Dell почала оснащувати комп'ютери з відеокартами GeForce RTX механічним фіксатором роз'єму 12V‑2×6

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 21.03.2026 16:31 тобто рекомендації під оф. перехідники, які є в роздрібній продажі, для інших немає, все чудово ;)
"рекомендації під оф. перехідники" != "оф. рекомендації під перехідники" :learn:
невідомо це невідомо, чи у вас і з українською мовою проблеми? :think:
це має різницію чи це натяк на 99%+ victim blaming?
достовірними для Німеччини можливо, але в Європі є ще багато інших країн, отже цифри абстрактні і ви робите висновки на приблизній інформації, а коли я таке роблю, то вам воно не подобається :dontknow:
я навів приклад Японії, де цифри ще радикальніші, не на користь nv і 12pin загалом.

загальний тренд такий, що абсолютна меншість high-tdp 12pin-карт генерує в рази більше відмов, ніж high-tdp 8pin-карти, тому якщо сформувати запит на порівняння, а не відбиті абсолютні цифри отримаєте таку саму відповідть - надійність 12pin в рази/порядки гірша за 8pin B-)
тобто прямого відношення до зелених вони не мають і потерти пости цілком могли по своїй ініціативи
можливо, але політика в них 100% співпадає
рекомендаціє є ті, які є, і вони є для фірмових перехідників для роздрібного продажу, і всі такі перехідники з пайкою :dontknow:
типовий споживач не буде вникати чи обжате воно, чи паяне, бачить фірмовий перехідник, який може купити - знає, що його треба гнути згідно рекомендацій
саме так: згідно "рекомендацій" на саме цей перехідник, саме цього виробника, в цю фазу місяця

плюс завжди можна сказати, що винний користувач, навіть якщо користувач прямо казав, що нічого не згинав :rotate:
якщо 100% гарантія, то вам не складе проблеми навести доведений приклад деградації обтиснутого роз'єму :D
вам неодноразово наводили приклади підгорівших зі сторони БЖ - достатньо?
всі дивляться на роз'єм ВК, але ігнорують такий самий роз'єм зі сторони БЖ з тими самими родовими вадами
з фізикою я не сперечаюся, сперечаюся з тою рандомною маячнею, про яку ви пишите і яка до фізики процесів, які там відбуваються має опосередковане відношення :dontknow:
це чудово видно, як ви раптово почали обирати найгірші з можливих конекторів і чиплятися за "деградацію пайки", яка жодного відношення до деградації опору не має, бо не існує як факт, хотспот/прогари завжди на мізерній площі контакту 12pin, пайка це найнадійніший ланцюг в цій поробці

8pin має величезний, практичний, доведений запас міцності, включно через розміри, чого дегенеративний 12pin немає by design, це і є базова фізика, яку ви постійно ігноруєте :dontknow:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 22.03.2026 16:43
oversteve: 21.03.2026 16:31 тобто рекомендації під оф. перехідники, які є в роздрібній продажі, для інших немає, все чудово ;)
"рекомендації під оф. перехідники" != "оф. рекомендації під перехідники" :learn:
ви можете врубати дурачка, придиратися до слів і інтерпретувати як хочете, реальність від цього не зміниться - рекомендації є під оф.перехідники для роздрібного продажу, і всі вони з пайкою :learn:
невідомо це невідомо, чи у вас і з українською мовою проблеми? :think:
це має різницію чи це натяк на 99%+ victim blaming?
це натяк на те, що там невідомо, що саме сталося, все інше - ваші фантазії :dontknow:
достовірними для Німеччини можливо, але в Європі є ще багато інших країн, отже цифри абстрактні і ви робите висновки на приблизній інформації, а коли я таке роблю, то вам воно не подобається :dontknow:
я навів приклад Японії, де цифри ще радикальніші, не на користь nv і 12pin загалом.

загальний тренд такий, що абсолютна меншість high-tdp 12pin-карт генерує в рази більше відмов, ніж high-tdp 8pin-карти, тому якщо сформувати запит на порівняння, а не відбиті абсолютні цифри отримаєте таку саму відповідть - надійність 12pin в рази/порядки гірша за 8pin B-)
від мене ви вимагали конкретні цифри, тренди це не конкретні цифри, отже ваші висновкі то не більше чим особиста думка :dontknow:
тобто прямого відношення до зелених вони не мають і потерти пости цілком могли по своїй ініціативи
можливо, але політика в них 100% співпадає
отже воно вже можливо, а не точно :gigi:
рекомендаціє є ті, які є, і вони є для фірмових перехідників для роздрібного продажу, і всі такі перехідники з пайкою :dontknow:
типовий споживач не буде вникати чи обжате воно, чи паяне, бачить фірмовий перехідник, який може купити - знає, що його треба гнути згідно рекомендацій
саме так: згідно "рекомендацій" на саме цей перехідник, саме цього виробника, в цю фазу місяця

плюс завжди можна сказати, що винний користувач, навіть якщо користувач прямо казав, що нічого не згинав :rotate:
ви можете врубати дурачка, придиратися до слів і інтерпретувати як хочете, реальність від цього не зміниться - рекомендації є під оф.перехідники для роздрібного продажу, і всі вони з пайкою :learn:
якщо 100% гарантія, то вам не складе проблеми навести доведений приклад деградації обтиснутого роз'єму :D
вам неодноразово наводили приклади підгорівших зі сторони БЖ - достатньо?
всі дивляться на роз'єм ВК, але ігнорують такий самий роз'єм зі сторони БЖ з тими самими родовими вадами
не достатньо, прогар це не обов'язково деградація, і в наведених прикладах це питання не було досліджене, а ви писали саме про деградацію обтиснутого роз'єму
з фізикою я не сперечаюся, сперечаюся з тою рандомною маячнею, про яку ви пишите і яка до фізики процесів, які там відбуваються має опосередковане відношення :dontknow:
це чудово видно, як ви раптово почали обирати найгірші з можливих конекторів і чиплятися за "деградацію пайки", яка жодного відношення до деградації опору не має, бо не існує як факт, хотспот/прогари завжди на мізерній площі контакту 12pin, пайка це найнадійніший ланцюг в цій поробці
ви хотіли по стандарту - я зробив по стандарту зі стандартними терміналами :dontknow:
dext: 22.03.2026 16:43 8pin має величезний, практичний, доведений запас міцності, включно через розміри, чого дегенеративний 12pin немає by design, це і є базова фізика, яку ви постійно ігноруєте :dontknow:

це моя особиста думка, яку я вже N-ну кількість сторінок не можу обгрунтувати і довести
ви забули дописати :gigi:
leif
Member

Повідомлення

dext: 21.03.2026 14:13чудовий приклад: я попросив прямо порівняти кількість відмов у відсотках і отримав структурований звіт
коли пройшов курси "промпт-інжинірингу" з TEMU :laugh:

оскільки ви якісно розважаєте народ у важкі часи, даю вам безкоштовний лікбез для початківців:

якщо ви даєте запит подібний вашому відносно простій моделі ЛЛМ (як то безкоштовний чат жпт) , то вона, звісно, не має на що спертись у відповіді саме на таким чином сформульоване питання (даних про це банально не існує поданих прямо в форматі "% відмов") і тому вона починає галюцинувати/підставляти перші ліпші значення у відповідь, і ні, вона нічого не рахує і не зводить багато даних, щоб видати те, що ви від неї попросили, якщо вам, як початківцю в роботі з ллм, здається що відбулося саме це. це дуже легко перевірити запитавши у неї "а звідки власне ці цифри?". вона почне або вигадувати або посилатись на неіснуючі джерела. в вашому TEMU курсі цього не було? пошукайте інший, цей щось зовсім слабенький, ви так нічому не навчитесь.
dext: 21.03.2026 14:13ви спитали про кількість "попугаїв" та лише у 2025-му
я використав ЛЛМ так як це було доречно в цьому випадку -- як гугл на стероїдах. щоб уникнути галюцинацій і припущень. якщо ви можете знайти більше/краще -- прошу, давайте ваші результати. це єдиний спосіб визначити про яку кількість прогарів нам взагалі відомо. і що найважливіше, посилання якими оперувала модель на мій промпт -- реальні, ви можете пройти і перевірити кожне з них. які результати вашого дослідження? про яку кількість прогарів стало відомо в 2025? де посилання? чекаю

