енд фаєр ін зе скайDevijack: ↑ 30.03.2026 16:59 Дим над сокетом.
Новини
Останні статті і огляди
Серійне вбивство: три екземпляри Ryzen 7 9800X3D вийшли з ладу на одній платі ASRock
-
Ortyomko
Member
-
Reinmar
Member
Новость про год горящие один за одним Райзены - писать про проблемы у Интелdfcz: ↑ 30.03.2026 18:22 у Intel 13900/14900 процессоры нестабильны были
-
Dilfin
Member
Так, колись процесори мали запас міцності для розгону, одні розганялись менше, другі більше, виникла група людей, оверклокерів, які підходили до цього серйозно, з відповідальністю, щоб не палити плати, процесори, а тепер процесори розігнані по максиму з заводу, по специфікації він має витримувати такі навантаження, які виставлені в біос, а на практиці не витримує і дуже важко доказати, що то не материнка винна в виході процесора з ладу, а сам процесор, бо материнка подає на нього навантаження, як в специфікації... от такий от бардак.Vpupkin: ↑ 30.03.2026 18:30 Шось вже не смішно.
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Прсто Інтел перша почала гратися з максимальним розгоном процесорів з заводу, а потім АМД її наздогнала.Reinmar: ↑ 31.03.2026 09:46Новость про год горящие один за одним Райзены - писать про проблемы у Интелdfcz: ↑ 30.03.2026 18:22 у Intel 13900/14900 процессоры нестабильны были![]()
-
Filabatya
Member
Dilfin
Техпроцес був значно більший, легше тепло було відвести і охолодити. Це вже не кажучи про кришку ам5 броньовану
Техпроцес був значно більший, легше тепло було відвести і охолодити. Це вже не кажучи про кришку ам5 броньовану
-
Dilfin
Member
Так, процес зараз став тоншим, а яка товщина кришки в процесора не дуже грає роль, головне що між кришкою і кристалом, от Intel Core i7-2600K наочний приклад, до тепер трудиться, до тепер в строю, навіть після жорсткого розгону, 15 років працюють і не деградують.Filabatya: ↑ 31.03.2026 11:10 Dilfin
Техпроцес був значно більший, легше тепло було відвести і охолодити. Це вже не кажучи про кришку ам5 броньовану![]()
-
Filabatya
Member
Dilfin
Коли нема припою як в сандалі, то товщина грає роль
Коли нема припою як в сандалі, то товщина грає роль
-
Dilfin
Member
Ну так, якщо жувачка замість якісного припою, то товщина щей як грає роль, товщина грає роль.))
-
erkins007
Member
А он упорный. Видать истинный фанат асрока
-
n+gibat[]r
Member
ASSRock вірний традиціям 
-
vdemeshko
Member
меня в таких новостях удивляет другое - ну ок.. первый раз сгорел проц и мог еще и не знать про ситуацию... но после второго сгоревшего проца какой уровень отваги и слабоумия надо иметь что бы ставить третий раз 
-
n+gibat[]r
Member
Так проц по гарантии бесплатно меняют же наверноеvdemeshko: ↑ 31.03.2026 14:31 меня в таких новостях удивляет другое - ну ок.. первый раз сгорел проц и мог еще и не знать про ситуацию... но после второго сгоревшего проца какой уровень отваги и слабоумия надо иметь что бы ставить третий раз![]()
-
Opteron
Member
Ну, мабуть в нього офіційно куплені процесори були, а не з алікаvdemeshko: ↑ 31.03.2026 14:31 меня в таких новостях удивляет другое - ну ок.. первый раз сгорел проц и мог еще и не знать про ситуацию... но после второго сгоревшего проца какой уровень отваги и слабоумия надо иметь что бы ставить третий раз![]()
-
Oleh_Vasylovych
Junior
Я як користувач Ryzen 7 9800X3D читаючи такі новини хотів би розуміти це горять проци від перегріву чи від струмів які на них подається неправильно чи все таки брак процесора.
Процесор в мене три місяці як і від початку користування я виставив ліміт на волтьтаж та частоту в ручному режимі в біосі оскільки в іграх мене лякають високі температури.
Наразі максимальні температури в іграх які я бачу це 56градусів літом звісно таких температур не буде... В Аіда64 навантаження на все максимально стрибає до 74 градусів. Ну а в браузері це 46 градусів.
Материнська плата Asus ROG STRIX B650E-F
Процесор в мене три місяці як і від початку користування я виставив ліміт на волтьтаж та частоту в ручному режимі в біосі оскільки в іграх мене лякають високі температури.
Наразі максимальні температури в іграх які я бачу це 56градусів літом звісно таких температур не буде... В Аіда64 навантаження на все максимально стрибає до 74 градусів. Ну а в браузері це 46 градусів.
-
Dilfin
Member
Я думаю, що це напруга, от чуйка в мене така, не витримують вони високу напругу, мабуть андервольт врятує процесори від згорання, щоб це перевірити шкода процесора.Oleh_Vasylovych: ↑ 31.03.2026 15:56 Я як користувач Ryzen 7 9800X3D читаючи такі новини хотів би розуміти це горять проци від перегріву чи від струмів які на них подається неправильно чи все таки брак процесора.
-
vdemeshko
Member
ну а тратить время на замену по гарантии ))) просто уже бы материнку сменил после второго случаяOpteron: ↑ 31.03.2026 15:55Ну, мабуть в нього офіційно куплені процесори були, а не з алікаvdemeshko: ↑ 31.03.2026 14:31 меня в таких новостях удивляет другое - ну ок.. первый раз сгорел проц и мог еще и не знать про ситуацию... но после второго сгоревшего проца какой уровень отваги и слабоумия надо иметь что бы ставить третий раз![]()
![]()
-
Nutbar
Member
Відповідь на це питання шукають вже другий рік. І якби вона була, то ні в кого проци вже б не виходили з ладуOleh_Vasylovych: ↑ 31.03.2026 15:56 Я як користувач Ryzen 7 9800X3D читаючи такі новини хотів би розуміти це горять проци від перегріву чи від струмів які на них подається неправильно чи все таки брак процесора.
-
Filabatya
Member
vdemeshko
В нього два ассроки
В нього два ассроки
-
erkins007
Member
Oleh_Vasylovych
Не должно быть напряжение. Оно ещё с момента когда 7950х3д горел на всех ам5 для х3д процов ограничено в 1.3 и не больше.
Не должно быть напряжение. Оно ещё с момента когда 7950х3д горел на всех ам5 для х3д процов ограничено в 1.3 и не больше.
-
Alexsandr
Member
Можно предположить, что какие-то базовые напряжения выставлены с запасом для стабильности.Nutbar: ↑ 31.03.2026 18:51 Єдине що точно можна сказати - з платами від асрок таких випадків найбільше.
-
kabostebeztak
Member
1.3 це з врахуванням ллц чи ні?erkins007: ↑ 01.04.2026 04:20 Oleh_Vasylovych