Dell почала оснащувати комп'ютери з відеокартами GeForce RTX механічним фіксатором роз'єму 12V‑2×6

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 20:50
oversteve: 28.03.2026 19:47 розрахунок не гнути близько до розпаяного роз'єму
розрахунок і "близько" це не розрахунок, а підібране емпіричним шляхом, в залежності від підвальності конектора
так там і не треба точності, тому цифри приблизні
тобто ви все ж таки наведете приклад деградувавшого обтиснутого роз'єму? :gigi:
відео з підгорівшими на стороні БЖ - в наявності
і де там саме деградація?
так давайте конкретні цифри, від мене ви конкретику вимагали :dontknow:
легко: 100% з того, що я бачив і на що посилався це DIY
конкретні цифри по продажах, щоб підтвердити велику кількість прогарів
та сама ситуація, це все передбачено виробником терміналів і не суттєво з дельтою в 30 градусів :dontknow:
знову повертаючись до шкільної фізики: опір міді зросте при цьому на ~15% відсотків, який там запас міцності в 12pin-поробки? :rotate:
яка різниця на скільки воно зросте, якщо воно передбачено виробником, у протенького 8пін терміналу так само зросте, якщо по ньому 50Вт ганяти, але як бачите масових прогарів немає :dontknow:
ну от для 8пін терміналів на 7А межа при груповому використанні опускається до 5А по даташиту, 50Вт то 4А з копійками - де там 2-кратний запас? :think:
на практиці, доведений, роками
тобто знову якась абстракція без конкретики, я теж так можу, ось маєте фактичний запас в 2+ рази по 12вхпвр, доведений на практиці
спойлер
ну я ж кажу, не подобаються мої неконкретні цифри - не страшно, наведіть ваші конкретні цифри, щоб підвердити вашу тезу про страшний 12вхпвр
по-перше, у вас немає конкретних цифр, окрім 15 випадків від inno
по-друге, конкретні цифри є в статистиці MindFactory та статистиці японського магазину, як мінімум
по-перше, то ви доводите, що 12хвпвр суттєво гірше за 8пін, а не я
по-друге треба конкретні цифри не по одному магазину в Європі і в Японії, а по всьому регіону
я все ще чекаю конкретні цифри, якими це доведено, а також приклад деградації обтиснутого роз'єму :popcorn:
конкретні цифри - у відповіді на ваш власний запит до ШІ, і це мінімальні цифри
якщо вас влаштовує ШІ, то нема питань
спойлер
Зображення
Зображення
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 28.03.2026 21:13 так там і не треба точності, тому цифри приблизні
згорить/не згорить, на око :laugh:
в роз'ємах, на обох кінцях
давайте без перестрибувань: мова про відсоток DIY в повідомленнях про прогари
яка різниця на скільки воно зросте, якщо воно передбачено виробником
от бачите в чому проблема: жодного запасу у 12pin не передбачено, ~1.2-1.3, нагрів на 30+ градусів і маєте гарантоване свято :yes:
тобто знову якась абстракція без конкретики, я теж так можу, ось маєте фактичний запас в 2+ рази по 12вхпвр, доведений на практиці
на 20 хвилин життя? :laugh:
це не потрібно доводити, це факт, який підтверджує в тому числі ваш запит до ШІ
по-друге треба конкретні цифри не по одному магазину в Європі і в Японії, а по всьому регіону
у вас немає інших відкритих даних, взагалі немає інших даних
питання було про ту кількість відмов 60 vs 20, але ви перестрибнули на inno та "no public, reliable dataset" :rotate:

загалом там є ключовий показник: ~20% high-end карт, який якщо дуже грубо помножити на вказане відношення відмов - отримаєте ту саму 5-10 разів різницю, ви ж питали ШІ саме про відсоток та оцінку надійності (про що ми з самого початку і говоримо) - чи не так? :rotate:

завжли можна потеребонькати навколо цифри яка вам подобається, але якщо прямо спитати "оціни надійність у порівнянні" - завжди будуть ті самі 5-10 разів, завжди :yes:
leif
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 21:12претензій до суті викладеного на малюнках у вас немає? зафіксуємо це
говорили-балакали :facepalm: як же немає? у вас проблеми з пам'яттю? перечитуйте, адже я все детально виклав щодо змісту того, що на вашому скріні.
dext: 28.03.2026 21:12давайте уважно: де докази того, що ваш роз'єм не деградував і не деградує після одного підключення? чекаю на фото-пруфи, вже кілька місяців
ви не зрозуміли і тут. якщо ви стверджуєте щось - вам це і доводити. я не стверджував про деградацію нічого, лише те, що з моєю картою все чудово в роботі. за останній місяці нічого не змінилось, вона працює вже 9 місяців сумарно, в максимальному розгоні, який я зміг витиснути з неї. споживаючи 600вт в більшості сценаріїв. якщо я вам нічого не стверджував про деградацію, мені нічого доводити не потрібно, зрозуміло? можу скинути пруф, що карта чудово працює (це я заявляю).
dext: 28.03.2026 21:12які публічно та відкрито надають статистику, це важливо, на відміну від "мільярдів проданих 5090, лише в південній Жмеринці"
тобто власне по європі, по якій у нас є інфа від представника інно 3д щодо <15 звернень по гарантії з роз'ємом, є стата 1 магазину і на цій підставі ви робите висновки по продажах інно 3д в регіоні. потужно!
dext: 28.03.2026 21:12100% аналогічну моєму запиту
ні, але ви не хочете це перевірити) давайте посилання, на чому будувала відповідь модель в вашому випадку і порівняємо з тим, що скинув я. спойлер: посилань і пруфів не буде.
dext: 28.03.2026 21:12але на виході у мене - систематизоване
на виході у вас нічим не підтверджений висновок-галюцинація про "1-2% фейл рейт 12 пін роз'єму", а у мене вибірка пригод юзерів з 12-пін роз'ємом за 2025 рік, на підставі якої я вже і розмірковую далі сам, враховуючи іншу доступну інформацію. вище в попередньому повідомленні пояснив чому саме так, а не інакше.
dext: 28.03.2026 21:12де 12pin поступається 8pin на порядок
це ви з того, що вам чат жпт нагалюцинував таке заряджаєте про "на порядок"? сміюсь вам в обличчя :laugh: всі доводи вже багато разів написав з цього приводу.
dext: 28.03.2026 21:12а по-друге робить вашу тезу про "різницю в межах похибки" нікчемною
вчергове повторюю: про "різницю в межах похибки" це стосувалось суто результатів опитування GN. коли ж ви нарешті зрозумієте? що тут складного?
dext
Member