не рекомендую брати відтинок часу більше ніж 1 рік, це занадто вже складне завдання і навіть більш просунута модель може пропустити щось.
dext: 21.03.2026 14:13без жодних порівнянь надійності з 8pin
я пояснив, що я і не порівнював нічого з 8 пін, цього не було в промті. а ось конкретика на відміну від відповіді на ваш запит -- як раз була присутня. переставайте читати місцем на якому сидите, буде більше зрозуміло.
dext: 21.03.2026 14:13в стилі сусіда який розповідає про життя з пляшкою пива
ви розумієте різницю між відповіддю, яку модель просто згалюцинувала (прямо як деякі люди, хто б це міг бути) і відповіддю яку вона дає з конкретними посиланнями? це не занадто складно для вас?
dext: 21.03.2026 14:13тому на вашому місці/вашого роботодавця я би витратив ресурси саме на курси промпт-інжиніринга, а не дорожчі моделі
на місці вашого роботодавця я б вас гнав ссаними тряпками навіть якщо ви безкоштовно працюєте, але облишимо цю лірику, ок? давайте по темі.
dext
Member

Повідомлення

leif: 22.03.2026 18:53 якщо ви даєте запит подібний вашому відносно простій моделі ЛЛМ (як то безкоштовний чат жпт) , то вона, звісно, не має на що спертись у відповіді саме на таким чином сформульоване питання (даних про це банально не існує поданих прямо в форматі "% відмов") і тому вона починає галюцинувати/підставляти перші ліпші значення у відповідь
маячня, бо вона також посилається на відкриті джерела, посилання на ціну у вашаму випадку - дешевий понт :laugh:
якщо ви даєте запит подібний вашому відносно простій моделі ЛЛМ (як то безкоштовний чат жпт) , то вона, звісно, не має на що спертись у відповіді саме на таким чином сформульоване питання (даних про це банально не існує поданих прямо в форматі "% відмов") і тому вона починає галюцинувати/підставляти перші ліпші значення у
відповідь, і ні, вона нічого не рахує і не зводить багато даних, щоб видати те, що ви від неї попросили
що значить якщо? мій конкретний запит привів до структурованої відповіді, на відміну від вашого болота "побалакати за пляшкою пива" на кілька абзаців, , після цього відсилки до TEMU з вашого боку - смішні :yes:
я використав ЛЛМ так як це було доречно в цьому випадку -- як гугл на стероїдах
:facepalm:
щоб уникнути галюцинацій і припущень. якщо ви можете знайти більше/краще -- прошу, давайте ваші результати
у вас немає розуміння інструменту: ЛЛМ чудово агрегують і систематизують, що відомо з самого початку їх впровадження, галюцинації це резльтат запитів з "творчості", коли модель додає відсутні параметри, про які ви "забули", або вилазить за розмір контексту

тому за моїм чітким запитом - чітка відповідь, за вашим куцим - болото :dontknow:

Відправлено через 12 хвилин 26 секунд:
oversteve: 22.03.2026 18:37 ви можете врубати дурачка, придиратися до слів і інтерпретувати як хочете, реальність від цього не зміниться - рекомендації є під оф.перехідники для роздрібного продажу, і всі вони з пайкою :learn:
в реальності немає жодніх згадок про пайку/обтистення, і рекомендацї під перехідники/нативні кабелі мало чим відрізняються, бо беруться усіма з емпіричних 35мм (звідки це взяли, взагалі?)
це натяк на те, що там невідомо, що саме сталося, все інше - ваші фантазії :dontknow:
мені цікаво - в цьому також винен користувач, за замовчуванням? :rotate:
від мене ви вимагали конкретні цифри, тренди це не конкретні цифри, отже ваші висновкі то не більше чим особиста думка :dontknow:
цифри продажів та головне тренди в конкретних магазинах - реальні, не відміну від "мільярдів проданих карт з 12pin"
з урахуванням останніх подій - я би сказав, що політика нвідії гірша :rotate:
так, в кожного свої, бо єдиних офіційних, а не кожного під офіційний - не існує
не достатньо, прогар це не обов'язково деградація, і в наведених прикладах це питання не було досліджене, а ви писали саме про деградацію обтиснутого роз'єму
поясніть фізику прогару, конктерно у випадку зі сторони БЖ це "підгар", при повністю вставленому роз'єму, зможете?
ви хотіли по стандарту - я зробив по стандарту зі стандартними терміналами :dontknow:
найгірші, які знайшли, з 10+ річного БЖ :yes:
пане, пам'ятаєте, як вам не подобалась статистика від GN, де 12pin-поробка була лише на 21 відсоток гірша, сумуєте за тими часами? :rotate:
leif
Member

Повідомлення

dext: 27.03.2026 20:22бо вона також посилається на відкриті джерела
до вас, звичайно ж, з першого разу не дійшло :laugh: але кого це дивує. так, ну давайте, джерела в студію! другий раз питаю. я дав повноцінне посилання, там всі джерела можна глянути. на які такі джерела посилався ваш безкоштовний чат жпт? звідки дані? чекаю
dext: 27.03.2026 20:22посилання на ціну у вашаму випадку - дешевий понт
ні, 5.4 thinking видає кращі і точніші відповіді, ви просто не пробували і не розумієте про що говорите.
dext: 27.03.2026 20:22мій конкретний запит привів до структурованої відповіді
"структурованої відповіді", яка посилається на що? на чому базується? на галюцинації ЛЛМ. але ваші конгітивні здібності вам не дозволяють навіть цієї елементарної істини осягнути.
dext: 27.03.2026 20:22на відміну від вашого болота "побалакати за пляшкою пива" на кілька абзаців
читати ви продовжуєте тим же місцем. жалюгідне видовище. що я запитав -- те модель і знайшла.
dext: 27.03.2026 20:22після цього відсилки до TEMU з вашого боку - смішні
смішно це коли людина пижиться, намагається увімкнути розумника, а сама не може в трьох соснах чату жпт розібратись. оце ржомба :lol: :lol:
dext: 27.03.2026 20:22ЛЛМ чудово агрегують і систематизують, що відомо з самого початку їх впровадження
:laugh: :laugh: :laugh:

а ну а ну, чекаю посилання. звідки ваш безкоштовний чат жпт агрегував і систематизував, якщо не зі своїх галюнів? я ж запитав в попередньому повідомленні. де відповідь?
dext: 27.03.2026 20:22тому за моїм чітким запитом - чітка відповідь
повторюю для особливо обдарованих: ви не можете відрізнити галюцинації ЛЛМ від реальних даних.
dext: 27.03.2026 20:22за вашим куцим - болото
ще раз відкривайте і перечитуйте моє посилання, ви нічого не зрозуміли.
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 27.03.2026 20:35
oversteve: 22.03.2026 18:37 ви можете врубати дурачка, придиратися до слів і інтерпретувати як хочете, реальність від цього не зміниться - рекомендації є під оф.перехідники для роздрібного продажу, і всі вони з пайкою :learn:
в реальності немає жодніх згадок про пайку/обтистення, і рекомендацї під перехідники/нативні кабелі мало чим відрізняються, бо беруться усіма з емпіричних 35мм (звідки це взяли, взагалі?)
я вже думав що ви заспокоїлись :lol:
само собою немає, бо середньостатистичний юзер дупля не б'є, що воно таке, реальність від цього не зміниться - рекомендації є під оф.перехідники для роздрібного продажу, і всі вони з пайкою :learn:
мені цікаво - в цьому також винен користувач, за замовчуванням? :rotate:
робити якісь домисли на пустому місці - то ваше хобі, не моє :dontknow:
цифри продажів та головне тренди в конкретних магазинах - реальні, не відміну від "мільярдів проданих карт з 12pin"
так горять карти не тільки з цих магазинів, та й тренди то не конкретні цифри, від мене ви вимагали конкретні цифри, отже ваші висновкі то не більше чим особиста думка :dontknow:

