Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

antihope, на олх безліч варіантів ремонту.

unique-neon, у Five Ten є широкі варіанти, але все вело зуття туго обялагає. Так задумано, просто його треба обов'язково міряти.
dead_rat
Member

Повідомлення

unique-neon: 31.03.2026 10:07
З чим не подружився - веловзуття. Вони в більшості вузькі, і мою стопу сильно стискають, 10хв - стопи болять і німіють. Також поганенько в своїй більшості дихають.
Є різні моделі, в мене отакі роад вони з вʼязаного матеріалу то вентилюються майже як сандалі
Та отакі мтб можна нормально ходити, мʼякі і широкі.

Ще бюджетні Шимано мтб достатньо широкі, з дорогого Lake
unique-neon
Member

Повідомлення

Барбарис
dead_rat
Дяки за варіанти, буде нагода то спробую
Барбарис: 31.03.2026 11:22але все вело зуття туго обялагає. Так задумано, просто його треба обов'язково міряти.
Та я і міряв :D . А перед тим в довгому каталозі шукав щось із тканинних верхів, щоб дихало, вибір був невеликий. Кажу так міцно сидить, а мені відповідають - так і має бути, це вело взуття. Ну ніби нічого, походив по магазину, нічого поганого не бачу. Поїхав раз, стопи болять і німіють в перші 20 хв. Другий раз, те саме. Інший раз поїхав на мийку високого тиску, ходжу навколо байка, стопи навіть там німіють. Ще трохи так покатався, і продав, б\в вже не повернеш, а до того не знатимеш буде проблема чи ні.
nutman
Member

Повідомлення

unique-neon: 31.03.2026 10:07 Барбарис
Знаймоий механік теж віддає перевагу ергонам

Отправлено спустя 9 минут 20 секунд:
dead_rat: 31.03.2026 09:49Але не джинси
То я про те що вистачає сідел, де суто вело-одяг не такий уже і потрібний.
Вот и я об этом :gigi:

Отправлено спустя 3 минуты 57 секунд:
dead_rat: 31.03.2026 08:22
nutman: 31.03.2026 01:42
Это самое, о чем мы говорим. Специальная одежда, которая требует под себя специальное седло, вот это действительно неудобно и неприятно, но, наверное, кто к чему привык. Я вот клиплесс попробовал и стал ярым противником, люди добровольно обрекают себя на эти бессмысленные страдания, и всячески популяризируют - даже я попробовал. А почему в обычной одежде медленней-то?
1. Аеродинаміка
2. Вона порветься
3. Піт не висохне

Для спортивного катання кліплесс класно, можна мтб-кліплес бо він зручніший.
Я как раз мтб и пробовал. С аэродинамикой согласен, а рвется любая одежда, но если я надену обычные обтягивающие шорты, без надписи "вело"?)
Без прокладок пот не высохнет? Ну это надо каким-то профи нереальным уже быть, у меня всё высыхает, одежду стираю :laugh: :laugh:
Вообще, я, наверное, могу согласиться, что у велоодежды может быть особая влагоотводящая ткань, если ты катаешь бреветы по пару сотен км. Правда прокладки, как по мне, тут только больше мешать начнут :laugh:
antihope
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.03.2026 11:20
antihope: 31.03.2026 11:10 планетарка нексус 8 на деяких передачах іноді прокручується з характерним хрустом під навантаженням (коли на гору їдеш наприклад), це кінець? можна викидати?
Поки є працюючі передачі викидати нема сенсу.
так прокручується саме та передача на якій я найбільше їздив, нє ну я ж просто взагалі не знаю наскільки то прсото фікситься, може це не повністю перебирати механізм, а 20 хвилин там щось підкрутить.
так то я весь той велик брав з розрахунку - щоб не шкода було десь забути, та й хрін з ним
dead_rat
Member

Повідомлення

unique-neon: 31.03.2026 13:09 Барбарис
dead_rat
Дяки за варіанти, буде нагода то спробую
Барбарис: 31.03.2026 11:22але все вело зуття туго обялагає. Так задумано, просто його треба обов'язково міряти.
Та я і міряв :D . А перед тим в довгому каталозі шукав щось із тканинних верхів, щоб дихало, вибір був невеликий. Кажу так міцно сидить, а мені відповідають - так і має бути, це вело взуття. Ну ніби нічого, походив по магазину, нічого поганого не бачу. Поїхав раз, стопи болять і німіють в перші 20 хв. Другий раз, те саме. Інший раз поїхав на мийку високого тиску, ходжу навколо байка, стопи навіть там німіють. Ще трохи так покатався, і продав, б\в вже не повернеш, а до того не знатимеш буде проблема чи ні.
Треба було на пів-розмуру чи розмір більші. Є така проблемка якщо промахнувся

Відправлено через 4 хвилини 41 секунду:
nutman: 31.03.2026 13:16 Вообще, я, наверное, могу согласиться, что у велоодежды может быть особая влагоотводящая ткань, если ты катаешь бреветы по пару сотен км. Правда прокладки, как по мне, тут только больше мешать начнут :laugh:
Я тебе розумію, за 10 років я пройшов весь цей путь.
Від «що за клоуни у дивно у вбранні» коли я катав на мтб в звичайних шортях, до зараз коли я вклав десь 2к$ у велошмотки і маю пʼять веліків від міського до гоночного з усіма варіантками між ними.
Звичайно до роботи я їду у джинсах, але на вихідних я буду повністю у лайкрі і віндстоппері - це не порівняти, поки не спробував.

Я не кажу, що всім треба у лайкру, але я випробував і порівняв майже усе.
Барбарис
Member

Повідомлення

unique-neon, у мене модель для фрірайду, здається, так я і в машині катаю, і так хожу.

