatya: 01.04.2026 20:22Топовий сіровоз
т.е. без официальной гарантии, правильно?
Filabatya
Member

Повідомлення

FirstTDM
фільми теж бажано з тим шдром качати, чи в простих теж буде норм ефект?
Melki
там кавички мали бути)
єдине що 4К ставить серйозні вимоги до ГПУ, як по памяті так і до тензорів :weep:
Востаннє редагувалось 01.04.2026 22:25 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
Melki
Member

Повідомлення

Filabatya: 01.04.2026 22:15чи в простих теж буде норм ефект?
ну моя, сидит ходячих заново смотрит только на этом мониторе, говорит по новому все воспринимает, а качество там мыло мыльное, сколько лет этой поросятине?

Отправлено спустя 54 секунды:
Filabatya: 01.04.2026 22:15там кавички мали бути)
понял
Відповісти