з урахуванням останніх подій - я би сказав, що політика нвідії гірша :rotate:
отже щоб не відходити від теми ви не можете підтвердити ваші слова, що то саме НВ тре пости про проблеми в тематичному реддіті :dontknow:

поясніть фізику прогару, конктерно у випадку зі сторони БЖ це "підгар", при повністю вставленому роз'єму, зможете?
без проблем, або опір виріс, або струм збільшився - в результаті прогар
найгірші, які знайшли, з 10+ річного БЖ :yes:
стандартні, які знайшов, ви хотіли по стандарту - я зробив по стандарту :dontknow:
пане, пам'ятаєте, як вам не подобалась статистика від GN, де 12pin-поробка була лише на 21 відсоток гірша, сумуєте за тими часами? :rotate:
там різниця була в межах похибки, не бачу проблеми :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

leif: 27.03.2026 20:38 до вас, звичайно ж, з першого разу не дійшло :laugh: але кого це дивує. так, ну давайте, джерела в студію! другий раз питаю. я дав повноцінне посилання, там всі джерела можна глянути. на які такі джерела посилався ваш безкоштовний чат жпт? звідки дані? чекаю
на публічно доступні, що безпосередньо вказано в запиті
ні, 5.4 thinking видає кращі і точніші відповіді
ага, неструктуроване болото :laugh:
"структурованої відповіді", яка посилається на що? на чому базується?
точно не на вартості моделі B-)
на галюцинації ЛЛМ.
"іноді краже жувати" :rotate:
спойлер
___1.png
___2.png
___3.png
тепер порівняйте з тим неструктурованим сміттям, що видає ваша модель за скільки там $$$? B-)

виводи тут на 100% співпадають з базовою фізикою тому і не можуть бути іншими

вам свого часу не сподобалась статистика від GN - тепер отримуйте іншу, більш принизливу :rotate:

Відправлено через 13 хвилин 41 секунду:
oversteve: 27.03.2026 21:29 само собою немає
тож і зафіксуємо факт того, що мантру про пайку ви вигадали B-)
мене цікавить відсоток, ймовірність, бо у вас в 99% винен користувач (бо купив не те, вставив не так, а якщо вставив то все одно не так), а 1% невідомо - може і тут винен користувач, просто для гарного числа? :rotate:
так горять карти не тільки з цих магазинів, та й тренди то не конкретні цифри, від мене ви вимагали конкретні цифри, отже ваші висновкі то не більше чим особиста думка
звичайно, але доповідають лише DIY-користувачі, уподобання яких на 99% відповідають статистиці подібдних роздрібних майданчиків, де та ж inno добре якщо вилазить з 1%
отже щоб не відходити від теми ви не можете підтвердити ваші слова, що то саме НВ тре пости про проблеми в тематичному реддіті :dontknow:
ні, не особисто нвідія, а її фанати
"або" :laugh:
від чого виріс опір, на стороні роз'єму БЖ? нагадайте також формулу електричної потужності, тобто що буде, якщо при постійній питомій потужності буде збільшуватись опір?
стандартні, які знайшов, ви хотіли по стандарту - я зробив по стандарту :dontknow:
нагадую, які ви знайшли з початку були 0.9мОм, а потім (ну коли зрозуміли формулу втрат від струму) знайшли найгірші з можливих, фото яких (облізлих та заношених?) так і не надали :rotate:
була в межах похибки, стала в межах порядку... потрібно було тоді погоджуватись і не бухтіти :rotate:
leif
Member

Повідомлення

dext: 27.03.2026 22:47на публічно доступні, що безпосередньо вказано в запиті
ви можете сюди скинути або посилання на діалог? або самі джерела, які використала ЛЛМ при відповіді, якщо ви не вмієте користуватись функцією share (в вашому випадку це не дивно, звичайно).

оце, що на вашому скріні -- не доводить нічого, адже такої статистики, яка б стверджувала про 1-2% failure rate 12vhpwr не існує в природі.
dext: 27.03.2026 22:47ага, неструктуроване болото
який сенс пояснювати щось людині, яка не знає про що вона говорить? це ж легко гуглиться: наскільки 5.4 thinking дає менше помилок ніж простіші моделі чату жпт, в чому різниця між ними і тд. але для вас і це буде занадто складно, тут до ворожки не ходи, не зможете розібратись.
dext: 27.03.2026 22:47точно не на вартості моделі
:facepalm: див. вище.
dext: 27.03.2026 22:47"іноді краже жувати"
це точно. чекаю посилання на діалог або посилання на яких базувала свою відповідь модель, кажучи про 1-2% failure rate.
dext: 27.03.2026 22:47ваша модель за скільки там $$$?
за 20$ на місяць мільйон доларів в секунду
dext: 27.03.2026 22:47неструктурованим сміттям
ви можете (коли протверезієте) перечитати те, що я скинув і нарешті усвідомити, що модель видала прекрасну відповідь саме на той запит, який я дав, а не не той, що вам наснився?
dext: 27.03.2026 22:47виводи тут на 100% співпадають з базовою фізикою тому і не можуть бути іншими
які саме висновки? про failure rate 1-2%? ну ну. чекаю посилання на підтвердження цих цифр.
dext: 27.03.2026 22:47вам свого часу не сподобалась статистика від GN
ви свого часу так і не зрозуміли що таке являла собою ця "статистика" і що таке статистична похибка тим паче. ну, що я можу зробити? пояснював-пояснював, не доходить -- буває. якщо ці істини за межами ваших можливостей розуміння, тут я нічим не можу допомогти, всі люди різні, для вас занадто складно, виходить.
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 27.03.2026 23:01
oversteve: 27.03.2026 21:29 само собою немає
тож і зафіксуємо факт того, що мантру про пайку ви вигадали B-)
фіксуйте що хочете, реальність від цього не зміниться - рекомендації є під оф.перехідники для роздрібного продажу, і всі вони з пайкою :learn:
мене цікавить відсоток, ймовірність, бо у вас в 99% винен користувач (бо купив не те, вставив не так, а якщо вставив то все одно не так), а 1% невідомо - може і тут винен користувач, просто для гарного числа? :rotate:
я не займався аналізом всіх випадків - відповідно я не можу вам навести відсоток того, чого я не знаю :dontknow:
так горять карти не тільки з цих магазинів, та й тренди то не конкретні цифри, від мене ви вимагали конкретні цифри, отже ваші висновкі то не більше чим особиста думка
звичайно, але доповідають лише DIY-користувачі, уподобання яких на 99% відповідають статистиці подібдних роздрібних майданчиків, де та ж inno добре якщо вилазить з 1%
реддіт це далеко не тільки кастомщики, і знову ж це не конкретні цифри, від мене ви вимагали конкретні цифри, отже ваші висновкі то не більше чим особиста думка :dontknow:
ні, не особисто нвідія, а її фанати
тим не менше ви стверджували, що то нвідія замовчує і тре пости, а виходить що ні :-/
"або" :laugh:
від чого виріс опір, на стороні роз'єму БЖ? нагадайте також формулу електричної потужності, тобто що буде, якщо при постійній питомій потужності буде збільшуватись опір?
так, саме або
не вставили до кінця роз'єм - опір виріс +- рівномірно на всіх пінах - збільшився нагрів
роздобвали частину пінів - струм виріс на нероздовбаних пінах (і на стороні бж також) - збільшився нагрів
нагадую, які ви знайшли з початку були 0.9мОм, а потім (ну коли зрозуміли формулу втрат від струму) знайшли найгірші з можливих, фото яких (облізлих та заношених?) так і не надали :rotate:
нагадую, по них виробник дозволяє пускати ті самі 100Вт, що і по 12вхпвр терміналах з опором в 2 рази менше, али ви захотіли по стандарту, отже я взяв "простіший" золотий бж по стандарту :dontknow:
була в межах похибки, стала в межах порядку... потрібно було тоді погоджуватись і не бухтіти :rotate:
у вас і з математикою проблеми, порядок це в 10 разів, 25 проти 65 випадків з реддіту то явно не на порядок
але мова не про кількість, а про те, що вона мізерна на фоні загальних продажів і недостатня для того, щоб робити висновки
dext
Member

