Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.03.2026 15:34фанатам Віндовс - може не сподобатись
Зараховуємо коричневу втечу від неприємних питань?

Доречі, цікаво, що твій міжвушний ганглій народить на цю тему? :popcorn:
Інший цікавий момент: організації, які купують Mac зазвичай міняють пристрій кожні 6 років, тоді як пристрої Windows мають 3-річний термін служби.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 29.03.2026 15:43Зараховуємо коричневу втечу від неприємних питань?
ви про що?
waryag: 29.03.2026 15:43організації, які купують Mac зазвичай міняють пристрій кожні 6 років, тоді як пристрої Windows мають 3-річний термін служби
це ще одна перевага продукції Епл - пристрої в технічному плані не застарівають так швидко, доказом є і М1 і старі айфони які і досі дуже швидкі
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.03.2026 15:34
waryag: 29.03.2026 15:28Краще заносити в примітивну (геймплейно, і занадто просунуту в плані викачування грошей) мобільну доїльню?
якщо ви про War Robots - то мене підсадив син, і я йому показав як математично оцінити кожну зброю і робота
сам геймплей - мені теж сподобався - активно пару хвилин, до цього останє що я єдине грав - це Quake 2 - але це було 20 років тому
і конкретно в цій грі - можне не донатити взагалі (я раз купив ніби бо була ну дуже щедра акція), основне в грі - це не перемога, а сам процес

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
фанатам Віндовс - може не сподобатись

Програми на Windows "зависають" в 7,5 разів частіше, ніж в macOS

Звіт базується на анонімних телеметричних даних, зібраних з мільйонів кінцевих пристроїв протягом 2025 року. Інструментами Omnissa користуються 26 000 корпоративних клієнтів по всьому світу у 17 галузях

Основі показники:
- Зависання програм в ОС Microsoft ставалися в 7,5 раза частіше;
- Пристрої Windows демонстрували в 3,1 раза більше “примусових” завершень роботи, ніж macOS;
- У 2,2 раза частіше фіксувались збої програм, порівняно з macOS;

https://itc.ua/ua/novini/programy-na-wi ... h-v-macos/
це ти вже в який раз міняєш тему? і яке відношення арм має до того, що майкрослоп розучились розробляти власну ж систему?
порівняй з лінуксом, тим більш і лінукс і макос починаючи з леопарду юнікс-лайк
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.03.2026 15:34 фанатам Віндовс - може не сподобатись

Звіт базується на анонімних телеметричних даних, зібраних з мільйонів кінцевих пристроїв протягом 2025 року. Інструментами Omnissa користуються 26 000 корпоративних клієнтів по всьому світу у 17 галузях

Основі показники:
- Пристрої Windows демонстрували в 3,1 раза більше “примусових” завершень роботи, ніж macOS;
:lol: :lol: :lol:

Ну ти ж претендуєш на якусь інтелектуальність. Невже не можеш подумати?
На х86 сотні процесорів, карт, пам'яті, дисків, тисячі моделей плат. Це будуть мільярди комбінацій на пару ОС(сучасну 11 та пару старих).
На епл сілікон закрита архітектура та розроблена саме під неї ОС, лабораторія, яка тестує все та код, який під конкретну модель СОК, відомі таймінги, затримки та кеш.
З точки зору теорії ймовірностей та комбінаторики, то статистика не на користь мак ос - віндовс набагато стійкіша в цьому плані.
Якщо спробувати підрахувати кількість конфігурацій заліза(навантажив цим джеміні), то коефіцієнт похибок для вінди 0,0000000075, для мак ос - 0,1. Хакінтош(мак ос на залізі не від епл) має ще гіршу статистику.
Тому та маніпулятивна стаття може не сподобатись саме фанатикам арм та мак ос.

kabostebeztak, нічого не розучились. Все там прекрасно враховуючи кількість варіантів заліза.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Барбарис: 29.03.2026 16:06
yuriy_dd: 29.03.2026 15:34 фанатам Віндовс - може не сподобатись

Основі показники:
:lol: :lol: :lol:

Ну ти ж претендуєш на якусь інтелектуальність. Невже не можеш подумати?
На х86 сотні процесорів, карт, пам'яті, дисків, тисячі моделей плат. Це будуть мільярди комбінацій на пару ОС(сучасну 11 та пару старих).
На епл сілікон закрита архітектура та розроблена саме під неї ОС, лабораторія, яка тестує все та код, який під конкретну модель СОК, відомі таймінги, затримки та кеш.
З точки зору теорії ймовірностей та комбінаторики, то статистика не на користь мак ос - віндовс набагато стійкіша в цьому плані.
Якщо спробувати підрахувати кількість конфігурацій заліза(навантажив цим джеміні), то коефіцієнт похибок для вінди 0,0000000075, для мак ос - 0,1. Хакінтош(мак ос на залізі не від епл) має ще гіршу статистику.
Тому та маніпулятивна стаття може не сподобатись саме фанатикам арм та мак ос.

kabostebeztak, нічого не розучились. Все там прекрасно враховуючи кількість варіантів заліза.
ОЙ! А ЩО ЦЕ ТАКЕ? А?
Може це просто в оцих установах сисадміни дебіли і не оновлюють ніхріна і запихують віндовс 11 на обосрані пентіуми, як у мене в школі?
на оффтоп тут всім все одно, понию трохи
спойлер
От, в Україні на інформатиці стояло якесь лайно з віндовс хп. Не пам'ятаю характеристики, на жаль. Працювало все достатньо швидко, не дивлячись на те, що ос була засрана антивірусами і браузером аміго)))
В Болгарії стояли якісь атлони для ам4 з Windows 10. Навіть в кс2 грати було неможливо, але решта системи працювала нормально.
А у Франції готові ПК від делл та леново з пентіумами 10 покоління інтел з віндовс 11 яка засрана гірше, ніж віндовс хп в Україні. Трясця, да там навіть панель завдань з'являється десь 5 секунд після входу в систему. Туди прям проситься LMDE або Q4OS з TDE.
Так от, до чого я це все - вінслоп не винуватий в тому, що його ганяють на древньому лайні з антивірусами і софтом для менеджменту.
Основні показники зі статті юри:
Понад 50% пристроїв Windows та Android у критично важливих галузях, таких як охорона здоров’я та фармацевтика, відставали від сучасних збірок ОС на п’ять версій.
Востаннє редагувалось 29.03.2026 16:40 користувачем kabostebeztak, всього редагувалось 1 раз.
Барбарис
Member

Повідомлення

kabostebeztak, а неважливо. Навіть так вінда має кращу статистику.
Наприклад, 10 на старому ноуті працювала краще за рідну вісту чи пізнішу 7. 11 вінду там не пробував, бо тоді вже продав. Тому не бачу проблеми 11 на старих пеньках, особливо якщо відрубити телеметрію - на гітхаб безліч варіантів прог для цього.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Барбарис: 29.03.2026 16:25 kabostebeztak, а неважливо. Навіть так вінда має кращу статистику.
Наприклад, 10 на старому ноуті працювала краще за рідну вісту чи пізнішу 7. 11 вінду там не пробував, бо тоді вже продав. Тому не бачу проблеми 11 на старих пеньках, особливо якщо відрубити телеметрію - на гітхаб безліч варіантів прог для цього.
у мене в школі воно лагає люто
але там скоріш вина сісадмінів, ніж заліза чи навіть вінслоп, і тим більш не архітектури х86
як я вже писав - туди б лінукс, і за базовою швидкодією було б як нове, хоч те, що стояло в україні, хоч атлони з болгарії, хоч пентіуми з франції

і це все не має ЖОДНОГО відношення до х86 проти арм
Барбарис
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 29.03.2026 16:41 і це все не має ЖОДНОГО відношення до х86 проти арм
В пості 2 частини.
Ця частина:
Барбарис: 29.03.2026 16:25 kabostebeztak, а неважливо. Навіть так вінда має кращу статистику.
відповідь на це:
kabostebeztak: 29.03.2026 16:13 Основні показники зі статті юри:
Понад 50% пристроїв Windows та Android у критично важливих галузях, таких як охорона здоров’я та фармацевтика, відставали від сучасних збірок ОС на п’ять версій.
Навіть з урахуванням цього фактору в статистиці вінда все рівно краще.
denon312
Member

