Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
QFlash
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 01.04.2026 15:20Ну і де ж тут напряму? Напряму, це БЕЗ роутера взагалі!
Так, а я про шо. Напряму БЕЗ РОУТЕРА З БЛОЧКА ПЕРЕТВОРЮВАЧА 200 З КОПІЙКАМИ!

Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
На рахунок флєшки не знаю яка, її розмір. прошивка 3,6Mбайт і 6,6Mбайт - v4 приблизно. Може бути і більшого розміру флєшка.
В мене T-Rex :D radeon R7 350 з мікропрограмою на 128К, а флэшка стоїть на 256К з запасом.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

QFlash
У вас напевно підключення інтернет пасивною оптикою, PON, і відповідно на ONU-шці гігабітний порт і відповідно в материнській платі щонайменше теж гігабітний, кабель імовірно Cat 5e ну і відповідно порт піднявся в 1000. Тариф від провайдера імовірно 200Mbps от і ваші 200, або тариф до 1000 але ПК древній і відповідно більше 200 не може, але це все здогадки, як воно насправді це вже вам видніше.
QFlash
Member

Повідомлення

А чого ніхто не спитав на чому я перевіряю?
Телефон іфоне7+ може тягнути більше 100М?
Ну є ще лептоп Gigabyte але там прийом тільки 100М
А мама Gigabyte Z370PD3 може 1G умовно/це точно.

Відправлено через 7 хвилин 6 секунд:
Ekz0rcyst: 01.04.2026 15:46У вас напевно підключення інтернет пасивною оптикою, PON, і відповідно на ONU-шці гігабітний порт і відповідно в материнській платі щонайменше теж гігабітний, кабель імовірно Cat 5e ну і відповідно порт піднявся в 1000. Тариф від провайдера імовірно 200Mbps от і ваші 200, або тариф до 1000 але ПК древній і відповідно більше 200 не може, але це все здогадки, як воно насправді це вже вам видніше.
Оптика. Інших тарифів немає. Шо є то є.
Мається на увазі дешевших тарифів.

Відправлено через 4 хвилини 44 секунди:
QFlash: 01.04.2026 15:57Телефон іфоне7+ може тягнути більше 100М?
Вже глянув, ніби може більше Wi-Fi 802.11ac з технологією MIMO
Ortyomko
Member

Повідомлення

QFlash: 01.04.2026 16:02 А чого ніхто не спитав на чому я перевіряю?
:lol: :lol: :lol:
QFlash
Member

Повідомлення

На відео показаний, такий як у мене. Але в автора відео якась стара прошивка.
спойлер
Відправлено через 46 секунд:
Ortyomko
Не смішно.
Васильович
Member

Повідомлення

QFlash: 01.04.2026 16:02А чого ніхто не спитав на чому я перевіряю?
Так профіль ж заповнений - всім і так очевидно, що на "АС Романтика" :D
QFlash
Member

Повідомлення

Це повинно так бути чи 20/40 вибрати?
спойлер
зображення_2026-04-01_162314207.png
Відправлено через 7 хвилин 25 секунд:
Хоча пофігу. Оскільки в мене немає гаджетів щоб працювали на 200M, ну якщо іфони не можуть, тоді питання закрито.
Дякую за підказки.

Відправлено через 20 хвилин 31 секунду:
Але якось криво це все зроблено. Чому я маю платити більше, якщо не використовую цю швидкість.
Чого я маю купляти новий роутер?, чому такий тариф а меншого немає.
Ше киівстар також придумали платити кожні 24 дні, де в календарі 24 дні в місяці?
vdemeshko
Member

Повідомлення

QFlash: 01.04.2026 15:30Напряму БЕЗ РОУТЕРА З БЛОЧКА ПЕРЕТВОРЮВАЧА 200 З КОПІЙКАМИ!
в сетевую карту ? ну дык :) линк 1Гбит? а в роутере 100Mbit WAN\LAN - откуда там 200 возьмется даже по витой паре :) далее WiFi N-ка 300Mbit это full duplex - клиент к нему конектится с высокой вероятностью на 144Mbit из которых примерно 70-80% что можно выжать.. так что 100Мбит по фай вай на нем это прекрасно, а больше он и не умеет из-за 100мбит портов ))
https://www.itbox.ua/ua/product/Marshrutizator_Wi-Fi_Netis_WF2409E-p217015:Маршрутизатор легко інтегрується у вашу мережу завдяки наявності чотирьох LAN портів зі швидкістю до 100 Мбіт/с
занавес под бурные овации публики :) что бы было 200 меняйте роутер на вариант с 1Гбит портами ну и WiFi что бы в нем был хотя бы AC стандарта. Без нового роутера 200Мbit не получите :)
QFlash
Member

Повідомлення

vdemeshko: 01.04.2026 17:04Без нового роутера 200Мbit не получите
Дякую, чекаю на відповідь сапорта.
Думаю скажуть брати в них новий роутер :rotate:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

QFlash
Ви платите не за те що використовуєте, а те що вам надають. :rotate:
Є зони відповідальності, відповідно з ONU провайдера швидкість надається? надається! Але якщо ви комутуєте все у 100Mbps власний роутер то на який результат ви очікуєте? Сапорт може тільки порекомендувати, рішення завжди за абонентом але враховуючи вашу писанину вище... охх все сумно.
QFlash
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Форум технічний, і якщо чогось не знаю запитую. Для цього і створені форуми.
Ніколи не переймався цим питанням, оскільки швидкість була 25, недавно збільшили швидкість і тарифи.
А ще в наші темні часи і підробки підробляють.
Інтернет вже 10 років і ніколи не було проблем зі швидкістю.
А прошивки кривими бувають, чи не так. Це Вам відомо.
Нікого я не ображав і не принижував.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

QFlash
Не зліться, нічого особистого, але якщо ви доросла людина ви маєте розуміти написане вище. Я писав це не зі злості чи із якихось дурних мотивів, а для того аби ви розуміли ситуацію. Я дійсно хотів вам допомогти. Якщо я вас образив чи чимось зачепив то прошу пробачення.
QFlash
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Дякую. Ви не переймайтеся.
Там не завжди все виходить, може я не добре слідкував за написаним, в мене зір не той.
З рештою, заради спортивного інтересу прошивав роутер, тією ж версією що була у нього, тільки взяв зі сайту.
Ще от дізнався що хоч зазначено 300, а насправді 100. Це мій косяк.

