TSMC віддає пріоритет Apple і NVIDIA, обмежуючи постачання чипів 3 нм для інших клієнтів

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить TSMC віддає пріоритет Apple і NVIDIA, обмежуючи постачання чипів 3 нм для інших клієнтів

Вже і те що дощів нема приплітають до пояснення чому дефіцит, хоча х такими шаленими доходами можна було б як араби в Дубаях робити - опрісняти морську воду і мати її хоч завались, Тайвань це ж острів, навкруги одна вода :laugh:
AssayMAS
Member

Повідомлення

n+gibat[]r: 28.03.2026 11:39опрісняти морську воду і мати її хоч завались
ага только ты заводик по опреснению поставишь и липестрическую станцию - как их национализируют под благовидным предлогом и по патриотической цене.
А дефицит = картельный сговор, вот какой все в упор не видят.
И чёто строить на будущем параде военный действий... такие себе инвестиции.
yariksom
Member

Повідомлення

n+gibat[]r: 28.03.2026 11:39 Предлагаю обсудить TSMC віддає пріоритет Apple і NVIDIA, обмежуючи постачання чипів 3 нм для інших клієнтів

Вже і те що дощів нема приплітають до пояснення чому дефіцит, хоча х такими шаленими доходами можна було б як араби в Дубаях робити - опрісняти морську воду і мати її хоч завались, Тайвань це ж острів, навкруги одна вода :laugh:
Вода, та не така.
Для самих передових чипів використовуються опріснені сльози невинних 30річних дівчаток, а їх, як відомо, величезний дефіцит :laugh:
yurius_r
Member

Повідомлення

Ну ARM якось туди влізла поза чергою, і вроді випускає свій серверний проц.
Mozdev
Member

Повідомлення

Що тільки не вигадають, аби тільки ціни підняти.
vsx
Member

Повідомлення

Ну понятно почему отказались от В770. Был бы уровень 9060ХТ судя по цифрам. За 350$ такое никто бы не стал брать.
Soulwatcher
Member

Повідомлення

TSMC віддає пріоритет тим, хто бiльше платить
VRoman
Member

Повідомлення

Zen 6 задержится или нет?
beeeeeeee
Member

Повідомлення

Время увлекательных историй. :laugh:
sensorium
Member

Повідомлення

Soulwatcher: 28.03.2026 17:44
TSMC віддає пріоритет тим, хто бiльше платить
Теж мені новина. Будь-який бізнес вибере тих клієнтів які платять більше і купують стабільно великі обсяги продукції. Чи ще хтось думає шо саме передове в світі виробництво продукції якому нема аналогів та від якого критично залежить робота світових гігантів влаштує атракціон бесплатної щедрості?
Fulkrum
Member

Повідомлення

При цьому Intel або AMD не можуть забезпечити необхідні обсяги постачання з боку TSMC
- а Інтелу навіщо якісь застарілі 3 нм від ТСМЦ, у них свій 1.8 нм техпроцес вже є давним давно
спойлер
сарказм
yurius_r: 28.03.2026 12:56Ну ARM якось туди влізла поза чергою, і вроді випускає свій серверний проц.
думаю скоріш питання у об'ємах. замовити пробну партію на десяток пластин чи шурувати виробництво у індустріальних масштабах це велика різниця. І мені не дуже віриться що АРМ буде зараз продавати навіть 1% від усіх серверних проців.
Soulwatcher
Member

Повідомлення

sensorium: 29.03.2026 00:26 Теж мені новина
Вот и я о том же
Scoffer
Member

Повідомлення

Fulkrum: 29.03.2026 12:50І мені не дуже віриться що АРМ буде зараз продавати навіть 1% від усіх серверних проців.
Спочатку може і так. А через пару ітерацій арм ввімкне режим жадібності і анулює ліцензії на кастомні проци як вже анулювала ліцензії на кастомні мікроархітектури.
ARM жаба давить що виторг з хмарних послуг проходить мимо неї.
Відповісти