В мене штани для комюту від артафакта або з гортексу, та пара курток з віндстоперу. Хоча їздив і в звичайних спортивних костюмах чи шортах. Біби мені взагалі не зайшли, мтб-шорти зручніше.
1985god
Member

Повідомлення

Hotspur: 31.03.2026 00:11
dead_rat: 30.03.2026 23:59На жорсткому седлі ти можеш рухатися, а на мʼякому ти провалився як у диван і воно все одно все пережме у проміжності
давай скажем правду жорстке тільки про купляють :rotate: а всі інші від супер дивану до середньо м'якого сідла

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
Selle Italia Novus Flow моє гревельне 150 евро :rotate:
я давно про, тобто на твердому сідлі, я з 2013 на вело до 2022 щодня на роботу 360 днів в році і по справах у вихідні, так відстані різні бувають \ були , але місцевість у Львові гориста. Велошорти є аж 2 шт . І тверде сідло з 2013 року
unique-neon
Member

Повідомлення

Барбарис: 31.03.2026 14:05штани для комюту від артафакта
Я таки повністю перейшов на велоштани та велошорти. Просто зручні для велопосадки, не з'їжджають на дупу зокрема.

На 20+ ℃ беру шорти, улюблені raceface trigger. Правда ті що минулого року брав, були браковані, то повернув. У старіших років 4 від'їздив, нічого не порвалось, хоча вже й трохи замалі стали, але треба міняти, бо вже відіпрати не можливо від запахів.

Зі штанів взяв raceface indi, не так сильно подобаються як шорти, жорсткіший матеріал, але на легкий холод, чи сховатись від сонця норм.

Гортекс пробував, не люблю, вічно в ньому "плававю". Взагалі піт не відводить.

Ну а в холода не їжджу, мерзнуть руки/ноги, хоч вдягаю термо, хоч ні.
dead_rat
Member

Повідомлення

unique-neon: 31.03.2026 14:24 Гортекс пробував, не люблю, вічно в ньому "плававю". Взагалі піт не відводить.
Гортекс має плотно прилігати до тіла. І чи був гортекс чи інша мембранка, бо різниця буває земля і небо

Божественна річ для катання в погану погоду, умовно 100+ км при +5 без Гортексу це смерть, а з ним вельми комфортно. В горах незамінно коли внизу +25, а на перевалі +3 :(

В мінусову треба повністю у гортекс: перчатки, куртка, штані, балаклава
Барбарис
Member

Повідомлення

unique-neon, я в холод тільки на роботу. Так як це комют виходить, то взяв рукавиці з підігрівом. :D
unique-neon
Member

Повідомлення

dead_rat
Та наче саме гортекс був, але не прилягаючий. Буду знати про цей нюанс. Куртки з гортексом пробував і кросівки. Кросівки ще нічого, а куртки то біда.
1985god
Member

Повідомлення

доречі якщо мова зайшла про велошорти то рекомендую на кожен день анатомічні труси це дійсно новий рівень комфорту , я вже рік такі ношу , рекламу в загальний чат давати не буду тому назви не буде, бо за рекламу мені не платили. Без знижок ~600 грн штука, але якщо купуєш хоча б одні труси раз в пів року там знижка 25% . Це унікальний бренд, запатентований крій в Україні. Загугліть самі. але дійсно класна шутка :super:
dead_rat
Member

Повідомлення

1985god: 31.03.2026 15:00 доречі якщо мова зайшла про велошорти то рекомендую на кожен день анатомічні труси це дійсно новий рівень комфорту , я вже рік такі ношу , рекламу в загальний чат давати не буду тому назви не буде, бо за рекламу мені не платили. Без знижок ~600 грн штука, але якщо купуєш хоча б одні труси раз в пів року там знижка 25% . Це унікальний бренд, запатентований крій в Україні. Загугліть самі. але дійсно класна шутка :super:
Головне не одягати труси під велошорти :up:
1985god
Member

Повідомлення

от схожі
спойлер
приклад.jpg
приклад2.jpg
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
dead_rat ну в принципі ти правий , але от ці можеш спробувати :shuffle:
Барбарис
Member

Повідомлення

1985god, мова про ті, що з памперсом.
dead_rat
Member

Повідомлення

1985god: 31.03.2026 15:04 dead_rat ну в принципі ти правий , але от ці можеш спробувати :shuffle:
Це щоб кожен день ходити чи для спорту?
1985god
Member

Повідомлення

dead_rat і так і так

Відправлено через 22 секунди:
Барбарис я знаю про що мова у мене є такі 2 шт
Hotspur
Member

Повідомлення

unique-neon: 31.03.2026 10:07З чим не подружився - веловзуття. Вони в більшості вузькі, і мою стопу сильно стискають, 10хв - стопи болять і німіють. Також поганенько в своїй більшості дихають. З того всього їжджу в трейлових кросівках з глибоким шнуруванням. Надійно сидять, при потребі спішитись добре йти по бездоріжжю, добре дихають, такий же добрий захист стопи. Ну хіба підошва поглинає частину енергії, але того не відчуваю.
є просто як кросівки. в мене є такі контактні кросівки, є в просто для МТБ без контактів
nutman
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.03.2026 14:04 Я тебе розумію, за 10 років я пройшов весь цей путь.
Посоветуй наиболее чувствительную вещь, чтоб я точно мог прочувствовать есть ли разница. Допустим, обтягивающие шорты из лайкры, или футболку? Потому что летом я катаю в шортах адидас и футболке, свободная не прилегающая одежда, езжу до 40км/ч по асфальту, 33-35 комфортно. Хочу попробовать, может я ошибаюсь
Відповісти