Повідомлення

leif: 27.03.2026 23:10 ви можете сюди скинути або посилання на діалог? або самі джерела, які використала ЛЛМ при відповіді, якщо ви не вмієте користуватись функцією share (в вашому випадку це не дивно, звичайно).
- ви можете задати таке саме питання
- джерела на скрінах вказані, спеціально виділені більш-менш достовірні
оце, що на вашому скріні -- не доводить нічого, адже такої статистики, яка б стверджувала про 1-2% failure rate 12vhpwr не існує в природі
це неупереджений аналіз на основі даних з відкритих джерел, що воно вам не подобається і тепер ви вимагаєте "статистику" напевно з особистим підписом шкіряного жупана то є питання до шкіряного жупана :rotate:
який сенс пояснювати щось людині, яка не знає про що вона говорить? це ж легко гуглиться: наскільки 5.4 thinking дає менше помилок ніж простіші моделі чату жпт, в чому різниця між ними і тд. але для вас і це буде занадто складно, тут до ворожки не ходи, не зможете розібратись.
демагогія, наведіть приклад відповіді на такий самий запит вашої "дорохої-бахатої" моделі, просто візмемо і порівняємо :rotate:
це точно. чекаю посилання на діалог або посилання на яких базувала свою відповідь модель, кажучи про 1-2% failure rate
- введіть самостійно
- посилання є на скрінах :rolleyes:
за 20$ на місяць мільйон доларів в секунду
цього недостатньо, ви повинні витрачати половину своєї ЗП на токени (с) шж :gigi:
ви можете (коли протверезієте) перечитати те, що я скинув і нарешті усвідомити, що модель видала прекрасну відповідь саме на той запит, який я дав, а не не той, що вам наснився?
в сухому залишку: ваша модель з вами побалакала у "вільному стилі під пиво", в моєму випадку видала структуровану та аргументовану відповідь :dontknow:
якщо ці істини
істини - вони в законах фізики, які ще нікому не вдалося порушити, тому 12pin поробки як горіли в рази частіше з самого початку, так і будуть горіти далі, в рази частіше.

ваші відверті маніпуляції з "відмовами у межах похибки" цю тенденцію не змінять, тільки її сприйняття :dontknow:

Відправлено через 23 хвилини 45 секунд:
oversteve: 27.03.2026 23:54 фіксуйте що хочете, реальність від цього не зміниться - рекомендації є під оф.перехідники для роздрібного продажу, і всі вони з пайкою :learn:
так, довільні рекомендації, окремі на кожен "оф.перехідник" :yes:
я не займався аналізом всіх випадків - відповідно я не можу вам навести відсоток того, чого я не знаю :dontknow:
слухайте, який сенс у 99%-му victim blaming'гу, навіщо ви імітуєте інтригу? давайте одразу 100%
реддіт це далеко не тільки кастомщики, і знову ж це не конкретні цифри, від мене ви вимагали конкретні цифри, отже ваші висновкі то не більше чим особиста думка :dontknow:
звичайно, там є ще фанати аніме, - як це відміняє факт того, що всі(?) випадки там були від кастомщиків?
тим не менше ви стверджували, що то нвідія замовчує і тре пости, а виходить що ні :-/
ну так, виявляється є просто неадеквати, а не неадеквати на зарплаті
так, саме або
не вставили до кінця роз'єм - опір виріс +- рівномірно на всіх пінах - збільшився нагрів
роздобвали частину пінів - струм виріс на нероздовбаних пінах (і на стороні бж також) - збільшився нагрів
поясніть, яким чином це можливо у зафіксованих випадках, коли роз'єм був повністью втавлений (тож і припаявся в такому стані)
також поясніть фізику процесу роздовбування роз'єму на стороні БЖ, який дуже рідко, в рази менше під'єднують, ніж на строні ВК
бо це знову виглядає як victim blaming by default :rolleyes:
нагадую, по них виробник дозволяє пускати ті самі 100Вт, що і по 12вхпвр терміналах з опором в 2 рази менше, али ви захотіли по стандарту, отже я взяв "простіший" золотий бж по стандарту
скільки дозволяє виробник пускати по тих, нормальних терміналах 0.9мОм?
у вас і з математикою проблеми, порядок це в 10 разів, 25 проти 65 випадків з реддіту то явно не на порядок
але мова не про кількість, а про те, що вона мізерна на фоні загальних продажів і недостатня для того, щоб робити висновки
ми порівнюємо %% відмов, тож оскільки high-power (>400Вт) відеокарт продається в рази менше, ніж low-mid тому відсоток відмов таких ВК буде на порядок відрізнятись, вочевидь не на користь 12pin поробки :learn:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 01:21
oversteve: 27.03.2026 23:54 фіксуйте що хочете, реальність від цього не зміниться - рекомендації є під оф.перехідники для роздрібного продажу, і всі вони з пайкою :learn:
так, довільні рекомендації, окремі на кожен "оф.перехідник" :yes:
не довільні, а офіційні рекомендації від НВ і вендорів, немає окремих оф.перехідників, вони всі з однаковою конструкцією - пайка :dontknow:
звичайно, там є ще фанати аніме, - як це відміняє факт того, що всі(?) випадки там були від кастомщиків?
я так зрозумів, що ви власноруч проаналізували всі випадки і впевнені, що там виключно кастомщики? :gigi:
ну так, виявляється є просто неадеквати, а не неадеквати на зарплаті
отже ви вкотре виявились неправі, яка несподіванка :D
так, саме або
поясніть, яким чином це можливо у зафіксованих випадках, коли роз'єм був повністью втавлений (тож і припаявся в такому стані)
також поясніть фізику процесу роздовбування роз'єму на стороні БЖ, який дуже рідко, в рази менше під'єднують, ніж на строні ВК
бо це знову виглядає як victim blaming by default :rolleyes:
достатньо роздовбаних пінів на одному кінці проводу, на них виросте опір і струм впаде, на сусідніх нероздовбаних через це струм виросте, бо хоч-не-хоч, а карта свою потужність тягне, і на відповідних пінах на іншому кінці кабелю, який втикається в бж буде такий самий струм, бо як як то не дивно, але так працює фізика, ці піни в обидвох роз'ємах на кінцях шнура почнуть грітися через підвищений струм
нагадую, по них виробник дозволяє пускати ті самі 100Вт, що і по 12вхпвр терміналах з опором в 2 рази менше, али ви захотіли по стандарту, отже я взяв "простіший" золотий бж по стандарту
скільки дозволяє виробник пускати по тих, нормальних терміналах 0.9мОм?
ті самі 100Вт на термінал (300Вт на 8пін), що і по 12вхпвр терміналах з опором в 2 рази нижче
ми порівнюємо %% відмов, тож оскільки high-power (>400Вт) відеокарт продається в рази менше, ніж low-mid тому відсоток відмов таких ВК буде на порядок відрізнятись, вочевидь не на користь 12pin поробки :learn:
ви знову порівнюєте невідомі відсотки з іншими невідомими відсотками, конкретних цифр ви не навели :dontknow: і це не міняє факту, що кількість відмов на кількість проданих карт мізерна
leif
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 01:21- ви можете задати таке саме питання
як я і очікував, ніяких посилань не буде.
а чому не буде?
правильно, тому що в них немає і натяку на інфу, яка дозволяє зробити достовірний висновок про "fail rate 1-2%" (с), а модель просто вигадала ці цифри.