Повідомлення

leif: 28.03.2026 21:45 говорили-балакали :facepalm: як же немає?
побачив лише демагогію про якогось діда та нуль претензій по суті картин :shuffle:
ви не зрозуміли і тут. якщо ви стверджуєте щось - вам це і доводити. я не стверджував про деградацію нічого, лише те, що з моєю картою все чудово в роботі. за останній місяці нічого не змінилось, вона працює вже 9 місяців сумарно, в максимальному розгоні, який я зміг витиснути з неї. споживаючи 600вт в більшості сценаріїв. якщо я вам нічого не стверджував про деградацію, мені нічого доводити не потрібно, зрозуміло? можу скинути пруф, що карта чудово працює (це я заявляю).
це ви ствердували, що у вас все чудово і не навели жодних доказів не деградованого роз'єму - звичайно, маєте повне право (розумію чому ви боїтесь на нього дмухнути), як і ображатись потім, це працює в обидві сторони :dontknow:
тобто власне по європі, по якій у нас є інфа від представника інно 3д щодо <15 звернень по гарантії з роз'ємом, є стата 1 магазину і на цій підставі ви робите висновки по продажах інно 3д в регіоні. потужно!
з відкритих джерел доля inno - мізерна, наявність моделей в продажу от саме у нас - мізерна, чого більше ніж достатньо, ніхто не буде купувати low-volume поробку з невідомим сервісом/RMA, окрім як у відчаї/відсутності нормальних моделей від ASUS/MSI, common sense
ні, але ви не хочете це перевірити) давайте посилання, на чому будувала відповідь модель в вашому випадку і порівняємо з тим, що скинув я. спойлер: посилань і пруфів не буде.
в запиті прямо вказано - відкритих джерел
на виході у вас нічим не підтверджений висновок-галюцинація про "1-2% фейл рейт 12 пін роз'єму", а у мене вибірка пригод юзерів з 12-пін роз'ємом за 2025 рік, на підставі якої я вже і розмірковую далі сам, враховуючи іншу доступну інформацію. вище в попередньому повідомленні пояснив чому саме так, а не інакше.
"ви всьо врьоті" :laugh:
це ви з того, що вам чат жпт нагалюцинував
"ваш жпт галюцинує, а мій не галюцинує" :laugh:
вчергове повторюю: про "різницю в межах похибки" це стосувалось суто результатів опитування GN. коли ж ви нарешті зрозумієте? що тут складного?
стабільна різниця на порядок/рази це не похибка, а показник, похибка це рівень інтелекту, хто цю поробку проектував
leif
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 22:02побачив лише демагогію про якогось діда та нуль претензій по суті картин
ще раз вам кажу: спробуйте перечитати пару попередніх сторінок, ви очевидно пропустили/забули, що я писав, якщо не бачите нічого по змісту вашого мега-скріна.
dext: 28.03.2026 22:02це ви ствердували, що у вас все чудово
я стверджував, що карта чудово працює. 4 місяці тому і досі чудово працює. про деградацію щось стверджували лише ви. вам докази, що карта чудово працює потрібні? я на відміну від декого не балабол і можу їх надати.
dext: 28.03.2026 22:02з відкритих джерел доля inno - мізерна, наявність моделей в продажу от саме у нас - мізерна, чого більше ніж достатньо, ніхто не буде купувати low-volume поробку з невідомим сервісом/RMA, окрім як у відчаї/відсутності нормальних моделей від ASUS/MSI
що значить невідомим сервісом? компанія давно працює, навіть в Україні у нас вже багато років офіційно продається з гарантією, скарг на гарантію особисто я особливих не бачив, так як у всіх. основна перевага інно 3д -- ціна. у мене були карти інно3д, правда останній раз років 10 тому -- жодних нарікань не мав. все решта -- ваші фантазії.
dext: 28.03.2026 22:02в запиті прямо вказано - відкритих джерел
які ви не навели, тому що з цих джерел неможливо зробити висновок про 1-2% фейл рейт 12 пін, модель його просто вигадала, а не порахувала обгрунтовано. ви це знаєте і саме тому посилань і пруфів немає. але продовжуйте соромитись.
dext: 28.03.2026 22:02"ваш жпт галюцинує, а мій не галюцинує"
"мій чат жпт" рахував відомі випадки пригод з роз'ємом в 2025р, кожен випадок -- посилання. ви їх можете подивитись.

а ваш чат жпт каже про 1-2% фейл рейт 12пін роз'єму, що нічим не підкріплено. ви чат не зашерили і посилання по яких "ваш чат жпт" зробив цей висновок також. чому не зашерили -- я багато разів написав. ось в цьому різниця між галюцинацією ЛЛМ і негалюцинацією ЛЛМ. ще питання?
dext: 28.03.2026 22:02стабільна різниця на порядок/рази
у вас немає підстав для подібних тверджень. це по-перше.