Повідомлення

Їжачок після новини :D
спойлер
Зображення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 29.03.2026 15:30Його багато. Тільки це ознака не розумності, а дурості людей
ви так вважаєте, а я так само ставлюсь до тих хто марнує своє життя на ігри
waryag: 29.03.2026 15:30 П.С. Так що з "навантаженнями простих користувачів" у гікбенчі? Злив?
ви дали список що він тестує, не побачив що саме вам не подобається і аргументи проти
Барбарис: 29.03.2026 16:06На х86 сотні процесорів, карт, пам'яті, дисків, тисячі моделей плат. Це будуть мільярди комбінацій на пару ОС(сучасну 11 та пару старих).
На епл сілікон закрита архітектура та розроблена саме під неї ОС, лабораторія, яка тестує все та код, який під конкретну модель СОК, відомі таймінги, затримки та кеш
це тим більше доводить що краще купувати МакОС
мені особисто подобається Віндовс 7 своєю стабільністю та UI. А також Дебіан - для сервера.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.03.2026 18:45
Барбарис: 29.03.2026 16:06На х86 сотні процесорів, карт, пам'яті, дисків, тисячі моделей плат. Це будуть мільярди комбінацій на пару ОС(сучасну 11 та пару старих).
На епл сілікон закрита архітектура та розроблена саме під неї ОС, лабораторія, яка тестує все та код, який під конкретну модель СОК, відомі таймінги, затримки та кеш
це тим більше доводить що краще купувати МакОС
мені особисто подобається Віндовс 7 своєю стабільністю та UI. А також Дебіан - для сервера.
нахрін мені купляти щось одноразове?
макос не продається починаючи з маверікс
макос не встановлюється на комп'ютери не від епл (хакінтош не рахую)
supplicium
Junior

Повідомлення

Вітаю, шановні!
Маленька мразота, яка ховається за ніком "kabostebeztak", дозволила собі написати образливий коментар про мою матір на іншому ресурсі. Такого я нікому пробачаю, гадаю, як і ви.
У звʼязку з цим пропоную щедру винагороду за інформацію, яка допоможе мені знайти та покарати цього виродка. Форум не читаю, прошу писати виключно у приватні повідомлення.
Зображення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Юра, досить грати спектакль :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, кадр, як завжди ігноруєш головне? :lol:
0F
Member

Повідомлення

supplicium: 29.03.2026 19:36 Такого я нікому пробачаю, гадаю, як і ви.
Юра, твою шизу тут терплять вже бозна скільки. Дивись щоб на тебе не почали полювати "х86 фанати".
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ламати руки 16 літньому хлопцю за те що мамашку в кіно зводив - ну ти реально вчорашній :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

Добре що в доту не грає.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

supplicium: 29.03.2026 19:36 Вітаю, шановні!
Маленька мразота, яка ховається за ніком "kabostebeztak", дозволила собі написати образливий коментар про мою матір на іншому ресурсі. Такого я нікому пробачаю, гадаю, як і ви.
У звʼязку з цим пропоную щедру винагороду за інформацію, яка допоможе мені знайти та покарати цього виродка. Форум не читаю, прошу писати виключно у приватні повідомлення.
Зображення
243 28th Octovriou Street. Limassol, 3035,. Cyprus
Завтра о 18 чекаю тебе
kabostebeztak
Member

Повідомлення

0F: 29.03.2026 20:00
supplicium: 29.03.2026 19:36 Такого я нікому пробачаю, гадаю, як і ви.
Юра, твою шизу тут терплять вже бозна скільки. Дивись щоб на тебе не почали полювати "х86 фанати".
пробачте мене, адміни, але цей рейджбейтер на дискусію вище рівня "маму в кіно водив" не заслуговує
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Барбарис: 29.03.2026 20:25 Добре що в доту не грає.
Я ващє не розумію як в оте грати
Відповісти