але, звичайно, для людини яка сама перебуває в світі фантазій і вигадок, галюцинації ЛЛМ не є проблемою, ви їх хаваєте і просите добавки. смачного!
dext: 28.03.2026 01:21джерела на скрінах вказані, спеціально виділені більш-менш достовірні
ні, не так, в цих джерелах нічого і близько немає до того, що стверджує модель. повторюю вам вкотре: ви не здатні розрізнити галюцинації ШІ від доствірної інформації.
dext: 28.03.2026 01:21це неупереджений аналіз на основі даних з відкритих джерел
ага, такий неупереджений (с) і такий правдивий. ух! от тільки самі джерела ви навести чомусь обісрались :laugh: причину зазначив вище.
dext: 28.03.2026 01:21тепер ви вимагаєте "статистику" напевно з особистим підписом шкіряного жупана то є питання до шкіряного жупана
я оперую тим, що доступно в ширкому загалі як і ви. відомо нам про пару десятків випадків з роз'ємом за 2025 рік а також маємо свідчення представника Inno3d про те, що з 22 року по 4090 і 5090 вони мали менше 15 звернень по роз'єму живлення на весь європейський регіон. чи може притомна людина зробити з цього висновок про частоту проблеми? звісно може. але ви не можете.
dext: 28.03.2026 01:21демагогія, наведіть приклад відповіді на такий самий запит вашої "дорохої-бахатої" моделі, просто візмемо і порівняємо
тобто ви не здатні ані зашерити діалог ані навести посилань і ще маєте наглість просити щось вам скинути у відповідь? ну ну :lol: по черзі давайте, майте повагу. спочатку ви скидаєте потужні посилання "неупередженого" аналізу. якщо ні, то -- "введіть самостійно" (с)
dext: 28.03.2026 01:21 посилання є на скрінах
дуже смішно) давайте url, ми подивимось що там і як це пов'язано з fail rate 1-2% про який вас запевняє чат жпт. але їх не буде. причину вже написав вище.
dext: 28.03.2026 01:21цього недостатньо, ви повинні витрачати половину своєї ЗП на токени (с) шж
шо ви намагались сказати?
dext: 28.03.2026 01:21в сухому залишку: ваша модель з вами побалакала у "вільному стилі під пиво", в моєму випадку видала структуровану та аргументовану відповідь
ви не протверезіли і пішли перечитувати те, що я скинув. бачите, ось тут ваша помилка! і тому ви не зрозуміли, чому ви знову повторюєте маячню. ще раз (до вас ніколи з першого разу не доходить): спочатку вас попускає -- потім перечитуєте мій запит, пояснення до нього від мене ж, і відповідь моделі. якщо знову підете в коматозі читати -- результату знову не буде.
dext: 28.03.2026 01:21ваші відверті маніпуляції з "відмовами у межах похибки"
черговий приклад читання і розуміння місцем на якому ви сидите. не відмовами у межах похибки, а різниця між 8пін і 12пін у опитуванні GN у межах похибки, це означає що з точки зору статистики як науки це по суті однакові числа, адже IRL вони можуть як бути рівні, так і взагалі кількість пригод з 8пін може бути більшою. зрозуміло? звичайно ні, кого я питаю.

що я стверджую:

кількість відмов вимірюється у десятках відомих випадків на сотні тисяч і мільйони проданих карт. судячи з тих випадків, які потрапляють в інтернет, у більшості з них причина очевидна і вона аж ніяк не в дизайні роз'єму. 12вхпвр абсолютно надійний роз'єм при дотриманні елементарних правил експлуатації. ви -- безграмотна людина, яку розвели дешевим хайпом в новинах, і яка, побачивши 5 оплавлених роз'ємів в них, побігла верещати про "дегенеративний роз'єм" не розібравшись ні в чому. це просто факти.
Rain Man
Member

Повідомлення

dext oversteve leif
господа, сорян что отвлекаю Вас от Вашего умопомрачительного спора на надцать страниц о надёжности и статистиках.. но если по теме и по личным наблюдениям, то скажу честно, я бы пожалуй не отказался от механического фиксатора разъема 12V‑2×6.. немного предисловия, стоял у меня предпоследним be quiet straight power 11 1000w platinum который конечно не имел 12vhpwr, но с 6900хт на нём всё было чудесно.. но потом меня что-то осенило и пересел на 4070ти\суп и началось.. родной переходник 2х8 пин и комп по утрам при включении перестал выдавать картинку и крутил только вертушки, при этом если включался то никаких проблем в работе не было.. провёл замену на 4х8 пин и ситуация от этого совсем не поменялась, осознав что возможно дело таки в блоке атх2.4, плюс всё же было желание избавиться от этой кучи висящих от видика соплей, была произведена замена блока на атх3.1 с последним 12v2x6.. засунул я что в блок, что в карту его ну очень плотно)) многие ведь говорят что они горят )) кстати больше половины своей номинальной мощности шнурок не видел, то-есть потолок 300w.. и да всё стало чудесно, комп включался по утрам без проблем, что не могло не радовать... но радовало всё это аж целый месяц )).. дней 10 назад в играх начали происходить чёрные экраны с вертушками на 100% оборотов.. я конечно подумал что это всеми обосранные последние версии дров зелёных, но не тут то было, после отката произошло тоже самое, да ещё и приключился чёрный экран прям вот уже на рабочем столе без всяких игрулек.. в итоге я полез в комп, посмотреть про ужастик что шнур таки может со временем немного вылазить из разъема, а то и подгорать, но зрительно не увидел что там что-то вылезло или упаси Боже подгорело )).. в итоге просто передёрнул шнур в блоке и в видеокарте и о чудо, дня 3 уже не вижу чёрных экранов.. в общем на мой взгляд что у 12vhpwr что у 12v2x6 надёжность самого крепления крайне сомнительная и dell возможно таки правы.. а может мне просто не повезло с родным шнурком, но это уже будет видно в дальнейшем, но если история будет повторяться, то скорее всего шнурок видимо понадобится заменить..
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 28.03.2026 11:59 не довільні, а офіційні рекомендації від НВ і вендорів, немає окремих оф.перехідників, вони всі з однаковою конструкцією - пайка :dontknow:
довільні, від кожного виробника, бо одні кажуть 35мм, інші 40мм - на чому це засноване, взагалі, де офіцфіні специфікації PCIE-SIG? також нагадайте такі для 8pin
я так зрозумів, що ви власноруч проаналізували всі випадки і впевнені, що там виключно кастомщики? :gigi:
звичайно що ні, але корпоративних клієнтів з наявних там не бачив - чого цілком достатньо
отже ви вкотре виявились неправі, яка несподіванка :D
не підлизуйтесь :rotate:
достатньо роздовбаних пінів на одному кінці проводу, на них виросте опір і струм впаде, на сусідніх нероздовбаних через це струм виросте, бо хоч-не-хоч, а карта свою потужність тягне, і на відповідних пінах на іншому кінці кабелю, який втикається в бж буде такий самий струм, бо як як то не дивно, але так працює фізика, ці піни в обидвох роз'ємах на кінцях шнура почнуть грітися через підвищений струм
чудово, зафіксували. тож які процеси відбуваються при 1) нагріві пінів 2) циклах нагріву/охолодження +30 ambient?
ті самі 100Вт на термінал (300Вт на 8пін), що і по 12вхпвр терміналах з опором в 2 рази нижче
добре, поясніть чому на 8pin дозволяється такий розбіг в опору?
ви знову порівнюєте невідомі відсотки з іншими невідомими відсотками, конкретних цифр ви не навели :dontknow: і це не міняє факту, що кількість відмов на кількість проданих карт мізерна
це ви берете загальну кількість ("мільйони проданих"), а не топові 12pin, яких абсолютна меншість, але які генерують в рази більше відмов, бо якщо затасте таке саме питання - отримаєте таку саму відповідь і співвідношення.

мене влаштовує навіть оптимістична (для вас) статистика від GN, де 12pin "лише на 21%" гірший - чого цільком достатньо для фіксації дегенерації дизайну :dontknow:

Відправлено через 29 хвилин 39 секунд:
leif: 28.03.2026 13:21 як я і очікував, ніяких посилань не буде.
а чому не буде?
правильно, тому що в них немає і натяку на інфу, яка дозволяє зробити достовірний висновок про "fail rate 1-2%" (с), а модель просто вигадала ці цифри.