по-друге, щодо "статистичної похибки" ви зрозуміли нарешті чого це стосувалось в розрізі обговорення чи досі не дійшло?
dext
Member

Повідомлення

leif: 28.03.2026 22:16 ще раз вам кажу: спробуйте перечитати пару попередніх сторінок, ви очевидно пропустили/забули, що я писав, якщо не бачите нічого по змісту вашого мега-скріна.
в мене скрипт, який відфільтровує особисті образи, бачу лише пусті рядки, вибачайте :shuffle:
я стверджував, що карта чудово працює. 4 місяці тому і досі чудово працює. про деградацію щось стверджували лише ви. вам докази, що карта чудово працює потрібні?
я наводив приклади поступової деградації конекторів зі збільешнням падіння напруги впродовж місяців, одним з таких доказів вочевидь є зміна кольору конекторів
я на відміну від декого не балабол і можу їх надати.
можете, але не хочете, і це працює в обидві сторони, пане :yes:
що значить невідомим сервісом? компанія давно працює
звичайно, маю не одну GF2/GF4-MX, але це жодним чином не відміняє https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... ood_option
а ваш чат жпт каже про 1-2% фейл
ще раз: мій акцент не на 1-2-5-10%, а на надійності у порівнянні, що я завжди підкреслюю і прямо вказую у запитах, і ви також - чи ні?
у вас немає підстав для подібних тверджень. це по-перше.
достатньо лише з відкритих джерел та запита від пана oversteve особисто (60 vs 20 випадків чи щось таке), далі множите на долю hi-end відеокарт самостійно
по-друге, щодо "статистичної похибки" ви зрозуміли нарешті чого це стосувалось в розрізі обговорення чи досі не дійшло?
даєте вашому "дорохому-бахатому" жпт-5.4-еліт-преміум-турбо-ультімейт прямий запит "чи можна вважати кратну кількість відмов 12pin статистичною похибкою чи вадою дизайну" - чекаю на результат, або сам наведу, пане leif, мені не важко B-)
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 21:44
в роз'ємах, на обох кінцях
а де там саме деградація? воно згоріло, і дербауер сам каже, що не знає причину
давайте без перестрибувань: мова про відсоток DIY в повідомленнях про прогари
то вас понесло не туди, від вас потрібні конкретні цифри продажів/прогарів, щоб підтвердити вашу тезу про те, що 12вхпвр суттєво гірше
яка різниця на скільки воно зросте, якщо воно передбачено виробником
от бачите в чому проблема: жодного запасу у 12pin не передбачено, ~1.2-1.3, нагрів на 30+ градусів і маєте гарантоване свято :yes:
бачу, у ваших розрахунках :D якщо опір кабелю збільшиться на 15%, то просадки напруги на цьому кабелі зростуть на 15%, тобто при споживанні 600Вт замість типових 0.1-0.2В буде аж 0.115-0.23В, і струм загалом виросте десь на 1-2%
на 20 хвилин життя? :laugh:
яка різниця, запас є запас і ніхто цей провід в такому режимі не буде експлуатувати :dontknow:
це не потрібно доводити, це факт, який підтверджує в тому числі ваш запит до ШІ
це не факт, і ШІ такого не писав, а підтвердити даними ви не можете :dontknow:
у вас немає інших відкритих даних, взагалі немає інших даних
і при цьому той факт, що даних немає не заважає вам вперто доводити, що 12вхпвр гірше :dontknow:
питання було про ту кількість відмов 60 vs 20, але ви перестрибнули на inno та "no public, reliable dataset" :rotate:

загалом там є ключовий показник: ~20% high-end карт, який якщо дуже грубо помножити на вказане відношення відмов - отримаєте ту саму 5-10 разів різницю, ви ж питали ШІ саме про відсоток та оцінку надійності (про що ми з самого початку і говоримо) - чи не так? :rotate:

завжли можна потеребонькати навколо цифри яка вам подобається, але якщо прямо спитати "оціни надійність у порівнянні" - завжди будуть ті самі 5-10 разів, завжди :yes:
менше з тим, добрий ШІ там порахував загальну кількість хай енд карт в Європі - 750к-1.5кк, тобто в світі ще більше, але навіть на цю кількість ті 60 з копійками випадків ні про що :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 22:37в мене скрипт, який відфільтровує особисті образи
уаахахаахах. ви ще поплачте :lol: боже, як це смішно))). але коли я писав вам по суті вашого скріна, там не було ніякиз образ, мабуть, скріпт кривий якийсь.
dext: 28.03.2026 22:37я наводив приклади поступової деградації конекторів зі збільешнням падіння напруги впродовж місяців, одним з таких доказів вочевидь є зміна кольору конекторів
і шо? який стосунок це має до моєї карти?
dext: 28.03.2026 22:37можете, але не хочете, і це працює в обидві сторони, пане
я стверджую, що моя карта чудово працює 9 місяців і до тепер. про деградацію роз'єма я не стверджував нічого, лише те, що карта прекрасно працює. який пруф того, що карта прекрасно працює і сьогодні ви обираєте? фото карти? скрін в системі? без проблем зроблю прямо зараз.

а вим можете зашерити ваш чат жпт, таким чином як я зашерив свій чат жпт? ні, не можете. так отож) так що тут у нас з вами різні підходи. ви балабол, а я відповідаю за те що пишу і можу пруфанути.
dext: 28.03.2026 22:37ще раз: мій акцент не на 1-2-5-10%
"шо ж ти фраєр сдал назад" :laugh: так, що, вже визнаєте, що про 1-2% фейл рейту це була чисто вигадка моделі? а шо так?
dext: 28.03.2026 22:37 і ви також - чи ні?
я вам скинув який запит я писав чату жпт. що саме я намагаюсь вам донести з приводу роз'єму 12 пін також написав багато разів.

давайте так, ви визнаєте, що роз'єм 12 пін абсолютно надійний для пересічного юзера навіть в випадках 600вт карт і ви в попередні місяці просто як школотрон повелись на хайп в новинах, коли почали верещати про його (роз'єма) ненадійність і ми на цьому завершуємо флуд? боюсь, ви на таке нездатні. що ж, продовжуємо виховання. навіть поважний вік не перепона, вік живи вік учись.
dext: 28.03.2026 22:37достатньо лише з відкритих джерел та запита від пана oversteve особисто (60 vs 20 випадків чи щось таке), далі множите на долю hi-end відеокарт самостійно
це не коректне порівняння внаслідок наступних чинників:
- кількості карт, які продаються з різними роз'ємами
- максимальним/середнім споживанням карт з різним типом роз'ємів
- використанням перехідників і неоригінальних кабелів

і так далі. тому сенсу в порівнянні немає жодного.

єдине питання яке нам варто ставити це: чи надійний роз'єм 12пін для пересічного юзера?

з усього що ми знаємо на теперішній момент, відповідь на це питання: ТАК. чому саме -- пояснив багато разів. відключайте свій скрипт "я ніжний і ранімий", будьте чоловіком. і перечитуйте топік, все стане зрозуміло
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 28.03.2026 22:50 а де там саме деградація? воно згоріло, і дербауер сам каже, що не знає причину
що передує прогару, поясніть фізику процесу, розтягнутому на 1+ місяць у часі
то вас понесло не туди, від вас потрібні конкретні цифри продажів/прогарів, щоб підтвердити вашу тезу про те, що 12вхпвр суттєво гірше
вас понесло не туди, мова про ваш запит і 60/20 відмов, стрибок в сторону inno тут ні до чого
бачу, у ваших розрахунках :D якщо опір кабелю збільшиться на 15%, то просадки напруги на цьому кабелі зростуть на 15%, тобто при споживанні 600Вт замість типових 0.1-0.2В буде аж 0.115-0.23В, і струм загалом виросте десь на 1-2%
ви втратили контекст: ці додаткові 1-2% струму + опір або додаткові 12W за питомою потужністю будуть ще більше розігрівати конектори, саме більше конектори як найслабший ланцюг, і далі по колу, також поясніть куди подіти ці 10W+ на мізерній площі контактів :rotate:
яка різниця, запас є запас і ніхто цей провід в такому режимі не буде експлуатувати :dontknow:
почитайте як вираховується MTBF наприклад для жорстких дисків, порівняйте зі статистикою реальних відмов (spoiler: яка від цього взагалі ніяк не залежить) і не меліть дурниць
ви навели 60 vs 20 відмов, чи не так?
і при цьому той факт, що даних немає не заважає вам вперто доводити, що 12вхпвр гірше :dontknow:
як мінімум - я базуюсь на ваших наданих даних від вашого запиту до ШІ, щоб не бути упередженим
менше з тим, добрий ШІ там порахував загальну кількість хай енд карт в Європі - 750к-1.5кк, тобто в світі ще більше, але навіть на цю кількість ті 60 з копійками випадків ні про що
по-перше, не порахував, а оцінив
по-друге, фактично він порахували лише кількість відмов (60 vs 20)
по-третє, чому він не оцінив кількість/відсоток відмов 8pin vs 12pin, чому ви на пару з паном leif напрочуд відмовляєтесь задати йому це просте питання? :rotate:

Відправлено через 23 хвилини 23 секунди:
leif: 28.03.2026 22:58 уаахахаахах. ви ще поплачте :lol: боже, як це смішно))). але коли я писав вам по суті вашого скріна, там не було ніякиз образ, мабуть, скріпт кривий якийсь.
і знову пустий рядок, дивно :rotate:
і шо? який стосунок це має до моєї карти?
запит як і завжди: наведіть графіку конекторів, це складно? :rotate:
я стверджую, що моя карта чудово працює 9 місяців і до тепер
без жодник доказів, див. вище :dontknow:
"шо ж ти фраєр сдал назад" :laugh: так, що, вже визнаєте, що про 1-2% фейл рейту це була чисто вигадка моделі? а шо так?
я з самого початку теми кажу про порівняння, тренуйте власну пам'ять замість витрат на токени ШІ, пане leif, це більш перспективна інвестиція
я вам скинув який запит я писав чату жпт.
куций, розмитий, без прямого запиту на порівняння надійності як у кожному моєму :dontknow:
що саме я намагаюсь вам донести з приводу роз'єму 12 пін також написав багато разів.
я чудово розумію, куди ви намагаєтесь схилити тему, але ні:
1) 12pin в рази/порядки гірший за надійністю від 8pin - що доведено фактично, протягом вже декількох років
2) його проектували дегенерати виходячи з п.1 :yes:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 23:19
oversteve: 28.03.2026 22:50 а де там саме деградація? воно згоріло, і дербауер сам каже, що не знає причину
що передує прогару, поясніть фізику процесу, розтягнутому на 1+ місяць у часі
а хто вам сказав, що процес взагалі на стільки розтягнутий в часі, там ніде немає інфи, що воно місяць підгорало і нарешті згоріло, просто є факт прогару з невідомою причиною
вас понесло не туди, мова про ваш запит і 60/20 відмов, стрибок в сторону inno тут ні до чого
ви знову відходите від теми і не надаєте конкретних цифр на підтвердження вашої тези про те, що 12вхпвр суттєво гірше
ви втратили контекст: ці додаткові 1-2% струму + опір або додаткові 12W за питомою потужністю будуть ще більше розігрівати конектори, саме більше конектори як найслабший ланцюг, і далі по колу, також поясніть куди подіти ці 10W+ на мізерній площі контактів :rotate:
12Вт на мізерній площі контактів і проводах 40-60см, які між цими контактами :teacher: тобто враховуючи довжину, якщо дуже грубо порахувати, то на 1 термінал припадає десь 0.1Вт

почитайте як вираховується MTBF наприклад для жорстких дисків, порівняйте зі статистикою реальних відмов (spoiler: яка від цього взагалі ніяк не залежить) і не меліть дурниць
от взагалі не розумію нафіга сюда приплітати складний виріб зовсім іншого призначення, і тим більше його МТБФ, маєте запас по даташитах в 20% і фактичний запас в 2+ рази, який ніколи не буде досягнутий в штатних умовах, якщо на 8пін термінали з даташитним лімітом 5А, влупити струм 10-12А, то вони так само помруть, як і цей 12вхпвр в відосі
ви навели 60 vs 20 відмов, чи не так?
саме так так, 60 випадків на сотні тисяч проданих карт, тобто мізер, по якому немає можливості зробити адекватні висновки
як мінімум - я базуюсь на ваших наданих даних від вашого запиту до ШІ, щоб не бути упередженим
і робите упереджені висновки про якість роз'ємів на основі мізерної кількості випадків
менше з тим, добрий ШІ там порахував загальну кількість хай енд карт в Європі - 750к-1.5кк, тобто в світі ще більше, але навіть на цю кількість ті 60 з копійками випадків ні про що
по-перше, не порахував, а оцінив
по-друге, фактично він порахували лише кількість відмов (60 vs 20)
по-третє, чому він не оцінив кількість/відсоток відмов 8pin vs 12pin, чому ви на пару з паном leif напрочуд відмовляєтесь задати йому це просте питання? :rotate:
так я і не сперечаюся з тим, що задокументованих відмов 12пін може бути більше :dontknow: суть в тому, що їх дуже мало на фоні продажів і по цій кількості не можна зробити висновки про якість роз'ємів
leif
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 23:43і знову пустий рядок, дивно
підберіть шмарклі! відставити режим "я маленька дівчинка"!
dext: 28.03.2026 23:43запит як і завжди: наведіть графіку конекторів, це складно?
фото, діду, фото, це називається фотографія, те що ви просите. як же вам складно все дається. так, давайте ще раз по пунктах:

1) кожен доводить те що він стверджує, а не спростовує фантазії опонента.
поясню на простому прикладі:

- якийсь дурачок мені каже "Бог є, а от ти доведи, що Бога нема"
- я не займаюсь подібними активностями, і відпвідаю: "якщо ви хочете довести існування Бога, то вам цим і займатись".
- дурачок каже "аа, не можеш?! значить це доводить, що Бог є"
- "на то ти і дурачок" відповідаю я йому

2) аналогічна ситуація з моєю картою. я сверджував і 4 місяці тому і тепер лише те, що вона прекрасно працює з початку липня 2025 року:
ось вам пруф, що вона у мене досі і сьогодні працює так само добре:
спойлер
Зображення
а ваше "я ось тут нафантазував деградацію. а ви доведіть, що мої фантазії неправдиві" це вже без мене (див. приклад вище).

з'ясували? все зрозуміло? звичайно, ні, кого я питаю :lol:
dext: 28.03.2026 23:43без жодник доказів
ось вам доказ вище на скріні (так, діду, запам'ятовуйте, оце вище це називається скріншот, не фото)

доказ того, що стверджував я: карта працює, ніяких нарікань немає взагалі.
dext: 28.03.2026 23:43 тренуйте власну пам'ять замість витрат на токени ШІ
ахахахаха. це каже людина, яка забуває що їй писали 2 пости тому кожен раз і не може за пів року, як вже я особисто їй це втолковую, запам'ятати, що таке фото, а що таке скріншот. потужно!

але не хвилюйтесь, я чудово пам'ятаю, що ви упоролись на абсолютно нікому не потрібному порівнянні роз'ємів, в той час, як на абсолютній більшості відеокарт, які продаються в світі сьогодні, встановлено роз'єм 12пін безальтернативно. а в відеокартах, де по цьому роз'єму йде споживання 450-600вт, так і взагалі виключно відеокарти з роз'ємом 12пін.

кому в таких умовах потрібне ваше порівняння? до чого воно? навіщо ви його тулите в обговоренні роз'ємів 5090, карт, яких не було і не буде з іншими роз'ємами живлення? це розмови ні про що. буквально як невловимий Джо (погугліть, бо людина, яка не знає чим скріншот відрізняється від фото, може і не знати про що мова) )

я ж намагаюсь ставити питання в практичній площині: "яка реальна надійність роз'єму 12пін?", "чи придатний він для передачі 600вт на постійній основі?", "чи є весь хайп в новинах з цього приводу штучним чи справді варто звернути увагу?"

розумієте різницю? звичайно, ні :lol:
dext: 28.03.2026 23:43куций, розмитий, без прямого запиту на порівняння надійності як у кожному моєму
вдесяте повторюю: я вам детально пояснив в чому полягав мій запит і чому він був сформований саме таким чином. ви досі не догнали. співчуваю. спробуйте ще, якщо маєте бажання.
dext: 28.03.2026 23:43я чудово розумію, куди ви намагаєтесь схилити тему, але ні:
я нікуди її не схиляю, я весь час веду тему в одному ключі. тренуйте пам'ять самі і кидайте вживати психоактивні речовини, а то і так вже ваші когнітивні здібності виглядають печально, як ви продемонстрували :yes:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 29.03.2026 00:05 а хто вам сказав, що процес взагалі на стільки розтягнутий в часі, там ніде немає інфи, що воно місяць підгорало і нарешті згоріло, просто є факт прогару з невідомою причиною
фізика процесу: коли деградація та втрати від термальний розгону стають експоненційними
ви знову відходите від теми і не надаєте конкретних цифр на підтвердження вашої тези про те, що 12вхпвр суттєво гірше
це ви відходите від теми: мова про 60 vs 20 випадків прогару, яки саме ви навели спочатку
12Вт на мізерній площі контактів і проводах 40-60см, які між цими контактами :teacher: тобто враховуючи довжину, якщо дуже грубо порахувати, то на 1 термінал припадає десь 0.1Вт
ви надали лише опір терміналу (одну з декількох змінних), а не опір з'єднання наприклад, я підозрюю, що опір терміналів 8pin вищий тому, що фізично довші -> мають значно більшу прощу контакту :yes:
от взагалі не розумію нафіга сюда приплітати складний виріб зовсім іншого призначення, і тим більше його МТБФ, маєте запас по даташитах в 20% і фактичний запас в 2+ рази, який ніколи не буде досягнутий в штатних умовах, якщо на 8пін термінали з даташитним лімітом 5А, влупити струм 10-12А, то вони так само помруть, як і цей 12вхпвр в відосі
навіщо ви сюда приплели як доказ надійності 20-хвилинний тест? MTBF це чудовий приклад подібних тестів, коли ви робите щось експрес, потім робите масштаб 1000x, а на практиці обсираєтесь за добу/тиждень/місяць/рік
саме так так, 60 випадків на сотні тисяч проданих карт, тобто мізер, по якому немає можливості зробити адекватні висновки
знову повертаємось до початку обговорення: ми порівнюємо конектори, що каже стабільно 5-10 разів вищий рівень відмов?
і робите упереджені висновки про якість роз'ємів на основі мізерної кількості випадків
відношення відмов - фактичні, кратні, намагання "мізернісью" та іншими трюками приховати дегенеративний дизайн (вам же не подобається саме дане формулювання, чи не так? :rotate:) - відверта маніпуляція для зміни акценту -- ви це розумієте, і я це чудово розумію :yes:
так я і не сперечаюся з тим, що задокументованих відмов 12пін може бути більше :dontknow: суть в тому, що їх дуже мало на фоні продажів і по цій кількості не можна зробити висновки про якість роз'ємів
див. вище
oversteve
Member

Повідомлення

Rain Man: 28.03.2026 14:53 dext oversteve leif
господа, сорян что отвлекаю Вас от Вашего умопомрачительного спора на надцать страниц о надёжности и статистиках.. но если по теме и по личным наблюдениям, то скажу честно, я бы пожалуй не отказался от механического фиксатора разъема 12V‑2×6.. немного предисловия, стоял у меня предпоследним be quiet straight power 11 1000w platinum который конечно не имел 12vhpwr, но с 6900хт на нём всё было чудесно.. но потом меня что-то осенило и пересел на 4070ти\суп и началось.. родной переходник 2х8 пин и комп по утрам при включении перестал выдавать картинку и крутил только вертушки, при этом если включался то никаких проблем в работе не было.. провёл замену на 4х8 пин и ситуация от этого совсем не поменялась, осознав что возможно дело таки в блоке атх2.4, плюс всё же было желание избавиться от этой кучи висящих от видика соплей, была произведена замена блока на атх3.1 с последним 12v2x6.. засунул я что в блок, что в карту его ну очень плотно)) многие ведь говорят что они горят )) кстати больше половины своей номинальной мощности шнурок не видел, то-есть потолок 300w.. и да всё стало чудесно, комп включался по утрам без проблем, что не могло не радовать... но радовало всё это аж целый месяц )).. дней 10 назад в играх начали происходить чёрные экраны с вертушками на 100% оборотов.. я конечно подумал что это всеми обосранные последние версии дров зелёных, но не тут то было, после отката произошло тоже самое, да ещё и приключился чёрный экран прям вот уже на рабочем столе без всяких игрулек.. в итоге я полез в комп, посмотреть про ужастик что шнур таки может со временем немного вылазить из разъема, а то и подгорать, но зрительно не увидел что там что-то вылезло или упаси Боже подгорело )).. в итоге просто передёрнул шнур в блоке и в видеокарте и о чудо, дня 3 уже не вижу чёрных экранов.. в общем на мой взгляд что у 12vhpwr что у 12v2x6 надёжность самого крепления крайне сомнительная и dell возможно таки правы.. а может мне просто не повезло с родным шнурком, но это уже будет видно в дальнейшем, но если история будет повторяться, то скорее всего шнурок видимо понадобится заменить..
соррі, якось ваш пост пропустив, справа в тому, що в новині насправді не фіксатор до карти, а грубо кажучи 90 градусний роз'єм на зразок тих, що йдуть з БЖ, та аляпувата рамочка фіксує перегин проводів під 90 градусів на виході з роз'єму шнура, до самої карти роз'єм кріпиться так само, як звичайний кабель - тією малою защолкою

на рахунок вашого випадку важко шось сказати, не бачивши як воно зібрано, може дійсно кабель потрохи відходив, якщо не був погнутий і на нього наприклад давила боковуха корпусу
dext
Member

Повідомлення

leif: 29.03.2026 18:09 підберіть шмарклі! відставити режим "я маленька дівчинка"!
і знову пустий рядок, чудовий фільтр B-)

фото, діду, фото, це називається фотографія, те що ви просите. як же вам складно все дається. так, давайте ще раз по пунктах:

1) кожен доводить те що він стверджує, а не спростовує фантазії опонента.
поясню на простому прикладі:

- якийсь дурачок мені каже "Бог є, а от ти доведи, що Бога нема"
- я не займаюсь подібними активностями, і відпвідаю: "якщо ви хочете довести існування Бога, то вам цим і займатись".
- дурачок каже "аа, не можеш?! значить це доводить, що Бог є"
- "на то ти і дурачок" відповідаю я йому
напевно додам фільтр і на демагогію...
2) аналогічна ситуація з моєю картою. я сверджував і 4 місяці тому і тепер лише те, що вона прекрасно працює з початку липня 2025 року:
ось вам пруф, що вона у мене досі і сьогодні працює так само добре:
спойлер
Зображення
- малюнка терміналів немає, 4-й місяць пішов :rotate:
- навіть падіння напруги з HWInfo64 під навантаженням (що також є корисним джерелом діагностики деградаці, вам у подарунок, безкоштовна порада, пане) теж немає, максимально непрофесійно
ось вам доказ вище на скріні
це доказ, що ви можете робити картини, не більше :rotate:
я ж намагаюсь ставити питання в практичній площині: "яка реальна надійність роз'єму 12пін?", "чи придатний він для передачі 600вт на постійній основі?", "чи є весь хайп в новинах з цього приводу штучним чи справді варто звернути увагу?"
незрозуміло тоді, що ви тут забули, якщо з самого початку, нагадую вкотре, ми порівнюємо роз'єми за надійністью, де 12pin-поробка фактично і доведено поступається в рази золотому стандарту 8pin
вдесяте повторюю: я вам детально пояснив в чому полягав мій запит
захистити поробку від бідної трильйонної корпорації? :rotate:

оскільки ви запит проігнорували, наведу відповіть gemini ai, спеціально без спойлера:
Ситуацію з роз’ємами 12VHPWR (12-pin/16-pin) більшість експертів та техно-блогерів (як-от Gamers Nexus чи Igor's Lab) схильні вважати вадою дизайну, яку посилив людський фактор, а не просто похибкою.

Ось основні аргументи:
* Чутливість до вигинів: Конструкція роз’єму має дуже малу площу контакту. Навіть незначний перекіс або сильний вигин кабелю біля штекера призводить до зростання опору та перегріву.

* Відсутність запасу міцності: На відміну від старих 8-pin роз’ємів, які пробачали нещільне підключення, 12VHPWR вимагає ідеальної фіксації («до клацання»).
Реакція виробника: Випуск оновленої версії 12V2x6 (з коротшими сигнальними пінами та глибшими силовими контактами) фактично є визнанням того, що перша версія була
технічно недосконалою.

Хоча у відсотковому співвідношенні кількість відмов невелика (близько 0.05–1% залежно від партії), для преміального сегмента це високий показник, який вказує на проблему ергономіки та безпеки.
вада дизайну, яку посилив людський фактор - це те саме перекладання відповідальності за дегенеративний дизайн на кінцевих користувачів, про що я казав з самого початку

далі уточнив запит до:
чи можна вважати кратну кількість відмов 12pin статистичною похибкою чи вадою дизайну, саме з точки зору статистики?
відповідь:
З точки зору математичної статистики, таку кількість відмов неможливо вважати простою похибкою. Ось чому:

Аномальна концентрація: Статистична похибка передбачає випадковий розподіл браку (наприклад, по одному випадку на тисячу карт різних моделей). У випадку з 12pin відмови мають системний характер і прив’язані до конкретного вузла конструкції, що вказує на кореляцію з дизайном.

Відхилення від "базової лінії": Попередній стандарт (8-pin) мав рівень відмов, близький до нуля протягом десятиліть. Стрибок кількості інцидентів після впровадження нового роз'єму є статистично значущим відхиленням, яке виходить за межі нормального розподілу браку.

Чутливість до зовнішніх змінних: У статистиці "вада дизайну" часто визначається через низьку толерантність до відхилень. Якщо роз’єм виходить з ладу через мінімальний перекіс (людський фактор), це означає, що система має занадто вузьке "робоче вікно", що математично підтверджує недосконалість моделі.

Отже, якщо однакова поломка повторюється в різних користувачів за схожих умов — це системна помилка (вада дизайну), а не випадковий шум у даних.
На цьому закінчимо маніпуляції зі "незначущою" статистикою та "експертами" в цій області B-)
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 30.03.2026 20:46
oversteve: 29.03.2026 00:05 а хто вам сказав, що процес взагалі на стільки розтягнутий в часі, там ніде немає інфи, що воно місяць підгорало і нарешті згоріло, просто є факт прогару з невідомою причиною
фізика процесу: коли деградація та втрати від термальний розгону стають експоненційними
так а де саме в цьому випадку відбулася деградація? може там браковані термінали попалися, може той кабель був погано обжатий, може його дьоргали туди сюди і частину терміналів роздобали, все що хочеш може бути, тим більше, що сам автор каже, що там невідомо що сталося, давайте дані з замірами на підтвердження вашої тези :dontknow:
це ви відходите від теми: мова про 60 vs 20 випадків прогару, яки саме ви навели спочатку
я як раз не відхожу, 60вс20 на сотні тисяч це мало для того, щоб оцінювати якість роз'ємів :dontknow:

ви надали лише опір терміналу (одну з декількох змінних), а не опір з'єднання наприклад, я підозрюю, що опір терміналів 8pin вищий тому, що фізично довші -> мають значно більшу прощу контакту :yes:
ви надали цифру, яка нібито страшна, а я всього лиш пояснив, що не страшна і ваш закидон про проблеми при нагріві на 30 градусів мимо каси :dontknow:
навіщо ви сюда приплели як доказ надійності 20-хвилинний тест? MTBF це чудовий приклад подібних тестів, коли ви робите щось експрес, потім робите масштаб 1000x, а на практиці обсираєтесь за добу/тиждень/місяць/рік
ви почали з абстракції про запас підтверджений роками у 8пін, я у відповідь закинув абтсракцію про реальний 2 кратний запас 12вхпвр, яке їхало, таке й здибало :dontknow:
конкретних цифр на підтвердження ваших тез від вас я не бачу
знову повертаємось до початку обговорення: ми порівнюємо конектори, що каже стабільно 5-10 разів вищий рівень відмов?
про те, що хтось не вміє читати, бо немає ніякого стабільно :dontknow:
dext: 30.03.2026 20:46 відношення відмов - фактичні, кратні, намагання "мізернісью" та іншими трюками приховати дегенеративний дизайн (вам же не подобається саме дане формулювання, чи не так? :rotate:) - відверта маніпуляція для зміни акценту -- ви це розумієте, і я це чудово розумію :yes:
маніпуляція це робити висновки на основі випадків, які складають якість соті чи тисячні долі відсотка і навіть до рівня очікуваного браку не дотягують :dontknow:
Rain Man
Member

Повідомлення

oversteve
откровенно говоря я сам не знаю что это было, но после переподключения до сих пор всё ок, а я 100% уверен что подключал хорошо и ничего у меня не перегибалось.. на 8 пиновых разъёмах такой фигни точно не случалось и меня совсем не радует что на эти 12vhpwr лучше не дышать и пожалуй рядом и чихать не стоит..
leif
Member

Повідомлення

dext: 30.03.2026 21:17і знову пустий рядок, чудовий фільтр
образили мишку, напісяли в норку :laugh:
dext: 30.03.2026 21:17напевно додам фільтр і на демагогію...
я ж казав, що ви нічого не зрозумієте. і не помилився! занадто складна конструкція для вашого рівня ICQ
dext: 30.03.2026 21:17- малюнка терміналів немає, 4-й місяць пішов
якого малюнка, що ви верзете? :lol: ви знову так накидались, що складно оперувати елементарними словами?
dext: 30.03.2026 21:17навіть падіння напруги з HWInfo64 під навантаженням (що також є корисним джерелом діагностики деградаці, вам у подарунок, безкоштовна порада, пане) теж немає, максимально непрофесійно
хм... а що власне непрофесійно? що я відмовляюсь за вас доводити/простовувати ваші фантазії?

ще раз для зовсім тупих:
я стверджував і продовжую стверджувати, що карта працює без нарікань з мого боку 9 місяців, справно видаючи гарну продуктивність по мірках карт на 5090 і я можу це довести. все, що ви стверджуєте щодо моєї карти це вам примарилось, це ваші фантазії і припущення. доводьте з цього що хочете і як хочете: деградацію і оце от все, але пруфів щодо моєї карти у вас немає від слова геть. ніяких пруфів немає :write: відповідно: я кажу, що карта працює і підтверджую це, ви щось припускаєте і фантазуєте. відчуйте різницію, як то кажуть :)
dext: 30.03.2026 21:17незрозуміло тоді, що ви тут забули
переставайте читати сракою. я сто разів пояснив в чому суть того що я намагаюсь донести по сабжу. забули? тренуйте пам'ять, перечитуйте попередні повідомлення, буквально в минулому повідомленні я перелічив свої питання до ситуації.

але повторюсь, що у мене до вас зустрічна пред'ява. з якою метою ви прибігаєте під новини про згорівші 5090 і починаєте тулити свою маячню про порівняння роз'ємів, коли карт на цих чіпах з іншими роз'ємами живлення немає і не буде? :laugh: а знаєте чому не буде? тому, що цей роз'єм підходить для цих карт, і проблеми з ним трапляються виключно рідко, судячи з тієї інфи, яка нам всім доступна. так і навіщо в цій ситуації порівнювати 8пін з 12пін, коли ми з'ясували, що 12пін добре підходить навіть для 600вт карт, кількість проблем з ним мізерна і така надійність, звісно, абсолютно прийнятна як для юзерів так і для виробників?

p.s.
з ваших скілів роботи з ШІ угораю просто під столом :lol: ви нічого не зрозуміли, і не зрозумієте, тому пояснювати не буду. насолоджуйтесь прогресом, вас очікує чимало випробувань з ним)
oversteve
Member

Повідомлення

Rain Man: 30.03.2026 21:46 oversteve
откровенно говоря я сам не знаю что это было, но после переподключения до сих пор всё ок, а я 100% уверен что подключал хорошо и ничего у меня не перегибалось.. на 8 пиновых разъёмах такой фигни точно не случалось и меня совсем не радует что на эти 12vhpwr лучше не дышать и пожалуй рядом и чихать не стоит..
фіг його зна, та й добре, що працює, у мене наприклад взагалі заморочок не було, зразу провід погнув, щоб нічого не давило на нього і польот нормальний, спочатку на 4070с рік+, зараз на 5070ті 3-4 місяці
єдине, що так в голову приходить на вскидку - на деяких картах роз'єми повернуті так, що защолка знизу, а на інших зверху, у вас, як я зрозумів, джетстрім з защолкою знизу, може боковуха давила на провід і тягнула його вниз і по трохи відходили зверху сенс-піни
Rain Man
Member

Повідомлення

в моём случаи защёлка именно внизу и было похоже что именно sens пины которые именно получается вверху отошли, а на них идёт нагрузка под весом самого шнура и видик просто потерял контроль от бп..
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 30.03.2026 21:32 так а де саме в цьому випадку відбулася деградація? може там браковані термінали попалися, може той кабель був погано обжатий, може його дьоргали туди сюди і частину терміналів роздобали, все що хочеш може бути, тим більше, що сам автор каже, що там невідомо що сталося, давайте дані з замірами на підтвердження вашої тези :dontknow:
ну звичайно: якщо брак то винен лох-покупець, що придбав, тому правило "99% victim blaming, 1% unknown" у вашій парадигмі ніколи не порушується :yes:

я як раз не відхожу, 60вс20 на сотні тисяч це мало для того, щоб оцінювати якість роз'ємів :dontknow:
при абсолютно меншій долі проданих/згорівших 5090/4090/5080? вам варто бути SMM-щиком :yes:
ви надали цифру, яка нібито страшна, а я всього лиш пояснив, що не страшна і ваш закидон про проблеми при нагріві на 30 градусів мимо каси :dontknow:
нагадаю: конкретні цифри 0.4 vs 0.9мОм надали саме ви, після чого я пояснив за базову фізкиу, і саме ви потім надали іншу (найгіршу з можливих) цифру :yes:
ви почали з абстракції про запас підтверджений роками у 8пін, я у відповідь закинув абтсракцію про реальний 2 кратний запас 12вхпвр, яке їхало, таке й здибало :dontknow:
конкретних цифр на підтвердження ваших тез від вас я не бачу
надіність 8pin доведена роками, що сталося з вашим 12pin після цього 20-хвилинного тесту також відомо: від відпаявся і був викинутий на смітник
про те, що хтось не вміє читати, бо немає ніякого стабільно :dontknow:
але навіть ваша статистика від ШІ каже зворотнє, чи ви відмовляєтесь від неї?
маніпуляція це робити висновки на основі випадків, які складають якість соті чи тисячні долі відсотка і навіть до рівня очікуваного браку не дотягують :dontknow:
фактична різниця у кількості відмов - рази/порядки, ігнорувати фактичний, дегенеративний дизайн, який це спричинив - damage control :yes:

Відправлено через 21 хвилину 5 секунд:
leif: 30.03.2026 21:50 образили мишку, напісяли в норку :laugh:
хто на що вчився :yes:
я ж казав, що ви нічого не зрозумієте. і не помилився! занадто складна конструкція для вашого рівня ICQ
якого малюнка, що ви верзете? :lol: ви знову так накидались, що складно оперувати елементарними словами?
Вельмишановний Пане leif, мені не складно повторити: де макро-картина терміналів 12pin, вже четвертий(?) місяц пішов, але жодного малюнка :rotate:
хм... а що власне непрофесійно? що я відмовляюсь за вас доводити/простовувати ваші фантазії?
фото терміналів - беззаперечний доказ відсутності деградації, скріншот CPUZ таким доказом не є
переставайте читати сракою. я сто разів пояснив в чому суть того що я намагаюсь донести по сабжу. забули? тренуйте пам'ять, перечитуйте попередні повідомлення, буквально в минулому повідомленні я перелічив свої питання до ситуації.
дискусію в даній темі почав я, тому ви або відповідаєте темі дискусії, або ігноруєте/продовжуєте лизати дупу шкіряному жупану :dontknow:
з ваших скілів роботи з ШІ угораю просто під столом :lol: ви нічого не зрозуміли, і не зрозумієте, тому пояснювати не буду. насолоджуйтесь прогресом, вас очікує чимало випробувань з ним)
я принципово проти використовувати ШІ та будь-які аргументи від ШІ, тому дуже показово, що ви спочатку послались на ШІ, а тепер верещите "ви всьо врьоті, ваш ШІ неправильний" - поясніть раптову зміну вашої позиції?
Відповісти