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
Аватари модні. :laugh:
Avenger80
Member

Повідомлення

Вот для таких как вы и пишет у нас оператор вот так - так как у многих роутер 100Мбит, а минимальный тариф пустили 200Мбит/c.
спойлер
Зображення
Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
QFlash: 01.04.2026 18:29Ще от дізнався що хоч зазначено 300, а насправді 100. Це мій косяк.
У меня тоже при 100Мбитных Lan портах было в роутере указано вот так. На практике это означает, что в жизни вы больше ваших 94-95Мбит/c не получите, а какие ж красивые цифры... :)
спойлер
Зображення
QFlash
Member

Повідомлення

Avenger80: 01.04.2026 19:37Вот для таких как вы и пишет у нас оператор вот так - так как у многих роутер 100Мбит, а минимальный тариф пустили 200Мбит/c.
спойлер
Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
QFlash: ↑ 01.04.2026 18:29
Ще от дізнався що хоч зазначено 300, а насправді 100. Це мій косяк.
У меня тоже при 100Мбитных Lan портах было в роутере указано вот так. На практике это означает, что в жизни вы больше ваших 94-95Мбит/c не получите, а какие ж красивые цифры...
спойлер
Зрозуміло. У мене ніколи не виникало питання з цього приводу, бо швидкість була 25.
Роутер я брав 2 чи 3 роки тому, навіть не думав що дадуть 200/хто ж знав.

Відправлено через 11 хвилин 48 секунд:
Ділюся відповіддю від сапорта по роутеру WF2409E N300
Добрий день, скоріш за все ні, можливо й зможете оновити, але можуть виникнути проблеми зі стабільністю роботи
Стосовно швидкості - більш ніж 100Mbps не зможе працювати, оскільки порт WAN роутеру 100Mbps, прошивка на це впливає

Відправлено через 16 хвилин 16 секунд:
Ось, може ще кому буде цікаво почитати про дану модель роутера у кого такий є:
спойлер
https://ntools.com.ua/uk/information/fa ... nuyu-tsenu
Avenger80
Member

Повідомлення

QFlash
Так а в чём вопрос то и дискуссия я и не понял? :) У вас был обычный 100Мбитный роутер 2,4Ггц аля TP-Link 841, только с тремя антеннами - типа популярного в свои года TL-WR845N - стандартный обычный роутер годов так 2015-2017г. для интернета в 100Мбит - стандартный тоже был пакет для городов - типа ширпотреб для всех. Ну у вас было 25Мбит тариф. Подняли вам до 200Мбит, а роутер максимум пропускает через себя 100Мбит - значит просто нужна замена на гигабитный роутер (физически пойти и купить), имеется ввиду с LAN портами на 1Гбит (8 контактов), вместо вашего 100Мбит (4 контакта). И это физическое ограничение, а не программное.
QFlash
Member

Повідомлення

Тут ще знайшов статтю
Як у них 300?
спойлер
1485291455_test_1_acer_aspire_one_netbook_1.png
Це звідси, стара стаття.
спойлер
https://weblance.com.ua/286-obzor-byudz ... hivat.html
Не виключено, що фейкова стаття.
Дякую.
Avenger80
Member

Повідомлення

QFlash
Это теоретическая канальная скорость подключения по эфиру (Wifi) - 11n 2x2 40Мгц - это в теории так может пропустить по воздуху ваш роутер, а клиент принять так. Но есть одно но - это ваша железная часть (проводная) - коммутатор, он 100Мбитный - 4 контакта, если загляните в разъём и он больше 100Мбит не возьмёт от провайдера по WAN, а раз не возьмёт больше 100Мбит, то откуда должны взяться ваши 300Мбит? Ниоткуда - если мы говорим за интернет от провайдера по проводу через WAN.
QFlash
Member

Повідомлення

Avenger80
Та я в курсі, що у мене 4 контакти в роутері. Чому в тій статі 300? Це саме моя модель, а тої прошивки що в статті ніде немає.
Якщо фейкова стаття, то питань нема.
Avenger80
Member

Повідомлення

QFlash: 01.04.2026 22:27Та я в курсі, що у мене 4 контакти в роутері. Чому в тій статі 300? Це саме моя модель, а тої прошивки що в статті ніде немає.
Якщо фейкова стаття, то питань нема.
Кто вам сказал, что фейковая статья? Просто есть проводная часть - коммутатор, через неё и входит интернет в роутер чаще всего, а есть эфирная часть. Я, честно, не знаю, в каких сценариях в 100Мбитных роутерах может быть скорость выше их 94-95Мбит/c и для кого кого это в 100Мбитных роутерах - 300-450Мбит/c в 2,4Ггц и 867Мбит/c в 5Ггц - как этого достичь в простых домашних условиях... Для меня это просто тупо маркетинг.
Відповісти