але, звичайно, для людини яка сама перебуває в світі фантазій і вигадок, галюцинації ЛЛМ не є проблемою, ви їх хаваєте і просите добавки. смачного!
все є на фото, які я виклав, в т.ч. текст запиту - в чому проблема ввести його у вашу "дороху-бахату" жпт-5.4 і порівняти відповіді? :rotate:

ні, не так, в цих джерелах нічого і близько немає до того, що стверджує модель. повторюю вам вкотре: ви не здатні розрізнити галюцинації ШІ від доствірної інформації.
"ви всьо врьоті" (с)
ага, такий неупереджений (с) і такий правдивий. ух! от тільки самі джерела ви навести чомусь обісрались
"ви всьо врьоті" (с)? там є посилання на ресурси з подіями 2025-го, ваші претензії вочевидь не за адресою
я оперую тим, що доступно в ширкому загалі як і ви. відомо нам про пару десятків випадків з роз'ємом за 2025 рік а також маємо свідчення представника Inno3d про те, що з 22 року по 4090 і 5090 вони мали менше 15 звернень по роз'єму живлення на весь європейський регіон. чи може притомна людина зробити з цього висновок про частоту проблеми? звісно може. але ви не можете.
за даними з інших відкритих джерел:
- у inno аж 1%, тому на пару тисяч проданих ВК якраз і набереться 1%, тому вивід моделі адекватний
- статистику відмов 8pin вони не назвали (зрозуміло чому :rotate: ), тож висновки про <0.1% - більше ніж адекватні
- загальновідомий факт, що 8pin в рази надійніші також поза сумнівом
тобто ви не здатні ані зашерити діалог ані навести посилань і ще маєте наглість просити щось вам скинути у відповідь? ну ну :lol: по черзі давайте, майте повагу. спочатку ви скидаєте потужні посилання "неупередженого" аналізу. якщо ні, то -- "введіть самостійно" (с)
демагогія, тож де вивід вашої "дорохої-бахатої" моделі?

вочевидь, на прямий, структурований запит відсотків вона надала вам відсотки, які вам не сподобались, чи не так? :rotate:

за можливості я це перевірю особисто, якщо отримаю доступ, ніяких поступок з вашого боку тут не потрібно, пане leif

загалом цікавий розвиток подій: від ігнорування/заперечення базової фізики до ігнорування/заперечення "неприємних" відповідей ШІ :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 14:54
oversteve: 28.03.2026 11:59 не довільні, а офіційні рекомендації від НВ і вендорів, немає окремих оф.перехідників, вони всі з однаковою конструкцією - пайка :dontknow:
довільні, від кожного виробника, бо одні кажуть 35мм, інші 40мм - на чому це засноване, взагалі, де офіцфіні специфікації PCIE-SIG? також нагадайте такі для 8pin
не суттєво яка відстань, основна ідея не перегинати біля роз'єму щоб не тріснула пайка
специфікації перебдачені до роз'єму, а не способу кріплення проводів до шини всередині нього, то вже ноухау виробників, ну і як на мене не саме вдале :dontknow:
на 8пін нема пайки, отже нема і рекомендацій
звичайно що ні, але корпоративних клієнтів з наявних там не бачив - чого цілком достатньо
тобто знову ж зтверджуєте те, чого не знаєте, але менше з тим, кастомщики не в одній мережі магазинів таряться, так що конкретних цифр немає :dontknow:
чудово, зафіксували. тож які процеси відбуваються при 1) нагріві пінів 2) циклах нагріву/охолодження +30 ambient?
якщо ви про розширення металу, то його спокійно можна ігнорувати, куди більше шкоди буде від постійного/неакуратного тикання туди сюди
добре, поясніть чому на 8pin дозволяється такий розбіг в опору?
тому що термінали бувають різні і для різних діаметрів проводів, одні можуть бути розраховані на 5-7А, а інші на 13А і в середньостатистичному недеорогому бж частіше можна знайти як раз перші, а другі то вже ініціатива виробників бж
це ви берете загальну кількість ("мільйони проданих"), а не топові 12pin, яких абсолютна меншість, але які генерують в рази більше відмов, бо якщо затасте таке саме питання - отримаєте таку саму відповідь і співвідношення.
їх далеко не абсолютна меншість, попит на 4090 та 5090 у всьому світі колосальний
https://videocardz.com/newz/nvidia-has- ... -rtx-4080s
це цифри 3-річнох давності, через місяць після початку продажів і тільки 4090
dext: 28.03.2026 14:54 мене влаштовує навіть оптимістична (для вас) статистика від GN, де 12pin "лише на 21%" гірший - чого цільком достатньо для фіксації дегенерації дизайну :dontknow:
питання не в тому, що вас влаштовує, а яка реальність, а вона така, що випадків дуже мало і по них не можна зробити адекватні висновки :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 15:24все є на фото, які я виклав, в т.ч. текст запиту - в чому проблема ввести його у вашу "дороху-бахату" жпт-5.4 і порівняти відповіді?
ви продовжуєте плутати фотографії і скріншоти :lol: :laugh: ну, це нічого, я поясню вам. в цьому випадку ви мали на увазі саме скрін і на ньому немає посилань, є назви джерел, але посилань немає. для вас може бути складно зрозуміти різницю і між назвами сайтів і конкретними посиланнями, але вона є. посилання це коли https://example.com/page. все інше не є посилання, обдумайте це.
dext: 28.03.2026 15:24"ви всьо врьоті" (с)
дивіться, якщо ви щось стверджуєте, саме ви маєте надати пруфи цього, а не я за вас маю щось доводити чи спростовувати, такі заведені правила будь-якої дискусії. але ви не надаєте пруфи. тому що у вас їх немає. "на фото" немає посилань, які я можу відкрити і почитати. назва "tech power up forums" і подібні це не url.

але ми вже з'ясували, що посилань ані на сам чат ані на ресурси, які використала модель для своєї відповіді на ваш пропт, від вас не буде. і я вже вище неодноразово написав чому саме їх не буде, ви лише це підтверджуєте.
dext: 28.03.2026 15:24 там є посилання на ресурси з подіями 2025-го
з якими такими "подіями"? прогоріло кілька роз'ємів -- робимо висновок про 1-2% фейл рейт? адже інших подій просто не було. дуже логічні висновки, ні разу не галюцинації.

повторюю, скидайте url (назви ресурсів не підходять, ні, не намагайтесь знову їх парити як посилання, назва це не посилання), ми подивимось, і зробимо свої висновки. шо "нє"? не будете скидати? ааа, ну, звичайно ж, не будете! :laugh:
dext: 28.03.2026 15:24за даними з інших відкритих джерел:
- у inno аж 1%
в одному магазині? :lol: але ж по цьому неможливо зробити висновок про весь європейський ринок. хоча для людини яка судить про надійність роз'єму по десятку випадків які потрапили в новини, можливо все :laugh:
dext: 28.03.2026 15:24статистику відмов 8pin вони не назвали (зрозуміло чому )
так, тому що про неї там ніхто не питав.
dext: 28.03.2026 15:24тож висновки про <0.1% - більше ніж адекватні
на яких підставах? треба оперувати якоюсь інфою на підтвердження. звідки вона?
dext: 28.03.2026 15:24демагогія, тож де вивід вашої "дорохої-бахатої" моделі?
знову проблеми з читанням. ну що ти поробиш! перечитуйте поки не дійде, інших варіантів не можу запропонувати. може спрацює.

по своєму власному запиту на попередніх сторінках, на відміну від декого, я вам одразу дав посилання на запит+вівідповідь chat gpt plus 5.4 thinking + extended. я стверджував, що випадків оплавлення мізер -- маєте запит і відповідь саме по кількості відомих випадків оплавлених роз'ємів 12пін в 2025 році, з посиланнями і усім усім. ось так це працює. щось стверджуєте -- кидаєте пруфи. не назви ресурсів, а url.

якщо ж людина щось стверджує, але url не надає, то ця людина називається БАЛАБОЛ. з чим вас і вітаю
dext: 28.03.2026 15:24вочевидь, на прямий, структурований запит відсотків вона надала вам відсотки, які вам не сподобались, чи не так?
ну, звичайно, не так. ви спробуйте-спробуйте, вам буде дуже цікаво. 20 доларів того вартують, повірте мені на слово ;)
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 28.03.2026 15:40 не суттєво яка відстань, основна ідея не перегинати біля роз'єму щоб не тріснула пайка
саме так: ідея без розрахунку, у кожно виробника своя, в залежності від виконання. про тріснуту/деградувавшу пайку - більше вигадка одного Ігоря
на 8pin немає по-перше, механічних проблем (з якістю фіксації), по-друге електричних (втрати/деградація)
тобто знову ж зтверджуєте те, чого не знаєте, але менше з тим, кастомщики не в одній мережі магазинів таряться, так що конкретних цифр немає :dontknow:
я посилаюсь виключно на відкриті джерела/публічні форуми, де 99% випадків якщо не 100% - від DIY
якщо ви про розширення металу, то його спокійно можна ігнорувати, куди більше шкоди буде від постійного/неакуратного тикання туди сюди
по-перше, процес називається термальний розгін, коли з температурою у вас зростають втрати/опір, що призводить до зростання струму, від чого ще більше зростають втрати, і так по колу
по-друге, контакти з чистої міді не можна використовувати тому вони зазвичай лужені - що гарантовано призводить до деградації контакту при термальних циклах, з відомим результатом якщо цей процес вчасно не зупитини
тому що термінали бувають різні і для різних діаметрів проводів, одні можуть бути розраховані на 5-7А, а інші на 13А і в середньостатистичному недеорогому бж частіше можна знайти як раз перші, а другі то вже ініціатива виробників бж
насправді тому, що запас міцності у 8pin двократний (недогледіли :rotate:), у 12pin 1.2 в кращому випадку
їх далеко не абсолютна меншість, попит на 4090 та 5090 у всьому світі колосальний
попит (серед окремих категорій, які згодні платити неадекватну ціну) не дорівнює долі на ринку, особливо в кількості проданих, особливо DIY
питання не в тому, що вас влаштовує, а яка реальність, а вона така, що випадків дуже мало і по них не можна зробити адекватні висновки :dontknow:
реальність - доведена, на порядок гірша надійність у порівнянні з 8pin :dontknow:

Відправлено через 24 хвилини 19 секунд:
leif: 28.03.2026 16:45 ви продовжуєте плутати фотографії і скріншоти :lol: :laugh: ну, це нічого, я поясню вам. в цьому випадку ви мали на увазі саме скрін і на ньому немає посилань, є назви джерел, але посилань немає. для вас може бути складно зрозуміти різницю і між назвами сайтів і конкретними посиланнями, але вона є. посилання це коли https://example.com/page. все інше не є посилання, обдумайте це.
то що вам не подобаєтся в моїх зображеннях, пан граммар наці - зміст чи назва? :rotate:
дивіться, якщо ви щось стверджуєте, саме ви маєте надати пруфи цього, а не я за вас маю щось доводити чи спростовувати, такі заведені правила будь-якої дискусії. але ви не надаєте пруфи. тому що у вас їх немає. "на фото" немає посилань, які я можу відкрити і почитати. назва "tech power up forums" і подібні це не url.
Вельмишановний Пане leif, а пам'ятаєте, як я вас просив надати фото/докази того, що у вас роз'єм не деградував? :rotate:
в одному магазині?
я наводив також результати японського, там статистика продажів 12pin-поробок ще гірша, але результати inno трохи кращі 1.5% якщо не помиляюсь, тому порядок їх долі ринку це одиниці відсотків
по своєму власному запиту на попередніх сторінках, на відміну від декого, я вам одразу дав посилання на запит+вівідповідь chat gpt plus 5.4 thinking + extended
куцого, обмеженого, маніпулятивного запиту, так :yes:

доступу до gpt-5.4 в мене немає, і я принципово не купую жодного AI-продукту, тому візьмено як спільний знаменик gemini, текст запиту:
Compare failure rates of 8pin pcie and 12pin pcie GPU connectors and compare reliability directly between them, in percents, based on published cases and models sold statistics available within open data sources, estimate rates for 2025 year and later separately, summarize and rationale
ключове з відповіді:
Резюме та обґрунтування (Rationale)

1. Технічна складність: 12-контактний конектор має значно меншу площу контакту при вчетверо більшій потужності на один кабель порівняно з 8-pin. Будь-який опір через бруд або нещільне прилягання викликає швидкий термічний розгін.

2. Запас міцності: 8-pin має запас безпеки приблизно 2.0x, тоді як 12VHPWR має лише 1.14x – 1.2x, що робить його вкрай чутливим до похибок виробництва або людського фактору.

3. Висновок: Пряма надійність 8-pin залишається неперевершеною (на порядок вищою). Для нових систем 2025 року критично використовувати рідні кабелі від БЖ стандарту ATX 3.1, уникаючи будь-яких сторонніх адаптерів чи подовжувачів.
п.1 - є очевидним для будь-кого, хто не прогулював шкільну фізику
п.2 - є фактично доведеним за роки експлуатації
п.3 - прямо каже, що з коробки 12pin-поробки є по-перше небезпечними, по-друге роблять будь-який модінг також фактично небезпечним і перекладають підвищений ризик на користувачів

висновок: 100-й дегенеративний дизайн :yes:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 18:54
oversteve: 28.03.2026 15:40 не суттєво яка відстань, основна ідея не перегинати біля роз'єму щоб не тріснула пайка
саме так: ідея без розрахунку, у кожно виробника своя, в залежності від виконання. про тріснуту/деградувавшу пайку - більше вигадка одного Ігоря
розрахунок не гнути близько до розпаяного роз'єму, щоб на нього не було механічного навантаження, а яка там цифра не суттєво - 35мм, 40мм, 45мм
крім Ігоря про пайку писали ГН і ХВАнбоксд, посилання я наводив, так що не вигадка :dontknow:
на 8pin немає по-перше, механічних проблем (з якістю фіксації), по-друге електричних (втрати/деградація)
тобто ви все ж таки наведете приклад деградувавшого обтиснутого роз'єму? :gigi:
я посилаюсь виключно на відкриті джерела/публічні форуми, де 99% випадків якщо не 100% - від DIY
так давайте конкретні цифри, від мене ви конкретику вимагали :dontknow:
по-перше, процес називається термальний розгін, коли з температурою у вас зростають втрати/опір, що призводить до зростання струму, від чого ще більше зростають втрати, і так по колу
по-друге, контакти з чистої міді не можна використовувати тому вони зазвичай лужені - що гарантовано призводить до деградації контакту при термальних циклах, з відомим результатом якщо цей процес вчасно не зупитини
та сама ситуація, це все передбачено виробником терміналів і не суттєво з дельтою в 30 градусів :dontknow:
насправді тому, що запас міцності у 8pin двократний (недогледіли :rotate:), у 12pin 1.2 в кращому випадку
ну от для 8пін терміналів на 7А межа при груповому використанні опускається до 5А по даташиту, 50Вт то 4А з копійками - де там 2-кратний запас? :think:
попит (серед окремих категорій, які згодні платити неадекватну ціну) не дорівнює долі на ринку, особливо в кількості проданих, особливо DIY
ну я ж кажу, не подобаються мої неконкретні цифри - не страшно, наведіть ваші конкретні цифри, щоб підвердити вашу тезу про страшний 12вхпвр
реальність - доведена, на порядок гірша надійність у порівнянні з 8pin :dontknow:
я все ще чекаю конкретні цифри, якими це доведено, а також приклад деградації обтиснутого роз'єму :popcorn:
leif
Member

Повідомлення

dext: 28.03.2026 19:18то що вам не подобаєтся в моїх зображеннях, пан граммар наці - зміст чи назва?
це ще один приклад вашої безграмотності, з якої я власне тягну прикол (це єдиний привід продовжувати цей флуд). вам там що 89 років? важко з цими усіма термінами? просите "макро скріни" (с), маючи на увазі фото, а скріни називаєте фото. у мене дід, царство йому небесне, десь так само плутався.
dext: 28.03.2026 19:18Вельмишановний Пане leif, а пам'ятаєте, як я вас просив надати фото/докази того, що у вас роз'єм не деградував?
давайте уважно. я не стверджував нічого подібного. це ви заявили, що роз'єм на моїй карті деградує, не маючи ніяких доказів і за своєю звичкою почали просити довести вам зворотнє. так не працює, повторюю вам і це, бо, як ми з'ясували, до вас все доходить дуже повільно, якщо доходить взагалі.

до слова, з того часу минуло вже майже 4 місяці, відбувається страшна деградація (в ваших фантазіях), але відеокарта чомусь щодня працює з навантаженням 600вт і все з нею чудово, досі чекаємо ЇЇ! деградацію роз'єму, яка вам в деліріумі примарилась. ну ось-ось вже, буквально на межі карта працює, не сьогодні так завтра деградація її доконає (але це не точно). триматиму в курсі.
dext: 28.03.2026 19:18я наводив також результати японського, там статистика продажів 12pin-поробок ще гірша, але результати inno трохи кращі 1.5% якщо не помиляюсь, тому порядок їх долі ринку це одиниці відсотків
ясно, так і запишемо. два магазини (один з них японський) дозволяють оцінити статистику продажів інндо 3д по європі (саме по цьому регіону у нас є інфа від представника).
dext: 28.03.2026 19:18куцого, обмеженого, маніпулятивного запиту
запиту, який дозволяє отримати доступну інфу по темі надійності роз'єму 12пін. інфу не вигадану, не з галюцинацій, ту інфу, якою можна оперувати, адже іншої банально немає. за умови відсутності офіційних даних ми можемо зробити свої припущення і оцінки щодо надійності роз'єму 12 пін тільки таким чином. оцінка ця буде, звісно не зовсім точна, але це єдине, що нам доступно, окрім свідчень представника інно 3д.

дані представника інно 3д + мізерна кількість відомих випадків (не дивлячись на всю хайповість теми) складаються в найбільш очевидну картину, а саме: проблеми не існує, як статистично значущої, вона роздута суто медійним хайпом, коли кожен нещасний випадок браку чи криворукого юзера обсасується і розганяється по всьому залізячному інтернету. відповідно, доступна нам інфа свідчить на користь того, що роз'єм 12пін цілком надійний навіть для відеокарт рівня 4090/5090 з поправкою на мікроскопічний відсоток браку і зовсім вже криворуких юзерів. користуйтесь згідно інструкції і рекомендацій і не буде ніяких проблем, а також не забувайте купувати карти з офіційною гарантією на всяк випадок.
dext: 28.03.2026 19:18доступу до gpt-5.4 в мене немає, і я принципово не купую жодного AI-продукту, тому візьмено як спільний знаменик gemini, текст запиту:
тю, так вам же вже безкоштовний чат жпт все сказав: "у 12пін роз'єму 1-2% фейл рейт, пруфів не буде" :laugh: шо ви крутитесь як вуж на сковорідці? ще не розібрались з минулим "неупередженим" аналізом вже новий накидаєте. правда тут вже навіть безкоштовний джеміні (так так, він у мене теж по 20-доларовому тарифу, то ж спільного знаменнику не вийде) не підтверджує ваших фантазій.
dext: 28.03.2026 19:18 дизайн
який чудово працює в абсолютній більшості користувацьких сценаріїв, без жодних пригод. навіть для відеокарт зі споживанням 600вт. кількість траблів з ним, про яку нам відомо дивіться по моєму посиланню на чатжпт, а також в пості представника компанії інно 3д. будуть інші факти -- приходьте, тоді можна буде щось говорити про реальну надійність роз'єму при експлуатації.
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 28.03.2026 19:47 розрахунок не гнути близько до розпаяного роз'єму
розрахунок і "близько" це не розрахунок, а підібране емпіричним шляхом, в залежності від підвальності конектора
тобто ви все ж таки наведете приклад деградувавшого обтиснутого роз'єму? :gigi:
відео з підгорівшими на стороні БЖ - в наявності
так давайте конкретні цифри, від мене ви конкретику вимагали :dontknow:
легко: 100% з того, що я бачив і на що посилався це DIY
та сама ситуація, це все передбачено виробником терміналів і не суттєво з дельтою в 30 градусів :dontknow:
знову повертаючись до шкільної фізики: опір міді зросте при цьому на ~15% відсотків, який там запас міцності в 12pin-поробки? :rotate:
ну от для 8пін терміналів на 7А межа при груповому використанні опускається до 5А по даташиту, 50Вт то 4А з копійками - де там 2-кратний запас? :think:
на практиці, доведений, роками
ну я ж кажу, не подобаються мої неконкретні цифри - не страшно, наведіть ваші конкретні цифри, щоб підвердити вашу тезу про страшний 12вхпвр
по-перше, у вас немає конкретних цифр, окрім 15 випадків від inno
по-друге, конкретні цифри є в статистиці MindFactory та статистиці японського магазину, як мінімум
я все ще чекаю конкретні цифри, якими це доведено, а також приклад деградації обтиснутого роз'єму :popcorn:
конкретні цифри - у відповіді на ваш власний запит до ШІ, і це мінімальні цифри

Відправлено через 22 хвилини 8 секунд:
leif: 28.03.2026 20:28 це ще один приклад вашої безграмотності, з якої я власне тягну прикол (це єдиний привід продовжувати цей флуд). вам там що 89 років? важко з цими усіма термінами? просите "макро скріни" (с), маючи на увазі фото, а скріни називаєте фото. у мене дід, царство йому небесне, десь так само плутався.
зрозуміло, тож претензій до суті викладеного на малюнках у вас немає? зафіксуємо це :yes:
давайте уважно. я не стверджував нічого подібного. це ви заявили, що роз'єм на моїй карті деградує, не маючи ніяких доказів і за своєю звичкою почали просити довести вам зворотнє. так не працює, повторюю вам і це, бо, як ми з'ясували, до вас все доходить дуже повільно, якщо доходить взагалі.
давайте уважно: де докази того, що ваш роз'єм не деградував і не деградує після одного підключення? чекаю на фото-пруфи, вже кілька місяців
ясно, так і запишемо. два магазини (один з них японський) дозволяють оцінити статистику продажів інндо 3д по європі (саме по цьому регіону у нас є інфа від представника).
які публічно та відкрито надають статистику, це важливо, на відміну від "мільярдів проданих 5090, лише в південній Жмеринці"
запиту, який дозволяє отримати доступну інфу по темі надійності роз'єму 12пін. інфу не вигадану, не з галюцинацій, ту інфу, якою можна оперувати, адже іншої банально немає. за умови відсутності офіційних даних ми можемо зробити свої припущення і оцінки щодо надійності роз'єму 12 пін тільки таким чином. оцінка ця буде, звісно не зовсім точна, але це єдине, що нам доступно, окрім свідчень представника інно 3д.
інфу, 100% аналогічну моєму запиту, з відкритих джерел, але на виході у мене - систематизоване, у вас - болото, на що пішли ваші кошти - невідомо, хоча це ваші кошти :dontknow:
дані представника інно 3д + мізерна кількість відомих випадків (не дивлячись на всю хайповість теми) складаються в найбільш очевидну картину, а саме: проблеми не існує
я вже наводив приклади, як модератори r/nvidia видаляли пости про прогари, тому "відоме" <<< фактичне, далі висновки - у смітник :yes:
як статистично значущої, вона роздута суто медійним хайпом, коли кожен нещасний випадок браку чи криворукого юзера обсасується і розганяється по всьому залізячному інтернету. відповідно, доступна нам інфа свідчить на користь того, що роз'єм 12пін цілком надійний навіть для відеокарт рівня 4090/5090 з поправкою на мікроскопічний відсоток браку і зовсім вже криворуких юзерів. користуйтесь згідно інструкції і рекомендацій і не буде ніяких проблем, а також не забувайте купувати карти з офіційною гарантією на всяк випадок.
я, як кажу з самого початку, порівнюю розєми за надійністю, де 12pin поступається 8pin на порядок, що по-перше підтерджвує початкову тезу про дегенеративність, а по-друге робить вашу тезу про "різницю в межах похибки" нікчемною, бо стабільно кратна різниця у кількості відмов це не про похибку, це про системну деградацію
Востаннє редагувалось 28.03.2026 21:13 користувачем dext, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти